Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@12:45:07 GMT

۱۵ نشانۀ استرس مزمن

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۳۰۸۵

۱۵ نشانۀ استرس مزمن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما در طول زندگی خود گاهی اوقات و به دلایل مختلف که می‌توانند از مشکلات خانوادگی یا کاری تا تعهدات اجتماعی را شامل شوند، استرس را تجربه می‌کنیم.

در شرایطی که استرس کوتاه مدت دلیلی برای نگرانی نیست، اما استرس مزمن و افزایش ترشح کورتیزول و هورمون‌های استرس دیگر در بدن می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با برخی نشانه‌های استرس مزمن بیشتر آشنا می‌شویم.


حساسیت فک

آیا در فک یا دهان خود با احساس سفتی مواجه هستید؟ ممکن است این شرایط با استرس و فشار دندان‌ها روی یکدیگر که به نام دندان قروچه نیز شناخته می‌شود، مرتبط باشد. افراد بسیاری در خواب دندان قروچه را تجربه می‌کنند.

بنابر پژوهش انجمن دندانپزشکی آمریکا، دندان قروچه معمولا از استرس ناشی می‌شود. اگر نتایج این شرایط را در فک خود احساس می‌کنید می‌توانید از یک گارد دهان برای محافظت از دندان‌ها و کاهش ناراحتی فک استفاده کنید.

جوش زدن

شما می‌توانید غذا‌های چرب یا تند را دلیل ظاهر شدن جوش‌های روی پوست خود بدانید، اما استرس نیز می‌تواند به جوش زدن یا تشدید آن منجر شود. برخی پژوهش‌ها رابطه استرس مزمن و آکنه بزرگسالی را نشان داده اند. استرس و اضطراب موجب افزایش سطوح هورمون‌هایی به نام آندروژن در بدن می‌شود که می‌تواند در بروز آکنه نقش داشته باشد.

اگر استرس دارید و مستعد جوش زدن هستید، اقداماتی مانند ورزش و تکنیک‌های تنفس عمیق را در راستای مدیریت استرس مد نظر قرار داده و همچنین از محصولات شستشوی صورت حاوی بنزوئیل پراکسید استفاده کنید. پس از استفاده از آن، از یک محصول مرطوب کننده برای هیدراته نگه داشتن پوست و پرهیز از ظهور جوش‌ها استفاده کنید.

تحریک پوست

استرس می‌تواند به مشکلات پوستی مختلف از خشکی پوست تا موارد جدی‌تر مانند پروریتوس یا خارش مزمن پوست منجر شود. برخی پژوهش‌ها نشان داده اند که استرس می‌تواند احتمال تحریکات پوستی را دو برابر افزایش دهد.

استرس مداوم می‌تواند فیبر‌های عصبی را تحریک کرده و به مشکلات زمینه‌ای پوست، از جمله سوریازیس، درماتیت و حتی اگزما منجر شود.

علائم دردناک سندرم پیش از قاعدگی

علائم منتهی به دوره قاعدگی ماهانه می‌تواند نشانه‌ای از استرس بیش از حد در زنان باشد. به عنوان مثال، پژوهشگران دانشگاه هاروارد مدعی هستند که ظهور ناگهانی کرامپ‌های دردناک قاعدگی می‌تواند از افزایش هورمون‌های استرس ناشی شود.

افزایش در هورمون‌های استرس، مانند کورتیزول، اغلب می‌تواند افزایش در واکنش سیستم عصبی سمپاتیک و کرامپ‌های دردناک پیش و حین قاعدگی را توضیح دهد.

رویا‌های عجیب و غریب

رویا‌های عجیب و غریب می‌توانند در خواب اختلال ایجاد کرده و بر خلق و خوی فرد طی روز بعد تاثیرگذار باشند. استرس بیش از حد و مزمن می‌تواند یکی از دلایل بروز این شرایط باشد.

مطالعات صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه راش درباره رویا‌ها نشان داده است که اختلالات خواب ناشی از سطح استرس احتمال تجربه رویا‌های عجیب و غریب را هرچه بیشتر افزایش می‌دهد.

هوس خوراکی‌های شیرین

در شرایطی که کمبود خواب، سندرم پیش از قاعدگی و هورمون‌ها می‌توانند در شکل گیری هوس خوردن خوراکی‌های شیرین نقش داشته باشند، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا به این نکته اشاره داشته اند که استرس مزمن نیز می‌تواند موجب چنین نتیجه‌ای شود.

میگرن

برخی پژوهش‌ها نشان داده اند افرادی که از میگرن رنج می‌برند، احتمال بیشتری دارد پس از دوره‌های استرس شدید، یک سردرد آزار دهنده را تجربه کنند. سردرد‌های استرسی معمولا از واکنش جنگ یا گریز در بدن انسان ناشی می‌شوند. مواد شیمیایی مانند آدرنالین و کورتیزول می‌توانند موجب تغییرات عروقی شده و فرد یک سردرد تنشی یا میگرن را طی زمانی که استرس دارد یا پس از آن تجربه کند. استرس می‌تواند شدت درد یک میگرن را نیز افزایش دهد.

آفت دهان

بیشتر افراد در طول زندگی خود با آفت‌های دهان مواجه می‌شوند. این زخم‌های دردناک در پوشش مخاطی دهان شکل می‌گیرند. در شرایطی که دلیل بروز آفت دهان همچنان تا حد زیادی نامشخص است، به نظر می‌رسد افرادی که با اضطراب و استرس مواجه هستند، بیشتر آن را تجربه می‌کنند.

این زخم‌های دردناک که شرایطی آزار دهنده را برای فرد ایجاد می‌کنند، مسری نیستند و دلیلی برای نگرانی محسوب نمی‌شوند. شدت علائم آفت دهان طی چهار روز نخست در بالاترین سطح قرار دارد و معمولا بی نیاز از درمانی خاص خودبخود بهبود می‌یابد. آفت دهان باید پس از گذشت یک هفته یا اندکی بیشتر بهبود یابد.

ریزش مو

ریزش تا ۱۰۰ تار مو در روز شرایطی عادی در نظر گرفته می‌شود، اما استرس مزمن می‌تواند موجب افزایش التهاب در بدن شده که می‌تواند به ریزش مو بیشتر از حد عادی منجر شود. البته تجربه یک روز بد در محل کار به ریزش موی یک شبه منجر نمی‌شود. افرادی که استرس مزمن را تجربه می‌کنند احتمال بیشتری دارد با ریزش مو مواجه شوند.

ریزش مو به واسطه استرس چنان شایع است که اصطلاح تلوژن افلوویوم برای آن در نظر گرفته شده است. این شرایط به واسطه اختلال در چرخه طبیعی رشد و استراحت مو رخ می‌دهد. در زمان استرس مزمن، فولیکول‌ها عملکرد عادی خود را ارائه نمی‌کنند، از این رو، به میزان کافی مو تولید نکرده که به ریزش مو منجر می‌شود. البته، افرادی که تلوژن افلوویوم را تجربه می‌کنند از دست دادن کامل موی خود را تجربه نمی‌کنند و بیشتر نازک شدن تار‌های مو در بخش‌هایی مشخص، بیشتر در بالای سر، را تجربه می‌کنند. همواره امکان معکوس کردن تلوژن افلوویوم وجود دارد.

شکنندگی ناخن‌ها

همانند دیگر قسمت‌های بدن، ناخن‌های انسان نیز می‌توانند اطلاعات بسیاری را درباره شرایط سلامت ارائه کنند. برخی افراد زمانی که دچار اضطراب یا استرس می‌شوند، دارای عادت بد جویدن ناخن‌ها هستند که موجب آسیب دیدن و فرسایش ناخن‌ها می‌شود. اما افرادی که ناخن‌های خود را نمی‌جوند نیز به واسطه استرس مزمن می‌توانند برخی علائم را تجربه کنند.

خطوط بیو ناخن شرایط مرتبط با استرس است که در آن شیار‌های افقی و برجستگی‌هایی روی ناخن‌ها شکل می‌گیرد. این شرایط معمولا طی یک دوره استرس مزمن ظاهر می‌شود. این یکی از روش‌هایی است که بدن برای ارائه هشدار نسبت به استرس بیش از حد یا بروز مساله‌ای جدی استفاده می‌کند. خطوط بیو ناخن می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به دیابت، سفلیس، بیماری عروقی یا کمبود روی باشد.

خستگی

افرادی که با استرس یا اضطراب مزمن مواجه هستند احتمال بیشتری دارد به طور مداوم احساس خستگی را حتی پس از خواب خوب شبانه تجربه کنند. زمانی که مغز استرس دارد، بی وقفه در حال فعالیت است و متوقف نمی‌شود.

ترشح هورمون‌های استرس در جریان خون ضربان قلب و نرخ تنفس را افزایش می‌دهد. همچنین، سیستم عصبی سمپاتیک که مسئول واکنش جنگ یا گریز است، فعال می‌شود. تمام این موارد انرژی زیادی مصرف می‌کند و حتی بدون انجام فعالیتی شدید می‌تواند فرد را با احساس خستگی مواجه سازد.

زنگ زدن گوش‌ها

این مورد شاید غیر عادی به نظر برسد، اما بسیاری از افرادی که با اضطراب و استرس مواجه هستند، زنگ زدن گوش خود را نیز تجربه می‌کنند. زنگ زدن موقت و گاه و بیگاه گوش دلیلی برای نگرانی نیست. افراد بسیاری زمانی که بیمار و با احتقان مواجه هستند یا پس از یک کنسرت شلوغ این شرایط را تجربه می‌کنند.

اضطراب و استرس به ندرت موجب زنگ زدن طولانی مدت گوش می‌شود. این شرایط برای مدت زمان کوتاهی رخ داده و سپس فروکش می‌کند. کارشناسان بر این باورند زنگ زدن گوش زمانی رخ می‌دهد که فشار بسیار زیادی در سر وجود دارد و فعالیت رگ‌های خونی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پشت درد

استرس و اضطراب مزمن می‌تواند دلیلی برای تشدید هرگونه احساس درد در پشت بدن یا درد مزمن باشد، زیرا به واسطه استرس بدن وارد حالت جنگ یا گریز می‌شود که تنش در عضلات و آمادگی برای ارائه واکنش را در پی دارد.

نتایج برخی مطالعات نشان داده اند افرادی که اضطراب و تفکر منفی را تجربه می‌کنند احتمال بیشتری دارد با احساس درد در پشت خود مواجه شوند و همجنین پیوندی بین خشم و/یا پریشانی ذهنی با احساس درد مداوم در پشت بدن مشاهده شده است.

فراموشی

زمانی که استرس دارید ممکن است فراموشی را تجربه کنید، زیرا هورمون استرس کورتیزول در فعالیت مغز تداخل ایجاد می‌کند. طی استرس حاد، این هورمون در فعالیت انتقال دهنده‌های عصبی که سلول‌های مغز از آن‌ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می‌کنند نیز اختلال ایجاد می‌کند. این می‌تواند فکر کردن یا یادآوری خاطرات را دشوار سازد.

استرس و اضطراب می‌توانند در تمرکز اختلال ایجاد کنند، زیرا مغز بیش از حد فعال شده و پریشان است. فردی که با استرس مزمن مواجه است در یادآوری خاطرات دچار مشکل می‌شود، به ویژه اگر استرس با آسیب عاطفی مرتبط باشد.

افزایش وزن

تجربه استرس مزمن می‌تواند به کاهش یا افزایش وزن افراد منجر شود که افراد بسیاری مورد دوم را تجربه می‌کنند. عادات غذا خوردن ناسالم هنگام تجربه استرس یکی از دلایل افزایش وزن است. هورمون استرس کورتیزول نیز در این افزایش نقش دارد، زیرا موجب افزایش بافت چربی در بدن می‌شود. سطوح بالای هورمون کورتیزول یکی از دلایل شناخته شده افزایش چربی شکم است. اگر از جمله افرادی هستید که به واسطه استرس افزایش وزن خود را تجربه می‌کنند می‌توانید از ورزش به عنوان ابزاری برای تسکین استرس و مبارزه با چربی شکم استفاده کنید.

منبع: عصرایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۳۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط جنسیت و بحران خواب

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پیچیدگی مناسبات انسانی و ماشینی از یک سو و تغییر سبک زندگی تحت تاثیر این مناسبات، نقش به سزایی در تحقق این معضل داشته است.

در این خصوص سوالات مختلفی مطرح می شود، ازجمله اینکه آیا جنسیت افراد می تواند به عنوان یک فاکتورتاثیرگذار، ولو به صورت حداقلی، در وقوع بی خوابی مدنظر قرار گیرد؟

گویا پاسخ این سوال مثبت است! مروری برنظرسنجی اخیر گالوپ نشان دهنده همین حقیقت است:بر اساس نظرسنجی گالوپ، اکثر بزرگسالان آمریکایی (حدود ۵۷ درصد) اعلام کرده‌اند که خواب شبانه کافی ندارند و تنها ۴۲ درصد می‌گویند که به اندازه کافی می‌خوابند.

به گزارش نیویورک‌پست، نتایج این نظرسنجی که در ماه دسامبر انجام شد، کاملا برعکس نتایج نظرسنجی سال ۲۰۱۳ بود. در آن نظرسنجی، ۵۶ درصد آمریکایی‌ها گفته بودند که خواب کافی دارند، در حالی که ۴۳ درصد گرفتار بی‌خوابی یا خواب ناکافی بودند.نظرسنجی اخیر نشان داد که زنان کمتر از مردان می‌خوابند و تنها ۳۶ درصد زنان و ۴۸ درصد مردان اعلام کرده‌اند که خواب کافی داشته‌اند.

طبق این نتایج، زنان جوان کمترین میزان خواب در یک ماه را داشتند و در مقایسه با ۴۶ درصد مردان جوان، تنها ۲۷ درصد زنان جوان از خواب کافی و مفید خبر دادند. این اختلاف میزان خواب ناشی از جنسیت‌ در زنان مسن کمتر بود و در مقایسه با ۵۱ درصد مردان مسن، ۴۶ درصد زنان مسن خواب کافی داشتند.در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان خواسته شد تعداد ساعات خواب شبانه را مدنظر داشته باشند.

متخصصان مختلف دست‌کم هشت ساعت خواب شبانه را توصیه می‌کنند، اما تنها ۲۶ درصد کسانی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند، این مقدار می‌خوابیدند. ۵۳ درصد شرکت‌کنندگان از شش تا هفت ساعت خواب شبانه خبر دادند و حدود ۲۰ درصد هم گفتند که پنج ساعت یا کمتر خوابیده‌اند.

این نتایج با داده‌های مربوط به خواب در سال ۱۹۴۲ اختلافی عمده دارد. در آن زمان حدود ۵۹ درصد آمریکایی‌ها هشت ساعت خواب شبانه داشتند و تنها سه درصد افراد خواب پنج ساعته یا کمتر را گزارش کرده بودند.

رمزگشایی از این نظرسنجی چندان دشوار به نظر نمی رسد. محققان می‌گویند تغییر هنجارهای فرهنگی و استرس در کمبود خواب افراد جامعه نقش دارد.این دو تغییر نیز منبعث از سبک زندگی فردی و اجتماعی انسانهاست. بدیهی است که هر اندازه سیکل تامین نیازهای بیولوژیک و طبیعی بدن خدشه دار شد، الگوی خواب افراد نیز دچار اختلال خواهد شد. اختلال در خواب ، خود مولد بحرانهای جسمی و روانی دیگریست که از جمله آنها می توان افسردگی حاد، پرخاشگری، عدم تعادل در حرکت  و تمرکز، مشکلات ناشی از سوء هاضمه و ....را نام برد. 

نکته مثبت ماجرا این است که امروزه افراد بیشتری از تاثیر مثبت خواب خوب بر سلامتی مطلع‌اند و بر همین اساس بیشتر احتمال دارد که به کم‌خوابی خود توجه داشته باشند و آن را گزارش کنند.این نظرسنجی همچنین از ارتباط بین بی‌خوابی و استرس خبر داد و به نقل از انجمن روانشناسی آمریکا، اشاره کرد افرادی که کمتر می‌خوابند، استرس بیشتری دارند و کسانی که استرس بیشتری دارند، کمتر می‌خوابند.

طبق این نظرسنجی، ۶۳ درصد افرادی که گفتند به خواب بیشتری نیاز داشتند، می‌گویند گرفتار استرس‌اند.سطح استرس آمریکا‌یی‌ها به‌ویژه زنان رو به افزایش است. در سال گذشته، حدود ۵۳ درصد زنان داشتن استرس را گزارش کردند، در حالی که این میزان در مردان ۴۵ درصد بود. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • سرمربی قرقیزستان: می‌خواهیم برابر ایران بدون استرس بازی کنیم
  • سرمربی تیم فوتسال قرقیزستان: مقابل ایران بدون استرس بازی می‌کنیم
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است
  • دیابتی‌ها از ته دل بخندید تا معجزه آن را ببینید
  • لرزو بدن درد بدون تب نشان دهنده جیست؟
  • ۷ عادت افراد خوش‌اندام که هرگز باشگاه نرفته‌اند
  • همزمانی هفته های پایانی لیگ برتر به سود استقلال!