Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@20:20:58 GMT

همکاری اوقاف و دانشگاه آزاد در زمینه تولید بذر

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۱۸۸۶

همکاری اوقاف و دانشگاه آزاد در زمینه تولید بذر

نشست مقدماتی روسا و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه و دانشگاه آزاد اسلامی به منظور انعقاد قرارداد همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک راه‌اندازی گلخانه تولید بذر هیبرید برگزار شد.

خبرگزاری شبستان،گروه قرآن و معارف: مقدمات و تمهیدات امضای قرارداد همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک راه‌اندازی گلخانه تولید بذر هیبرید با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان این دو دستگاه پیش از ظهر امروز طی نشستی مشترک در ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 «محمد مهدی طهرانچی» در ابتدای این نشست دانشگاه آزاد اسلامی را یک سرمایه ملی دانست و گفت: بخشی از سرمایه این دانشگاه به صورت هبه و بخش دیگری از طریق سنت وقف در شهرهای مختلف به دست آمده است.

 

وی ادامه داد: اساسا توسعه علم در دوره تمدنی ما مبتنی بر وقف بوده است. بخشی از دانشگاه‌های بزرگ دنیا - چیزی حدود ۳۰ درصدشان - مبتنی بر وقف شکل گرفته‌اند و ما نیازمند این هستیم که وقف را در حوزه دانشگاه توسعه بدهیم.

 

طهرانچی تصریح کرد: بعد از دوره پهلوی اول ما دیگر موقوفه بزرگی نداشته‌ایم به علت نبودن شفافیت، اطمینان مردم برای وقف کردن اموال خود از بین رفته بود و این لزوم شفافیت و دقت در بهره‌وری از موقوفات را مطالبه می کند.

 

وی افزود: ما از این جهت که به دنبال توسعه وقف هستیم ارتباط با سازمان اوقاف را به صورت نظام‌مند ادامه می‌دهیم و در معرض دید مردم قرار خواهیم داد به همین دلیل حضور دکتر خاموشی در دانشگاه آزاد را در حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان و گسترش وقف بسیار موثر می‌دانیم.

 

در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام «سید مهدی خاموشی»، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی به اولویت‌های مدیریتی این سازمان اشاره کرد و گفت: بنده فروش وقف را هم از لحاظ فقهی هم از لحاظ عرفی جایز نمی‌دانم. بحث دیگر اینکه تبدیل به احسن موقوفه با پول هم به ضرر وقف خواهد بود بلکه تبدیل به احسن‌ها باید با ملک صورت بگیرد.

 

وی افزود:جالب است که بدانید که میزان ورودی سرمایه درآمدی وقف از زمان مسئولیت بنده تا الان ۷۷ درصد کاهش داشته است چون ما موقوفه‌ای را نفروخته‌ایم و این میزان باید به صد درصد برسد این در حالی است که درآمد اوقاف نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

 

خاموشی ادامه داد: در مورد سرقفلی‌ها هم باید فکری بکنیم. معتقدم برای افزایش بهروه‌وری وقف باید کارکردهای دیگری را از نو تعریف کرد. ما ماده پنج وقف را که نصب امین باشد جدی گرفتیم و الان می‌شود وجدان کرد که در یک سال اخیر بهره‌وری از موقوفات افزایش داشته است.

 

خاموشی به چندین هزار موقوفه و رقبه مربوط به آموزش و پرورش اشاره کرد و یادآور شد:کارشناسانی که خبرویتی در این زمینه داشته‌اند تعیین کرده‌ایم تا بر کنشها و فعالیت این موقوفات و رقبات نظارت داشته باشند.

 

وی در ادامه به تبیین و تشریح وضعیت و فعالیت‌های موقوفات حوزه دارو و درمان، موقوفات دانشگاهی، موقوفات دانش‌بنیان از جمله موقوفه البرز و موقوفه دانش‌سلامت کوثر پرداخت و بر لزوم تولید علم در کشور و ارزان‌سازی کالاهای مورد نیاز مردم و نقش مهم وقف در این زمینه تاکید کرد.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش پایانی سخنانش اضافه کرد:ما با دانشگاه آزاد در زمینه وقف دانش‌بنیانها و شتاب‌دهنده‌ها خیلی جهشی پیش خواهیم رفت. همین تولید بذر گلخانه‌ای و بذر فضای باز که ما با مشارکت دانشگاه آزاد وارد عمل شده‌ایم از نیازهای مهم جامعه و به آذوقه مردم مرتبط است.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد طرح ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما سردار سلیمانی فعالیت های مسجدی شهادت سردار سلیمانی کانون های فرهنگی هنری مساجد دانشگاه آزاد اسلامی امامزادگان وقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۱۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سومین اجلاسیه اتحادیه شمال غرب دانشگاه آزاد اسلامی که در واحد ارومیه برگزار شد، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال "جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری کردند و در اینجا جهش تولید و مشارکت مردم نیست بلکه در این نامگذاری جهش تولید با مشارکت مردم است و این بدین معناست که جهش تولید با مشارکت مردم رخ می دهد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جهش به معنای پریدن و با توجه به معنای موتاسیون، همراه با تغییرات زیستی ماندگار است. به عبارتی باید تغییری جدی که موجب تاثیرات جدی ماندگار در طینت نظام اقتصادی می شود، صورت گیرد و اساساً مشارکت مردم جزء لاینفک این اقتصاد شود.

