Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@04:43:14 GMT

وزنه‌برداری و فوتبال در صدر دوپینگ ایران

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۵۰۳۳

 وزنه‌برداری با ۹، فوتبال با ۴، دوچرخه‌سواری با ۳، دوومیدانی با ۳، کشتی با ۳، والیبال با ۲، ووشو با ۲، قایقرانی با ۲، هندبال با ۲، تیراندازی با ۲، پاورلیفتینگ با ۲، فوتسال با ۲ و شنا با یک ورزشکار فهرست ۳۸ نفره ورزشکارانی را تشکیل می‌دهند که ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)، طی چهار مرحله اسامی آن‌ها را با طی کردن مراحل مدیریت نتایج اعلام کرده و احکام قطعی آن‌ها به تایید آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) رسیده است؛ تخلف این ورزشکاران به سال ۲۰۱۹ (از دی ماه ۱۳۹۷ تا دی ماه ۱۳۹۸) مربوط می‌شود و در ماه‌های گذشته پروسه قانونی بررسی پرونده آن‌ها انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار ورزشی-گفتنی است تعداد کلی ورزشکارانی که پرونده دوپینگ آن‌ها به تایید آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) رسیده است ۴۲ نفر بود، اما طبق قانون وادا در مورد ورزشکارانی که دوپینگ آن‌ها مثبت شده است و سن کمتر از ۱۸ سال دارند، هرچند وادا و نادو‌های کشور‌های مختلف این ورزشکاران را محروم می‌کنند، اما به دلیل لحاظ سن، اسمی اعلام نمی‌شود که در مورد لیست ۴۲ نفره ورزشکاران دوپینگی ایران در سال ۲۰۱۹، یک مورد چنین شرایطی داشته و این مسئله در خصوص وی رعایت شده است. همچنین دو ورزشکار دیگر نیز در میان این لیست ۴۲ نفره در حین روند مدیریت بررسی، فرم معافیت درمانی ارائه کرده‌اند و به صورت سیستمیک این دسته افراد نه محروم می‌شوند و نه اسامی آن‌ها اعلام. همچنین یک ورزشکار باقی‌مانده نیز پرونده‌اش در جریان است و بررسی وضعیت وی در راستای اعلام نتیجه نهایی به کمیته استیناف ارجاع شده است.

در ذیل جدول مربوط به فهرست ورزشکاران ایرانی که در سال ۲۰۱۹ دوپینگ آن‌ها مثبت شده به تفکیک رشته‌های ورزشی آمده است:

ردیف نام

رشته ورزشی

علت

مدت محرومیت(سال)

۱ علی قاسمی وزنه برداری

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۲ علیرضا نایب پاشایی وزنه برداری

مصرف مواد ممنوعه کلوستبول و متاندینون

۴ ۳ علی شریعتی وزنه برداری

مصرف مواد ممنوعه کلنبوترول و متاندینون

۴ ۴ هدی جعفرزاده وزنه برداری

مصرف مواد ممنوعه متاندینون و متنولون

۴ ۵ سید احسان موسوی محمدی وزنه برداری

مصرف ماده ممنوعه تاموکسیفن 

۴ ۶ علیرضا زارع پور وزنه برداری

مصرف ماده ممنوعه متاندینون

۴ ۷ مجید عسگری وزنه برداری

مصرف ماده ممنوعه متادون

۲ ۸ بهرام حریرچی وزنه برداری

مصرف ماده ممنوعه ترنبولون

۴ ۹

سید فردین فلاح شمسی

وزنه برداری مصرف مواد ممنوعه هیدروکلروتیازید و تریامترن ۴ ۱۰ محسن فیاض بخش فوتبال  مصرف ماده ممنوعه کلنبوترول ۴ ۱۱ مصطفی ماهی فوتبال  مصرف ماده ممنوعه متادون ۴ ۱۲ مصطفی کیانی فوتبال  مصرف ماده ممنوعه تریامسینولون ۶ ماه ۱۳ احمد حسین زاده فوتبال  مصرف ماده ممنوعه نورآندروسترون ۴ ۱۴ مجید بهروزبرشنه فوتبال مصرف ماده ممنوعه متاندینون ۴ ۱۵ مهدی حسن زاده فوتسال مصرف مواد ممنوعه متاندینون و فروزماید ۴ ۱۶ ابوالقاسم عروجی فوتسال مصرف ماده ممنوعه کلومیفن ۴ ۱۷ حامد طالبی زرین کمر  کشتی

