Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@06:36:01 GMT

خوزستان ایستگاه آخر زندگی پرندگان مهاجر

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۵۲۶۵

خوزستان ایستگاه آخر زندگی پرندگان مهاجر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، اهوازی‌ها، بازارهای کیان اهواز و شهر سوسنگرد را دو مرکز اصلی فروش پرندگان مهاجر معرفی می‌کنند؛ پرندگانی که غیرمجاز شکار می‌شوند و آشکار و عیان در بازار به فروش می‌رسند. «مرغابی، غاز، چنگر، چارتایی، اردک وحشی؛ قیمت مناسب، کارتخوان هم داریم» روی یک بنر سبز روشن با رنگ قرمز یک فروشنده حدوداً 20 ساله اینگونه برای پیدا کردن مشتری تبلیغ می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرنوشت پرندگان مهاجری است که اغلب زنده با بال‌های گره خورده و شکسته و تحمل ساعت‌ها درد و وحشت به بازار منتقل می‌شوند و در آخر کار هم جلوی چشم یکدیگر سربریده می‌شوند.

«جاسم مزروعی» یکی از فروشندگان میوه و سبزیجات بازار کیان اهواز است که از دیدن روزانه صحنه‌های دلخراش کشتار این پرندگان ابراز ناراحتی می‌کند. او می‌گوید: بازار کیان متأسفانه مهم‌ترین محل فروش انواع پرنده شکار شده است. وی که خود را از مدافعان پرندگان می‌داند، می‌افزاید: اغلب می‌بینم شکارچیانی که برای فروش شکارشان به بازار می‌آیند، برای فروش پرنده‌ای چون فلامینگو، پاهایش را قطع می‌کنند تا خریدار متوجه نوع صید نشود.

او درباره نحوه شکار پرندگان توضیح می‌دهد: اسلحه، محمیه (تالاب‌های دست‌ساز) یا دامگاه، دانه‌های مسموم و تورهای هوایی از جمله شیوه‌های مرسوم شکار پرندگان مهاجر در خوزستان است. در برخی نقاط مثل تالاب شادگان، شکار با ‌تورهای هوایی رایج است؛ در نقاطی هم مانند هویزه، سوسنگرد و تالاب بام‌دژ محمیه (تالاب‌های دست‌ساز) گسترده می‌شود. دراین شیوه، محمیه ‌دارها با خاکریزی اطراف زمین، آبگیرهای مصنوعی ایجاد می‌کنند و در نقاطی از آبگیر، دانه می‌ریزند و پرندگان مهاجر را به قربانگاه می‌کشانند. سپس در زمان مناسب، دام توری را که زیر آب تعبیه کرده‌اند می‌کشند و پرندگان گرفتار دام می‌شوند.

وی فلامینگو، ‌اردک بلوطی، اردک سیاه کاکل، مولا، اردک مرمری و گیلوش را از جمله پرندگانی معرفی می‌کند که معمولاً روزانه از ۶۰ تا ۲۰۰ قطعه با این روش شکار می‌شوند. البته تأکید هم می‌کند که تمام این شکارها به بازار عرضه نمی‌شود و مشتریان خاص، سهم همیشگی خود را نزد محمیه‌‌داران محفوظ دارند.  زمان رسیدن پرندگان مهاجر شمال روسیه به خوزستان، به معنی آغاز فصل صید آنها است و اکنون بیش از دو ماه از کشتار گروهی‌شان در این استان می‌گذرد. بنابر مشاهدات روزانه برخی فروشندگان این بازار می‌توان تخمین زد که روزانه هزاران پرنده بومی و مهاجر در محمیه‌ها و تورهای هوایی (تالاب شادگان) به کام مرگ کشیده می‌شوند. شکار پرندگان در خوزستان، چند سالی است که رونق زیادی گرفته و بسرعت در حال نزدیک شدن به همان وسعت و شدتی است که در فریدونکنار مازندران از آن صحبت می‌شود.

«محمدجواد اشرفی»، مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست خوزستان با اشاره به شکار غیرقانونی پرندگان مهاجر می‌گوید: منکر شکار پرندگان به‌طورغیرمجاز و فروش آنها در بازار نیستیم. در فصل مهاجرت پرندگان که معمولاً از آبان شروع می‌شود و تا بهمن ادامه دارد، متأسفانه با شکار این پرندگان از سوی شکارچیان مجاز و غیرمجاز مواجه هستیم. البته در این مدت نیروهایمان را با تمام امکانات در نواحی و تالاب‌های استان که پرندگان مهاجر در آنها فرود آمده‌اند و شکارچیان نیز حضور دارند، مستقر می‌کنیم تا در صورت مشاهده شکار غیرمجاز برخورد قانونی شود.

