Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-23@20:38:56 GMT

پایان مهلت مجمع تشخیص برای بررسی CFT

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۴۴۴۹

پایان مهلت مجمع تشخیص برای بررسی CFT

امروز دوم بهمن‌ماه مهلت یک‌ساله مجمع تشخیص برای پیوستن به لایحه cft به پایان رسید و نظر شورای نگهبان درباره نپیوستن به این لایحه به تایید رسید.

به گزارش مشرق، احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مهلت مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی cft به پایان رسیده است، گفت: نظر شورای نگهبان مبنی بر نپیوستن ایران به این لایحه مورد تائید قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سال گذشته لایحه پوستن ایران به کنوانسیون CFT که از لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است، به‌دلیل اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد و چندین جلسه‌ی مجمع به بررسی این لوایح و صحبت‌های موافقان و مخالفان گذشت. 

بیشتر بخوانید: نامه کمیته سیاست داخلی مجمع به روحانی درباره FATF

براساس ماده الحاقی (۲۵ مکرر) آیین‌نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام مهلت اظهار نظر مجمع در خصوص مصوبات مجلس که نظر شورای نگهبان را تامین نکرده است سه ماه کاری است. تبصره ۲ این ماده نیز اظهار می‌دارد در صورتی که رسیدگی به مصوبه مجلس نیاز به مهلت بیشتری داشته باشد، بنا به پیشنهاد کمیسیون ذیربط و تایید رئیس مجمع، مهلت مذکور افزایش خواهد یافت و مدت نهایی اظهار نظر، حداکثر تا یکسال خواهد بود.

تبصره ۳ ماده نیز می‌گوید اگر تا پایان یکسال نظر مصلحتی مجمع ابلاغ نشد، نظر شورای نگهبان محکم خواهد بود.

در هفته‌های گذشته علی احمدی رئیس کمیسیون مشترک دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری اعلام کرده بود دوم بهمن ماه سال جاری، مهلت یک ساله رسیدگی مجمع تشخیص مصلحت نظام به لایحه«CFT» یا همان «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» به پایان می‌رسد.

از آنجا که امروز چهارشنبه(۲ بهمن) مجمع تشخیص جلسه ندارد پس مهلت یک‌ساله بررسی cft به پایان رسیده است و نظر شورای نگهبان مبنی بر نپیوستن به این لایحه مورد تایید است. سال گذشته موافقان و مخالفان این لایحه بحث های فراوانی را در مجمع انجام داده بودندو هیئت عالی نظارت مجمع نیز نظرات منفی خود درباره نپیوستن به این لایحه اعلام  کرده بود. 

اسفندماه سال گذشته اکثر اعضای مجمع نظر مخالف با پیوستن ایران به cft داشتند و نطق حاضران در نشست‌های این نهاد به مخالفت با پیوستن به پالرمو و cft بود. سال ۹۸ نیز با افزایش فشارهای بین‌المللی به ایران معایبی بیشتری از این لایحه برای کارشناسان آشکار شد. 

به گفته حجت‌الاسلام مصباحی مقدم از اعضای مجمع  به مشکلات پیوستن ایران به پالرمو و سی اف تی اشاره و گفته بود: سوالی که درباره ۲ کنوانسیون پالرمو و CFT  مطرح می‌شود این است که آیا این دو کنوانسیون، دو کنوانسیون نهایی شده هستند؟ پاسخ این سوال نیز منفی است. این دو کنوانسیون در حال تکامل هستند. یعنی بنیان‌گذاران آن که هفت کشور صنعتی  دنیا هستند و می‌خواهند دیگر کشورهای جهان را مطابق با الگوی واحد خودشان، در خصوص پولشویی و تامین مالی تروریسم و جرائم سازمان‌یافته فراملی  تنظیم کنند،  همواره در حال تکامل بندهای این کنوانسیون بر اساس نیازهای روز خود هستند. 

