Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبگاه وابسته به کنگره آمریکا در یادداشتی با اشاره به قدرت موشک های ایرانی در عملیات های مختلف،‌ آن را عاملی برای تضعیف شان آمریکا به عنوان یک ابرقدرت دانست.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از شفقنا، در این مطلب آمده است: ضربه بزرگی که استفاده فزاینده ایران از موشک های خویش در عملیات های مختلف به اعتبار آمریکا به عنوان یک ابرقدرت وارد می کند بسیار مهمتر از انجام یک حمله نظامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله خامنه ای، رهبری ایران این توصیفات را در نماز جمعه کم‌سابقه ای که هفته گذشته در تهران برگزار شد،‌ راجع به پاسخ موشکی اخیر سپاه پاسداران به پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق بیان کرد. پیش از این نیز،‌(آیت الله) خامنه ای این حملات را «سیلی» ایران به آمریکا تشبیه کرده بود.

نویسنده در ادامه مدعی شد: گرچه ممکن است در اظهارات مقامات ایرانی مبالغه یا سخنان تحریک آمیز علیه آمریکا وجود داشته باشد،‌ اما گسترش حملات موشکی ایران و تکرار آن از سوی (آیت الله) خامنه ای نشانگر تمایل دیرینه تهران برای انجام جنگ نیابتی و انعطاف‌پذیری(در این زمینه) نیست. ایران با بیش از یک دهه سرمایه‌گذاری در نقطه‌زنی موشک‌ها،‌ این امکان را برای خود افزایش داده که از خاک کشور خود به اهداف موردنظرش در سرتاسر خاورمیانه موشک بالستیک شلیک نماید.

با بروز شایستگی های نظامی ایران، استفاده از موشک های در عملیات های این کشور نیز افزایش پیدا می کند. جمهوری اسلامی «انتقام سخت» خود برای ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران را با شلیک موشک بالستیک به سوی پایگاه آمریکایی در عراق آغاز کرد. به گفته وزیر دفاع آمریکا،‌ این انتقام جویی با ۱۶ موشک بالستیک کوتاه برد که از سه نقطه از خاک ایران شلیک شده، به پایگاه عین الاسد در غرب عراق و پایگاهی اربیل، شمال این کشور اصابت کرده است. بر اساس گزارش رسانه های ایرانی،‌ در این پاسخ موشکی از دو نوع موشک بالستیک استفاده شده است.

گفته می شود یکی از این دو نوع موشک، فاتح ۳۱۳ با سوخت جامد، برد ۵۰۰ کیلومتری و هدایت شونده بوده است. بنا بر ارزیابی کارشناسان فاتح ۳۱۳ قادر به حمل بار با وزن ۴۵۰ تا ۶۵۰ کیلوگرم می باشد. نوع دوم، قیام با سوخت مایع و بی پایان ،‌برد ۸۰۰ کیلومتری و توانایی حمل بار بیش از ۶۵۰ کیلوگرمی بوده است. این موشک ها به صورت بومی تولید شده و با توجه به شرایط ساختی،‌ امکان حمل و نقل آسان‌تر و در میدان نبرد آماده تر هستند. نخستین نسخه از موشک ها بنام فاتح۱۱۰ با برد و وزن کمتر حدود یک دهه پیش برای نخستین بار رونمایی و مورد آزمایش قرار گرفت. موشک قیام نیز از گذشته ارتقا یافته است.

تا پیش از پاسخ موشکی ۸ ژانویه، ایران هرگز از این نوع موشک ها برای حمله مستقیم به آمریکا استفاده نکرده بود. به همین دلیل است که (آیت الله) خامنه ای این عملیات را به عنوان «تغییردهنده بازی» توصیف کرده بود. تصمیم گیری برای انجام این نوع از پاسخ نشان دهنده افزایش روزافزون اعتماد به دقت موشک های بالستیک در سکوهای پرتاب آنها می باشد. همچنین حاکی از این اطمینان است که بدون توجه به هدف، این حملات برای انجام هرگونه پاسخ مخرب علیه سرزمین ایران، تحریک کننده نیست.

تحلیلگران غربی باید با دقت بر این اعتماد، درباره فرضیات خود تجدیدنظر کنند؛ فرضیات در زمینه خطراتی که تامین کنندگان امنیت ایران در زمان های بحران، آن را تحمل کرده و پاسخ نمی دهند. همچنین تحلیلگران و سیاستگذاران باید درباره فرضیات خود در خصوص مجازات زرادخانه موشکی ایران و استانه استفاده از انها نیز تحدیدنظر کنند. با توجه به اینکه ایران ممکن است در بحران های آتی نیز پاسخی موشکی داشته باشد، دفاع موشکی منطقه ای نقش بسیار مهمی در محاسبات ایران داشته باشد.

نکته قابل توجه اینکه هیچ یک از سامانه های دفاع موشکی ایالات متحده در عراق برای محافظت از پایگاه های نظامی که ایران مورد اصابت موشک قرار داد، موثر نبوده است. باتوجه به عملیات موشکی بالستیک ایران از سال ۲۰۱۷ به بعد در قلب خاورمیانه ، این نظارت (از سوی آمریکا) باید بیشتر باشد. در حالی که ترامپ تاکنون در اظهارنظرهای عمومی خود عنوان کرده که آسیب حملات ایران به پایگاه های آمریکایی در عراق، مشکل اعصاب برای ۱۱ سرباز بوده اما جمهوری اسلامی نیازی ندارد که برای بیان اهداف خود آمریکایی ها را بکشد. موشک های بالستیک تنها نماد نیستند. آنها ادوات جنگی بوده و در استراتژی امنیتی ایران ادغام شده اند.

برچسب ها: موشک‌ های ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: موشک های ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۴۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز استفاده نکردن ایران از موشک ها و پهپادهای پیشرفته تر در حمله به اسرائیل /چرا سپاه با اطلاع قبلی حمله کرد؟/هنوز همه ورق ها فاش نشده است!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت؛

برخی از محافل رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند چنین وانمود کنند که اسراییل همه پهپادها و اغلب موشک‌های ایران را ساقط کرده و دستاوردهای مهمی در این زمینه کسب کرده‌ است تا در نتیجه بتوانند محدود بودن توانمندی‌های ایران را ثابت کنند.

این محافل درباره بازگرداندن کمک‌های غربی و جلب مجدد حمایت آنان از سوی رژیم اشغالگر سخن می‌گویند و می‌کوشند از طریق بازسازی صحنه، افکار عمومی جهان را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به سوی اسراییل به عنوان کشوری کوچک که در برابر دشمنان شرور منطقه از خود دفاع می‌کند بکشانند.

اما این صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی در قبال حمله موشکی ایران تا حد زیادی مغالطه‌آمیز است با این هدف که افکار عمومی اسراییل و منطقه را به توانمندی‌های بازدارنده و نظامی رژیم اسراییل معطوف کند.

۱- نیت ایران در این حمله موشکی صرفا یک ضربه نظامی نبوده بلکه ضربه ترکیبی نظامی و سیاسی بوده است به این مفهوم که هدف ایران از حمله موشکی به سرزمین فلسطین اشغالی ضربه‌ای بوده است که از حجم تبلیغاتی گسترده‌ای برخوردار باشد که در عین حال دستاوردهای نظامی محدودی را نیز محقق سازد بی‌آنکه این حمله موشکی ایران را به جنگی گسترده سوق بدهد به این معنا که حمله‌ ایران حمله‌ای برنامه‌ریزی شده و رزمایشی محتاطانه بوده و هدف این ضربه شکل‌دهی موضع بازدارندگی جدیدی بوده است نه تا جایی که دامنه جنگ را گسترش بدهد یا منافع راهبردی ایران را در محدوده سرزمینی خود در معرض حمله امریکا یا اسراییل قرار بدهد.

۲- فقدان عامل غافلگیری آن طور که برخی می‌گویند ناشی از فاصله زیاد ایران با فلسطین اشغالی نبوده بلکه عمدی بوده و نشانه‌های آن روشن و بسیار است؛ از جمله اطلاع قبلی امریکا در مورد تاریخ حمله در همان شب حمله، آماده‌باش گسترده اسراییل چند ساعت پیش از حمله، اعلام مستقیم سپاه پاسداران به محض پرتاب پهپادها، و اعلام سپاه پاسداران در مورد برنامه ترکیبی این حمله به گونه‌ای که پس از پرتاب پهپادها، در لحظات پایانی نوبت به پرتاب موشک‌های بالستیک خواهد رسید؛ از این رو حمله موشکی پس از اعلام آن صورت گرفته، از این رو خود ایران عنصر غافلگیری را کنار نهاده است.