وی ادامه می‌دهد: تعداد شکارچیان غیرمجاز زیاد است؛ تعدادی هم هستند که مجوز شکار می‌گیرند، اما به تعداد مجاز، پرنده شکار نمی‌کنند. برخی هم با تور شکار می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست خوزستان با بیان اینکه حدود 20 درصد تالاب‌های کشور در خوزستان واقع شده، می‌گوید: به همین دلیل این استان بیشترین پرندگان مهاجر را دارد و با توجه به شرایط آب وهوایی، ماندگاری پرندگان در این استان بیشتر است؛ در واقع خوزستان نقطه آخر سفر پرندگان مهاجر است.

درحاشیه این تالاب‌ها جوامع محلی زندگی می‌کنند که معیشت‌شان ازطریق صید و شکار تأمین می‌شود؛ اشرفی درباره وضعیت رسیدگی به نحوه شکار پرندگان در این مناطق، تصریح می‌کند: تمام این مناطق را با مستقر کردن نیروها با قایق یا خودرو تحت کنترل می‌گیریم و در صورت مشاهده شکار غیرمجاز با آنان برخورد می‌کنیم. یکی از مشکلات ما در این زمینه، وسعت تالاب‌هاست که به‌طور صددرصد نمی‌توانیم آنها را پوشش دهیم، نیرو و همیار به اندازه کافی نداریم. او به وسعت 400 هزار هکتاری تالاب شادگان اشاره و تأکید می‌کند: این وسعت تالاب را با چه تعداد نیرو یا امکانات می‌توانیم تحت کنترل داشته باشیم. وی درپاسخ به این سؤال که چرا با فروشندگان این نوع پرندگان که در بازارها بخصوص بازار کیان علنی و براحتی اقدام به فروش می‌کنند، برخورد نمی‌شود، می‌گوید: اغلب فروشندگان پرندگان مهاجر با شکارچیان در ارتباطند و معمولاً از یک قوم و خویشند. فروشندگان زن‌های محلی بالای 50 تا 60 سال هستند که برای گذران زندگی از این راه کسب روزی می‌کنند و برخورد با آنان تبعات اجتماعی دارد؛ در واقع باید از منشأ جلوی این اقدام گرفته شود و البته با همکاری مراجع قضایی هم باشد. خوشبختانه همکاران ما هم در مراجع قضایی در این زمینه همکاری می‌کنند و میزان شکارهای غیرقانونی نیز خیلی کاهش داشته است. آموزش و فرهنگ‌سازی در مورد شکار پرندگان مهاجر به مردم و توسعه فعالیت همیاران محیط زیست، از مهم‌ترین برنامه‌های ما برای کاهش شکارهای غیرمجاز است.

این مقام مسئول در اداره محیط زیست خوزستان در خصوص برخورد با فروشندگان پرندگان صید شده، می‌گوید: این اقدام نیازبه همکاری بین‌بخشی دارد و سازمان حفاظت محیط ‌زیست به ‌تنهایی نمی‌تواند وارد عمل شود. به‌گفته او، برخورد با فروشندگان پرندگان شکار شده با همکاری وزارت بهداشت و نیروی انتظامی و مراجع قضایی ممکن می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پرندگان مهاجر محیط زیست خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۵۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل اسناد مالکیت حدنگاری ۵ تالاب و بزرگترین موقوفه کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت که در یکصد و دوازدهمین سفر استانی خود به استان خوزستان سفر کرده است، در مراسمی با حضور رئیس کل دادگستری استان خوزستان، مدیرکل حقوقی وزارت نیرو، مدیرکل املاک سازمان اوقاف و امور خیریه و سایر مدیران و رؤسای دستگاه‌های استان، اسناد مالکیت بستر و حریم دو رودخانه بزرگ و مهم کشور که بالغ بر ۱۱ قطعه سند به مساحت ۲۵ هزار هکتار در حوزه ثبتی شهرستان شوش که به نام دولت صادر شده است را به مدیرکل دفتر حقوقی وزارت نیرو تحویل داد.

در این مراسم سند مالکیت حدنگار تالاب بین‌المللی «شادگان» به عنوان بزرگترین تالاب کشور مشتمل بر ۶۲ پلاک ثبتی در مجموع ۲۷۲ هکتار و تالاب «هورالعظیم» به عنوان بزرگترین تالاب مرزی کشور در ۱۰۹ هکتار که در راستای حفظ و عدم تغییر کاربری طی فرآیندی پیچیده و با حمایت رئیس کل دادگستری، شورای حفظ حقوق بیت‌المال و پیگیری جهادی و تلاش اداره کل ثبت استان خوزستان به صورت یکپارچه صادر شده و همچنین اسناد تالاب‌های «بن دون»، «میانگران» و «شیمبار» که مجموع مساحت ۵ تالاب بالغ بر ۳۸۶ هزار هکتار را شامل شده و از زیستگاه‌های مهم حیات وحش ایران با گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری می‌باشند، تحویل داده شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین ۵۴۱ سند مالکیت مربوط به شهرک‌های صنعتی اهواز، سوسنگرد، بهبهان، آبادان، باغملک، شوشتر و آغاجاری را با مجموع مساحت ۲۷۹ هکتار در راستای تحقق شعار سال و فراهم کردن بستر و زیرساخت‌های تولید و اشتغال‌زایی به شرکت شهرک‌های صنعتی استان خوزستان تحویل داد.

در این مراسم ۲۴۱ سند مالکیت به مساحت ۶۶ هزار هکتار مربوط به اراضی وقفی شهرستان‌های رامشیر و ماهشهر به عنوان بزرگترین موقوفه کشور که با حمایت دادگستری کل و تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان با رفع اختلافات مابین ادارات اوقاف و منابع طبیعی منجر به صدور سند شده است از سوی رئیس سازمان ثبت به سازمان اوقاف و امور خیریه استان تحویل داده شد.

رفع مشکلات مالکیتی و صدور اسناد «کوی مدرس» اهواز بعد از ۷۰ سال

رئیس سازمان ثبت در ادامه با اشاره به صدور ۲۹۵ سند مربوط به «کوی مدرس» در شهر اهواز و تحویل آن‌ها به مردم بعد از اخذ مجوز از سازمان اموال تملیکی، از دادگستری کل استان خواست رفع مشکلات مردم در منطقه را تا حصول به نتیجه نهایی و رفع کامل موانع مالکیتی پیگیری کند.

گفتنی است تثبیت مالکیت این منطقه در شهر اهواز با حمایت مراجع قضائی و تشکیل جلسات متعدد با حضور استاندار، رئیس سازمان املاک تملیکی و رفع بخش عمده‌ای از مشکلات مالکیتی ۷۰ ساله این منطقه مابین دستگاه‌های مختلف و شهرداری و با تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان به انجام رسیده و تا تثبیت کامل مالکیت‌ها تداوم خواهد یافت.

دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان هم طی سخنانی در این مراسم با اشاره به جریان بزرگ تثبیت مالکیت در عرصه‌های مختلف از سوی سازمان ثبت و لزوم صیانت از مالکیت‌ها به عنوان یکی از وظایف بسیار مهم حاکمیت گفت: اعتبار دادن به معاملات عادی و غیر رسمی موجب تهدید و تزلزل مالکیت اموال غیرمنقول می‌شود و ترویج ثبت رسمی و اقدامات مؤثر سازمان ثبت به عنوان یکی از سازمان‌های حاکمیتی زیر نظر قوه قضائیه تأثیر بسزایی در آرامش روانی مردم و امنیت مالکیت‌ها در جامعه دارد.

در این مراسم «زمان خوب» مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان نیز با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی استان حدنگاری و سنددار شده است گفت: در ۱۷ واحد از ۲۳ واحد ثبتی استان، اراضی ملی به صورت ۱۰۰ درصدی تثبیت و اسناد آن‌ها صادر شده است.

وی افزود: از مجموع یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان نیز تا کنون ۶۹ درصد معادل یک میلیون و ۲۳ هزار هکتار آن حدنگاری و منجر به صدور سند شده است و این جدیت با دستور و حمایت‌های رئیس سازمان ثبت و رئیس کل دادگستری استان تا انجام کامل حدنگاری ادامه خواهد یافت.

سرابیان مدیرکل دفتر حقوقی وزارت نیرو و باقرزاده مدیرکل املاک سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در ادامه این مراسم گزارشی از روند پیشرفت اجرای تفاهم نامه‌های منعقده با سازمان ثبت ارائه دادند.

شایان ذکر است در جریان سفر دو روزه معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به استان خوزستان، ضمن بازدید وی و هیأت همراه از برخی شهرستان‌ها و برگزاری میز خدمت، نشست تخصصی فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز با حضور دکتر بابایی برگزار و صحبت‌ها و نظرات فعالان اقتصادی بویژه در راستای تسریع و تسهیل در ثبت شرکت‌ها و مؤسسات و تحقق عملی شعار سال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6086063

دیگر خبرها

  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی
  • اسناد مالکیت ۵ تالاب استان خوزستان صادر شد
  • اصلاح سند سد «دز» در راستای حفظ حقوق بیت‌المال
  • تحویل اسناد مالکیت حدنگاری ۵ تالاب و بزرگترین موقوفه کشور
  • صدور اسناد مالکیت پنج تالاب و ۲ رودخانه خوزستان
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • اسناد مالکیت ۳۸۶ هزار هکتار تالاب در خوزستان اهدا شد