Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@17:33:54 GMT

آیا در عملکرد واکسن سل انقلابی رخ خواهد داد؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۰۳۳۳

آیا در عملکرد واکسن سل انقلابی رخ خواهد داد؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، آزمایشات روی میمون رزوس نشان می‌دهد که تغییر در شیوه استفاده از واکسن منجر به نتایج شگفت انگیز در مبارزه با سل می‌شود. سل یکی از 10 عامل مرگ و میر و علت اصلی مرگ ناشی از عفونت در سطح جهان است که در رده بالاتر از HIV و ایدز قرار دارد. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، حدود 10 میلیون نفر از سراسر جهان در سال 2018 به سل مبتلا شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه بیشتر این موارد در جنوب شرقی آسیا و آفریقا رخ می‌دهد اما سل با مقاومت دارویی تهدیدی برای سلامتی عمومی سراسر جهان است. در حال حاضر تنها یک واکسن در دسترس وجود دارد که به آن باسیل کالمِت گوئِرین (BCG) گفته می‌شود. متخصصان بهداشت و درمان واکسن را مستقیماً به زیر پوست تزریق می‌کنند.

با این شیوه مصرف، اثر واکسن از فرد به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استفاده از واکسن به صورت داخل وریدی کارایی آن را به طرز چشمگیری بهبود می‌بخشد. «JoAnne Flynn» استاد میکروبیولوژی و ژنتیک مولکولی در مرکز تحقیقات واکسن دانشگاه پیتسبورگ و همکارانش یافته‌های خود را در ژورنال Nature منتشر کردند.

اهمیت سلول‌های T برای ایمنی سل

همانطور که نویسندگان در مقاله خود توضیح می‌دهند، پیشگیری و کنترل عفونت سل نیاز به مصونیت سلول T دارد. سلول‌های T سلول‌های ایمنی سفید هستند که به آن لنفوسیت‌ها نیز می‌گویند.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های ایجاد واکسن مؤثر، تحریک و حفظ پاسخ سلول T در ریه‌ها برای کنترل عفونت و در عین حال تحریک همزمان سلول‌های حافظه است که می‌توانند بافت ریه را دوباره پر کنند. نویسندگان توضیح می‌دهند که واکسن BCG با تزریق مستقیم به پوست سلول‌های T مقاوم در ریه‌ها ایجاد نمی‌کند. با این حال، برخی مطالعات قبلی در موارد غیر انسانی نشان داده‌اند که تزریق واکسن به صورت داخل وریدی آن را مؤثرتر می‌کند. بنابراین، محققان فرض کردند که دوز کافی BCG به صورت داخل وریدی این ترفند را انجام می‌دهد.

آن‌ها سعی کردند فرضیه خود را آزمایش و دریابند که چگونه می‌توان تعداد کافی سلول T (که در برابر عفونت سل از بدن محافظت کند) را از میمون رزوس استخراج کرد.

کاهش 100 هزار برابر مسئولیت باکتریایی

محققان میمون‌ها را به شش گروه تقسیم کردند: میمون‌هایی که واکسن دریافت نکردند، آن‌هایی که تزریق استاندارد انسانی داشتند و میمون‌هایی که دوز قوی‌تری دریافت کرده‌اند اما با همان مسیر تزریق استاندارد، میمون‌هایی که واکسن را استنشاق می‌کنند، میمون‌هایی که تزریق به همراه استنشاق دارند و میمون‌هایی که مقدار بیشتری از BCG را داخل وریدی تجربه کردند. پس از 6 ماه دانشمندان میمون‌ها را در معرض سل قرار دادند. در نتیجه، اکثر میمون‌ها دچار التهاب ریه می‌شوند.