این بدان معناست که ایران عمدا در نظر داشت که حمله موشکی در همان حدی باشد که خود نیز آن را محدود خوانده است، یعنی حمله‌ای از قبل اعلام شده که بهانه پاسخ گسترده‌تر را از اسراییلی‌ها بگیرد و با هدف قرار دادن تعداد محدودی از اهداف نظامی در صحرای نقب و جولان اشغالی و به دور از مناطق مسکونی، این فرصت را برای امریکایی‌ها فراهم بیاورد تا بتوانند صهیونیست‌ها را متقاعد کنند که دست به اقدامی سریع و آشکار در عمق سرزمین ایران نزنند، از این رو پاسخ ایران پاسخی ترکیبی نظامی و سیاسی به شمار می‌رود.

کنار نهادن عمدی عنصر غافلگیری، عدم استفاده از موشک‌ها و پهپادهای پیشرفته‌تر، به کار نگرفتن گروه‌های محور مقاومت در منطقه، همه و همه باعث شد حمله‌ای که از نظر کمیت گسترده بود از نظر کیفی محدود باشد و این همان چیزی است که ایران آن را دنبال می‌کرد.

۳- به همان اندازه که رژیم صهیونیستی از دستاورد خود در هدف قرار دادن موشک‌های ایران صحبت می‌کند، این موفقیت مبتنی بر حمایت هم‌پیمانان رژیم اسراییل و در رأس آنها ایالات متحده امریکا و در وهله نخست منوط به اراده ایران است. از نظر راهبردی، وابستگی کامل رژیم صهیونیستی به هم‌پیمانان و شرکای بین‌المللی و منطقه‌ای خود و واداشتن یک کشور عربی که گفته می‌شود مجبور شد در هدف قراردادن موشک‌های ایران دست داشته باشد و نیز لایه‌های حفاظتی و حامیان اسراییل و ساز و کار آنها و نحوه همکاری و هماهنگی میان آنان، چه در داخل رژیم و چه در منطقه برملا شد.

۴- ایران به نوبه خود با سلاح‌هایی به اسراییل حمله نکرده است که اسراییل نسبت به آنها بی اطلاع باشد و یا انتظار استفاده از آنها را نداشته باشد در حالی که برخلاف اسراییل که همه ورق‌های دفاعی خود را فاش کرده، ایران همه ورق‌های هجومی خود را فاش نکرده است.

این رزمایش از نظر شناسایی قابلیت‌های دفاعی نظامی رژیم اسراییل و متحدانش و نحوه عملکرد آن به نفع ایران است که در صورتی که جنگ به ایران تحمیل شود، ایران و متحدانش در محور مقاومت متعاقبا می‌توانند در یک رویارویی جدی‌تر از آن بهره بگیرند.

۵-این حمله موشکی چشم‌انداز قدرت‌های تاثیرگذار در منطقه به‌ویژه ایران و امریکا را به نمایش می‌گذارد و آنچه مسلم است این است که ایران و ایالات متحده به دنبال یک رویارویی گسترده‌تر و همه‌جانبه‌تر نیستند و با این برداشت می‌توان جنبه کنونی و محدود حمله موشکی ایران را این گونه تفسیر کرد که میان ایران و ایالات متحده به نوعی برابری نسبی وجود دارد همچنان که با در نظر داشتن همین مساله می‌توان جنبه راهبردی این حمله را مورد بررسی قرار داد که برای مشخص شدن ویژگی‌های آن هنوز قدری نیاز به زمان است.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896148

دیگر خبرها

  • باید بدانیم که موشک‌های بالستیک ایران بسیار نقطه‌زن هستند (فیلم)
  • ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد
  • جزئیات جدید از خسارات و تلفات سنگین به اسرائیل در حملات ایران/ اصابت موشک به تاسیسات هسته ای دیمونا
  • واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستی
  • راز استفاده نکردن ایران از موشک‌ها و پهپاد‌های پیشرفته‌تر در حمله به اسرائیل
  • از دوران وابستگی تا روزگار سرافرازی
  • (ویدئو) تصاویری دیده نشده از اولین موشک بالستیک ضد رادار ایران
  • راز استفاده نکردن ایران از موشک ها و پهپادهای پیشرفته تر در حمله به اسرائیل /چرا سپاه با اطلاع قبلی حمله کرد؟/هنوز همه ورق ها فاش نشده است!
  • سالیوان: تحریم‌های جدیدی در زمینه موشک‌ها وضع می‌کنیم
  • ببینید | تصاویری دیده نشده از اولین موشک بالستیک ضد رادار ایران