Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران -اینفوگرافیک / پنج فوبیای جدید بشر را بشناسیدهمه ما با برخی از رایج‌ترین هراس‌ها آشنایی داریم؛ ترس از ارتفاعات (آکروفوبیا)، ترس از قرار گرفتن در فضاهای محصور و بسته (کلاستروفوبیا) و ترس از فضای باز بدون جایی برای گریختن (آگورافوبیا). روانشناسان معتقدند با تغییر سبک زندگی، همه ما هراس و نگرانی‌های جدیدی را نیز تجربه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در این اینفوگرافیک به پنج فوبیای جدید بشر، بر اساس گزارش «تایمزآو ایندیا» اشاره شده است.

 

  



منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران اینفو گرافیک فوبیا هراس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۷۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال دوقطبی چیست؟

هانیه شهرابی فراهانی روانشناس بالینی خانواده گفت: اختلال دو قطبی شاید یکی از ناتوان کننده‌ترین اختلالات روانپزشکی باشد که زندگی فرد و خانواده‌اش را بسیار مختل میکند. افراد مبتلا به اختلال دو قطبی در صورتی که دارو‌های خود را مرتب مصرف کنند و از رواندرمانی کمک بگیرند، میتوانند زندگی کاملاً نرمالی داشته باشند. دارو‌های مخصوص اختلال دوقطبی، اعتیاد آور نبوده و به شکل معجزه آسایی در مدیریت این بیماری تاثیر دارد. 

او افزود: اختلال دوقطبی مجموعه‌ای از علائم روانشناختی است که در یک دوره حداقل یک یا چهار روزه زندگی فرد را مختل میکند.

این علائم شامل:

-    خوشحالی بیش از اندازه یا عصبانیت غیر قابل انتظار، به طوری که دیگران متوجه غیر طبیعی بودن این خوشحالی یا عصبانیت می شوند.

-    احساس خودبزرگ‌بینی و خاص بودن: فرد تصور می کند کار خارق العاده‌ای انجام می دهد، توانمندی مالی یا اجتماعی، ورزشی، علمی یا مذهبی خاصی دارد و دیگران باید بخاطر این توانمندی‌ها او را ستایش کنند.

-    پرحرفی و بی ربط گویی: فرد مبتلا معمولاً در این دوره‌ها خیلی پرحرف می شود، به اندازه‌ای که دیگران اذیت می شوند و ممکن است حرف‌های کاملا بی ربط و پرخاشگرانه‌ای بزند که با شرایط اجتماعی او همخوانی ندارد.

-    کاهش نیاز به خواب: در این دوره فرد معمولاً دچار بیخوابی می شود و با اندکی خواب در شبانه روز کاملا هوشیار شده و دیگر به خواب نیازی ندارد.

   حواسپرتی: معمولاً در این دوره به سرعت فرد دچار حواسپرتی میشود و نمی تواند تمرکز خود را حفظ کند.
-    رفتار‌های پرخطر: فرد ممکن است در این دوره کار‌های پرخطر و بی فکر مثل خرید کردن افراطی و تصمیم گیری‌های ناگهانی برای زندگی انجام دهد.

-    رفتار‌های هدفمند اجتماعی، شغلی و مذهبی (مهمانی رفتن مداوم، شروع کار‌های جدید همزمان، عبادت‌های طولانی و پرخاشگری نسبت به دیگران وقتی طبیعی رفتار میکنند) به شکل افراطی و رفتار‌های بی هدف مثل آواز خواندن ناگهانی، صدا در آوردن‌های بی هدف، تکان خوردن‌های بی هدف.

فراهانی ادامه داد: در کنار این علائم ممکن است فرد در دوره‌هایی دچار افسردگی شود و این موضوع بسیار او را ناتوان میکند.

چه چیزی باعث این تغییر خلق می‌شود؟

او در پاسخ به این سؤال بیان کرد:    اتفاقات پیش بینی نشده مثل مرگ عزیزان، شکست‌های مالی، جدایی و سایر اتفاقاتی که اضطراب شدید به همراه دارند.

-    بهم خوردن نظم خواب یکی از اصلی‌ترین دلایل تغییر خلق است که میتواند بسیار فرد را ناتوان کند. به هیچ عنوان توصیه نمیشود افراد مبتلا به اختلال دو قطبی در شغل‌هایی که نیاز به بیدار ماندن بیش از اندازه دارند، یا مشاغل شیفتی کار کنند.

-    مصرف نامنظم دارو‌ها نیز میتواند باعث تغییر خلق شود.

-    منفی نگری و حرف نزدن در مورد احساسات نیز میتواند باعث تغییر خلق و بروز خلق بالا (مانیا) شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • مصوبه مزد ۱۴۰۳ کارگران تغییر کرد؟
  • چرا زندگی پس از زندگی هنوز پربیننده است؟
  • چرا «زندگی پس از زندگی» هنوز پربیننده است؟
  • :اشتراک نیترو دیسکورد تجربه جدیدی از گفتگو و هم‌بازی با دوستان
  • تجربه لمس فناوری‌های آینده در رویداد تجربه فناوری اینوتکس ۲۰۲۴
  • تصمیم بگیرید که تصمیم نگیرید!
  • فوبیای وام مسکن
  • چرا بوی بدن انسان در طول زندگی تغییر می‌کند؟
  • اختلال دوقطبی چیست؟
  • هراس تل‌آویو از ساعت صفر جنگ