Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا، هر چند گزارش‌ها نشان می‌دهد استان سیستان و بلوچستان بیشترین آسیب را از سیل اواخر دی دیده است، اما مناطقی از استان هرمزگان نیز تحت تاثیر بارندگی‌های شدید دچار تخریب و خسارت شده است. تصاویر منتشر شده از بارندگی در هرمزگان نشان می‌دهد برخی شهرستان‌ها در این استان طوری دچار آب‌گرفتگی شده‌اند که عملا زندگی در آنها غیرممکن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بارندگی باعث شد علاوه بر وارد آمدن خسارت به خانه‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی، شاهد تخریب زمین‌های کشاورزی، تلف شدن احشام و آسیب دیدن محصولات باغی باشیم. هرمزگان ازجمله استان‌های تامین کننده محصولات جالیزی ایران در فصل زمستان است. میزان قابل توجهی از بادمجان، گوجه فرنگی و همچنین پیاز و سیب زمینی ایران در زمستان توسط کشاورزان هرمزگانی تامین می‌شود. علاوه بر این در مناطق نزدیک به سیستان و بلوچستان کشت موز متداول است و به صورت کلی کار در نخلستان‌های این استان بخشی از فعالیت کشاورزان را شامل می‌شود.

محمد قاسمی (دبیر نظام صنفی کشاورزی هرمزگان) در گفتگو با ایلنا، درباره خسارت‌های وارده به بخش کشاورزی می‌گوید: متعاقب بارش‌های شدید دهه سوم دی امسال هرمزگان نیز با سیل درگیر شد و این سیل در مناطق نزدیک به سیستان و بلوچستان از جمله شهرستان جاسک بسیار شدید بود. سیل در این مناطق منجر به تخریب منازل، از بین رفتن زیرساخت‌های ارتباطی و همچنین لوله‌های انتقال آب و آبراه‌ها شد. علاوه بر این، شاهد تلف شدن احشام و تخریب زمین‌های کشاورزی بودیم.

او با بیان اینکه هنوز برآورد دقیقی از خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی صورت نگرفته، بیان می‌کند: محصولات جالیزی، پیاز و سیب‌زمینی و همچنین باغ‌ها موز و نخلستان‌ها تخریب شده و خسارت دیده‌اند.

دبیر نظام صنفی کشاورزی هرمزگان ادامه می‌دهد: بارش شدید باران و جاری شدن سیل منجر به تخریب لوله‌های انتقال آب و آبراه‌ها شده است. این اتفاق باعث می‌شود اکنون که سیل پایان یافته است، کشاورزان قادر به آب‌رسانی و ادامه فعالیت خود نباشند. بر این اساس در درجه اول ما تقاضا داریم هرچه سریع‌تر این زیرساخت‌ها را بازسازی کنند تا کشاورزان بتوانند به کار خود ادامه دهند.

او با بیان اینکه باید ارزیابی دقیقی از خسارت‌های وارد شده به کشاورزان صورت گیرد، عنوان می‌کند: اگر بناست جبران خسارت اتفاق بیفتد اول باید دقیقا بدانیم کشاورزان چقدر خسارت دیده‌اند. بعد از این کار می‌توان انتظارات را مبنی بر اینکه جبران خسارت چطور اتفاق بیفتد، بیان کرد.

قاسمی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد کشاورزان در هرمزگان بیمه ندارند و نمی‌توانند انتظار داشته باشند از این طریق خسارت‌های آنها جبران شود، تصریح می‌کند: واقعیت این است که کشاورزان به دلایل مختلف از بیمه محصولات خود فاصله گرفته‌اند. تجربه برخی از کشاورزان در گذشته افراد را به بیمه‌های کشاورزی بی‌اعتماد کرده است. آنها شاهد این بوده‌اند که محصول خود را بیمه کرده‌اند، اما خسارت‌های آنها جبران نشده است و همین مساله انگیزه آنها را از بین برده است.

به گفته او؛ با توجه به اینکه هرمزگان تاثیر زیادی در تامین محصولات جالیزی در فصل زمستان دارد، احتمال می‌رود متعاقب سیل و کم شدن عرضه شاهد گرانی این محصولات باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سیل کشاورزان خسارت سیل خسارت سیل به کشاورزان خسارت های سیل سیل هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۷۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در هرمزگان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان خبر داد. - اخبار استانها -

مهرداد حسن زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در بندرعباس با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی گفت: بنا بر اطلاعیه سازمان هواشناسی و رصد فعالیت سامانه‌های بارشی، یک سامانه جدید وارد استان شده که بخش‌هایی از استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. 

وی افزود: این سامانه تا اواخر وقت پنجشنبه هفته جاری در سطح استان فعال خواهد بود و به موجب آن شاهد رگبار باران و رعد و تگرگ خواهیم بود. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: منطقه اثر این سامانه شهرهای بندرعباس، بستک، خمیر، سیریک، بندرلنگه، حاجی آباد، رودان، بشاگرد، میناب و قشم خواهد بود. 

وی ادامه داد: بر اثر فعالیت این سامانه شاهد بالا آمدن آب رودخانه‌های فصلی، سیلابی شدن مسیل‌ها، جاری شدن روان‌آب، خسارت به سازه‌های موقت به دلیل تند باد لحظه‌ای، اختلال در ناوگان حمل و نقل، خسارت به محصولات کشاورزی، احتمال خسارت در مناطق ساحلی به دلیل وقوع تند باد لحظه‌ای خواهیم بود. 

وی تصریح کرد: توصیه می‌شود با توجه به بالا بودن آب رودخانه‌ها با تاکید بر بشاگرد و حاجی‌آباد از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها اجتناب و از فعالیت‌های کوهنوردی و صعود به ارتفاعات و چرای دام در مناطق مرتفع پرهیز شود. همچنین باید از استحکام سازه‌های موقت و لایروبی کانال‌ها اطمینان حاصل کرده و تمهیدات لازم در مناطق ساحلی با توجه به وقوع تند باد لحظه ای و احتمال خسارت اندیشیده شود. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • ۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند
  • ۳۳ هزار نفر در استان بوشهر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان هستند
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در هرمزگان
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان