Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@23:27:27 GMT

صدور شناسنامه پس از مرگ!

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۰۸۴۹

صدور شناسنامه پس از مرگ!

همشهری آنلاین/ زینب زینال زاده: به گفته «داریوش شهبازی» تهران شناس، سال 1339 «الیزابت دوم» ملکه انگلستان همراه با همسرش «پرنس فیلیپ» برای مدت 10 روز به ایران سفر می کنند و چون آن سالها سفر ملکه انگلیس به ایران اهمیت زیادی برای سلطنت پهلوی داشت،یک معبر در پایتخت به نام او تعیین شد،یعنی «بلوار الیزابت».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بلوار از همان ابتدا به یک پاتوق تبدیل شده بود و به همین دلیل بخش زیادی از خاطرات پایتخت نشینان در آن ثبت شده است. «رحیم حسین آبادی» پیر مردی ۶۰ ساله از جمله کسانی است که بهترین خاطره زندگی‌اش در بلوار کشاورز رقم خورده است. او می‌گوید: «برای اولین بار همسرم را در بلوار کشاورز دیدم. حدود ۳۵ سال پیش با دوستانم به بلوار می‌آمدیم و اوقات خوشی را کنار هم می گذارندیم. وضعیت بلوار اینگونه نبود. اینجا تفرجگاه جوانان بود. یک روز عصر عاشق شدم و حالا سالها از آن ماجرا می‌گذرد ،اما هر وقت فرصت کنم باز هم به اینجا می‌آیم و خاطرات گذشته را مرور می‌کنم.» 

به گفته «نصرالله حدادی» پ‍ژوهشگر، بلوار کشاورز  اوایل خارج از محدوده تهران بود و آب‌ و هوای خوبی داشت. کم‌کم  درختان بید کنار نهر کاشته و به تفریحگاهی باصفا برای مردم تهران تبدیل شد: «مردم آخر هفته‌ها یا بعد از اتمام ساعت کار به این بلوار می آمدند. هنرمندان زیادی مانند مرحوم «رضا محجوبی» که به «رضا دیوونه» معروف بود، آخر هفته‌ها به اینجا می آمدند و برنامه اجرا می کردند.»

بلوار کشاورز در ضلع شرقی میدان ولیعصر(عج) قرار دارد و اولین بلوار به سبک جدید در تهران محسوب می‌شود. این بلوار سال ۱۳۳۶ توسط استاد «سرفراز غزنی» طراحی شد و سال ۱۳۳۸ کار ساختش به پایان رسید. 

استاد غزنی/ طراح بلوار کشاورز



«سرفراز غزنی» طراح بلوار کشاورز، بیستم آذرماه سال ۱۳۰۶ در قره خان از روستاهای شمال فتح آباد در مرودشت و در یک خانواده اهل علم متولد شد. از ۴ سالگی وارد کلاس اول دبستان شرافت بغداد شد و دوره ابتدایی را در بغداد، بمبئی و اهواز گذارند. دوره دبیرستان به مدرسه حکیم نظامی و دارالفنون تهران رفت و برای گذراندن دوره عالی راهی انگلستان شد.استاد غزنی، لیسانس معماری از دانشکده فنی «شفیلد» و فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان را از دانشگاه «ریدینگ» انگلستان گرفت. دوره دکترا را هم در رشته مهندسی ساختمان‌های فلزی گذراند.
او ۳ سال استاد دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی و یک سال استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و سپس مدیریت ساخت غرفه ایران در نمایشگاه جهانی را در کشور کره جنوبی را به عهده داشت و سپس قائم مقام سازمان زیبا سازی شهر تهران و بعد مؤسس «شهر سالم» شهرداری تهران شد.اواخر عمر به دلیل کسالت و معالجه راهی آلمان شد و اردیبهشت سال ۹۶ در آلمان چشم از دنیا فروبست و همان جا به خاک سپرده شد. 

بلوار کشاورز در دهه 40


غزنی همیشه آروز داشت برای بلوار کشاورز شناسنامه‌ای با عبارت: « طول بلوار: ۱۷۰۰ متر، شروع کار: ۱۳۳۶، پایان کار: ۱۳۳۸، هزینه: ۶۰ میلیون ریال، شهردار وقت: مهندس توسلی، طراحی فضای سبز: مهندس شیبانی، سنگتراش نهر ذوزنقه: مینکو و مانی کو، تهیه سنگ هرسیون از معادن شمال البرز» تهیه و نصب شود. آرزویی که در دوران حیاتش برآورده نشد و بهمن سال ۹۶ این شناسنامه توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران تهیه و در بلوار کشاورز نصب شد.
 

کد خبر 479145 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۶

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۰۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عبدالله رحیمی گفت: شناسنامه‌دار کردن باغ، مدرک رسمی کاملاً فنی و تخصصی است که امکان برنامه‌ریزی و مدیریت کلان زیربخش باغبانی با هدف افزایش کمی کیفی تولیدبه بهره‌بردار می‌دهد.

وی افزود:کشاورزان جویباری از طریق واحد‌های صنفی کشاورزی نسبت به دریافت شناسنامه باغ اقدام کنند.

رحیمی افزود: در شهرستان جویبار ۶۴۰۰ هکتار مزارع جویبار مرکبات و سیاه ریشه تشکیل می‌دهد که ۱۸۲۰ هکتار معادل ۳۰ درصد از این باغات شناسنامه‌دار شدند.

عبدالله رحیمی اظهار داشت: طرح شناسنامه دار کردن باغات نشانه هویت، اصالت و مرغوبیت تولیدات باغی و مبنای اصلی شناسایی و ارزش‌گذاری محصولات در بازار‌های داخلی و جهانی است و به منظور شناسایی هوشمند و تهیه آمار جامع مربوط به تولیدات باغات و برنامه ریزی در فروش و صادرات محصول و ایجاد زنجیره تولید تا مصرف و ثبات قیمت، تهیه شناسنامه باغ امری ضروریست.

وی خاطرنشان کرد:کشاورزان به خصوص باغداران مرکبات در جویبار می‌توانند با دریافت شناسنامه باغ از نظام صنفی کشاورزی و کد QR زمینه صادرات را برای محصولات خود فراهم سازند.

سالانه ۳۰هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان جویبار به زیر کشت ۴۵نوع محصولات زراعی و باغی می‌رود.

دیگر خبرها

  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • تدوین شناسنامه برای باغ‌های شهر قم
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد: رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • رشد ۲۰۰ درصدی در صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار