Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گزارشات ارائه شده در حال حاضر ۶۷۷ میلیون متر مکعب آب در سد سفیدرود ذخیره شده که مقدار آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۵ درصد افزایش پیدا کرده است. ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۵ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سد مخزنی سفیدرود از چندین حیث اهمیت بسیار بالایی در استان گیلان دارد و بر اساس گزارشات ارائه شده و با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی در حال حاضر 677 میلیون متر مکعب آب در آن ذخیره شده که مقدارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 65 درصد افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، مدیریت سیلاب و برنامه‌ریزی برای مهار آن را یکی از اولویت‌های این دستگاه در حوزه برنامه‌ریزی و اجرا خواند و عنوان کرد: سال گذشته و قبل از وقوع سیلاب فروردین 98 تمهیدات لازم برای جلوگیری از سیلاب انجام شد که نتیجه بسیار خوبی از آن به دست آمد.

وحید خرمی با بیان اینکه 20 درصد از حجم ذخیره آب سد سفیدرود به طور معمول برای مدیریت سیلاب و مهار به موقع آن‌ در نظر گرفته می‌شود تصریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای گیلان در همین راستا به صورت پیوسته و هماهنگ، وضعیت سدها و میزان بارش‌هایی که در بالادست سد سفیدرود اتفاق می‌افتد را کنترل می‌کند.

57 درصد ظرفیت سد سفیدرود گیلان آبگیری شدحجم ذخیره آب سد سفیدرود 63 درصد افزایش یافتذخیره آب سد سفیدرود گیلان 50 درصد افزایش یافت

وی به پدیده خشکسالی که اکثر نقاط کشور با آن مواجه هستند اشاره کرد و با بیان اینکه در این وضعیت حساس استفاده بهینه از منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند افزود: برای انجام فرآیند تولید برنج در استان گیلان بیش از دو میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب نیاز است که باید تأمین شود.

خرمی تأمین حداقل یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز کشت برنج در استان گیلان از طریق آب ذخیره شده سد سفیدرود را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: کشاورزان گیلانی باید همگام با توصیه‌های داده شده استفاده به موقع از آب‌های سطحی برای انجام فرآیند شخم زمستانی شالیزارها را مدنظر قرار دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان از تشکیل کارگروهی در این استان با هدف مدیریت نقصان منابع آبی سخن گفت و خاطرنشان کرد: کارشناسان نهادها و دستگاه‌هایی نظیر آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی، مؤسسه تحقیقات برنج کشور در این کارگروه حضور دارند و راه‌های کاهش مصرف آب را بررسی می‌کنند.

وی اجرای روش‌های مناسب برای آبیاری مزارع و موضوعاتی از این حیث را از دیگر کارکردهای مثبت برگزای جلسات کارگروه مذکور اعلام کرد و گفت: اگر شرایط آب و هوایی و میزان ذخیره و مصرف آب مطلوب باشد مطمئناً علاوه بر اعمال کمتر برنامه نوبت‌بندی آب، مشکلات کشاورزان و شالیکاران هم کاهش پیدا می‌کند.

خرمی در مورد سد لاسک نیز مطالبی عنوان کرد و با بیان اینکه جلوگیری از ورود رسوبات به داخل تالاب بین‌المللی انزلی از جمله کارکردهای این پروژه است تصریح کرد: مجوز زیست محیطی پروژه سد لاسک در ابتدای آذر ماه سال گذشته اخذ شده است بنابراین با توجه به موارد مذکور عملیات اجرایی آن به زودی آغاز می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان به شرایط مطلوب و پرآب سال گذشته اشاره کرد و با تأکید بر اینکه وضعیت پر آبی همیشه پایدار نیست اظهار داشت: در همین راستا قرار است کارگروه مشترک سازگاری با کم آبی استان گیلان، طرح‌ها و پیشنهادات اثربخش دستگاه‌های ذیربط را تهیه، تدوین و اجرایی کند.

خرمی مهم‌ترین مؤلفه‌ها و اهداف تشکیل کارگروه مشترک سازگاری با کم آبی در گیلان را برشمرد و عنوان کرد: ترسیم سیمای آب، مشخص بودن میزان منابع و مصارف آب استان، ارائه طرح‌ها و برنامه‌هایی در بخش سازه‌ای و غیر سازه‌ای برای صرفه‌جویی و سازگاری با شرایط احتمالی کم آبی از جمله این اهداف محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/614/ز

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۵۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید قطعات صنعتی با چاپگر‌های سه بعدی فلزی در کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان با تولید چاپگر‌های سه بعدی فلزی با فن آوری که در انحصار معدودی کشور خارجی بوده امکان تولید مستقیم پیچیده‌ترین قطعات از فایل‌های سه‌بعدی را با بالاترین دقت فراهم کرده که تحولی بزرگ در زمینه تولید قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، خودرو، هوافضا و ... در کشور رقم زده است.

بر اساس این گزارش، این شرکت، نخستین سازنده چاپگر سه بعدی فلزی (SLM) در کشور که ساخت آن تا پیش از این تنها در انحصار کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه بوده و به دلیل تحریم‌ها، واردات این تجهیزات امکان‌پذیر نبوده است.

به گفته احمد فروزمهر، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در توضییح عملکرد این چاپگر‌ها، فن آوری SLM که از پودر آلیاژ به عنوان ماده اولیه و لیزر به عنوان ابزار ساخت استفاده می‌کند، امکان تولید قطعات با هر پیچیدگی را به طور مستقیم از فایل سه‌بعدی آنها فراهم می‌کند.

در این روش، محصول فلزی نهایی با هرگونه پیچیدگی، مستقیما بدون نیاز به عملیات ثانویه خاصی از فایل سه بعدی آن ساخته می‌شود.

در این فرآیند لیزر توان بالا برای ذوب پودر فلزی و آمیختن آنها به هم استفاده می‌شود. زمانی که یک لایه تشکیل می‌شود، یک لایه پودر جدید بر روی سطح ساخت گسترده می‌شود. ضخامت لایه‌های از حداقل ۲۰ تا ۱۰۰ میکرون متقاوت است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله موادی که در فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرند فولاد ابزار، فولاد زنگ نزن، کبالت کروم و تیتانیوم هستند.

زمانی که مواد واکنش زا مانند تیتانیوم یا آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرند، میزان اکسیژن در محفظه مهر و موم شده باید به حداقل برسد تا از اکسید شدن ماده و نقص‌های بعدی جلوگیری کند. برای کاهش اکسیژن کافی است که محفظه با گاز آرگون خلوص بالا پر شود.

مدیرعامل این شرکت گفت: این دستگاه برای ساخت قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، هوافضا، خودرو، ساخت قالب‌های صنعتی، پزشکی و دندانپزشکی کاربرد دارد. این دستگاه همچنین در زمینه تحقیقات در حوزه علوم مهندسی مکانیک و متالورژی نیز قابلیت‌های متعددی دارد.

وی تصریح کرد: ما در این شرکت، متعهد به ارائه این فن آوری پیشرفته به تمامی نقاط ایران هستیم تا سهم خود را در ارتقای صنعت کشور و رفع نیاز‌های مختلف صنایع مختلف ایفا کنیم.

به همین منظور، دانشگاه‌های سراسر کشور، حتی دانشگاه‌های واقع در مناطق دور افتاده، می‌توانند از طریق ارسال فایل و ایمیل، از خدمات ما بهره‌مند شوند. همچنین، با حضور فعال در نمایشگاه ساخت ایران، فرصتی را برای معرفی این تکنولوژی به طیف وسیع‌تری از مخاطبان فراهم کرده‌ایم.

فروزمهر افزود: علاوه بر این، از آنجا که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یارانه‌های مناسبی برای حضور در این نمایشگاه ارائه می‌دهد، دانشگاه‌های مناطق کم‌برخوردار نیز می‌توانند از این فرصت برای آشنایی با این فناوری و استفاده از خدمات ما بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به صادرات موفق این دستگاه‌ها به بازار‌های بین‌المللی گفت: تلاش بی‌وقفه ما برای توسعه و ارتقای این محصولات، منجر به دریافت جایزه طراحی صنعتی ایران در سال ۱۴۰۱ شد که افتخاری دیگر برای مجموعه ما به شمار می‌رود.

مدیرعامل  این شرکت دانش بنیان با بیان این که در این مجموعه ۴۰ نفر به صورت مستقیم فعالیت داشته و چند صد نفر نیز به صورت غیرمستقیم از طریق فعالیت‌های این شرکت مشغول به کار شده‌اند، اظهار داشت: دستیابی به این محصول با حمایت هشت ساله معاونت علمی از این شرکت حاصل شده و با توجه به کمبود نقدینگی که بخش‌های دولتی با آن روبرو هستند درخواست دارم در کنار حمایت از نمایشگاه ایران ساخت، امکان استفاده از تسهیلات لیزینگ صندوق نوآوری و شکوفایی را هم برای این شرکت فراهم کنند.

استفاده از این تسهیلات، به ما امکان می‌دهد تا با سرمایه‌گذاری اولیه کمتر، به تولید انبوه محصول خود دست پیدا کنیم و سهم خود را در ارتقای سطح فناوری کشور ایفا کنیم

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۳ درصدی ذخیره آب در سدهای مازندران/ سد آیت‌الله صالحی مازندرانی در آستانه سرریز شدن است
  • سالانه ۲۰ میلیون متر مکعب سیلاب در استان سمنان مهار می‌شود
  • ذخیره آب سدهای مازندران ۵۳ درصد افزایش یافت
  • بیش از سه میلیون متر مکعب سیلاب بارش‌های بهاری در شاهرود مهار شد
  • شستشوی بیش از ۱۱۰ باب مخزن ذخیره آب شرب شهرستان چگنی
  • افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت پست شهرک صنعتی صومعه سرا
  • تولید قطعات صنعتی با چاپگر‌های سه بعدی فلزی در کشور
  • ذخیره بیش از ۴۱ میلیون متر مکعب آب در مخزن سد حسنلوی نقده
  • آبگیری ۹۸ درصدی آببندان در مازندران
  • افزایش ۲۲۰ درصدی رتبه‌های برتر کنکور توسط دانش‌آموزان مناطق محروم