Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی روز پنجشنبه دربیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه و سومین جشنواره مقالات علمی حوزه در سالن همایش‌های مدرسه دارالشفای قم، با اشاره به انتشار کتابی پیرامون نقد قرآن کریم درفضای مجازی اظهارداشت: نقدهای این کتاب هیچگونه مبنای علمی و مبنایی ندارد و با تقطیع برخی آثار علمی به دنبال شبهه افکنی میان جوانان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله سبحانی اظهار داشت: به دلیل اینکه اینترنت مستقل نداریم و تابع غرب هستیم هر چه می‌خواهند علیه شیعه و اسلام می‌گویند و نمی توان جلوی آن را گرفت که باید در این زمینه حرکتی جدی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه این شبهه‌ها اگر چه ضرر دارد ولی حرکت ایجاد می‌کند،‌اظهار داشت:‌دشمنان همواره موجب تکامل ما می‌شوند چرا که تلاش آنها موجب حرکت ما میشود ولی اگر ما اقدامی نکنیم ،موجب ضربه به اعتقادات جوانان خواهد شد.

این مرجع تقلید گفت: وجود شبهه‌ها و مکتب‌های مادی فراوان در قرن‌های گذشته موجب شده‌  تا علما در پاسخ به این شبهه‌ها آثار متعدد علمی به نگارش درآوردند که موجب پویایی علوم اسلامی در قرن های مختلف شده‌است.

وی تقدیر از علم و علما را ارزشمند دانست و گفت: وجود تمدن‌های مختلف در دنیا به واسطه قلم بوده است و این قلم است که این حقایق را نسل‌ها انتقال می‌دهد.

این مرجع تقلید، با بیان اینکه درقرآن کریم حدود ۳۹ قسم وجود دارد، افزود: رابطه بین این قسم‌ها تاکنون مطالعه نشده‌ و این نقیصه‌ای است که باید در پژوهش های علمی آینده مورد توجه طلاب و محققان علوم دینی باشد.

وی درادامه بااشاره به خدمات علمی اسلام گفت: مسلمانان درهمه عرصه‌ها از جمله ادب، نحو، صرف بیان معنا، ریاضیات، هندسه و علوم تجربی کار ها و آثار متعددی و گسترده‌ای داشته‌اند.

آیت الله سبحانی با تاکید بر اینکه ائمه اطهار(ع) نسبت به کتابت علوم اهتمام ویژه‌ای داشته اند، افزود: در عصر ائمه اهل بیت(ع)، ۱۰ هزار کتاب توسط اصحاب و شاگردان آن بزرگواران به نگارش درآمده‌است.

این مرجع تقلید، ادامه داد: از قرن ششم ترجمه آثار مسلمانان توسط اروپا آغاز شد به همین دلیل بسیاری از نسخه‌های اصلی اسلامی در کشورهای غربی وجود دارد.

وی توجه به گره‌گشایی از مشکل‌های جامعه از نظر علمی، اقتصادی و سیاسی توسط پژوهش‌های دینی را ضروری دانست و گفت: چاپ آثار برجسته علمی حوزویان باید مورد توجه مدیریت حوزه علمیه باشد.

این مرجع تقلید، اظهار داشت: متاسفانه آثار شیعه را دشمنان در قرون گذشته از بین بردهاند و این موجب شده‌است تا امروز این تصور وجود داشته باشد که مبنای علوم مختلف غربی است و این در حالی است که مبانی اولیه تمام علوم اسلامی است.

وی گفت: برخی پژوهش های علمی طلاب و پژوهشگران حوزه علمیه بسیار ابتکاری و جدید هستند که باید بر روی این آثار برای معرفی به جامعه علمی کشور سرمایه‌گذاری شود.

این مرجع تقلید درادامه با تجلیل از شخصیت علمی آیت الله سید محس خرازی گفت: این عالم برجسته در حوزه علمیه از نظر علمی و عملی و قلمی برای ما و یکی از انسان های ممتاز در حوزه علمیه است.

در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه،‌ ۹۳۳ اثر به دبیرخانه این همایش در قالب کتاب و پایان‌نامه در ۲۰ گروه علمی ازجمله اخلاق،‌ عرفان، ادبیات،‌ هنر، ‌اقتصاد،‌ انقلاب اسلامی، روانشناسی، ‌علوم اجتماعی،‌ علوم تربیتی، سیاسی،‌ فقه و اصول و کلام ارسال شدهاست که پس از بررسی آثار توسط هیات داوران،‌ ۱۶۹ اثر به مرحله دوم راه یافت که درنهایت، سه کتاب و ۲ پایان‌نامه حائز رتبه برتر و ‌۱۲ کتاب و ۱۱ پایان‌نامه به‌عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد و از زحمات نویسندگان ۲۶ کتاب و پایان‌نامه نیز تقدیر شد.

