Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-18@03:04:18 GMT

انجام ۹۰درصد واردات از اوراسیا

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۳۱۹۸۳

انجام ۹۰درصد واردات از اوراسیا

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ سیدروح الله لطیفی گفت: ارزش صادرات کالاهای فهرست تجارت ترجیحی ایران به اتحادیه اوراسیا، از پنجم آبان تا پایان دی ماه به بیش از ۶۶ میلیون دلار رسید.

وی افزود: با توجه به اجرایی شدن موافقت نامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از پنجم آبان ماه و تجارت با اعمال تخفیفات ترجیحی در خصوص ۸۶۲ قلم کالای وارداتی و صادراتی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی علاوه بر صادرات و واردات اقلام دیگر صادرات ایران به کشورهای مذکور طی نه ماهه سالجاری، حدود ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۳ درصد از وزن و ۲.۴۶ درصد از ارزش کل صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده است؛ و این در حالی است که حجم صاردات ترجیحی ایران به کشورهای اوراسیا پس از تفاهم نامه و اعمال تخفیفات ترجیحی در آبان ماه امسال به ۵۸ هزارو ۳۰۲ تن وبه ارزش ۶۶ میلیون دلار رسیده است.

لطیفی، با اشاره به میزان کل صادرات کشور پس از اجرایی شدن موافقتنامه به اوراسیا افزود: کل صادرات ایران به مجموع ۵ کشور عضو اتحادیه اوراسیا ۶۶۳ هزار و ۳۵ تن بوده است که ارزش این حجم صادرات برابر با ۲۷۰ میلیون و ۵ هزارو ۱۵۷ دلار است که نسبت حجم صادرات ترجیحی طی ۳ ماهه گذشته نسبت به کل صادرات به این اتحادیه ۸.۷۹درصد واز حیث ارزش این نسبت ۲۴.۳۳% است.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص میزان واردات ترجیحی از اوراسیا گفت: حجم واردات از کشورهای اوراسیا طی پنجم آبان تا کنون یک میلیون و ۴۹۳ هزارو ۴۴۷ تن بوده است که از این مقدار، میزان یک میلیون و ۳۸۳ هزارو ۵۴۱ تن واردات ترجیجی بوده است. به عبارت دیگر ۹۲.۶۴درصد از حجم واردات کشور از اوراسیا را کالاهای ترجیحی، تشکیل داده اند؛ که میزان ارزش واردات ترجیحی ۴۳۹ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۸۰۹ دلار بوده است؛ که این میزان ۸۴.۶۵ درصد کل ارزش واردات از کشورهای اوراسیا را در نزدیک به سه ماه بعد از اجرایی شدن این موافقتنامه است.

لطیفی اضافه کرد: در این مدت ۳۴ درصد حجم تجارت خارجی با اوراسیا را صادرات و ۶۶ درصد را واردات تشکیل می‌دهد؛ و از این حجم تجارت، بیشترین سهم متعلق به فدراسیون روسیه است با ۳۹.۹ درصد حجم صادرات و ۷۱.۹درصد میزان واردات را شامل می‌شود؛ که اقلام عمده وارداتی از روسیه نیز شامل روغن دانه آفتاب گردان، جو، ذرت دامی، محصولات نیمه تمام آهن یا فولاد، خطوط راه آهن، کاغذ روزنامه و گوشت بوده است.

سخنگوی گمرک همچنین با اشاره به پنجاه قلم اصلی صادرات به اوراسیا گفت: صرف نظر از گاز طبیعی و سایر مشتقات گازی، میوه، خشکبار، صیفی جات، سبزیجات، محصولات غذایی بخش عمده این اقلام را تشکیل می‌دهند ضمن آنکه اقلام وارداتی ترجیحی نیز شامل ذرت دامی، روغن دانه آفتاب گردان، گوشت، عدس و کاغذ روزنامه است.

لطیفی با اشاره به نقش منطقه ویژه امیرآباد در تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا افزود: بندر امیرآباد با دارا بودن نسل سوم بندری یکی از پیشرفته‌ترین بنادر کشور است که قابلیت جابجایی بار به صورت رو رو را دارد و گمرک با دارا بودن نقش محوری در تسهیل تجارت کشور با اتحادیه اوراسیا می‌تواند ضمن اجرای قوانین گمرکی، به تسریع در جابجایی کالا کمک شایانی کند.

لطیفی ادامه داد: امیرآباد با دارا بودن همه شقوق حمل و نقلی و زیر ساخت‌های مناسب در تجارت با کشورهای آسیای میانه و اتحادیه اوراسیا نقش سازنده‌ای را داراست.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گمرک واردات بازار مالی اوراسیا بازار های آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۱۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) کل مبادلات تجاری ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در نخستین ماه سال جاری میلادی را بالغ بر ۳۸۰ میلیون یورو اعلام کرد.

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در این ماه با افت ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. تجارت ایران و اروپا در ژانویه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۴۲۴ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماه ژانویه ۲۰۲۴ با افت ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ۶۹ میلیون یورو رسیده است. کشور‌های اروپایی در ماه نخست سال قبل ۸۰ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ژانویه امسال نیز ۹ درصد افت داشته و به ۳۱۱ میلیون یورو رسیده است. کشور‌های اروپایی در ماه نخست سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۴۴ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بودند.

صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در یک ماه

بر اساس این گزارش آلمان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در میان کشور‌های اروپایی طی ژانویه ۲۰۲۴ بوده و ۳۸ درصد کل تجارت ایران با اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است. آلمان در این دوره ۱۰۰ میلیون یورو کالا به ایران صادر و ۱۹.۷ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است. صادرات آلمان به ایران نسبت به ماه مشابه سال قبل تغییری نداشته؛ اما واردات این کشور از ایران با کاهش ۲۶ درصدی مواجه شده است.

رشد ۶۲ درصدی صادرات اسپانیا به ایران

صادرات برخی دیگر از کشور‌های اروپایی به ایران در ژانویه ۲۰۲۴ افزایش قابل توجهی داشته است. صادرات اسپانیا به ایران در این ماه با رشد ۶۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از ۱۵.۴ میلیون یورو در ژانویه ۲۰۲۳ به ۲۵ میلیون یورو در ژانویه امسال افزایش یافته است.

صادرات ایتالیا به ایران نیز ۱۳ درصد در ژانویه امسال افزایش یافته و به ۴۳.۹ میلیون یورو رسیده است. ایتالیا در ژانویه سال قبل ۳۸.۸ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

واردات یونان از ایران ۳ و هلند ۲ برابر شد

در حالی که واردات آلمان از ایران در ژانویه امسال کاهش ۲۶ درصدی داشته واردات یونان از ایران ۳ برابر شده و به ۲.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات هلند از ایران نیز تقریباًً دو برابر شده و از ۳.۵ میلیون یورو در ژانویه ۲۰۲۳ به ۶.۸ میلیون یورو در ژانویه امسال رسیده است.

واردات رومانی از ایران نیز با رشد ۴۷ درصدی به ۳.۴ میلیون یورو و ایتالیا با رشد حدود ۲ درصدی به ۱۲.۲ میلیون یورو بالغ شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • سهمیه مسافری به مناطق آزاد تعیین شد
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در ۱ ماه
  • کاهش صادرات افغانستان در ماه حوت
  • مهندسان ایرانی در چه کشورهایی کار می کنند؟
  • اتحادیه اروپا نقض تحریم توسط کشورهای عضو را جرم‌انگاری کرد
  • موضع دو گانه ماکرون در قبال روسیه
  • واردات شتر از افغانستان​؛ تردد از مرز میلک هنوز هم پرچالش است