Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستم ناوبری بومی پایداری دائمی در امنیت خطوط هوایی در آسمان هر کشور را فراهم می‌سازد و از همین رو تولید و یا دستیابی به آن ضروری است.

به گزارش حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایمنی آسمان و خط‌های هوایی در هر کشور از مهم‌ترین ملاک‌های امنیت شناخته می‌شود. با توجه به هزاران پروازی که هرروزه از آسمان کشورهای مختلف عبور می‌کند ایجاد تهدید برای هرکدام از این هواپیماها می‌تواند به حیثیت ملی یک کشور ضربه وارد کند و زمینه‌های خروج خط‌های هوایی مختلف از آسمان آن کشور را فراهم سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق قوانین بین‌المللی همه هواپیماهای مسافربری پیش از پرواز و اوج گرفتن از روی باند فرودگاه تمامی هماهنگی‌های لازم را با مأموران حاضر در برج مراقبت انجام می‌دهند. مسیر همه هواپیماها از قبل به اپراتورهای مستقر در مراکز کنترل هوایی اعلام‌شده است و خلبانان مجاز هستند تنها در شرایط اضطراری مسیر خود را تغییر داده و وارد مسیر هوایی دیگری شوند و یا به‌طورکلی دوباره به فرودگاه مبدأ بازگردند.

بیشتر بخوانید:

دستگاه کمک ناوبری هواپیما «ایران‌ساخت» می‌شود

وجود این قوانین موجب تأمین ایمنی میلیون‌های مسافری است که روزانه با هواپیما از شهر و یا کشوری به کشور دیگر می‌روند. در حال حاضر پرکاربردترین سیستم ناوبری در دنیا که به‌طور گسترده از سوی خلبانان مورداستفاده قرار می‌گیرد، سیستم موقعیت‌یاب جهانی یا همان GPS است. سرورهای متصل به ماهواره‌های ارسال‌کننده اطلاعات ناوبری در کشور آمریکا قرار دارد و طیف وسیعی از شرکت‌های هواپیمایی از سیستم موقعیت‌یابی استفاده می‌کنند که در انحصار آمریکا است.

این انحصار امکانات، اختیارات خاصی را به دولت و نیروهای نظامی آمریکا بخشیده است. بررسی‌ها حاکی از آن است که دولت آمریکا و سازمان تحقیقات فضایی ایالات‌متحده آمریکا (NASA) هر زمان که بخواهد می‌توانند در مجموعه‌ها و ابزارهای موقعیت‌یابی هواپیماها، اختلال ایجاد کرده و سبب انحراف در مسیر پرواز آن‌ها شوند یا حتی ماهواره ارسال‌کننده داده‌های GPS را برای لحظاتی از دسترس دستگاه‌های دریافت‌کننده هواپیمایی خاص خارج کرده و برای آن هواپیما به‌خصوص، خاموش کند.

بازی مرگبار آمریکا‌یی‌ها با جان هزاران مسافر هواپیماها

حال که اهمیت و تأثیر انحصاری بودن فناوری موقعیت‌یاب فضایی را درک کرده‌اید می‌توان نقش ابزارها و مجموعه‌های ناوبری بومی را از زوایای جزئی‌تری موردبررسی قرارداد. سیاست‌های استکباری آمریکا بارها ثابت کرده است این کشور کوچک‌ترین اهمیتی برای جان شهروندان دیگر کشورهای جهان قائل نیست و اعتماد و استفاده از فناوری‌های آمریکایی از سوی هر ملت می‌تواند در موقعیت‌هایی حساس منجر به وارد شدن آسیب‌های مرگبار به آن‌ها شود.

نمونه‌های این نوع از خیانت‌های دولت آمریکا در طول تاریخ این کشور بسیار است. شاید در لحظه بروز حادثه خائنانه نقش آمریکایی‌ها در آن اثبات نشده باشد ولی پس از مدت کوتاهی مشخص‌شده است که این کشور چگونه جان مردم کشوری خاص را به کام مرگ کشانده است.

کشورهایی نظیر ایران و روسیه که دولت‌ مستکبر آمریکا با آن‌ها دچار مشکل و دشمنی هستند به‌خوبی در تلاش‌اند تا برای حفظ امنیت آسمان خود سامانه‌های ناوبری بومی را اختراع و به‌کارگیری کنند. روسیه گام‌های اساسی برای راه‌اندازی و استفاده از مجموعه موقعیت‌یاب ملی خود را برداشته است و هم‌اکنون از این سیستم برای هدایت هواپیمای روسی و بین‌المللی در آسمان این کشور استفاده می‌کند.

البته هدف اولیه راه‌اندازی چنین سامانه‌ای در روسیه نظارت مطمئن بر موقعیت‌یابی تجهیزات نظامی و به‌ویژه موشک‌های این کشور بود؛ زیرا هر موشکی که از GPS برای موقعیت‌یابی جغرافیایی استفاده کند، می‌تواند در هرلحظه توسط اپراتورهای آمریکایی منحرف‌شده و به‌جای اصابت به هدف از پیش تعیین‌شده به هدف موردنظر آمریکا یا حتی موقعیت اولیه برخورد کند.

تخاصم آمریکا با ملت بزرگ ایران بر هیچ انسان آزاده‌ای در جهان پوشیده نیست و این دشمنی دیرینه در موارد زیادی زمینه‌های پیشرفت صنایع مختلف در ایران را فراهم کرده است. جوانان و متخصصان برومند ایرانی به‌منظور جلوگیری دفع قدرت موشکی نیروهای مسلح کشور موفق شدند سیستم ناوبری ایرانی را برای موشک‌ها و تجهیزات نظامی پرنده ایرانی طراحی کنند.

قدرت برتر سامانه‌های ناوبری ایران دشمن را به زانو درآورده است

این توانایی باعث شده پهپادها و موشک‌های ایرانی به‌هیچ‌وجه به‌وسیله رادارهای دشمن قابل‌شناسایی نباشند و موشک‌های نیروهای مسلح به کابوسی برای دشمن تبدیل شوند. متخصصان ایرانی به این حد راضی نبوده و می‌خواهند هواپیماهای مسافربری که از آسمان ایران عبور می‌کنند نیز از سیستم ناوبری ایرانی استفاده کنند.

به‌تازگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای دستیابی هرچه سریع‌تر به ابزارهای ناوبری بومی فراخوانی را منتشر کرده و از جوانان با استعداد و خلاق ایرانی بخواند که ایده‌های نوآورانه خود در این زمینه را ارسال کنند.

این نهاد حمایت‌کننده از اندیشه‌های علمی در فراخوان خود، دستگاه DME را به‌عنوان مرجع و الگو برای ساخت موقعیت‌یاب ایرانی معرفی کرده است. دستگاه DME دارای سامانه‌ای است که فاصله هواپیما را از یک ایستگاه زمینی اندازه‌گیری می‌کند. در این دستگاه، برخلاف سیستم رادار که از مکانیزم ارسال امواج و انعکاس آن‌ها بعد از برخورد به مانع استفاده می‌شود، عمل انتقال امواج دوطرفه صورت می‌گیرد.

ابهام در به‌کارگیری سامانه ناوبری بومی در کشور

طبق پیگیری‌های انجام‌شده توسط خبرنگار خبرگزاری آنا، صنایع هواپیمایی ایران به‌عنوان سازمان پیگیری‌کننده بومی‌سازی سیستم ناوبری گام‌هایی را برداشته است ولی هنوز مشخص نیست که آیا شرکت‌های مختلف هواپیمایی در هواپیماهای خود از این سیستم استفاده می‌کنند یا خیر؟

بدون شک به‌کارگیری ابزارهای ناوبری بومی باعث افزایش ایمنی خطوط هوایی می‌شود و دشمنان نمی‌توانند امواج اختلال آمیز را به رادار برج‌های مراقبت و پدافندهای هوایی ایران ارسال کنند. در چنین وضعیتی نه‌تنها می‌توان ایمنی خطوط هوایی را تا حد قابل‌توجهی حفظ کرد بلکه با ایجاد یکپارچگی در سامانه‌های پدافند هوایی هرگونه حمله پهپادی و موشکی پیش از به وجود آوردن حوادث جانی، دفع می‌شود. البته این نکته برکسی پوشیده نیست که در حال حاضر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از هر حیث در اوج آمادگی به سر می‌برند و هیچ قدرتی در جهان جرات نفوذ به حریم جغرافیایی ایران را ندارند.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: سانحه هوایی ایمنی پرواز هواپیما اوکراینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۴۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» به معنای پیروزی ایران در برابر دشمن صهیونیستی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «محمد شریف ابوسعیده» رئیس جنبش سیاسی «وجود» در عراق تاکید کرد که جنگنده‌های اردنی به مدت ۱۱ ساعت در حریم هوایی عراق و سوریه به پرواز درآمدند تا علیه جمهوری اسلامی ایران و در حمایت از رژیم صهیونیستی وارد عمل شوند.

وی افزود: این اتفاق در جریان عملیات وعده صادق رخ داد. جمهوری اسلامی ایران بعد از شلیک ۱۲۰ موشک در کنار به پرواز درآوردن تعداد زیادی پهپاد به سمت اهداف مشخصی در داخل خاک دشمن علیه رژیم صهیونیستی به پیروزی دست یافت.

ابوسعیده اضافه کرد: این عملیات کشورهای حامی رژیم صهیونیستی را رسوا کرد. اردن یکی از این کشورها بود که برای مواجهه با موشک‌ها و پهپادهای ایران وارد عمل شد.

وی بیان کرد: این اقدام اردن باعث شد موضع گیری این کشور در برابر رژیم صهیونیستی آشکار شود.

مقامات امان اعلام کردند که تلاش آنها صرفاً به منظور دفاع از حریم هوایی خود اردن بوده است. اما حتی تحلیلگران غربی نیز توجیه اردن را نپذیرفتند و به قول پاتریک وینتور از تحلیلگران روزنامه گاردین انگلیس دولت اردن با این اقدام، خود را در یک موقعیت دشوار و بغرنج قرار داد. جالب اینجاست که حکومت پادشاهی ملک عبدالله دوم شاه اردن در داخل نیز با واکنش اعتراضی مردم روبرو شد و تلاش نیروی هوایی و دستگاه‌های اطلاعات نظامی اردن برای مهار پهپادهای ایرانی، موجب اعتراض آن دسته از شهروندانی شد که اقدام به حق ایران را در راستای تنبیه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین قلمداد کردند.

کد خبر 6086241

دیگر خبرها

  • اهمیت ایمنی در حمل و نقل
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • تداوم موقعیت جنگی تنها راه بقای نتانیاهو در قدرت / کابینه اسرائیل در حال از هم پاشیدن است
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • مسئولان پاسخگوی قطعی سامانه معاینه فنی خودرو‌های سنگین نیستند
  • «وعده صادق» به معنای پیروزی ایران در برابر دشمن صهیونیستی است