مصرف ماده ممنوعه اکساندرولون

۴ ۱۸

امیر محمد حاجی پورگنجی

کشتی

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۱۹

حسن آریان نژاد

کشتی

مصرف مواد ممنوعه متنولون و اکساندرولون

۴ ۲۰ جاسم طاووسی دوچرخه سواری مصرف ماده ممنوعه متاندینون ۴ ۲۱

محمدشیرخانی

دوچرخه سواری

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۲۲

وحید دهقان‌زاده

دوچرخه سواری

مصرف ماده ممنوعه متیل فنیدیت

۲ ۲۳

محمد بخشی

دوومیدانی نابینایان

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۲۴

آرزو خورشیدی

دوومیدانی نابینایان

مصرف ماده ممنوعه دورزولامید

توبیخ کتبی

۲۵

محمد جعفری

دوومیدانی 

مصرف مواد ممنوعه استانوزولول و افدرین

۴ ۲۶

سجاد سربرقی

والیبال

مصرف ماده ممنوعه نورآندروسترون

۴ ۲۷

بهنام ابراهیمی

والیبال

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۲۸

رویا قنادان

تیراندازی

مصرف ماده ممنوعه پروپرانولول

توبیخ کتبی ۲۹ پوریا عصمت تیراندازی

مصرف ماده ممنوعه پروپرانولول

۴ ۳۰

یزدان میرزایی

ووشو

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۳۱

مرتضی نوروزی

ووشو

مصرف ماده ممنوعه کلومیفن

۴ ۳۲

رضا قهرمانی

قایقرانی

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴ ۳۳

مصطفی بیانی

قایقرانی

مصرف ماده ممنوعه اکساندرولون

۴ ۳۴

محمدحسین حاج محمدی

هندبال

مصرف ماده ممنوعه اکساندرولون

۴ ۳۵

ساسان صادقی

هندبال

مصرف ماده ممنوعه نورآندروسترون

۴ ۳۶

محمد مرادنیا

پاورلیفتینگ

مصرف مواد ممنوعه متاسترون، اکسی متولون و متیل فنیدیت

۴ ۳۷

محمدحسین مصطفایی

پاورلیفتینگ

مصرف مواد ممنوعه متاندینون و تاموکسیفن

۴ ۳۸

سپهر دعوتی

شنا

مصرف ماده ممنوعه استانوزولول

۴

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دوومیدانی دوپینگ دوپینگ فوتبال کشتی وزنه برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

چیزی که می‌خورید، تأثیر بزرگی بر نحوه‌ی عملکرد سیستم ایمنی‌تان دارد. واقعاً مهم است که افراد سنین بالاتر، رژیم غذایی درست و مغذی داشته باشند. قدرت سیستم ایمنی با افزایش سن، افت می‌کند و خیلی از افراد سالمند، التهاب مزمن خفیف و یا مشکلاتی در سلامتی خود دارند، مثلاً بیماری قلبی و دیابت، که می‌تواند قدرت دفاعی بدن را تضعیف کند؛ بنابراین بدن این افراد نمی‌تواند ویتامین‌ها و املاح لازم برای مبارزه با عفونت‌ها را به طور کارآمد جذب کند.

