Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-19@11:19:38 GMT

احیاء عرصه‌های معدنی تخریب‌شده یک ضرورت است

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۸۲۴۵

احیاء عرصه‌های معدنی تخریب‌شده یک ضرورت است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: احیاء عرصه‌های معدنی تخریب‌شده یک ضرورت است و باید در اولویت قرار گیرد.

به گزارش قدس آنلاین، احمد یزدان پناه، در ششمین جلسه کارگروه مقابله با گرد و غبار استان، اظهار کرد: هر کسی آسیبی به محیط زیست وارد کند باید مطابق اصل ۵۰ قانون اساسی، هزینه‌های زیست محیطی و اجتماعی آن را بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ضرورت تشکیل کمیته فنی متشکل از نمایندگان آستان قدس رضوی، امور دام جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آب‌خیز داری پیرامون ساماندهی چرای دام بسیار مهم است. کشت دیم در عرصه های فرسایش‌پذیر و مناطقی که فاقد پتانسیل اکولوژیک هستند لازم است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در خصوص لزوم مهار کانون های گرد و غبار، توجه به روش های نوین کشاورزی و دامداری و تبیین معضل گرد و غبار ناشی از معادن استان خصوصاً معادن پلاسری شهرستان خواف، بر لزوم برگزاری جلسات کارشناسی با حضور صاحبان صنایع به منظور احیاء عرصه‌های معدنی تخریب شده گفت: اعتبارات ریز گرد سال جاری باید با اولویت بندی در شهرستان های سرخس، خواف و گناباد تخصیص داده شود.

یزدان پناه با بیان اینکه «سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مکلف است در زمان صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری، شروطی را برای احیاء عرصه های تخریب شده برای متقاضیان درنظر بگیرد»، اظهار کرد: درنتیجه آن بهره برداران ملزم به اجرای اقدامات اصلاحی و احیایی عرصه مورد استفاده شوند.

همچنین مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی درخصوص  شرایط متفاوت استان درخصوص آسیب پذیری از معضل گرد و غبار و  لزوم احداث ایستگاه های پایش گرد و غبار در مناطق مرزی و مستعد بروز این پدیده همچون شهرستان سرخس گفت: مکانیابی و تعیین مناطقی که به لحاظ میزان تأثیر گرد و غبار فرامرزی بر حوزه شمال شرق کشور اثر گذار هستند باید از سوی کارشناسان و متخصصان مرتبط هر چه سریعتر صورت پذیرد.

 همتی ضمن اشاره به مصوبه پنجمین کارگروه مقابله با گرد و غبار استان درخصوص انتخاب روستای چاله زرد به عنوان روستای پایلوت مهار پدیده گرد و غبار استان، خواستار افزایش اعتبار تخصیص یافته از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان به منظور احیاء پوشش گیاهی در کانون های گرد و غبار این منطقه شد.

دبیر کارگروه مقابله با گرد و غبار استان ادامه داد: استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و تبادل مطالعات دانشگاهی و بین بخشی پیرامون شناسایی کانون های گرد و غبار دراستان و اولویت بندی منشأهای گرد و غبار که به مطالعات جامع تری نیاز دارد، بسیار کلیدی و البته مغفول است.

وی  همچنین ضمن اشاره به اینکه به نظر می رسد اظهار نظر در خصوص منشأ گرد و غبار فرامرزی نیاز به مطالعات دقیق تر و گسترده تری دارد گفت: مقرر شده است در نشست آتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برنامه میان مدت خود را در خصوص کنترل کانون های گرد و غبار استان ارائه کند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در ادامه ضمن اشاره به سابقه ۶۰ ساله کنترل کانون های گرد و غبار درخراسان رضوی اظهار داشت : بر اساس مطالعات صورت گرفته، تعداد ۱۵ کانون گرد و غبار در ۱۴ شهرستان درگذشته به ۳۰ کانون در ۲۰ شهرستان افزایش یافته است.  

علیرضا صحرایی ضمن اشاره به چالش های اجتماعی در موضوعاتی همچون دیم کاری و چرای مازاد بر ظرفیت مراتع گفت: ورود دام‌های اهلی به مراتع شهرستان سرخس حدود ۲۴  هزار رأس است درحالیکه ظرفیت این مراتع چهار هزار رأس دام تعیین شده است واز طرفی سالانه بخش قابل توجهی از اراضی آستان قدس، دراختیار مردم به منظور دیم کاری قرار می‌گیرد.

وی همچنین گفت: تاکنون ۵۷۰ هزار هکتار عرصه جنگلی در مناطق کویری همچون بجستان، گناباد، خلیل آباد، سبزوار، بردسکن، سرخس و مه ولات و... احداث شده است و به نظر میرسد برای مقابله با گرد و غبار دراستان نیازمند همراهی بیشتر سازمان‌های  متولی هستیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۸۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود شفت

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی صبح چهارشنبه در جلسه منابع آب کشاورزی شهرستان شفت ضمن قدردانی از اقدامات دستگاه‌های اجرایی و همکاری آبسواران و دهیاران در خصوص رفع مشکلات آب کشاورزی در سال زارعی گذشته اظهار کرد: طبق پیش بینی‌ها به احتمال زیاد تابستان امسال با کمبود آب مواجه شویم و با توجه به شرایط موجود برنامه ریزی ها انجام شود.

فرماندار شهرستان شفت با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد سال زراعی سختی همچون سال گذشته را در پیش خواهیم داشت، بیان کرد: باید برای پیشگیری از وقوع هرگونه بحرانی از اکنون برنامه ریزی و آمادگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فصل کشاورزی سال گذشته با چالش‌هایی مواجه بودم تصریح کرد: امسال باید از تمام ظرفیت‌ها برای برطرف کردن مشکلات آب کشاورزی شالیکاران در سطح شهرستان استفاده کنیم.

نقدی بر لزوم استفاده از تجربه موفق سال گذشته در مدیریت منابع آب کشاورزی تاکید کرد و بیان کرد: لایروبی انهار، بهسازی آب بندان ها، رفع نواقص ایستگاه‌های پمپاژ، دریچه سازی در نقاط مورد نیاز، طرح تجهیز و نوسازی اراضی در برخی مناطق و همچنین انتقال آب از طریق لوله‌های پلی اتیلن از جمله اقداماتی است که در مدت زمان باقی مانده با دقت و سرعت اجرایی شود.

تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان

نقدی با اشاره به تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان افزود: ضروری است خود کشاورزان هم با توجه به میانگین کاهشی نزولات جوی و دیگر محدودیت‌های موجود، هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه اراضی خود اقدام کنند.

فرماندار شفت مدیریت منابع آبی ۱۴ هزار هکتار اراضی شالیزاری شفت در سال‌های مواجه با بحران کم آبی را نیازمند تلاش ویژه دانسته و بر اهمیت برگزاری جلسات هماهنگی و توجیهی در سطح بخشداری‌ها و با مشارکت دستگاه‌ها، دهیاران، شوراهای اسلامی و کشاورزان تاکید کرد.

وی با بیان اینکه کشاورزان و مسؤولان محلی برای لایروبی انهار بین مزارع برنامه ریزی و اقدام لازم را داشته باشند، گفت: خوشبختانه تاکنون برنامه‌های خوبی با همکاری کشاورزان انجام شده است.

نقدی با اشاره به اینکه ۵۵۰ پهنه آب بندان در شهرستان وجود دارد، گفت: تاکنون ۳۵۰ هکتار از آبندان های شهرستان شفت توسط جهاد کشاورزی لایروبی و برای ذخیره آب کشاورزی احیا شده است.

نقدی در خصوص لایروبی انهار و زهکش های کشاورزی گفت: برنامه ریزی برای لایروبی بیش از ۲۵ کیلومتر از انهار در سطح شهرستان صورت گرفته و این اقدام با همت آب منطقه در حال اجرا است؛ توصیه می‌شود کشاورزان و مسؤولان محلی هم برای لایروبی انهار بین مزارع برنامه ریزی و همکاری لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: پروژه‌های لایروبی نهر لاسک جوب به طول ۳ کیلومتر، ساخت و مرمت کانال‌های آبرسان نهر چناررودخان، ساخت و تعویض سازه فلزی کانال‌های آبرسان در روستاهای لیفکو و لیفکو خندان، مرمت و بازسازی سردهنه تانی محله و نهر خانم جوب در حال اجرا می‌باشد.

نقدی بر ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود این شهرستان تاکید کرد و گفت: در حال حاضر ۱۳ ایستگاه پمپاژ آب و ۷ حلقه چاه توسط جهاد کشاورزی و بیش از ۲۵ ایستگاه پمپاژ و بیش از ۱۰ حلقه چاه در شهرستان توسط آبیاری مدیریت و باید از اکنون مورد بازرسی و آماده سازی قرار گیرند.

مسؤولان محلی برای رفع مشکلات آب کشاورزی پای کار باشند

فرماندار شفت با اشاره به اینکه دهیاران به عنوان خدمتگزاران مردم در روستاها هستند، بیان کرد: دهیاران با توجه به شناختی که از مشکلات روستاها در حوزه آب کشاورزی دارند باید در راستای رفع مشکلات کشاورزان گام بردارند.

نقدی با اشاره به شعار سال و تاکید بر مشارکت مردم افزود: هدف از لایروبی انهار کشاورزی تسهیل در آبرسانی به شالیزارها و جلوگیری از هدر رفت آب کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه امسال با توجه به کمبود آب، سنت ایلجار بسیار می‌تواند در جلوگیری از هدر رفت آب کمک کند، گفت: تاکنون تعدادی از روستای شهرستان شفت به صورت سنتی و با مشارکت مسئولان محلی و کشاورزان بیش از چندین کیلومتر لایروبی انجام گرفته است.

فرماندار شفت با تاکید بر اینکه سنت ایلجار اگر چه به ظاهر ساده نشان می‌دهد اما در عمل کار بزرگی است، اضافه کرد: با توجه به اینکه برنج به آب زیاد نیاز دارد تأثیرش در طول دوره کشت و کار این محصول مشخص می‌شود.

وی با تاکید بر جدی گرفتن بحث بیمه، خواستار اطلاع رسانی مناسب در خصوص مزایای بیمه اراضی کشاورزی شد تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، کشاورزان از حمایت‌های قانونی برخوردار شوند.

کد خبر 6080691

دیگر خبرها

  • مستندهایی از شهدای شاخص شهرستان دشتی ساخته شود
  • وعده صادق؛ احیاء و تقویت بازدارندگی ایران اسلامی
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه سیاهمزگی
  • نقش مهم کانون پرورش فکری در مناسبت‌های فرهنگی
  • تخریب بند خاکی غیرمجاز در سرخس
  • ۳۵ هزار مترمربع از اراضی زراعی و باغی پردیس آزادسازی شد
  • ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود شفت
  • اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر در شهرستان علی آبادکتول