در این همایش چهره‌های برجسته حوزه علمیه از جمله آیات سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری، علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه، مرتضی مقتدایی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه و سید هاشم حسینی بوشهری امام جمعه موقت قم حضور داشتند.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 اهل بیت اینترنت جامعه مدرسین حوزه علمیه عضو مجلس خبرگان رهبری فضای مجازی قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۱۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز مؤسسات بسیاری با فکر اندیشمندان دینی تأسیس شده‌ است

نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: امروز وقتی در مکتب هر کدام از بزرگان تفحص می‌کنیم می‌بینیم شخصیت‌های زیادی از مکتب آنان برخاسته‌اند، امروز مؤسسات بسیاری با فکر آیت‌الله مطهری، آیت‌الله مصباح، آیت‌الله طباطبایی و اندیشمندان بزرگ تأسیس شده‌ است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی بعد از ظهر امروز در جمع مدیران و طلاب حوزه‌های علمیه که در محل حوزه علمیه شیخ الاسلام برگزا رشد در پاسخ به سوال یکی از طلاب حاضر در جلسه مبنی بر موضوع عفاف و حجاب، اظهار داشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی در فرمایشات خود در اواخر ماه مبارک رمضان فرمودند شرایطی که در حوزه حجاب در کشور ما وجود دارد، توسط دشمن برای ما به وجود آمده است، حتی آدم‌هایی را استخدام کرده‌اند که بیایند در خیابان بی‌حیایی کرده و جامعه مذهبی ما را تحریک کنند و جنگ یا دو قطبی بین باحجاب و بی‌حجاب راه بیندازند.

وی افزود: در مهم بودن موضوع حجاب شکی نیست، اما اینکه بین باحجاب و بد‌حجاب جنگ در بگیرد خواست دشمن است، بنابراین هم به معنای واقعی کلمه و به‌صورت جدی باید جلوی گسترش بی‌حجابی و بدحجابی گرفته شود، هم مراقب باشیم در میدان دشمن بازی نکنیم، جمع کردن این دو مسئله در کنار هم هنر می‌خواهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین، بیان کرد: حجاب میوه و ثمره عفاف است، یعنی کسی که عفیف باشد باحجاب می‌شود، عفاف سرمایه و پشتوانه حجاب است و حجاب بروز و ظهور عفاف است، البته یکی از بروز و ظهورهای عفاف، حجاب است و بروز و ظهورهای دیگری هم دارد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از طلاب در رابطه با وضعیت حوزه‌های علمیه، عنوان کرد: به معنای واقعی کلمه در حوزه‌ها از هر جهت انقلاب‌ها اتفاق افتاده است، یک زمانی طلبه‌ها کاری به چیزی نداشتند، صرفاً هر کس در یکی از رشته‌های حوزوی تخصص پیدا می‌کرد، اما اکنون قرار بر این است که پیش‌نمازهای ما در مساجد تبدیل به امامان مساجد شوند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در حوزه علمیه یک زمانی قحط‌الرجال بود، اما شخصیت‌های بزرگی نظیر شهید مطهری یا آیت‌الله مصباح در حوزه رشد کردند، امروز وقتی در مکتب هر کدام از این بزرگان تفحص می‌کنیم می‌بینیم شخصیت‌های زیادی از مکتب آنان برخاسته‌اند، امروز مؤسسات بسیاری با فکر آیت‌الله مطهری، آیت‌الله مصباح، آیت‌الله طباطبایی و اندیشمندان بزرگ تأسیس شده‌اند.

عابدینی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر بخواهیم حوزه فعلی را با حوزه 4-5 دهه قبل مقایسه کنیم، بهترین کلام این است که بگوییم این‌ها اصلاً قابل مقایسه نیستند، در آن دهه‌ها ما چند طلبه داشتیم که به زبان‌های خارجی مسلط باشند؟ امروز ما چقدر مبلغ داریم که به زبان‌های مختلف مسلط هستند و به کشورهای گوناگون برای تبلیغ می‌روند، امروز چقدر سراغ داریم که حوزه علمیه بانی شده و طلابی از سراسر دنیا جهت تحصیل به قم آمده‌اند.

وی در پاسخ به سؤال یکی دگیر از طلاب در رابطه با اساتید حوزه علمیه، تصریح کرد: بنده توصیه می‌کنم کتاب تعلیم و تربیت استاد شهید مطهری را بخوانید، این کتاب به قدری زیبا حوزه علمیه و سبک حوزوی را ترسیم کرده که تماشایی است، ایشان می‌فرمایند حوزه علمیه باید تفکر طلبه را بیدار کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه اول نهج‌البلاغه فرمودند انبیاء آمدند تا گنج‌های نهفته در عقل‌های آدم‌ها را برآشوبانند، حوزه علمیه هم کارش این است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • امروز مؤسسات بسیاری با فکر اندیشمندان دینی تأسیس شده‌ است
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • جلسات درس اخلاق آیت الله هاشمی علیا برگزار می شود
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان 
  • خدمات محمود نجم‌آبادی به علم پزشکی
  • تراکتور شایعات را تکذیب کرد؛ گزینه‌های پرافتخار مدنظرمان است
  • آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
  • آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است