Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرستاده‌ ویژه‌ سازمان ملل در امور لیبی می‌گوید، در لیبی حضور سربازان خارجی را نمی‌پذیرند.

به گزارش ایسنا،‌ غسان سلامه، فرستاده‌ ویژه‌ سازمان ملل به لیبی، با اعزام نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به لیبی، کشوری که درگیر جنگ داخلی است، مخالفت کرد.

سلامه در مصاحبه با روزنامه "دی ولت"، با اشاره به عدم پذیرش نیروهای خارجی در لیبی می‌گوید: «در جامعه‌ بین‌المللی هم آمادگی اعزام نیرو به لیبی را نمی‌بینم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

آنچه از نظر غسان سلامه مهم است، تبدیل آتش‌بس کنونی به آتش‌بسی پایدار است.

به اعتقاد او، برای رسیدن به این هدف، نه به کلاه‌آبی‌ها بلکه تنها به شمار معدودی ناظران نظامی نیاز است.

فرستاده‌ ویژه‌ سازمان ملل، از نشست بین‌المللی درباره لیبی که روز یکشنبه (۲۹دی/۲۰ ژانویه) در برلین برگزار شد به عنوان یک موفقیت نام برد.

کنفرانس بین‌المللی لیبی ۲۹ دی در برلین با حضور سران و سیاستمداران بلندپایه چند کشور و نمایندگان طرف‌های اصلی درگیر در جنگ داخلی لیبی برگزار شد.

سلامه می‌گوید که هدفش کشاندن طرف‌های درگیر در مساله لیبی به پای میز گفت‌وگو بوده است.

به گفته‌ فرستاده‌ ویژه‌ سازمان ملل، این نشست با وجود مشکلات بزرگ، پربار بود. او از توافق طرف‌های درگیر در لیبی بر سر تشکیل کمیته‌ نظامی مشترک به منظور مذاکره بر سر آتش بس، به عنوان مهمترین دستاورد این نشست یاد کرد.

نشست بعدی، نیمه‌ ماه فوریه در برلین

این کمیته‌ بین‌المللی ادامه‌ هماهنگی روندی را که در برلین آغاز شده است به عهده خواهد گرفت و به گفته‌ سلامه برای نخستین بار در نیمه ماه فوریه و باز هم در برلین تشکیل جلسه می‌دهد.

فرستاده‌ ویژه‌ سازمان ملل می‌گوید، احتمالا آلمان به همراه فرستادگان سازمان ملل در امور لیبی، مشترکا ریاست این نشست را به عهده می‌گیرد.

۱۶ کشور و سازمان روز یکشنبه‌ گذشته بر سر تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی لیبی به توافق رسیدند. تحریم تسلیحاتی لیبی در سال ۲۰۱۱ توسط سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

شرکت‌کنندگان در این نشست با تاکید بر اینکه "هیچ راه‌حل نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد" و تلاش‌های نظامی تنها "رنج مردم را افزایش می‌دهد"، متعهد شدند که از طرف‌های درگیر در لیبی حمایت تسلیحاتی نکنند.

آنها علاوه بر این خواستار خلع‌سلاح شبه‌نظامیان مسلح در لیبی و مجازات متخلفان برقراری آتش‌بس شدند.

بخش‌های زیادی از لیبی در حال حاضر تحت کنترل نیروهای ژنرال خلیفه حفتر است.

پس از نشست برلین، بحث دیگری در مورد لزوم کمک از سوی ارتش آلمان برای نظارت بر آتش بس در لیبی آغاز شد.

صبح دوشنبه، اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان گفت که در حال حاضر برای دولت، تصمیم درباره چنین اقدامی مطرح نیست.

او تاکید کرد: «پیش از یک آتش‌بس واقعی مورد توافق طرفین نیازی به صحبت در مورد مأموریت نظامی برای تأمین امنیت نیست.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران لیبی غسان سلامه کنفرانس برلین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام بیش ۵ هزار عمره‌گزار به سرزمین وحی

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد. در این جلسه غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هماهنگی‌های لازم برای ازسرگیری سفرهای عمره بعد از یک وقفه ۹ ساله انجام شده است، گفت: روز سوم اردیبهشت با انجام دو پرواز از فرودگاه‌های تهران و مشهد بالغ بر ۵۰۰ نفربه فرودگاه مدینه منتقل خواهند شد و چهار هتل در مکه و شش هتل در مدینه پذیرای زائران خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این دوره عمره گزاران از استان‌های مختلف به سرزمین وحی اعزام می‌شوند، استقبال مردم برای حضور در این سفر معنوی را یادآور شد و گفت: تاکنون پروازها برای یک دوره ده روزه برنامه ریزی شده است.

سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت نیز گفت: علاوه بر فراهم کردن مقدمات اعزام، دربخش‌های اسکان، تغذیه و حمل و نقل هماهنگی و امکانات لازم برای این سفر معنوی تدبیر شده است.

در این نشست معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین در مورد اقدامات صورت گرفته برای حج تمتع ۱۴۰۳ گزارش داد و بر لزوم سرعت بخشیدن در تعیین تکلیف معاینات زائران تاکید کرد و گفت: سهمیه اختصاص یافته برای حج پیش رو را باید تکمیل شده دانست و بررسی برخی هتل‌های مورد نظر و تجهیز آشپزخانه‌ها درحال انجام است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز بر لزوم توجه به آسیب شناسی‌های صورت گرفته در حوزه‌های حج و عمره برای برطرف کردن سریع‌ترمشکلات تاکید کرد و از دست اندرکاران خواست تا ضمن بررسی، مطالعه و مشورت‌های لازم، هفته آینده طرح خود را در خصوص نحوه برگزاری عمره بعد از ایام حج پیش رو ارائه دهند.

در ادامه این جلسه، سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به اینکه معاینات بیش از ۶۵ هزار نفر از زائران تایید و هشت هزار و ۲۰۰ نفر هم درحال بررسی است، به آغاز فعالیت کمیسیون‌های پزشکی در استان‌ها و در تهران ظرف دو روز آینده و کمیسیون کشوری در اوایل هفته آینده اشاره کرد و گفت: تاکنون پرونده ۹۸۸ نفر به کمیسیون پزشکی ارجاع شده است.

در این جلسه همچنین حمید رضا محمدی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت به افزایش ۳۲ درصدی اعزام زائران در بازه زمانی دوره‌های نوروزی و رمضان نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و از افزایش رضایتمندی از ارائه خدمات خبر داد.

محمدی افزود: برای اعزام در فروردین تاکنون ۵۱ هزار و ۳۰۰ نفر ثبت نام کرده‌اند که بخش عمده آنها اعزام شدند و برای اردیبهشت ماه نیز ظرفیت سازی درحال انجام است. با توجه به تغییر نرخ ارز تخصیصی از سوی دولت برای سفر به عتبات انتظار می‌رود که هزینه سفرهای زمینی و هوایی به نسبت ارزی که در کشور میزبان مصرف می‌شود از اردیبهشت افزایش یابد.

در ادامه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به دست اندرکاران این حوزه توصیه کرد تمام تلاش خود را به کار برند که هزینه‌ها درحداقل ممکن افزایش یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب بعد از گزارش حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و محمدی معاون عتبات سازمان حج و زیارت درباره برنامه ریزی‌ها، اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده برای اربعین آینده تصریح کرد که سیاست گذاری‌ها باید به سمتی پیش برود که شان و منزلت زائران درهنگام حضور در کنگره بزرگ اربعین حفظ و به ویژه نیازمندی‌های زائران زمینی در مناطق خروجی به عراق تامین شود. 

نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت در ابتدای این جلسه در سخنانی پاسخ تنبیهی دلاور مردان جبهه حق به رژیم صهیونیستی را یک حرکت راهبردی و نشاندهنده اقتدار نظام اسلامی  در جهان امروز توصیف کرد و آن را واکنش طبیعی و مشروع دانست.

وی گفت: درعملیات ترکیبی «وعده صادق» که تلفات انسانی نداشت علیه مراکز اقتصادی هم عملیات نشد بلکه پایگاه‌های نظامی مورد استفاده جنگنده‌های رژیم کودک‌کش صهیونیستی در حمله به مردم مظلوم غزه و کنسولگری کشورمان در دمشق مورد عملیات قرارگرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: مردم آزادی‌خواه جهان حرکت مشروع جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حق خود و تنبیه رژیم جنایتکارصهیونیستی که سرزمین ملت فلسطین را اشغال و علیه آنان به جنایت دست می‌زند، تحسین کردند.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • نماینده روسیه در شورای امنیت : آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است
  • نیروهای حافظ صلح روسیه قره باغ را ترک می‌کنند
  • زائران کرمانی ۸ اردیبهشت به حج عمره اعزام می‌شوند
  • معرفی ژئوپارک جهانی طبس در نمایشگاه ITB برلین
  • ببینید | روایت رفیق دوست از درخواست موشکی ایران از سوریه و لیبی؛ نقش آیت‌الله هاشمی چه بود؟
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود
  • تاریخ اعزام به خدمت مشمول تا پایان خدمت برادر تمدید شد
  • وزیر خارجه آلمان در راه تل‌آویو هست
  • وزیر خارجه آلمان به فلسطین اشغالی می‌رود
  • اعزام بیش ۵ هزار عمره‌گزار به سرزمین وحی