Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده گفت: آمریکا و اذناب و اقاربش در خلق گوساله سامری تبحردارند. متاسفانه حرکاتی از این گوساله سامری صادر می‌شود که خیلی‌ها را مجذوب خودش کرده است.

خبرگزاری فارس ـ گروه کتاب و ادبیات: سیدهاشم میرلوحی نویسنده کتاب‌های «شورای نگهبان در آمریکا»، «داعش‌های کراواتی و تفریح آدم‌خواران»، «هالیوود» و چند کتاب دیگر این روزها آثارش با مخاطب خوبی روبه‌روست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه‌ترین کتاب این نویسنده با نام «شورای نگهبان در آمریکا و داعشی‌های کرواتی» چند روز پیش رونمایی شد.

میرلوحی به دلیل زندگی در آمریکا و شناخت تمام ابعاد سیاسی و اجتماعی ایالات متحده و همچنین اطلاع از ناآگاهی عمیق مردم از چهره واقعی آمریکا برای استثمار ملت‌ها، وظیفه انقلابی خود دانسته در حد توان برای تبیین ابعاد حقیقی نظام سرمایه‌داری اقدام کند و به نگارش این کتاب‌ها بپردازد.

در این فرصت به بهانه رونمایی از تازه‌ترین کتاب میرلوحی گفت‌وگوی مشروحی با او انجام شد که در ادامه می‌خوانید:

مردم ایران و حتی مسئولین آن از آمریکا آشنایی عمیقی ندارند

* آقای میرلوحی چه شد به آمریکا عزیمت کردید؟

قبل از انقلاب برای تحصیل به آمریکا رفتم. نه بنده و نه هیچ کسی دیگری فکر نمی‌کرد که انقلاب پیروز شود. ۲۱ سال در آمریکا اقامت داشتم و وقتی به ایران آمدم، متاسفانه وضعیتی را که در ایران دیدم باعث شد دست به قلم شوم و کتاب‌هایی را بنویسم. چیزی که با آن روبرو شدم، این بود که دیدم مردم ایران و حتی مسئولین آن از آمریکا هیچ اطلاعات دقیقی ندارند و همین ناآگاهی با ماهیت آمریکا، باعث تجزیه و تحلیل‌های نادرست آن‌ها در مواجهه با جامعه جهانی شده است. از این رو بر حسب وظیفه یک سری اطلاعاتی که لازم بود مردم آن‌ها را بدانند بر اساس منابع معتبر خود آمریکا جمع‌آوری کردم. این مطالب در مجموع ۱۷ یا ۱۸ جلد کتاب شده است.

* طبیعی است آثار متعدد، با نگاه‌های متفاوتی در مورد آمریکا تالیف شده است. وجه تمایز آثار شما با این کتاب‌ها چیست و در واقع چه مسئله متفاوتی در این تالیفات مطرح شده و چه نکته کلیدی را بیشتر مدنظر داشتید؟ 

البته خود خواننده باید نظر بدهد و قضاوت کند. من سعی می‌کنم همیشه مطلبی را که درباره آمریکا می‌گویم همه بر اساس منابع خود آمریکا باشد. در مکتوباتم در واقع اطلاعاتی نظیر کدام کتاب؟ کدام نویسنده؟ کدام ناشر؟ و کدام صفحه؟ را ذکر می‌کنم. چنانچه مطلبی را نوشتم که باورش برای مردم مشکل بوده، سعی کردم عین آن متن را در پاورقی بیاورم که مخاطب متوجه شود هیچ دخل و تصرفی در آن نداشته‌ام. بیان این موارد برای مخاطب جای هیچ اما و اگری باقی نمی‌گذارد.

حقایق در مورد آمریکایی‌ها گفته نمی‌شود و آمریکای بزک شده را به ایرانی‌ها نشان می‌دهند

* ابتدای سخنان خود گفتید که حدود ۲۰ سال در آمریکا اقامت داشتید و آمریکا را با تمام وجود لمس کرده‌اید. این زیست ۲۰ ساله چه تاثیری روی نوشته‌هایتان گذاشته است؟

خیلی از این قضایا را من به عینه دیده‌ام. بعضی از مطالب منتشر شده از کتب درسی خود آمریکاست؛ چیزهایی که آنها به ما درس می‌دادند. نکته بسیار مهمی که می‌خواهم به شما بگویم، اینکه متاسفانه در ایران اسلامی هر چند ۴۰ سال از پیروزی انقلاب آن می‌گذرد، اما حتی کتبی در حال حاضر در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شود که سردمداران آمریکا می‌خواهند. در واقع حقایق در مورد آمریکایی‌ها گفته نمی‌شود و آمریکای بزک شده را به ایرانی‌ها نشان می‌دهند.

در هر صورت ای کاش کتب بعضی از این افراد فرهیخته و اساتید دانشگاه‌های آمریکا که در مورد آمریکا نوشته‌ شده، یعنی همان کسانی که چند نسل در آمریکا متولد شده و زندگی کرده‌اند و تالیفاتی دارند، جزو کتب درسی دانشگاهی ما بود. مثالی برای شما می‌زنم. یک استاد تاریخ آمریکایی به نام «هاوارد زن» می‌گفت: «تا چه زمان می‌خواهید به مردم آمریکا دروغ بگویید، اسطوره سازی کنید؟« با این ادله و سخنان خودش دست به قلم شد و کتبی را در مورد تاریخ آمریکا خصوصا بخشی از ماهیت اصلی و جنایات آن نوشت و در کتاب خود ترسیم کرد. در زمان حیاتش در بعضی از دانشگاه‌هایی که خودش نفوذ داشت این اثر تدریس می‌شد، ولی زمانی که به این آثار اعتراض شد و مطرح شد که چرا باید کتاب‌های او در دانشگاه تدریس شود، همه آثار این محقق را جمع کردند. 

ناآگاهی، عده‌ای را در سال ۸۸ به دام فتنه انداخت

متاسفانه سوالات و موضوعات کلیدی هست که جوامع بشری و مخصوصاً جامعه اسلامی باید از آن آگاه باشد. بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته، ولی آنچه باید درباره غرب و آمریکا در دانشگاه تدریس نمی‌شود. علاوه بر آن صدا و سیما و یک سری از سازمان‌های ذیربط، آنطور که باید و شاید وظیفه‌شان را درست انجام نداده‌اند. بنده معتقدم در بسیاری از موارد از جمله فتنه سال ۸۸ بیشتر افرادی که در دام فتنه افتادند، به خاطر ناآگاهی بود. زیرا افرادی که در صدا و سیما و در خیلی نهاد و سازمان‌های دیگر کار می‌کنند، خودشان از وقایع و حقایق مطلع نیستند و بعضی از آنها حتی پالانشان کج است. در هر صورت جمهوری اسلامی ایران که ام‌القرای اسلام خوانده می‌شود و خیلی‌ها در جهان چشم امید به او دوخته‌اند، (حتی افراد مستضعف در آمریکا) منتظرند وضعیت به گونه‌ای شود که جمهوری اسلامی قدرتی پیدا کند تا کسانی را که در آمریکا و دیگر نقاط هستند، نجات دهد. بنابراین نباید ایران وضعیتی را پیدا کند که چهره واقعی آمریکا در بخش قابل توجهی از مردم ایران مخفی بماند.

 گذشته از آن، نکته کلیدی دیگری را باید بگویم. گاهی می‌مانم که این را بنویسم یا آن را بنویسم. بعد از مدتی می‌بینم سخنرانی حضرت امام (ره) در ۳۷ سال قبل را پخش می‌کنند که تمام مطالبی را که در ذهن من بوده امام به روشنی و کامل بیان فرموده‌اند؛ یعنی صحبت‌هایی که امام در زمان حیاتش و مخصوصا بعد از انقلاب در مورد آمریکا و استکبار داشته، اگر خوب گوش می‌کردیم و می‌فهمیدیم و به آن عمل می‌کردیم، دیگر لازم نبود مقام معظم رهبری لب‌ تَر کنند و دائم از خباثت آمریکا برایمان بگویند. 

نکته‌ای که امام به آن اشاره داشتند این بود که: پیامبران الهی به اهدافشان نرسیدند، ولی وظیفه‌شان را انجام دادند و ما به عنوان یک مسلمان و فردی که بعضی از قضایا را دیده و تشخیص می‌دهیم که حقیقت چیست، باید وظیفه‌مان را به طور کامل انجام بدهیم. حالا اگر قضایا طور دیگری رقم خورد، لااقل در آن دنیا مسئول نیستیم.

 آمریکا و اذناب و اقاربش در یک کار تبحر دارند و آن خلق کردن گوساله سامری است

* پس تمام تلاش شما برای نوشتن کتاب‌هایتان این است که مردم ایران با ماهیت واقعی آمریکا و استکبار آشنا شوند.

بله. تمام این مطالبی که می‌گویم و می‌نویسم در همین یک عبارت خلاصه می‌شود: «می‌خواهند برای شیطان قربانی و ذبحت کنند، مواظب باش!»،  یعنی اگر طوری زندگی کنیم که به پای شیطان قربانی نشویم، ان‌شالله به هدف‌مان رسیده‌ایم؛ وگرنه وضعیت به صورتی دیگر رقم زده می‌شود و ما دیگر باخته‌ایم. در هر صورت من سعی می‌کنم تا آنجایی که توان دارم و به ذهنم می‌رسد و مخاطب نمی‌داند آن را یادآوری کنم که آمریکا این است. زیرا شیطان قسم خورده تمام تلاشش را بکند تا انسان را در اعماق جهنم جای دهد. الان هم می‌بینیم که سردمداران آمریکا و انگلیس و اراذل و اوباش آن‌ها  مثل اسرائیل و غیر او سعی کرده‌اند افرادی را با ترفندهای مختلف به مسلخ شیطان ببرند و برای شیطان ذبح کنند.

چیز دیگری که باید بگویم، این است که آمریکا و اذناب و اقاربش در یک کار تبحر دارند و آن، خلق گوساله سامری در زمینه‌های مختلف است. متاسفانه حرکاتی که از این گوساله سامری، خلق شده توسط آمریکا صادر می‌شود، خیلی‌ها را مجذوب خودش کرده است. باید فریاد بزنی و بگویی که این گوساله سامری است و واقعیت چیز دیگری است.

* اینکه می‌گویید «مردم را به مسلخ شیطان می‌برند»، آیا در داخل مرزهای ایران هم مصداق دارد؟ 

بله نمی‌شود همه چیز را شکافت. افرادی هستند حتی بعد از انقلاب و حتی بعضی از مسئولین رده بالا که سعی کرده‌اند مردم را به مسلخ شیطان ببرند و برای شیطان قربانی و ذبح کنند و این کار را هم کرده‌اند. نمونه‌اش بنی‌صدر با تبانی‌‌ای که با دارودسته مریم ابریشم‌چی داشت، وضعیت را طوری تغییر داد که ۱۲ هزار نفر را حتی بر سر سفره افطار کشتند. یک فرد باید خیلی بدبخت و فلک‌زده باشد که شارون‌ها و موشه‌دایان‌ها و جرج بوش‌ها زنده باشند بعد بگوید که باید سیدعبدالحسین دستغیب را بکشم. همین فردی که این جنایت را مرتکب شد، اول فکر کرده که برنده شده است ولی بعد از مرگ‌شان حقیقت برایشان مشخص می‌شود که چه خبطی کرده‌اند. 

فرهنگ آمریکا فرهنگ فاضلاب است

* جدیدترین کتابی که در حال تألیف هستید، چیست؟ آیا در همین موضوع است؟

بنده سعی کردم جواب بسیاری از این مطالب را که در ذهن دوستان هست در این کتاب‌ها بیاورم و پوشش دهم. البته موضوعات مختلفی وجود دارد که آدم دوست دارد در مورد آن بنویسد، ولی خیلی زمان‌بر است. مثلاً موضوع فرهنگ «فاضلاب». اما من نمی‌توانم آن را بنویسم؛ زیرا زمان زیادی می‌برد. فرهنگیان و فرهیختگان آمریکا در مورد فرهنگ آمریکا می‌گویند: «فرهنگ آمریکا فرهنگ فاضلاب است». بعضی از این مطالب اصلا قابل ترجمه نیست.

امیدوارم خداوند تلنگری به همه ما بزند که در مسیری قدم برداریم که رضایت خدا در آن است. ببینید در زمان پیامبر (ص) کسانی که در کنار آن حضرت بودند و خدمات زیادی برای اسلام انجام داده‌اند، در زمان امیرالمومنین علی علیه السلام در مقابل ایشان ایستادند. بنابراین باید مراقب بود. آنچه بنده دیدم این است که در فرهنگ فاضلاب کسانی هستند که مسلمان شده‌اند و خیلی مقاومت کردند. حتی در خانه خودشان هم آسایش ندارند، زیرا پدر و مادرشان هم با آن‌ها مخالفت کرده‌اند. اما در میان همان منجلاب خداوند دست آنها را کشیده و بالا آورده است.

امیدوارم از کتاب «داعش‌های کراواتی و تفریح آدم‌خواران» فیلم مستند تهیه شود

* اگر در پایان نکته‌ای درباره آثارتان دارید یا از مخاطبان (رسانه و یا افراد) مطالبه‌ای هست، بگویید.

امیدوارم این کتاب‌ها با قیمت پایین به چاپ برسد. زیرا خیلی‌ها دوست دارند بخرند، اما با این گرانی، توان خرید ندارند. چیزی که باید به افراد گفت این است که تا جایی که توان دارند از اسلام و مواضع به‌حق جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند؛ حتی اگر شده در حد یک جمله.

امیدوارم افرادی که این کتاب را می‌خوانند برای اشاعه آن بکوشند. شکر خدا صداوسیما از میان گفته‌هایم مستندی را  تهیه کرد و امیدوارم از کتاب «داعش‌های کراواتی و تفریح آدم‌خواران» فیلم مستند تهیه و پخش شود.

علاقه‌مندان برای خرید کتاب می‌توانند به اینجا مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل

با گذشت ده روز از واکنش تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی در حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، بسیاری از تحلیلگران برجسته روابط بین الملل نمی توانند حیرت و شگفتی خود را از قدرت عملیاتی ایران در پاسخ به اسرائیل پنهان کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، عملیات انتقامی 14 آوریل جمهوری اسلامی ایران و حمله مستقیم موشکی – پهپادی به قلب قلمرو رژیم صهیونیستی که برای نخستین بار در تاریخ رویارویی تهران و تل آویو به وقوع پیوست، باعث شده برخی از اندیشمندان، نظریه‌پردازان و پژوهشگران سرشناس در سطح جهان نسبت به این رویداد شگرف واکنش نشان دهند و آن را بی‌سابقه تحلیل کنند.

مرشایمر: عملیات انتقامی ایران اسرائیل را شوکه کرد

«جان مرشایمر»، نظریه‌پرداز برجسته مکتب واقع‌گرایی در روابط بین الملل و استاد دانشگاه شیکاگو در این باره تأکید کرد اسرائیل در برابر انتقام شوکه‌ کننده ایران در 14 آوریل 2024، ناچار شد از اصل اساسی بازدارندگی خود (حملات چندین برابری به هرگونه تهدید) عدول کند. مرشایمر در این باره گفت: «اسرائیلی‌ها انتظار نداشتند ایران حمله به کنسولگری دمشق را تلافی کند، اما ایران این کار را به روشی انجام داد که اسرائیلی‌ها توان تلافی هم‌سطح را نداشته باشند.»

وی افزود: «ایران پس از انجام حمله خود را مقید به حمله متقابل به هرگونه اقدام تهاجمی مجدد از سوی اسرائیل کرد و این تعهد را در رسانه‌ها به صورت عمومی بیان کرد. نتیجه این شد که آمریکایی‌ها و بسیاری از دیگر متحدان غربی اسرائیل، برای جلوگیری از یک جنگ دیگر وارد عمل شده و سعی کردند تل آویو را راضی به ندادن پاسخ کنند.»

مرشایمر با بیان اینکه اگر اسرائیل انتقام ایران را تلافی نکند یا مجبور به انجام حمله‌ای در سطح پایین‌تر از ایران شود، اقدام تل آویو اثری نخواهد داشت، گفت: «این برای اولین بار است که کشوری مانند ایران قادر شده از سرزمین خود به اسرائیل حمله کند. این از منظر اسرائیل، واقعا شوکه‌کننده است.»

جان مرشایمر در ادامه تصریح کرد: «اکنون پرواضح شده که اسرائیلی‌ها اشتباه کردند، محاسبات آنها اشتباه بود، زیرا تصور می‌کردند تهران اقدامی نخواهد کرد. اما در مقابل ایرانی‌ها در انجام حمله بسیار عاقلانه رفتار کردند. آنها اسرائیلی‌ها را در وضعیتی قرار دادند که هیچ گزینه خوبی برای تلافی کردن ندارند».

دنیس راس: اسرائیل برای دفاع از خود به ائتلاف بین المللی نیازمند است

«دنیس راس»، دیپلمات و نویسنده مشهور آمریکایی که ریاست اداره سیاست‌گذاری وزارت امور خارجه آمریکا در زمان جورج بوش پسر را نیز در کارنامه دارد نیز در مقاله‌ای برای وب‌سایت «پراجکت سیندیکیت» می‌نویسد: پرتاب بیش از 300 پهپاد، راکت و موشک کروز و بالستیک به سوی اسرائیل، باعث شد تقابل ایران و اسرائیل از سایه بیرون آید.

راس در ادامه با اشاره به نقش ائتلاف دفاعی متشکل از آمریکا، بریتانیا و فرانسه برای کمک به ارتش اسرائیل در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی، می نویسد: شرایط تغییر کرده است. همانطور که ارتش اسرائیل اذعان می‌کند، هنگام مواجهه با تهدیدات در هفت جبهه، مهم است که اسرائیل از کمک برخوردار بود و اسرائیلی‌ها باید قدر حضور بخشی از یک ائتلاف را در مواجهه با ایران، نیروهای نیابتی آن و حامیان روسی آن‌ها بدانند.

راس همچنین ضمن تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود در برابر ایران نیازمند ائتلاف دفاعی بین المللی است معتقد است، تل آویو باید برای حفظ حمایت بین المللی غرب هرچه سریع‌تر جنگ در غزه را به فرجام برساند وگرنه این حمایت کمرنگ خواهد شد.

یوشکا فیشر: حمله انتقامی ایران نماد تغییر نظم جهانی است
از سوی دیگر «یوشکا فیشر»، وزیر خارجه و معاون صدراعظم پیشین آلمان نیز با پیش کشیدن موضوع عملیات انتقامی جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل نوشت: «این واقعیت که ایران جرأت می‌کرد تا خطر حمله مستقیم به اسرائیل را به جان بخرد، گویای تغییر نظم جهانی است و قدرت‌های دیگر مصون از چالش‌های اساسی و امنیتی نخواهند بود.»

فیشر تصریح می‌کند که پس از سال‌ها رویارویی نیابتی کار تهران و تل آویو از سطح جنگ سایه‌ها گذشته و به حملات مستقیم کشیده است. حمله به اسرائیل احتمال «جنگ علنی» با آمریکا را نیز افزایش می‌دهد، به همین دلیل می‌توان نتیجه گرفت که حکومت ایران یا از خود بسیار مطمئن است، یا خواسته نمایش قدرت جدی انجام دهد.

فیشر در ادامه تأکید می‌کند که اگرچه ایران به صورت غیرمستقیم ضد حمله خود را به اطلاع آمریکا رساند، اما این حمله می‌تواند ماهیت جنگ اسرائیل و فلسطین را دگرگون سازد و از دعوا بر سر سرزمین به یک نبرد منطقه‌ای و حتی جهانی مبدل سازد.

فیشر تأکید می‌کند با وجود تحریم‌های شدید آمریکا و متحدان غربی اسرائیل و ایجاد ائتلاف‌هایی علیه ایران، اما «از نظر ژئوپلیتیک، وضعیت کاملاً متفاوت است. ایران یکی از برندگان بزرگ دوران گذار از نظم جهانی لیبرال به رهبری ایالات متحده است.»

رابین رایت: ایران در حمله به اسرائیل از همه ظرفیت خود استفاده نکرد
همچنین «رابین رایت»، پژوهشگر مشهور آمریکایی مسائل خاورمیانه که سابقه همکاری با سیا را در کارنامه دارد با اشاره به اینکه گستره و ابعاد حمله 14 آوریل ایران در پاسخ به هجوم اسرائیل به کنسولگری دمشق، آمریکا را شوکه کرد گفت: «واشنگتن انتظار داشت برد آن بسیار کوچکتر باشد، مثلاً شاید تنها با 12 موشک بالستیک. هنگامی که فرماندهی مرکزی ایالات متحده تخمین را به بیش از صد افزایش داد، مقام آمریکایی مسئول اطلاع‌رسانی در ارتش آمریکا که مشغول نگارش این برآورد و اصلاح عدد تخمینی بود، از ترس دچار لرزش دست شد!»

رایت با اشاره به اینکه حمله انتقامی ایران باعث شده تهران در برابر آمریکا و اسرائیل بی‌پرواتر شود افزود: «ایران به تدریج بزرگترین زرادخانه موشکی منطقه را ساخته است. این کشور تنها بخشی از دارایی های خود را در حمله به اسرائیل به کار برد - که هزاران موشک بالستیک و کروز و صدها هواپیمای بدون سرنشین تخمین زده می شود. از سال 1982، این کشور همچنین گسترده ترین شبکه متحدان خود را در چهار کشور لبنان، سوریه، عراق و یمن ایجاد کرده است. آنها با هم اقدام به صدها حمله به اسرائیل و نیروهای آمریکایی مستقر در عراق و سوریه و همچنین کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ در سراسر منطقه کرده اند. پیشرفت‌های هسته‌ای ایران از سال 2019 نیز زمان را محدود کرده است تا در صورت اتخاذ تصمیم سیاسی برای پیشبرد مرگبارترین سلاح جهان، بتواند بمب بسازد. با این حال، جسارت لفاظی آن در مورد شکست اسرائیل و خروج نیروهای آمریکایی از خاورمیانه غیرواقعی و دست نیافتنی است. در پایان، به طور فزاینده ای شبیه یک رژیم خطرناک بی پروا و منزوی به نظر می رسد.»

ایتمار رابینوویچ: حمله ایران، وضعیت اسرائیل را پیچیده تر کرد – تهدیدات اسرائیل علیه ایران پوشالی بود
«ایتمار رابینوویچ»، سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در آمریکا که هم اکنون استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تل آویو است و با موسسه بروکنیگز نیز همکاری دارد درباره پاسخ ایران نوشت: «جامعه امنیتی و رسانه های اسرائیل بر سر موضوع پاسخ به این حمله گسترده و بی سابقه دچار اختلاف نظر شدند. اکثریت اعضای کابینه خواستار تلافی در سطحی مشابه بودند. استدلال اصلی آنها نیاز به حفظ (یا بازگرداندن) بازدارندگی اسرائیل بود. برخی از آنها پیش از حمله مورد انتظار چنین پاسخی را تهدید کرده بودند و نمی‌خواستند این تهدیدات پوشالی و توخالی شود. این اختلاف نظر میان آمریکا و کابینه اسرائیل نیز بروز کرد.»

رابینوویچ افزود: «این حمله، دستور کاری دشوارتر و پیچیده تر از قبل را به اسرائیل تحمیل می کند؛ زیرا اکنون باید در عین اینکه مشغول تکمیل جنگ در غزه و کسب دستاوردهایی محسوس در آن، حل بحران اسرائیلی‌های دربند حماس و آماده شدن برای جنگ فرسایشی در امتداد مرز با لبنان است برای چالش مستقیم با ایران هم ظرفیت بیشتری کنار بگذارد.

داوود کُتّاب: حمله ایران شانس برقراری صلح در غزه را افزایش داد
«داوود کُتّاب»، روزنامه نگار مشهور فلسطینی و استاد پیشین دانشگاه پرینستون آمریکا با اشاره به لزوم صدور یک قطعنامه الزام آور از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای پایان دادن به جنگ در غزه نوشت: اقدام ایران می‌تواند به طرزی متناقض ضامن برقراری صلح در غزه شود.

پاسخ ایران به اسرائیل/ نماینده ایران در سازمان ملل چه گفت؟رئیس سابق موساد: بهتر است به حمله ایران پاسخ ندهیم



وی در ادامه می نویسد: «اکنون دیگر طرف‌های درگیر به منتهای رویارویی پایین تر از سطح جنگ رسیده اند و فراتر رفتن از این حد می‌تواند باعث شود که جنگی دیگر به وجود بیاید. برای جلوگیری از این روند و در این نقطه حساس شورای امنیت باید قطعنامه‌ای الزام آور برای پایان دادن به جنگ در غزه وارد عمل شود.» کتاب معتقد است چنین اقدامی ترمز تحولات را خواهد کشید و باعث توقف روند فعلی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میرزا مهدی آشتیانی؛ جمع بین نبوغ و تبحر
  • چرا آمریکایی‌ها در طبس زمین‌گیر شدند؟/ آغاز سلسله شکست‌های آمریکا در مقابل ایران+ عکس
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • شکست پنجه عقاب در صحرای طبس
  • یادی از شکست آمریکا در طبس
  • شن‌هایی که مامور خدا بودند
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق