Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@20:45:30 GMT

ساعت بیولوژیکی بدن در عملکرد داروها تأثیر دارد

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۸۵۱۱

ساعت بیولوژیکی بدن در عملکرد داروها تأثیر دارد

آفتاب‌‌نیوز :

اگر داروی ضدالتهاب بعدازظهر و یا شب مصرف شود هم‌زمان بازمان استراحت ریتم شبانه‌روزی بدن بوده و در بهبود تأثیری ندارند.

اگرچه تحقیقات پیشین نشان دادند که ژن‌های ساعت شبانه‌روزی در بیماری‌هایی ازجمله سرطان، آلزایمر، آرتریت و پارکینسون نقش دارند، اما این اولین تحقیق است که تأثیر ریتم شبانه‌روزی را در هر نوع جراحی یا آسیب‌دیدگی بیان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فالح تمیمی مارینو و همکاران وی از دندانپزشکی مک گیل، اظهار کردند: درمان التهاب بعد از عمل، در بهبودی بسیار مهم است زیرا بخشی از این فرآیند شامل از بین بردن هرگونه باکتری در نواحی عمل می‌شود. همچنین التهاب نشانه‌ای در جذب سلول‌هایی است که بافت‌ها را بازسازی می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: فرآیند این عملکردها همیشه ثابت نیست.در برخی موارد التهاب‌ها بسیار مخرب هستند و در برخی موارد نیز برای بهبودی سازنده و مهم هستند. بنابراین بسیاری از شرکت‌های داروسازی تلاش می‌کنند داروهایی تولید کنند که فرآیندهای تخریبی در هنگام التهاب را مهار کنند اما در عملکردهای مفید اختلال ایجاد نکند.

وی گفت: " ممکن است بتوانیم از تغییرات شبانه‌روزی بدن در درمان التهاب به نفع خود استفاده کنیم. ریتم شبانه‌روزی که مربوط به بهبود استخوان می‌شود طی روز فعال می‌شوند و سلول‌های سازنده معروف به استئوبلاست‌ها که دربازسازی استخوان‌ها نقش دارند نیز در شب فعال هستند. با محدود کردن استفاده از ضدالتهاب در صبح و مصرف ضددرد در شب نتایج بهتری درترمیم استخوان حاصل خواهد شد."

 

 

در این تحقیق، محققان استخوان درشت‌نی دو گروه مختلف موش‌ها را مقایسه کردند. طی یک دوره بیست‌وچهارساعته، به گروه‌های مختلف میزان مختلف داروی ضدالتهاب داده شد و به گروه دیگر فقط صبح‌ها در زمان فعالیت ریتم شبانه‌روزی و ضد درد در شب داده شد.

محققان دریافتند که در گروه دوم درد ناشی از آسیب‌دیدگی بهبودیافته و استخوان‌ها سریع‌تر و کامل‌تر بازیابی شدند و تقریباً به نظر می‌رسد که ضدالتهاب صبحگاهی و ضدالتهاب عصر دو داروی مختلف هستند.

وی در ادامه افزود: "بدن ریتم دارد و اگر در صبح ضدالتهاب مصرف می‌کنید با ریتم بدن کار می‌کنید و با مصرف ضدالتهاب در شب علیه آن کار می‌کنید ، بنابراین بهبودی را مختل می‌کنید."

در مرحله بعدی، محققان با استفاده از آزمایش دیگر بر روی دندان‌ها نتیجه گرفتند صبح و ظهر داروی ضدالتهاب و بعدازظهر و شب داروی مسکن نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه خواهد داشت.

نتایج این تحقیق در نشریه Scientific Reports منتشرشده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ساعت خواب بدن مصرف دارو تحقیقات پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۸۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی ضد التهاب

آفتاب‌‌نیوز :

مواد غذایی ضد التهاب ممکن است به عنوان یک درمان مکمل برای بسیاری از بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، آسم، بیماری التهابی روده، لوپوس، تیروئیدیت هاشیموتو و سندرم متابولیک عمل کند. سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از بیماری‌ها نظیر دیابت نوع دو، چاقی، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی اتلاق می‌شود.

دانشمندان معتقدند التهاب در همه این بیماری‌ها نقش دارد. بنابراین، پیروی از یک رژیم غذایی ضد التهاب ممکن است به بهبود سلامت فرد مبتلا به سندرم متابولیک کمک کند.

مصرف یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان همچنین می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها بینجامد. مواد غذایی ضد التهاب باید ترکیبی از مواد مغذی، آنتی اکسیدان‌ها و چربی‌های مفید باشد. مواد غذایی که ممکن است به مدیریت التهاب کمک کنند شامل ماهی‌های چرب مانند ماهی تن و سالمون، میوه‌هایی مانند بلوبری، شاه توت، توت فرنگی و گیلاس، سبزیجات خام و یا نیم پز نظیر کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی، آجیل و دانه ها، زیتون و روغن زیتون، فیبر، حبوبات مانند عدس و لوبیا، ادویه جات مانند زنجبیل و زردچوبه، پروبیوتیک‌ها و پری بیوتیک ها، چای و برخی از گیاهان هستند. به علاوه شایان ذکر است که انواع مواد غذایی سالم باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • امداد خودرو جاده‌ای شبانه روزی همدان
  • اورژانس جاده مرگ شبانه‌روزی می‌شود!
  • تلاش شبانه روزی برای ساخت و بهره برداری از طرح‌های عمرانی کلانشهر شیراز
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • پرمصرف‌ترین داروها در ایران
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • اعضای دولت به صورت شبانه‌روزی برای حل مشکلات و توسعه کشور می‌کوشند