Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناهیدفر با اشاره به برگزاری نخستین رویداد ملی کانون‌های فرهنگی مساجد «فهما» گفت: از معضلات ما کار جزیره‌ای و محدود است و از ویژگی‌های سامانه فهما ارتباط و فعالیت کانون‌ها با یکدیگر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «حمیدرضا ناهیدفر» ظهر سه شنبه یکم بهمن ماه در جمع خبرنگاران، از برگزاری نخستین رویداد ملی کانون‌های فرهنگی مساجد تحت عنوان «فهما» در ۲۶ بهمن ماه در تهران خبر داد و اظهار کرد: یکی از گام‌هایی که طبق سند تحول اداری صورت گرفته، تنظیم و راه‌اندازی زیست بوم مجازی بچه‌های مسجد است که این سامانه سراسری امکان رصد پایش و ارزیابی به روز و لحظه‌ای فعالیت‌های کانون‌های مساجد را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرپرست دبیرخانه نظارت بر کانون‌های فرهنگی- هنری مساجد استان همدان، ادامه داد: از اهداف طراحی سامانه «فهما» ایجاد یک منبع برای تولید دانش ملی، ارتقاء توان شناسایی و حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی، کمک به مدیران کشور برای تصمیم گیری‌ها دقیق برای کانون‌ها مساجد، ایجاد فضا رقابتی در بین کانون‌ها است.

 

وی اضافه کرد: از معضلات ما کار جزیره‌ای و محدود است و از ویژگی‌های سامانه «فهما» ارتباط و فعالیت کانون‌ها با یکدیگر است همچنین این سامانه موجب هماهنگی و انسجام در فعالیت‌ها و جلوگیری از کار پراکنده و بی هدف خواهد شد و استفاده بهینه و بهتر از فضای مجازی و فناوری نوین را در بردارد که تجمیع این اهداف موجب احیای کارکرد اصلی در مساجد و سوق دادن فعالیت های فرهنگی مساجد به سمت مسجد تراز اسلامی می شود.

 

وی با اشاره به اینکه کلمه «فهما» مخفف جمله فرهنگ، هنر و مساجد ایران است، یادآور شد: این سامانه و زیست بوم مجازی برای نخستین بار در این سطح و دامنه گسترده ایجاد شده و هیچ نمونه مشابهی در طراحی ندارد.

 

ناهیدفر اضافه کرد: از اسفندماه سال ۹۷ بارگذاری اطلاعات آغاز شد سپس با حرکت به سمت گام‌های بعدی و با توجه به بازخوردی که داشت، لحظه به لحظه معایب و نواقص آن برطرف شد و طبق سند تحول اداری با بهره‌گیری از اساسنامه و بیانیه گام دوم انقلاب ۲۳ شاخص اصلی و ۹۹ مؤلفه برای این سامانه تعریف شده است.

 

وی با بیان اینکه در گام‌ اول سامانه فهما هشت شاخص و ۲۳ مؤلفه در سامانه بارگذاری شده است، افزود: تاکنون از ۵۹۰ کانون در استان همدان ۸۵ درصد موفق به ثبت اطلاعات شدند که این تعداد بخشی از ۲۵ هزار کانون مساجد در سطح کشور است.

 

وی ادامه داد: در سطح استانی بخش‌های مختلفی در سامانه بارگذاری شده که شامل ۶۳ طرح، ۱۰۰ عنوان برنامه مربوط به اربعین ۹۸، ۶۰۰ عنوان برنامه ملی و مذهبی از ابتدای سال، ۱۸۳ عنوان برنامه در قالب شنبه‌های با کتاب و ۲۴۵ ایده مسجدی است و تاکنون ۳۴ هزار و ۳۷۰ نفر در آن عضو شده‌اند.

 

سرپرست دبیرخانه نظارت بر کانون‌های فرهنگی- هنری مساجد استان همدان اظهار کرد: در این سامانه سال فهمایی تعریف شده که انتهای آن ۲۶ بهمن‌ماه مصادف با ولادت حضرت زهرا(س) خواهد بود و استان‌های برتر و کانون‌های برتر در یک مراسم کشوری تجلیل می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه چهارم بهمن‌ماه آخرین مهلت ثبت اطلاعات در سامانه است و از ۴ تا ۲۶ بهمن ماه زمان تأیید و بررسی اطلاعات ثبت شده خواهد بود، خاطرنشان کرد: اطلاعات ثبت شده نیاز به تأیید استانی و کشوری دارد همچنین قراردادی با مرکز سیستم هوشمند تماس بسته شده که کار آن جداسازی و تفکیک اطلاعات صحیح و نادرست است.

 

ناهیدفر با بیان اینکه جشنواره کودکانه فهما در رده سنی ۷ تا ۱۲ سال در بخش‌های مختلف نیز برگزار می‌شود، اظهار کرد: سه استان به عنوان کاندیدای کانون‌های مساجد انتخاب می‌شوند و از یک استان به عنوان نمونه تجلیل می‌شود البته در هشت بخش استان‌های مختلف رصد شده و در نهایت از آنها تجلیل صورت می‌گیرد.

 

وی در پایان با اشاره به ویژه برنامه‌های دهه فجر بیان کرد: اصلی‌ترین برنامه در همدان برگزاری چهل و یکمین جشن در ۴۱ مسجد ۴۱ منطقه همدان است که باید با رویکرد فعالیت‌های مردمی صورت خواهد گرفت.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت های مسجدی مسجد طرح ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما رویداد ملی فهما فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، همایش مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان سلماس با حضور محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، کارشناسان ستاد و پورعباس، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سلماس در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد سلماس برگزار شد.

محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان‌غربی، ضمن تبریک عملیات غرورآفرین «وعده صادق»، گفت: این عملیات سرآغازی برای نابودی رژیم منحوس صهیونستی است.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، به نقش مهم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در ترویج فرهنگ دینی و انقلابی در جامعه اشاره کرد.

رضایی با بیان اینکه  در سال‌های اخیر که کرونا و مسائل اقتصادی باعث راکد شدن مسجد شده است، گفت: عملی کردن شعار «نهضت بازگشت به مسجد»، احیای کارکردهای مساجد و هدفمند کردن فعالیت ها با پیوند مسجد و جوانان از جمله اهداف اصلی ستاد است که می تواند نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد باشد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های جوانان در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تأکید کرد و گفت: باید با برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های جذاب و متنوع، جوانان را به مساجد جذب کنیم و زمینه را برای رشد و تعالی آنها فراهم نماییم.

رضایی افزود: کانون مسجد، پایگاه بسیج، امام جماعت و هیئت امناء چهار رکن اصلی مساجد هستند که می بایست جهت رسیدن به اهداف مسجد با یکدیگر تعامل داشته باشند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی ادامه داد: ما در سال های گذشته طبق تفاهم نامه هایی که با دستگاه های فرهنگی، هنری و ورزشی منعقد کردیم مقرر است که اعضای مسجدی کانون های فرهنگی و هنری از ظرفیت این دستگاه ها استفاده کنند.

وی گفت: کانون‌های مساجد امن‌ترین مکان برای حضور نسل  جوان هستند و حضور قشر نوجوان و جوان در داخل مساجد، مسیر زندگی آن‌ها را مشخص و هدفمند می کند.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • برگزاری نشست‌های «گفتگوی بین نسلی» در کانون های مساجد مرکزی
  • پرورش نیروهای انقلابی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدنظر قرار بگیرد
  • مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی هستند
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در محلات اردبیل ایجاد می‌شود
  • لزوم مشارکت کانون‌های مساجد در برنامه‌های دهه کرامت
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان