Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:19:27 GMT

توسعه روستایی نیاز به متولی مشخص دارد

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۵۹۴۴

توسعه روستایی نیاز به متولی مشخص دارد

به گزارش ایرنا محمد تقی آذرشب چهارشنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان خوزستان، یکی از الزامات مورد نیاز برای توسعه روستایی را مشخص شدن متولی آن دانست و اظهارداشت: یکی دیگر از الزامات نظام برنامه‌ریزی توسعه روستایی، ارتقاء حکمروایی محلی با تاکید بر مشارکت روستاییان است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این به یک نظام نظارتی بر مسئولیت‌های اجتماعی بخش‌های عمومی و خصوصی مداخله‌گر در روستاها نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول در مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تاریخچه توسعه روستایی در کشور و آنچه که بر روستاها و روستاییان گذشته است گفت: این جامعه داری در یک پهنه ۱۶۵ میلیون هکتاری مستقر است که از این میزان ۸۴ میلیون هکتار مرتع، ۱۴ میلیون هکتار جنگل، ۳۲ میلیون هکتار بیابان و ۳۷ میلیون هکتار مستعد زراعت و کشت است.

آذرشب ادامه داد: از این میزان وسعت بخش زراعت و کشت، ۱۸.۵ میلیون هکتار را اراضی در تولید محصولات کشاورزی تشکیل می دهند و ۸.۵ میلیون هکتار دیگر محصولات زراعی و باغی است که به صورت آبی کشت می‌شوند.

وی تصریح کرد: همچنین ۶ میلیون هکتار دیگر را اراضی دیم تشکیل می‌دهند و اضافه بر آن چهار میلیون هکتار دیگر تحت آیش است.

رئیس مرکز سیاست گذاری توسعه پایدار و امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تاسیسات و ساخت و سازهای شهری تنها یک درصد از پهنه سرزمینی کشور را تشکیل می دهد، گفت: علاوه بر این جاده ها و مناطق صنعتی هرکدام ۲ درصد سهم دارد و در مجموع ۹۵ درصد دیگر را نواحی روستایی هستند.

جمعیت روستایی ایران از جمعیت ۱۴۱ کشور دنیا بیشتر است

آذرشب در خصوص اقدامات صورت گرفته برای نواحی روستایی کشور، گفت: در بررسی های اولیه صورت گرفته ۱۷ دستگاه و در مرحله دوم مشخص شد که ۷۰ دستگاه در امورات روستایی مداخله دارند اما ثمرات این مداخله‌ها تاکنون چه بوده، جای بحث دارد.

وی جمعیت روستایی کشور را ۲۱ میلیون نفر عنوان کرد و گفت:  با وجود اینکه جمعیت روستایی در ایران دچار نوساناتی هم بوده اما در حال حاضر این تعداد از جمعیت ۱۴۱ کشور دنیا بیشتر است که از جمله آنها کشورهای سوئد، رومانی، بولیوی، سوئس، فنلاند و قزاقستان هستند.

رئیس مرکز سیاست گذاری توسعه پایدار و امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بر همین اساس بهبود کیفیت زندگی این جمعیت نیازمند برنامه‌ریزی جدی و هدفمند به همراه تدوین راهبردهای مناسب و هماهنگ کننده است.

آذرشب با تاکید بر اینکه هرچقدر جمعیت در پهنه سرزمینی مستقر باشد، اهداف مورد نظر پدافند غیرعامل و نیز امنیت سرزمینی و استفاده بهینه از منابع طبیعی، رویکرد مناسب‌تری خواهد داشت، گفت: به‌همین دلیل نیاز است توسعه روستایی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و از موازی کاری‌هایی که تاکنون صورت گرفته پیشگیری کرد.

وی ادامه داد: بنابر این در قالب پنج حوزه نهادی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، محیطی اکولوژیکی و فیزیکی کالبدی، کنکاش‌ها و ضرورت‌های ایجابی که باید در خصوص روستاها مورد توجه قرار گیرد، مورد بررسی قرار گرفت.

روستاهای مولد به جامعه مصرف کننده تبدیل شدند

رئیس مرکز سیاست‌گذاری توسعه پایدار و امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه امروزه روستاهای مولد به روستاهای مصرف کننده تبدیل شده اند، گفت: در حال حاضر جاذبه های شهری بر روستا غلبه کرده و باعث دستخوش ماهیت، فلسفه و کارکرد روستا شده است.

وی تاکید کرد: بنابر این در حوزه محیطی_اقلیمی نیاز است توانسنجی صورت بگیرد تا با ظرفیت یابی که صورت می‌گیرد، به شکل پایدار و بهینه‌ای از منابع بهره‌برداری شود.

آذرشب با اشاره به الگوهای توسعه روستایی و عشایری باید مبتنی بر محیط زیست باشد، گفت: نسخه هایی که برای روستاها در قالب برنامه راهبردی توسعه روستایی بر اساس سیاست‌های کلی جمعیتی است که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده و با توجه به تناسب‌های فرهنگی و مسائل اجتماعی حاکم بر منطقه، اجرایی خواهند بود.

توسعه روستایی قبل و بعد از انقلاب

رئیس مرکز سیاست‌گذاری توسعه پایدار و امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ضرورت‌های که مجمع تشخیص مصلحت را برآن داشت تا به تهیه برنامه توسعه روستایی بپردازد، گفت: پیش از هرچیز باید توجه داشت که این امر بر اساس اهمیت جمعیتی،   یک ضرورت ذاتی محسوب می‌شود و بخش دیگری از این ضورت را فقر پایداری که در چهل سال بعد از انقلاب و سه دهه قبل از انقلاب وجود داشته، تشکیل می‌دهد.

رئیس مرکز سیاست گذاری توسعه پایدار و امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: طی این دوره‌ها، برای روستاها فکر های زیادی شد؛ به طوری که پیش از انقلاب فرد محور فکر می‌کردیم و دنبال گسترش و شتاب صنایع بودیم؛ تاجایی که خیلی از زیرساخت‌ها در روستاها ایجاد شد اما این زیرساخت‌ها تا چه اندازه حیات روستا را توانسته دستخوش خود کند، خیلی مشخص نیست.

وی تصریح کرد: در بعد از انقلاب عمده سیاست ها، حمایتی بوده اما به اندازه همه ابعاد توسعه در روستاها مداخله موثر صورت نگرفته است.

آذرشب همچنین به‌وجود نابرابری درآمد و هزینه خانوارها در روستا، نبود افق مناسب در سرمایه‌گذاری‌های روستایی اشاره کرد و ادامه داد: اما با تشکیل کمیته توسعه روستایی در استان‌های خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس و گیلان با اجرای الگویی تحت عنوان شهر صنعتی و بازرگانی در حوزه کشاورزی، توان روستایی این استان ها فعال خواهد شد.

بر اساس این گزارش، فرسایش اراضی، کاهش یا قطع منابع آبی و از بین رفتن منابع مورد نیاز برای فعالیت اقتصادی در روستاها و همچنین تبدیل بی‌رویه روستا به شهر، اجرای پروژه‌های عمرانی، ادغام، جابجایی و تجمیع روستاهای سانحه دیده، بروز جنگ تحمیلی و نیز کم‌شماری در آمارگیری‌ها عامل کاهش تعداد آبادی‌های دارای سکنه کشور طی سه دهه اخیر بوده اند.

برچسب‌ها مقام معظم رهبری توسعه روستایی مجمع تشخیص مصلحت نظام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری توسعه روستایی مجمع تشخیص مصلحت نظام مقام معظم رهبری توسعه روستایی مجمع تشخیص مصلحت نظام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۵۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟

محمدتقی جهان‌پور با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه هستیم، اظهار کرد: «برآورد‌های سازمان نظام پرستاری در ارتباط با نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری بیانگر این است که با کمبود بیش از ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند.»

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که این تعداد فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز‌های گذشته است.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود.

جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در امر استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند.

وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیرو‌هایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز‌های گذشته است.

دیگر خبرها

  • لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان
  • پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی تمدید می‌شود
  • استطاعت ۹۸ درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد
  • چشم انداز روشن توسعه برق روستایی کردستان/ اجرای ۱۰۰ درصدی طرح «تکخوانی» کنتور برق روستاهای کردستان در سال ۱۴۰۳
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • سکانس‌هایی از فیلم مصلحت
  • سپاه عاشورا ۶۱ طرح رفع تنش آبی در روستاها اجرا می‌کند
  • برداشت گندم و جو در کهگیلویه و بویراحمد با ۳۲۱ دستگاه کمباین
  • نیاز ایران به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز در سیاست خارجی
  • توجه ویژه دولت سیزدهم به مقوله فرهنگ