Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-03-28@08:49:57 GMT

هشدار برای احتمال وقوع زلزله بزرگ در تهران

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۶۸۱۳

هشدار برای احتمال وقوع زلزله بزرگ در تهران

پول نیوز - تهران به روی ۵ گسل اصلی واقع شده که خطرناک‌ترین آن‌ها «گسل شمال تهران» است.

به گزارش پول نیوز، روی این گسل حدود ۲ میلیلون نفر ساکن هستند در حالی که در هیچ نقطه از دنیا سابقه ای وجود ندارد که به روی یک گسل این میزان جمعیت سکونت داشته باشد.

بر پایه مطالعات دیرینه لرزه شناسی روی گسل شمال تهران هر ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ سال در طی ۳۰ هزار سال گذشته یک زلزله با بزرگای حدود ۷ رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آخرین اتفاق‌ها از این سری حدود ۷۰۰۰ و ۳۲۰۰ سال قبل در پهنه شمال غرب تهران رخ داده است.

گسل مشا نیز از توان لرزه خیزی بالایی برخوردار است. چنانچه این گسل فعال شود، زلزله‌ای به بزرگای ۵/۷ ریشتر ایجاد خواهد شد.

نسبت به خطر زلزله بزرگ در تهران تردیدی وجود ندارد، اما در محاسبه زمان بازگشت زلزله بزرگ در تهران مقایسه غلطی انجام شده است. بر پایه این محسابه گفته می‌شود در وقوع زلزله تهران ۲۵ سال تاخیر به وجود آمده، در صورتی که این استدلال مخدوش است؛ در حال حاضر امکان پیش‌بینی زلزله در تهران وجود ندارد و دستگاه‌هایی که گفته می‌شود با قابلیت هشدار وقوع زلزله در تهران نصب شده اند، ابزار‌هایی هستند که فقط می‌توانند مورد استفاده برای سنجش‌های علمی-پژوهشی قرار گیرند.

احتمال وقوع زلزله بزرگ و تاخیری از جمله مباحثی است که امروزه در تهران بسیار مطرح شده است؛ این مساله از ۲۹ آذر ۱۳۹۶ با رخداد زلزله ملارد به شدت مورد توجه پایتخت نشینان قرار گرفت. در اینکه تهران شهری زلزله‌خیز است که حتما زلزله در آن رخ خواهد داد هیچ شکی وجود ندارد، کافی است سابقه تاریخی لرزه‌خیزی تهران بررسی شود. اولین زلزله تاریخی در محدوده تهران (ری) در حدود ۳۰۰۰ و ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح رخ داده است.

همچنین در سال‌های ۳۳۰ قبل از میلاد، ۸۵۵، ۱۳۸۴ و ۱۸۳۰ میلادی نیز چند زلزله تاریخی مخرب در محدوده شهر تاریخی ری و تهران اتفاق افتاده است، اما اینکه در وقوع زمین لرزه بزرگ تهران چقدر تاخیر ایجاد شده، موضوعی است که اندکی مخدوش شده و نمی‌توان به راحتی گفت از زمانی که زلزله بزرگ احتمالا باید در تهران رخ می‌داده ۲۵ یا ۲۵۰ سال گذشته، زیرا زلزله‌های مخرب و مهم قبلی در مناطق مختلف در اطراف تهران رخ داده است.

معمولا برای محاسبه دوره بازگشت زمین لرزه‌ها از روش احتمالی استفاده می‌شود. آخرین زلزله مخرب در منطقه تهران در سال ۱۸۳۰ میلادی در منطقه جاجرود (دماوند-شمیرانات) رخ داد. بر اساس برآورد احتمالی با در نظر گرفتن تمام گسل‌های اطراف تهران، بازگشت زمین لرزه‌ای با بزرگای ۷ را حدود ۱۶۰ تا ۱۸۰ سال برآورد می‌کنند. تا این قسمت هیچگونه مشکلی وجود ندارد، اما اگر زلزله ۱۸۳۰ دماوند شمیرانات را به عنوان آخرین رخداد این دوره بازگشت، در نظر گرفته و عنوان شود که مثلا در وقوع زلزله‌ای با بزرگای ۷ مثلا ۲۵ سال تاخیر شده، مقایسه غلطی صورت گرفته است، زیرا زلزله ۱۸۳۰ دماوند شمیرانات در اثر فعال شدن گسل مشا رخ داده، اما بازگشت ۱۶۰ تا ۱۸۰ ساله برای بزرگای ۷ با توجه به لرزه‌خیزی تمام گسل‌های منطقه تهران (مشا، شمال تهران، ایوانکی و...) به دست آمده است.

این نوع استدلال به نظر من مخدوش است، اما در اصل موضوع (لرزه خیزی بالا و خطر زلزله بالا در منطقه تهران) تردیدی وجود ندارد. از سوی دیگر بر پایه مطالعات دیرینه لرزه شناسی روی گسل شمال تهران هر ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ سال در طی ۳۰ هزار سال گذشته یک زلزله با بزرگای حدود ۷ رخ داده است. آخرین اتفاق‌ها از این سری حدود ۷۰۰۰ و ۳۲۰۰ سال قبل در پهنه شمال غرب تهران رخ داده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گسل لرزه شناسی زلزله زمین لرزه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش احتمال وقوع تصادف در معابر خلوت تهران

تین نیوز

رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ضمن ارائه هشدار درباره افزایش احتمال وقوع تصادف در معابر خلوت پایتخت، از برخورد شدید سواری اچ سی کراس با سواری پراید در محدوده بزرگراه همت و مرگ راننده پراید در این حادثه بامداد امروز (چهارشنبه) خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، سرهنگ رابعه جوانبخت در تشریح جزئیات این خبر گفت: مقارن ساعت ۰۱:۴۵ بامداد امروز (چهارشنبه ۸ فروردین) یک دستگاه سواری اچ سی کراس در مسیر همت غرب به شرق قبل از ورودی مدرس در حال تردد بود که با یک دستگاه سواری پراید به شدت برخورد کرد.

جوانبخت افزود: پس از این برخورد، سواری پراید از مسیر خارج شد و پس از عبور از جداول حاشیه راه، با تیر برق برخورد کرد. در این حادثه متاسفانه راننده حدودا ۳۰ ساله پراید به علت شدت جراحات وارده در دم جان باخت و سرنشین خانم پراید نیز مصدوم شد که توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل شد.

رئیس اداره تصادفات پلیس راهور پایتخت ادامه داد: تیم کارشناسی پلیس بزرگراه های تهران بزرگ پس از دریافت این گزارش، در موقعیت حادثه حضور یافت و ضمن ایمن سازی محدوده تصادف به منظور جلوگیری از تکرار حوادث ناگوار، به بررسی علل و عوامل این تصادف پرداخت. کارشناسان علت این حادثه را تغییر مسیر ناگهانی از سوی راننده اچ سی کراس تشخیص دادند. 

وی تاکید کرد: رانندگان در هنگام رانندگی از تغییر مسیرهای ناگهانی جدا خودداری کنند و برای اطلاع دیگر رانندگان حتما از چراغ راهنما استفاده کنند. در ایام خلوتی معابر و مخصوصا تاریکی هوا و شب ها رانندگی با سرعت مطمئنه الزامی است، چون این همان سرعتی است که در صورت وقوع هرگونه حادثه می توان وسیله نقلیه را کنترل کرد تا از وقوع حوادث و تصادفات جلوگیری کند.

براساس اعلام مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، جوانبخت در پایان ضمن ارائه هشدار درباره افزایش احتمال وقوع تصادف در معابر خلوت پایتخت، خاطرنشان کرد: امیدواریم با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی توسط همه کاربران ترافیک، شاهد وقوع چنین حوادث دلخراشی در سطح معابر شهر تهران نباشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش احتمال وقوع تصادف در معابر خلوت تهران
  • هشدار رئیس سابق کمیسیون اروپایی درباره وقوع جنگی بزرگ
  • مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟
  • هشدار یونکر درباره خطر وقوع جنگی بزرگ
  • زلزله سالند دزفول خسارتی نداشت
  • زلزله ۴.۵ ریشتری در خوزستان
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه در کرمانشاه
  • گیلان در یک سال گذشته ۵۹ بار لرزید/ وقوع ۲ زلزله بالای ۴ ریشتر