تقویت کردن سیستم ایمنی جوری که برای جنگ و مبارزه با پاتوژن‌ها همیشه آماده باشد، یک شبه روی نمی‌دهد. شما نمی‌توانید طی امروز و فردا ناگهان رژیم غذایی خود را تغییر بدهید و سیستم ایمنی‌تان را قوی کنید. اما اگر از همین امروز شروع به تغذیه‌ی درست کنید، در بلندمدت از سلامت بهتری برخوردار خواهید بود و کمتر دچار بیماری‌ها خواهید شد.

سیستم ایمنی چگونه کار می‌کند؟

سیستم ایمنی معمولاً به نیروی پلیس تشبیه می‌شود. سیستم ایمنی بدن ما از شبکه‌ای حساس و دقیق از مولکول‌ها، سلول‌ها و بافت‌ها و ارگان‌هایی تشکیل شده که در همه جای بدن گشت می‌زنند. بخشی از این نیروی دفاعی، سیستم ایمنی درونی، در خط مقدم قرار دارد؛ یعنی در پوست، بزاق، روده‌ها و سیستم تنفسی. این بخش نسبت به مهاجمان خارجی، واکنش فوری نشان می‌دهد. بخشی دیگر از سیستم دفاعی، سیستم ایمنی تطبیقی یا اکتسابی است که زمان‌هایی که عوامل خطرناک موفق به عبور از سد اولیه دفاعی شده‌اند وارد عمل شده و کمک می‌کنند تا با تولید آنتی‌بادی‌ها با دشمنان بجنگند.

تولید سلول‌های جدید ایمنی و شروع یک واکنش ایمنی، نیاز به ویتامین‌های B دارد (B ۶، B ۱۲ و اسیدفولیک). سایر مواد مغذی که سیستم ایمنی را سوخت‌رسانی می‌کنند شامل مس، آهن، منیزیم، اسید‌های چرب امگا ۳، پروتئین، سلنیوم، ویتامین D و زینک می‌شوند

عناصر سیستم ایمنی بسیار متنوع‌اند، به همین دلیل حفظ سلامت سیستم ایمنی به معنی دریافت طیف وسیعی از ویتامین‌ها و املاح است که اغلب با همکاری هم، نقش تقویت‌کنندگی ایمنی بدن را دارند. مثلاً ویتامین A برای حفظ سلامت پوست و سلول‌های سیستم گوارش اهمیت دارد. ویتامین C و E آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از سلول‌ها و بافت‌ها در برابر جریان رادیکال‌های آزاد که آسیب زننده‌اند و در زمان جنگ سیستم ایمنی با مهاجمان تولید می‌شوند، محافظت می‌کنند.

تولید سلول‌های جدید ایمنی و شروع یک واکنش ایمنی، نیاز به ویتامین‌های B دارد (B ۶، B ۱۲ و اسیدفولیک). سایر مواد مغذی که سیستم ایمنی را سوخت‌رسانی می‌کنند شامل مس، آهن، منیزیم، اسید‌های چرب امگا ۳، پروتئین، سلنیوم، ویتامین D و زینک می‌شوند.

قدرت مواد غذایی گیاهی

بهترین رژیم غذایی برای سیستم دفاعی بدن، رژیمی است که بر اساس مصرف حداقل مواد غذایی فرآوری شده بوده و بیشتر وعده‌ها در خانه تهیه و پخته شوند. خوردن حجم زیادی از غذا‌هایی که دارای چربی‌های اشباع، قند‌ها و نمک زیاد هستند می‌تواند سیستم ایمنی را ضعیف کند. علاوه بر فیتوشیمیایی‌ها و مواد مغذی گوناگون، مواد غذایی گیاهی نیز دارای فیبر هستند که تغذیه‌کننده‌ی باکتری‌های مفید در روده است. این باکتری‌های مفید به سیستم دفاعی بدن نیز کمک می‌کنند.

میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند اکثر نیاز بدن به ویتامین‌های A و C را که جنگنده‌های اصلی با مهاجمان هستند تأمین کنند. انواع میوه و سبزی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و التهابات را در بدن کاهش داده و از سلول‌های ایمنی مخاطی در برابر اکسیداسیون محافظت می‌کنند.. شما باید روزانه حداقل دو و نیم فنجان سبزی و دو فنجان میوه مصرف کنید. از انواع میوه‌ها و سبزی‌ها در رنگ‌های مختلف استفاده کنید و لذت ببرید تا انواع مواد مغذی به بدنتان برسد.. شما باید هر روز دست‌کم یک سبزی سبز مانند اسفناج، کلم پیچ، سوئیس چارد، بروکلی یا کلم برگ مصرف کنید.. فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی، سیب‌زمینی شیرین و هویج نیز پُر از ویتامین A یا C هستند.. مرکبات نیز ویتامین C فراوانی دارند، مانند گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی و کیوی.

مغز‌ها و دانه‌ها منابع بسیار خوبی از ویتامین‌ها و املاح ضروری، فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم‌اند.. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان بالقوه است و نیاز روزانه‌ی بیشتر افراد به این ویتامین (۱۵ میلی‌گرم) به اندازه کافی تأمین نمی‌شود. خوردن روزانه یک مشت تخم آفتابگردان یا بادام، نیاز روزانه‌تان به ویتامین E را فراهم می‌کند.. بادام درختی دارای مس و منیزیم است که مطالعات نشان می‌دهد این دو ماده معدنی درترمیم DNA و تولید آنتی‌بادی نقش دارند.. دانه آفتابگردان نیز دارای سلنیوم و مس و اسیدفولیک و زینک (روی) است. کمبود زینک، عامل ۱۶ درصد از عفونت‌های سیستم تنفسی تحتانی در تمام دنیاست.. پسته و بادام زمینی و گردو نیز سرشار از ویتامین B ۶ هستند.

بنشن و حبوبات دارای مواد مغذی قابل توجهی بوده و حاوی فیبر هستند که به تولید باکتری‌های خوب روده کمک می‌کند.. عدس، منبع خوبی از مس، اسیدفولیک و آهن است.. نخود آبگوشتی و لوبیا سیاه دارای زینک هستند و لوبیا چیتی نیز غنی از اسیدفولیک می‌باشد.. نان‌های تهیه شده از غلات سبوس‌دار و خود غلات به‌صورت کامل (جو، بلغور، گندم، جو دوسر و کینوآ و ...)، دارای ویتامین‌های B، مس، آهن، منیزیم و زینک هستند.

چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، کانولا و بذر کتان، دارای امگا ۳ هستند که کنترل‌کننده‌ی التهاب در بدن بوده و فعالیت سیستم ایمنی را تنظیم می‌کنند. یک یا دو قاشق غذاخوری سُس تهیه شده با چربی‌های سالم به بدن در جذب کاروتنوئید که یک آنتی‌اکسیدان است (و بدن آن را به ویتامین A تبدیل می‌کند) و سایر مواد مغذی موجود در سبزیجات کمک می‌کند.

لبنیات و گوشت سالم‌تر

شما برای تأمین چیز‌هایی که گیاهان نمی‌توانند به اندازه کافی در اختیار بدنتان بگذارند به غذا‌هایی از منابع حیوانی نیز نیاز دارید. یک نمونه‌ی خوب، ویتامین B ۱۲ است که گوشت قرمز منبع خوبی از آن به شمار می‌رود. بعضی از ویتامین‌ها و املاح، از طریق غذا‌های حیوانی، بهتر از غذا‌های گیاهی در اختیار بدن قرار می‌گیرند. مثلاً زینک، از طریق غذا‌های دریایی و گوشت قرمز خیلی بهتر جذب بدن می‌شود تا از طریق مصرف بنشن و حبوبات. پروتئین کافی نیز دارای واحد‌های سازنده برای سلول‌های ایمنی بدن است.

البته لازم نیست در هر وعده‌ی غذایی حتماً گوشت قرمز یا ماهی در بشقابتان باشد، اما مصرف این مواد غذایی چند بار در هفته لازم است و می‌تواند مواد مغذی ضروری را به بدنتان برساند.

