Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@10:22:54 GMT

پاکستان یک موشک بالستیک را آزمایش کرد +فیلم

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۳۳۶۴۳

پاکستان یک موشک بالستیک را آزمایش کرد +فیلم

‍‍‍‍‍‍

ارتش پاکستان روز پنجشنبه از آزمایش موفقیت آمیز یک موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای خبر داد.

به گزارش مشرق، رسانه‌های پاکستان روز پنجشنبه از آزمایش تمرینی موفق یک فروند موشک بالستیک زمین‌به زمین با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای خبر دادند.

موشک بالستیک «غزنوی» قادر است انواع مختلفی از کلاهک‌ها را تا برد 290 کیلومتر حمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: یاهونیوز: ایران نحوه انهدام ناوهای آمریکایی را تمرین کرده است تحویل ۱۲۰ فروند موشک سامانه اس-400 به ارتش ترکیه

در پی پرتاب موفق این موشک، «عمران خان» نخست وزیر، «عارف علوی» رییس‌جمهور و «ندیم رضا» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان این دستاورد را به مردم این کشور تبریک گفتند. 

اسلام آباد اعلام کرد، این آزمایش به‌عنوان بخشی از تمرینات میدانی فرماندهی نیروهای استراتژیک ارتش با هدف تکرار روش‌های آمادگی عملیاتی در طول شبانه‌روز با حضور مدیر کل ستاد برنامه‌های راهبردی ارتش، ژنرال ندیم زکی مانژ و جمعی از مقامات کشوری و لشگری پاکستان صورت گرفت.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

پاکستان به‌تازگی آزمایش موفقیت آمیز موشک بالستیک «شاهین-2 »که دارای آخرین فناوری پیشرفته با قابلیت مجهز شدن به کلاهک هسته‌ای است، را به اتمام رسانده بود.

این موشک زمین به زمین، می‌تواند اهداف خود را تا مسافت 1500 کیلومتری منهدم کند.

در پی افزایش تنش‌های اخیر میان هند و پاکستان، مقامات دو کشور بارها از احتمال وقوع جنگ هسته‌ای خبر داده‌اند. عمران نخست وزیر پاکستان در نشست اخیر خود در داووس سوئیس بار دیگر با اشاره به مناقشه کشیمر و وجود فاجعه انسانی بر استفاده اسلام‌آباد از سلاح هسته‌ای در مقابله با هند هشدار داد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا پاکستان موشک بالستیک ارتش پاکستان کلاهک هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۳۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس)

رومیان باستان نوعی منجنیق یا پرتابگر داشتند که به آن «بالیستا» می‌گفتند؛ این منجنیق مانند یک کمان بزرگ بود که تیرهای بزرگ یا گلوله‌های سنگی را در آن قرار می‌دادند و با آزاد کردن کمان، گلوله را با نیرویی زیاد و با حالتی قوس‌دار به سمت اهداف پرتاب می‌کردند.

به گزارش فرادید، موشک‌های «بالستیک» هم تقریبا به همین شکل عمل می‌کنند، اما با یک نیروی اولیۀ خیلی شدیدتر که از موتورهای راکت به دست می‌آید.

طرحی از یک «بالیستا»

موشک بالستیک نیروی پرتابش را فقط در همان مراحل ابتدایی حرکت و پرتاب دریافت می‌کند؛ درست مثل گلوله‌ای که از یک منجنیق قدیمی شلیک می‌شد. گلولۀ منجنیق بعد از اینکه به هوا برمی‌خاست دیگر هیچ موتور یا چیزی شبیه به آن نداشت بلکه ابتدا به واسطۀ نیرویی که منجنیق به آن وارد کرده بود به سمت بالا می‌رفت و بعد تحت تاثیر نیروی جاذبه با حالتی قوسی به سمت پایین متمایل می‌شد و به هدف اصابت می‌کرد؛ همان حالتی که وقتی یک سنگ را با دست پرتاب می‌کنید اتفاق می‌افتد.

طرحی که نوع حرکت موشک بالستیک را نشان می‌دهد

موشک‌های بالستیک نیز در ابتدای پرتابشان در یک یا چند مرحله توسط راکت‌ها به سمت بالا رانده می‌شوند اما پس از آن تنها در اثر نیروی جاذبه سمت پایین متمایل می‌شوند و به سوی هدف خود بر روی زمین حرکت می‌کنند. به خاطر همین مسیرِ قوسی و کمانی‌شکل است که بسیاری از موشک‌‌های بالستیک قبل از برخورد به هدف خود باید کاملا اوج بگیرند به طوری که به سطوح بالایی جو زمین برسند یا حتی از آن خارج شوند و سپس با شتابی سرسام‌آور به سوی هدف فرود بیایند.

اینکه موشک‌های بالستیک از جو خارج شوند یا نه بستگی به میزان برد آن‌ها دارد؛ موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد (که در حدود 1000 کیلومتر برد دارند) معمولا در تمام مراحل حرکت خود در جو باقی می‌مانند اما موشک‌هایی با برد بیشتر معمولا قبل از فرود به سمت هدف به فضای بیرون از جو نیز می‌رسند.

اما موشک‌های کروز در تمام مراحل حرکت خود توسط نیرویی مثل نیروی هواپیماهای جت به پیش رانده می‌شوند. این موشک‌ها در واقع از نظر نوع نیروی حرکت تفاوت چندانی با هواپیمای جت ندارند و بر خلاف موشک‌های بالستیک فقط متکی به نیروی اولیۀ پرتاب نیستند.

نموداری که تفاوت مسیر حرکت یک موشک بالستیک (بالا) و یک موشک کروز (پایین) را نشان می‌دهد

به همین دلیل است که موشک‌های کروز در تمام مدت در جو زمین و در ارتفاعی نسبتا پایین حرکت می‌کنند و در طول مسیر خود قابل هدایت و تغییر جهت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • باید بدانیم که موشک‌های بالستیک ایران بسیار نقطه‌زن هستند (فیلم)
  • موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس)
  • برق خورشیدی فضایی یک قدم به واقعیت نزدیک تر شد
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت
  • فیلم| گوشه‌ای از توان پهپادی و موشکی ارتش؛ از پهپادهای کرار و آرش تا نمایش موشک‌‎های زمین به زمین
  • فیلم| گوشه ای از توان پهپادی و موشکی ارتش ؛ از پهپادهای کرار و آرش تا نمایش موشک‌‎های زمین به زمین
  • ببینید | تصاویری دیده نشده از اولین موشک بالستیک ضد رادار ایران
  • تصاویری که ارتش اسرائیل از بقایای موشک بالستیک ایرانی به نمایش گذاشت
  • ارتش اسرائیل بقایای موشک بالستیک ایرانی را به نمایش گذاشت + تصاویر
  • (تصاویر) ارتش اسرائیل بقایای موشک بالستیک ایرانی را به نمایش گذاشت