وی با بیان اینکه معلوم نیست پس از الحاق ایران به این دو کنوانسیون، اداره کنندگان آن چه بندها و الزامات دیگری را برای کشورهای عضو، تعیین و لازم الاجرا کنند، گفته بود:‌ پیوستن به این دو کنوانسیون  به منزله این است که بندها و الزاماتی که هنوز حتی از سوی اداره کنندگان FATF مطرح نشده نیز به شکل پیش‌فرض پذیرفته‌ایم و در صورت عدم اجرای آن با اقدامات تنبیهی این کارگروه مواجه خواهیم شد.

در واقع نگرانی اعضای مجمع در آنجاست که ممکن است همان اتفاقی که در ماجرای برجام افتاد و ایران به‌رغم انجام تعهداتش از سوی طرف مقابل با بدعهدی مواجه شده تکرار شود و پس از انجام تعهدات ایران کارگروه مبارزه با جرایم مالی(fatf) کاری کند که ما هیچ نفعی از پیوستن به این کنوانسیون‌ها نبریم.

احمد توکلی از اعضای مجمع نیز سال گذشته در توئیتی گفته بود، بیانیه وقیحانه اروپا و شرایط تحقیرآمیزش برای تجارت با ایران در اینستکس نشان داد در مقابل مستکبران، هرچه کوتاه بیاییم، طلبکارتر و گستاخ‌تر می‌شوند و پایانی هم ندارد. تجربه و منطق میگوید التماس از متکبر، معیشت را بر مردم تنگ تر خواهد کرد.

همچنین اشکال دیگر در پیوستن ایران به cft تعریف‌ آنها از تروریسم است. اگرچه شورای امنیت سازمان ملل، چهار گروه را به عنوان گروه تروریستی شناسایی کرده است اما گروه های تروریستی که از سوی کشورها به صورت ملی تعریف شده است، دایره‌ای بسیار وسیع تر از این چهار گروه را دارد.

برای مثال جی ۸، اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس، گروه‌های عضو جبهه مقاومت مانند حزب الله و حماس را گروه تروریستی می‌دانند، درحالی که از نظر جمهوری اسلامی سازمان منافقین و گروهک الاهوازیه گروه تروریستی هستند، اما این گروه‌ها در اروپا آزادانه فعالیت می‌کنند و لی گروه‌های عضو جریان مقاومت چنین آزادی ندارند. 

یکی دیگر از نگرانی‌ها درباره پیوستن به cft انزوای بیشتر ایران و بسته شدن همه‌ راه‌های دور زدم تحریم‌ها است.  اجرای کامل استانداردهای FATF توسط ایران منجر به انزوای مالی می­‌شود و زمینه تشدید خودتحریمی را فراهم می‌کند، به‌عبارت دقیق تر بندهای ۲۱ و ۳۱ «برنامه اقدام FATF» با موضوع «شناسایی و به اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به ذی‌نفع واقعی»، تهدیدکننده جدی امنیت ملی هستند چرا که زمینه لازم برای اجرای موفقیت‌آمیز تحریم‌های ثانویه بانکی آمریکا در خاک کشورمان توسط نظام بانکی ایران را فراهم می‌کنند.

همچنین بررسی توصیه‌های ۴۰گانه گروه ویژه اقدام مالی به‌خوبی نشان می‌دهد که هسته‌ اصلی توصیه‌ها افزایش شفافیت است و این شفافیت نظام بانکی که مدنظر FATF است نه برای حاکمیت داخلی، بلکه برای نظام بین‌الملل ایجاد می‌شود تا اطلاعات کلیدی در مورد ماهیت معاملات مالی، طرفین شرکت‌کننده و افرادی بهره‌مند از آن را بشناسند و می‌توانند از آن برای مؤثرتر و هدفمند شدن تحریم‌ها استفاده کرده و مانع دور زدن تحریم‌ها شوند لذا فشار بر ایران برای تصویب این لوایح کمک به آمریکا برای بالا بردن تاثیر تحریم‌های ایران است. 

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا لایحه CFT لایحه الحاق ایران به CFT لایحه FATF مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع تشخیص مصلحت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۴۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان انتظار ۹ ساله / نخستین گروه زائران عمره راهی عربستان شدند

نخستین گروه زائران عمره از تهران در قالب دو کاروان هشتادوپنج‌نفره پس از حدود یک‌دهه چشم‌انتظاری، لحظاتی پیش با پرواز از فرودگاه امام خمینی (ره) خاک ایران را به مقصد عربستان سعودی ترک کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آئین بدرقه رسمی نخستین کاروان زائران عمره از تهران با حضور حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در فرودگاه امام خمینی (ره) برگزار شد.

پس از ۹ سال توقف، با برگزاری مراسم بدرقه رسمی اعزام زائران عمره در قالب دو کاروان هشتادوپنج‌نفره از استان‌های کردستان و کرمانشاه از طریق فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) انجام و عاشقان چشم‌انتظار زیارت خانه خدا با پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران راهی مدینه منوره شدند.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسط سازمان حج و زیارت و سازمان هواپیمایی، زائران عمره‌گزار کشورمان تا سیزدهم اردیبهشت جاری از طریق ۱۱ فرودگاه کشور راهی سرزمین وحی خواهند شد؛ قرار است زائران خانه خدا در قالب ۱۱ پرواز به ترتیب از فرودگاه‌های مشهد (سوم اردیبهشت)، زاهدان (چهارم اردیبهشت)، اهواز (پنجم اردیبهشت)، تبریز (ششم اردیبهشت)، یزد (هفتم اردیبهشت)، کرمان (هشتم اردیبهشت)، بندرعباس (نهم اردیبهشت)، ساری (دهم اردیبهشت)، اصفهان (یازدهم اردیبهشت)، شیراز (دوازدهم اردیبهشت) و مشهد (سیزدهم اردیبهشت) و فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) عازم عربستان سعودی شوند.‌

در عملیات عمره سال جاری ۵۷۲۰ زائر خانه خدا عازم سرزمین وحی می‌شوند که ۲۸۶۰ زائر از فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ۲۸۶۰ زائر از طریق فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) برای انجام مناسک عمره مفرده عازم خانه خدا می‌شوند؛ تمام پروازها توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و آخرین پرواز برگشت زائران نیز در تاریخ بیست‌وسوم اردیبهشت انجام خواهد شد.

شمس‌الدین فرزادی‌پور، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیز پیش‌تر اظهار کرده بود: در عملیات انتقال زائران عمره، روزانه اعزام حدود ۵۰۰ زائر به سرزمین وحی انجام خواهد شد.

وی افزود: عملیات اعزام زائران عمره مفرده با انجام روزانه دو پرواز به مقصد فرودگاه مدینه از امروز، دوشنبه آغاز می‌شود.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: عملیات اعزام زائران با انجام ۴۴ پرواز رفت‌وبرگشت از ۱۱ فرودگاه کشور انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: در عملیات عمره با انجام ۴۴ پرواز رفت‌وبرگشت، بیش از پنج‌هزار زائر به سرزمین وحی اعزام می‌شوند و عملیات عمره در بیست‌وسوم اردیبهشت جاری پایان خواهد یافت.

مدیرعامل هما عنوان کرد: عملیات حج تمتع نیز از بیست‌وچهارم اردیبهشت آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سال‌های گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.

کد خبر 746787

دیگر خبرها

  • پایان انتخابات چالش برانگیز؛ تیغ تیغ‌ساز بُرنده ماند
  • مهلت دریافت کارت کنکور فردا به پایان می‌رسد
  • فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور
  • پایان خردادماه آخرین مهلت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی جشنواره حساب‌های قرض الحسنه پس انداز بانک ملت
  • امروز، آخرین مهلت نام‌نویسی برای شرکت در آزمون فلوشیپ/ مهلت ثبت‌نام تمدید نمی‌شود
  • پایان انتظار ۹ ساله / نخستین گروه زائران عمره راهی عربستان شدند
  • بررسی ابعاد پاسخ مقتدارانه سپاه پاسداران در گفت و گوی خبری سیمای آذربایجان غربی
  • بده بستان رشوه در نظام اداری کشور؛ چرا ایرانی‌ها رشوه می‌دهند؟
  • ظرفیت شناسی حکمت متعالیه در تبیین هنر اسلامی بررسی می شود
  • دوفوریت بررسی لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تصویب شد