یک تغییر پارادایم برای واکسن‌های سل

فلین و تیمش دریافتند که پاسخ سلول T در ریه‌های میمون‌هایی که تزریق داخل وریدی دریافت کرده‌اند بسیار فعال‌تر از سایر گروه‌ها است. آن‌ها همچنین خاطرنشان کردند که سلول‌های T در این میمون‌ها به ویژه در لوب‌های پارانشیم ریه آن‌ها تعداد بیشتری دارند.

دانشمندان باید قبل از استفاده این واکسن برای انسان، آزمایش‌های بیشتری را برای ارزیابی ایمنی و کاربردی بودن این واکسن انجام دهند. فلین اعلام کرد که اگر‌چه از تحقق عملی این تحقیق فاصله زیادی داریم اما در نهایت، امیدواریم که روزی آن را در انسان آزمایش کنیم. این مطالعه نشانگر تغییر الگو در نحوه تولید واکسن سل به منظور جلوگیری از تأخیر، فعال کردن بیماری‌ها و انتقال آن است.

انتهای پیام/

178 / 336 سردار سلیمانی ایدز واکسن سل باسیل کالمِت گوئِرین

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سردار سلیمانی ایدز واکسن سل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محققان افراد را در چهار الگوی غذایی طبقه بندی کردند.

این الگوهای غذایی شامل:

• بدون نشاسته یا نشاسته کم

• گیاه خواری

• پروتئین زیاد و فیبر کم

• متعادل

بیش از نیمی از افرادی که مورد بررسی قرار گرفتند در دسته «متعادل» قرار گرفتند و نتایج سلامت روان و عملکرد شناختی گزارش شده آنها بهتر از سه مورد دیگر بود.

افرادی که از رژیم غذایی پر پروتئین / کم فیبر پیروی می‌کردند، نسبت به افرادی که از رژیم غذایی متعادل پیروی می‌کردند، حجم ماده خاکستری کمتری در بخشی از مغز به نام شکنج پست مرکزی داشتند که نحوه حرکت بدن ما را در محیط هماهنگ می‌کند.

این افراد تمرکز و حافظه بهتری دارند | راهکاری ساده برای حفظ جوانی مغز

علاوه بر این، افرادی که گیاهخوار بودند، در بخشی از مغز به نام تالاموس و Precuneus حجم خاکستری بالاتری داشتند. نکته قابل توجه، این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به مشکلات روانی در افرادی که سبزیجات و میوه‌های بیشتری مصرف می‌کنند، افزایش یافته است، یافته‌ای که نویسندگان توضیح داده‌اند می‌تواند به دلیل طراحی مطالعه باشد و نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

رژیم‌های غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که تأکید بر ماهی و سبزیجات دارد، اثرات امیدوار کننده‌ای بر سلامت جسمی نشان داده است. اما رژیم‌های غذایی که به کاهش التهاب کمک می‌کنند نیز می‌توانند تأثیر بسزایی در سلامت مغز و سلامت روان داشته باشند.

همچنین تأثیر رژیم غذایی بر میکروبیوم روده نیز نقش مهمی در سلامت مغز دارد. شواهد نشان می‌دهد که یک روده سالم، که از طریق رژیم‌های غذایی سرشار از فیبر غذایی ایجاد می‌شود، ممکن است محور روده مغز را حفظ کرده و به طور بالقوه شناخت را بهبود بخشد.

محققان تاکید می‌کنند انتخاب شیوه زندگی نیز یک عامل مهم است و خواب با کیفیت، ورزش منظم و تکنیک‌های خوب برای مدیریت استرس برای تکمیل یک رژیم غذایی متعادل ضروری است.

کد خبر 845158 برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم مغز

دیگر خبرها

  • چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟ (فیلم)
  • رئیسی: مسئولان عملکرد خود را با اقتضای انقلابی زیستن،‌ اندیشیدن و عمل کردن ارزیابی کنند
  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ چگونه تلفن هوشمند چرخه زیستی را مختل می‌کند؟
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ تلفن هوشمند چگونه چرخه زیستی را مختل می‌کند؟