گوشت قرمز کم‌چرب و گوشت ماکیان دارای مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B (خصوصاً ویتامین B ۱۲ که تقریباً ۲۰ درصد از افراد سالمند دچار کمبود آن هستند)، آهن، سلنیوم و زینک است.

ماهی‌های چرب مانند سالمون و تُن و ماکرل نیز منابع مهمی از اسید‌های چرب امگا ۳ و ضمناً ویتامین‌های B، سلنیوم و ویتامین D هستند که می‌توانند در برابر عفونت‌های سیستم تنفسی فوقانی از شما محافظت کرده و جلوی واکنش‌های شدید سیستم ایمنی را می‌گیرند.

لبنیات می‌توانند ذخایر ویتامین A، برخی از ویتامین‌های B، منیزیم و سلنیوم را در بدنتان بیفزایند. محصولات غنی‌شده‌ی لبنی، مانند ماست و شیر غنی‌شده می‌توانند ویتامین D به بدنتان برسانند. ماست (نوع ساده‌ی آن) نیز سرشار از پروبیوتیک‌هاست که به حفظ میکروبیوم سالم روده کمک می‌کند. در دو مطالعه که روی افراد سالم انجام شد و یکی بیشتر از هشت هفته طول کشید و دیگری بیش از ۱۲ هفته، افرادی که هر روز تقریباً ۹۰ گرم ماست خورده بودند، نسبت به گروهی که شیر می‌نوشیدند، سرماخوردگی‌های کمتری در طی سال داشتند. البته بهتر است محصولات لبنی را با مصلحشان مصرف کنید.

در مورد مصرف مکمل‌ها چطور؟

مکمل‌ها برای تقویت سیستم ایمنی، این روز‌ها در بازار فراوان‌اند؛ اما کارشناسان نسبت به استفاده از آن‌ها در بیشتر موارد هشدار می‌دهند. مصرف مکمل این خطر را دارد که زیاد از یک ماده مغذی دریافت کنید؛ مثلاً زینک زیاد می‌تواند جلوی جذب مس را بگیرد و میزان زیاد اسیدفولیک می‌تواند سبب کمبود ویتامین B ۱۲ شود.

راهکار‌های گیاهی مانند عصاره میوه اقطی که در رسانه‌های اجتماعی به عنوان راهی برای از بین بردن ویروس کرونا تبلیغ می‌شوند نیز تائید نشده و مضر هستند.

فیتیک اسید به عنوان یک آنتی‌اکسیدان نیز منجر به کمبود کلسیم و آهن و زینک در بدن می‌شود و پلی فنول‌های گرفته شده از چای سبز نیز ممکن است جذب آهن و اسیدفولیک و ویتامین C را کاهش دهند.

بهتر است مواد مغذی لازم را از مواد غذایی دریافت کنید تا سایر عناصر مهم را از دست ندهید. ویتامین D یک استثنا است. زیرا بیشتر از ۸۰ درصد از افراد بزرگسال نمی‌توانند ویتامین D کافی از رژیم غذایی خود دریافت کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود مکمل این ویتامین را با نظر پزشک مصرف کنید. نیاز روزانه افراد ۵۱ تا ۷۰ سال، ۶۰۰ واحد در روز و نیاز روزانه‌ی افراد بالای ۷۰ سال، ۸۰۰ واحد در روز است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رژیم‌های سم‌زدایی از بدن؛ دروغ یا واقعیت؟
  • چهار فایده بی‌نظیر فندق
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در مازندران
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • دعوت از چهار وزنه بردار فارسی به اردوی تیم ملی
  • دعوت به اردوی تیم ملی وزنه برداری بزرگسالان
  • همدان، میزبان مسابقات وزنه برداری دختران کشور
  • افزایش ۲۱ درصدی دستگیری متهمان مواد مخدر در خراسان شمالی
  • رکورد بانوان وزنه‌بردار نشان از پیشرفت این رشته است