Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه نوشت: روسیه، مهم ترین تامین کننده نفت بلاروس است. شرکت نفت دولتی  بلاروس موسوم به «بِل نِفت خیم» (Belneftekhim) اعلام کرده که  ۸۰ هزار تن نفت خام را از نروژ خریداری کرده که انتظار می رود از طریق راه آهن و در چند روز آینده به پالایشگاه های بلاروس منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

واردات نفت از یک منبع جایگزین برای بلاروس،  پرهزینه‌تر از تامین سوخت ارزان از روسیه است.

یک تحلیلگر سیاسی ازاندیشکده اِستراتجیا (Strategia) مستقر در شهر مینسک گفت: الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس گفته است که تصمیم روسیه برای تعلیق تامین نیاز انرژی این کشور را پیام مهمی از سوی کرملین قلمداد می کند.

این تحلیلگر افزود: لوکاشنکو در مقابل این پیام را به کرملین ارسال کرده است که این کشور نیز کمربندها را محکم بسته است و حاضر نیز به فرمانبردار روسیه تبدیل شود.

روسیه  بعد از ۱۰ دی (۳۱ دسامبر) تامین نفت همسایه سابق خود در دوران شوروی سابق را متوقف کرد. دو کشور در جریان مذاکرات درباره تعمیق ادغام اقتصادی شان نتوانستند به توافقی درباره قیمت نفت دست یابند.

تعلیق صادرات نفت روسیه به بلاروس تاثیری در عبور نفت بلاروس به اروپا یا تامین گاز طبیعی این کشور نداشت اما تبعاتی برای بلاروس خواهد داشت که به برای تامین بیش از ۸۰ درصد از نیاز کلی انرژی خود به روسیه وابسته است.

روسیه به طور محدود در ۱۴ دی (۴ ژانویه) تامین نفت بلاروس را از سر گرفت  اما لوکاشنکو وعده داد که به دنبال یافتن منبعی جایگزین برای تامین نفت خود است.

لوکاشنکو روز سه شنبه (دیروز) تایید کرد که کشورش جایگزینی برای تامین کامل نفت این کشور از سوی روسیه ندارد و افزود:  بلاروس به تنوع بخشی نیاز دارد و باید تلاش کند واردات نفت این کشور از روسیه از ۴۰ درصد بیشتر نشود.

وی در یک نشست دولتی گفت: ۳۰ درصد دیگری را از کشورهای بالتیک و بقیه را از اوکراین وارد می کند.

کرملین فشار بر بلاروس را با افزایش قیمت انرژی و کاهش سوبسیدها افزایش داده است. استدلال مقامات روسیه این است که اگر کرملین می خواهد همچنان با قیمت داخلی روسیه نفت این کشور را واردت کند باید ادغام اقتصادی بیشتر را بپذیرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه آذر ماه (دسامبر) دو دور مذاکره با لوکاشنکو را برگزار کرد اما نتوانست به توافقی با او درباره روابط نزدیک تر و قیمت گاز دست یابد.

لوکاشنکو تاکید دارد که ادغام اقتصادی را نخواهد پذیرفت مگر این که مسائل مربوطه به تامین نفت و گاز حل شوند.

مذاکرات نگرانی هایی را در بلاروس برانگیخته است مبنی بر این که کرملین قصد دارد یک کشور واحد با بلاروس تشکیل داد تا پوتین را تا پایان دوره ریاست جمهوری اش در سال ۲۰۲۴ در قدرت نگه دارد.

لوکاشنکو بارها این ایده را رد کرده و گفته است که بلاروس هرگز بخشی از روسیه نخواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بلاروس روسیه نفت واردات واردات نفت نروژ بازار نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۸۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین نرخ ارز تخصیصی برای واردات ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از مرکز مبادله ایران، امروز ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۳ هزار و ۵۶۷ تومان، یورو با نرخ ۴۶ هزار و ۳۶۹ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۸۶۳ تومان مورد مبادله قرار گرفت.

به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۰ هزار و ۶۴۸ تومان، یورور با نرخ ۴۳ هزار و ۲۶۲ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۶۸ تومان بود.

در بازار نیما نیز در مقابل عرضه ۳۶۰ میلیون دلاری، ۱۶۷ میلیون دلار با نرخ ۴۱ هزار تومان خریداری شد. صنایعی که عمدتا ارز نیمایی برای آنها تامین شده است، شامل صنایع حمل و نقل و خودرو، تجهیزات برق، معدنی، ماشین آلات و تجهیزات تولید و منسوجات و پوشاک است.

مجموع تامین ارز از ابتدای سال تاکنون، ۲ میلیارد و ۴۸۴ میلیون دلار بوده است. ۶۹ درصد از ارز تامین شده مربوط به بازار نیما با نرخ ۴۱ هزار تومان است. کالا‌های اساسی ۲۸ درصد را با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به خود اختصاص داده است و در بخش خدمات، ارز مورد نیاز شرکت‌های هواپیمایی، ارز درمانی، ارز دانشجویی، ارز مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی، عتبات و حج با نرخ متوسط ۴۳ هزار تومان تامین شده است.

میانگین وزنی قیمت ارز تخصیصی بانک مرکزی برای سه گروه مذکور معادل ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است.

بر اساس این گزارش، در بازار طلای مرکز مبادله ایران، طی ۱۰ حراج سکه طلا در مجموع ۱۱۷ هزار و ۷۴۲ قطعه سکه تخصیص داده شد؛ ۸۵ هزار و ۵۸ قطعه ربع سکه، ۱۷ هزار و ۱۴۹ قطعه نیم سکه و ۱۵ هزار و ۵۳۵ قطعه تمام سکه سهم انواع سکه تخصیص داده شده است.

این گزارش حاکی است، تاکنون طی ۱۸ حراج شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ایران، ۲.۴ تن شمش با عیار ۹۹۵ در هزار در تالار معاملات طلا مورد معامله قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • میانگین نرخ ارز تخصیصی برای واردات ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است
  • کرملین : تماس‌ها با ایران و اسرائیل سازنده است
  • کرملین: تماس‌ها با ایران و اسرائیل سازنده است
  • میزان اختصاص ارز واردات و نرخ آن اعلام شد
  • تاکید روسیه بر لزوم خویشتن‌داری طرفین در منطقه
  • کرملین خواستار تنش زدایی بین اسرائیل و ایران شد
  • کرملین خروج صلحبانان روسیه از قره‌باغ را تایید کرد
  • واکنش کرملین به پیشنهاد ماکرون برای برقراری آتش‌بس در طول المپیک
  • در حال گفت‌وگو با ایران و اسرائیل برای کاهش تنش هستیم
  • تامین به موقع و درست ارز توسط بانک مرکزی