Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، در سال‌های اخیر، دستاوردهایی که نخبگان و محققان علمی کشور توانستند کسب کنند، موجب شده تا نام ایران بیش از قبل در مجامع علمی بدرخشد. اما در این میان نخبگانی هستند که پا را از تحقیق در یک حوزه علمی فراتر گذاشته و با کسب اطلاعات دانش‌های روز از علوم انسانی گرفته تا فنی و مهندسی، صاحب‌نظر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مسیر ارتقای دانش و به روز شدن ابزارها، اقتصاد دانش‌بنیان و تحقق آن از جمله رویکردهایی است که در صورت به نتیجه رسیدن می‌تواند تا حد زیادی بار سنگین اقتصاد کشور را بر دوش بکشد و زمینه بهبود صادرات را فراهم کند. از طرفی، نمی‌توان منکر نقش اساسی محققان و صنعتگران شد.

نخبگانی برای تسهیل حرکت چرخ اقتصاد روستایی

بعد از ذکر این مقدمه وقت آن است که قصد و نیت نخبه‌های بسیجی و دانشجوی پژوهشکده شهید اعتباری دانشگاه صنعتی را مرور کنیم؛ آن‌ها قصد دارند تا نیازهای اقتصاد فعال و ایجاد اشتغال را شناسایی و نقاط ضعفی که در صنعت‌های فعال وجود دارد با هم‌اندیشی و محوریت این پژوهشکده برطرف کنند.

قطعاً یک پژوهشکده باید با برخورداری از سابقه و پشتیبانی قابل‌قبول، بتواند به‌ صورت حداکثری توجیه یک صنعت را فراهم آورد و با برخورداری از کادر فعال دانشگاهی و نیز تعریف سند چشم‌اندازی از مراحل انجام پروژه، راه را برای رسیدن به نتیجه‌ای شایسته هموار سازد.  

شناسایی حلقه‌های مفقوده توسعه اشتغال روستایی

حامد کاظم‌زاده یکی از نخبه‌های علمی و از اعضای پژوهشکده شهید اعتباری در فلاورجان گفت : از سال ۹۳ این مجموعه تشکیل‌ شده و سعی کرده‌ایم به‌ شکل تخصصی وارد روستاها شده و موضوع اشتغالزایی را حل کنیم و برای پروژه‌های مختلف در موضوع محرومیت‌زدایی بتوان اقدامات مهمی را با نهادهای مرتبط انجام دهیم.

وی ادامه داد: پروژه‌های اول این مجموعه در روستاهای سمیرم و روستاهای خور و بیابانک انجام شده و در حال حاضر در شهرستان فلاورجان در بخش پیربکران به مرکزیت روستای سهروفیروزان در حال پیگیری این طرح هستیم.

این فعال دانشجویی بیان کرد: ذیل برنامه ششم توسعه در موضوع تسهیل‌گری اقتصادی در روستاها شناسایی ظرفیت‌های مختلف از جمله تولید میوه، گلخانه‌داری، خیاطی و قالی‌بافی سعی کرده‌ایم حلقه مفقوده آنان را پرکرده تا چرخ اقتصاد کشور بچرخد.

کاظم‌زاده افزود: تشریح و آموزش روش‌های نوین کار و کسب برای مستضعفانی است که توانایی کار داشته اما نمی‌دانستند چگونه آغاز کنند و بر این اساس یک فرآیند با موضوع آموزش با تفاهم‌نامه با سازمان فنی و حرفه‌ای در این روستا شکل ‌گرفته است.

وی تأکید کرد: از کارآفرینان موفق این شهرستان دعوت کرده‌ایم که در این جلسات حضور یافته و علل موفق آنان را بررسی کنیم که کارآفرینان در پایان دوره با شناخت از خود در رسته‌ای که موفق هستند شروع به کار کنند.

عضو پژوهشکده شهید اعتباری عنوان کرد: برای هر کدام از افراد حاضر در جلسات آموزش یک صفحه شخصی ایجاد کردیم که کار را شروع کرده و در ۲ سال اول کنار آنان خواهیم بود تا این کارآفرین در موضوعی که وارد شده است احساس تنهایی نکنند.

کارآفرینی در جنگ تمام‌عیار اقتصادی حرف اول را می‌زند

محمدرضا حیدری استاد اقتصاد و عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان که  برای آموزش در این جمع کارآفرینان حضور یافته است، اظهار کرد: آنچه مسلم است در جنگ تمام‌عیار اقتصادی حرف اول را مفهومی به نام کارآفرینی که برگرفته از خلاقیت و خلق فرصت و میل به پیشرفت و خودباوری فردی می‌زند.