جهان‌بین ادامه داد: در حال حاضر سهم دولت در اقتصاد کشور ۸۰ درصد، سهم بخش خصوصی ۱۳ درصد و سهم تعاونی‌ها ۷ درصد است؛ در حالی که در چین شرکت‌های خصوصی ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۸۰ درصد اشتغال شهری را تشکیل می‌دهند و ثروت خصوصی هم ۷۰ درصد از سرمایه‌گذاری را تأمین می‌کند.
وی افزایش سهم مردم در اقتصاد را معیار واضحی برای میزان جهش تولید دانست و افزود: اگر مثلاً ۸۰ درصد سهم دولتی به ۵۰ درصد و ۲۰ درصد سهم خصوصی واقعی و تعاونی به ۵۰ درصد برسد، می توانیم بگوییم جهش رخ داده است.

معاون فرهنگی در تشریح عوامل موثر بر جهش تولید با مشارکت مردم بیان کرد: یکی از این عوامل، عامل سیاسی است بدین معنا که حکومت باید بستر مشارکت واقعی مردم را فراهم کند. نگاه سیستمی به جای نگاه شخصی و مردم گرایی صوری و رانتی باید حاکم شود. حکومت باید شرایطی فراهم کند که هر کس که می تواند نقش آفرینی کند، میدان را باز ببیند و اگر قدرت از خود نشان داد، قدرت حکومت نیز به حمایت از او بیاید و جمع این دو قدرت، مثمر ثمر واقع شود.

جهان بین با اشاره به یکی دیگر از عوامل موثر بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: خطایی که در لوزی کردن آموزش عالی اتفاق افتاد، باید اصلاح شود. یعنی تجمیع گرایش ها در کارشناسی و باز کردن آن در کارشناسی ارشد و مجدداً تجمیع در دکتری. باعث شد به عنوان در مکانیک که ۷ گرایش داشتیم، دارای یک رشته مکانیک شویم و لذا کارایی فارغ التحصیلان، کمتر و کمتر شد. باید براساس آمایش، رشته ها در عین اشتراک در خدمت رشد تولید مناطق کشور قرار گیرد.

وی با اشاره به تعلیم و تربیت مهارتی، تعلیم و تربیت اجتماعی، تعلیم و تربیت تخصصی و تعلیم و تربیت هویتی، گفت: باید این چهار مورد در آموزش عالی مورد توجه باشند و صرف تکیه به آموزش نمی تواند نیروی مناسبی در دانشگاه برای جهش تولید تربیت کند. به نظر می رسد نگاه پلتفرمی است که می تواند زیرساخت مشارکت مردم را فراهم کند و جهش هم ایجاد کند. به عنوان نمونه، شرکت Airbnb با ۱۰ میلیارد دلار سرمایه، ۱۰ میلیون کاربر، ۵۰۰ هزار نقطه اقامتی و تعداد بسیار کمی نیرو اداره می شود و در سال ۲۰۲۰، حدود ۴ میلیارد دلار سود داشت. دانشگاه آزاد اسلامی با تحلیلی درست، سراغ پلتفرمها رفته و پلتفرم "ست" در همین زمینه قابل ارزیابی است. در رویکرد پلتفرمی، مفهوم تولید بدون کارخانه و به عبارت دیگر کار در کنار خانه مطرح می شود و امکان مشارکت گسترده مردم در امر تولید فراهم می شود.

جهان بین با بیان اینکه حوزه فرهنگ هم از جمله حوزه های بسیار موثر در این زمینه هست، بیان کرد: اصلاح فرهنگ اقتصادی (بینش ها، نگرش ها، ترجیحات و الگوهای رفتاری اقتصادی مردم)، توجه به صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی و افزایش میل به مشارکت با افزایش امید، اعتماد و احساس نفع مادی ومعنوی در این زمینه بسیار مهم است.

کد خبر 6081856

دیگر خبرها

  • هشت پیشنهاد ایران به نشست وزیران علوم سازمان همکاری شانگهای
  • جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • المپیاد ورزش‌های فناورانه زمینه‌ساز شکوفایی استعداد‌های برتر دانشجویی
  • آمادگی همکاری سازمان منطقه آزاد کیش با صداوسیما برای جذب سرمایه گذار
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه آزاد رودهن و یک شرکت صنعتی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه آزاد رودهن و شرکت صنعتی
  • بهره‌مندی ۷۰۰۰ موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • بهره‌مندی ۷ هزار موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • اعمال معافیت‌های ویژه در پرداخت پذیره اماکن وقفی در مازندران
  • انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و آلمان