وی ادامه داد: برای این کار همه منابع کشور به‌ ویژه نیروی انسانی باید به میدان آمده و از ظرفیت‌های خود استفاده کنند.

 این عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان بیان کرد: در اینجا گروهی از دانشجویان که نخبگان، دلسوزان جامعه و بازوان توانمند نظام هستند به میدان آمده و تلاش می‌کنند برای رفع کاستی‌ها یا اختلالات، انحراف‌ها و اشتباه‌ها قدم‌های مؤثری بردارند.

تسهیل‌گری اقتصادی در روستاها چرا و چگونه؟

پروژه فرآیند تسهیل‌گری اجرای طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان اصفهان پس از بررسی‌های انجام‌شده در دهستان سهر و فیروزان از توابع شهرستان فلاورجان آغاز شده است. بنابر توافق صورت گرفته دو روستا از این دهستان به‌ عنوان محور پیاده‌سازی کامل فرآیند تسهیل‌گری انتخاب می‌شوند.

مسعود داداشی از دیگر اعضای پژوهشکده شهید اعتباری می‌گوید: در زمینه با شرح خدمات ارائه‌ شده، تا یکم  تیر ۹۸، تعداد ۱۴ مأموریت به روستای هدف داشته و در طول این ۱۴ سفر با افراد و مجموعه‌های مختلفی ارتباط گرفته‌ شده و فعالیت‌هایی نیز انجام‌گرفته است.

پروژه‌ای علمی، حساب‌شده و با پشتیبانی مناسب

این فعال کارآفرین افزود: گروه پژوهشکده شهید اعتباری قبل از برگزاری این دوره، فعالیت‌های مختلفی در منطقه انجام داده است. از ابتدای اردیبهشت‌ماه امسال، با تکیه‌ بر طرح مطالعاتی که سال قبل توسط دانشگاه اصفهان برای سازمان برنامه‌ و بودجه در این دهستان انجام‌گرفته بود، گروه شروع به شناسایی اجرایی و میدانی ۹ روستای دهستان کرد.

وی ادامه داد: در قدم اول با دهیاری‌ها جلسه برگزار شده و دید اجمالی از این روستاها به دست آمد. پس از طی مرحله شناسایی، ۳ روستا از این ۹ روستا به‌ عنوان روستای پیشرو انتخاب شدند و در مرحله بعد، روستاهای دیگر طبق همین مدل، به فرآیند اضافه شدند. در همین زمینه روستاهای سهر و فیروزان، طاد و نرگان انتخاب شده و فرآیند تسهیل‌گری آغاز شد.

داداشی ادامه داد: گروه پژوهشکده شهید اعتباری با جلسه‌های متعددی که با اهالی، دهیاران و اعضای شورای این روستاها برگزار کرد، ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالقوه این ۳روستا را شناسایی کرده و مبتنی بر این ظرفیت‌ها نهادهای اقتصادی مرتبط را شناسایی و فرآیند ورود آن‌ها به زنجیره تأمین روستا را شروع کرد.

وی تأکید کرد: با ورود بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گزارش‌ها و برگه‌های بنیاد نیز آماده شد و برای شروع طرح آسمان، این ۳  روستا اولویت قرار گرفت، یکی از اعضای تیم به‌ عنوان تسهیل‌گر طرح آسمان بنیاد برکت نیز فعالیت خود را با همکاری این نهاد شروع کرد؛ در این فرآیند سعی شد قبل از ارائه تسهیلات یا وام از ظرفیت‌های خود منطقه و همچنین نهادهای پشتیبان شناسایی‌شده برای اشتغال ایجاد شود.

کد خبر 479922 برچسب‌ها اشتغال روستا اقتصاد استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اشتغال روستا اقتصاد استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۹۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه نخبگان راه‌اندازی می‌‎شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم‌اندیشی جمعی از نخبگان با سیدسلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، سیدمحمدهادی سبحانیان، معاون وزیر و رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سیدافقهی بر لزوم توجه جدی به جذب نخبگان علوم انسانی تاکید کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان نسبت به معرفی نیرو‌های توانمند به سازمان اداری استخدامی کشور آمادگی کاملی دارد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه از راه‌اندازی خانه نخبگان به عنوان بستری برای شناسایی کنشگران علمی متناظر با نیاز دستگاه‌های اجرایی کشور شامل وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صمت و وزارت نفت خبر داد.

سیدافقهی با بیان اینکه تعریف بنیاد از فرد نخبه نسبت به گذشته تغییر کرده است، گفت: در دوره جدید فعالیت‌های بنیاد، نخبه، صرفا نخبگان آکادمیک را شامل نمی‌شود، بلکه نخبگان مدیریتی، اجرایی، مهارتی  و ... نیز در این خانواده به شمار می‌آیند.

رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت شناسایی فعال در حرکت است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت شناسایی فعال در حرکت است، گفت: رویکرد اکتفا به خوداظهاری افراد نخبه به پایان راه خود خواهد رسید چرا که ممکن است همه افراد واجد شرایط، خودشان را در معرض اظهار قرار ندهند. در فرآیند شناسایی، حین رفت و برگشت اقدامات میان بنیاد و دستگاه‌ها، نخبه‌های واقعی شناسایی خواهند شد.

سیدافقهی سپس با اشاره به فرآیند طولانی گزینش در پروسه جذب نخبگان گفت: در فراخوان جذب نخبگان در سال ۱۴۰۱ از میان ۷ هزار نفر حدود هزار و ۳۰۰ نفر در گزینش علمی بنیاد و کانون ارزیابی مورد پذیرش قرار گرفتند و به دستگاه‌ها معرفی شدند و طبق آخرین آمار از میان این نفرات ۱۸۹ نفر در دستگاه‌ها مشغول به کار شده‌اند.

وی در ادامه تعریف سیستمی کارآمد جهت شناسایی و صحت‌سنجی توانمندی افراد را از الزامات همکاری دستگاه‌ها و بنیاد دانست و این امر را اقدامی در جهت هموار ساختن مسیر سخت و طولانی گزینش قلمداد کرد.

سیدافقهی با بیان اینکه با تعریف جدید از فرد نخبه و مستعد، مسیر تربیت نیز اصلاح می‌شود، گفت: سیاست استفاده بهینه از ظرفیت نخبگانی کشور ایجاب می‌کند، تمرکز بر اثرگذاری بیشینه نخبگان باشد تا در بستر همکاری و در زمان مناسب بهترین بهره‌وری حاصل شود.

در بخش دیگری از این نشست، سبحانیان با اشاره به توصیه‌های رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر به‌کارگیری توان و تفکر نخبگان در دستگاه‌های اجرایی و نظام مسائل کشور گفت: پیش از این سیستم اداری کشور به‌صورت سنتی اداره می‌شد و بدنه اجرایی دستگاه‌ها ۳۰سال در همین فضا رشد کرده و با فناوری نامانوس است.

وی ادامه داد: امروز دغدغه ما جذب نخبگان در سیستم است تا سازمان بعد از خروج نیرو‌های پیشین دغدغه و مشکلی برای جذب نیروی توانمند و اثرگذار نداشته باشد.

همکاری بنیاد با ۱۵۰ هیئت اندیشه‌ورز

در ادامه این نشست، یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد با ۱۵۰ هیئت اندیشه‌ورز همکاری دارد که شناسایی اعضای آن به دو صورت فعال وفراخوان محور است. همچنین در دستگاه‌ها میز‌های نخبگانی با حضور نخبگان و مدیران و افراد ذی‌نفع فعال است که با رویکرد‌های متعدد و با تضارب آرا ایده‌های خود را به رای افراد و اجرا می‌رسانند.

وی در ادامه بیان کرد: هدف هیئت‌های اندیشه‌ورز همیشه حل مسئله نیست بلکه گاهی ایجاد گفتمان می‌تواند هدف اساسی آن باشد. رویداد‌های نخبگانی نیز با همین هدف و ایجاد فضای واقع‌بینانه از مشکلات کشور برگزار می‌شوند.

آسیب‌های تخطی از قوانین با کمک نخبگان قابل رفع است

فرشاد سلیمانی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان نیز در ادامه این نشست گفت: برخی از مسائل کشور بدون نظارت و وضع قانون به یکی از ظرفیت‌های تخطی از قوانین موجود تبدیل شده اند که با کمک نخبگان این مسائل قابل حل هستند، به عنوان مثال حوزه رمز ارز‌ها را شاهد هستیم که به سبب نبود قانون و نظارت‌های لازم به یکی از بستر‌های فرار مالیاتی تبدیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای دشتی
  • هر قدمی برای کار و اشتغال برداشته شود برای عظمت و بزرگی ایران است
  • راه‌اندازی صندوق «ضمانت» تسهیلات اشتغال مددجویان در سال جاری
  • خانه نخبگان راه‌اندازی می‌‎شود
  • رسیدگی به امور جوانان؛ نیازمند فرصت‌سازی و تسهیل اشتغال و ازدواج
  • رسیدگی به امور جوانان؛ نیازمند فرصت‌سازی و تسهیل موانع برای اشتغال و ازدواج
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای ۶ شهرستان خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • سرپرست جدید پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار منصوب شد