Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  آلاینده‌های محیطی با ظرفیت‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش می‌یابد
مشکل آلودگی هوا یک مشکل چند جانبه است که تحت تاثیر عوامل انسانی، طبیعی، درونی و بیرونی قرار می‌گیرد. مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این باره می‌گوید: بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران یکی از مهم‌ترین راه‌کار‌های کاهش آلایندگی‌های محیطی است. باید تلاش کنیم از این ظرفیت‌های موجود در کشور به خوبی بهره ببریم.

بنا به گفته قانعی، استفاده از سوخت‌های زیستی نظیر گازوییل و بنزین سوختی آلودگی هوا را کاهش می‌دهد. این یکی از طرح‌های ستاد توسعه زیست‌فناوری برای کاهش آلاینده‌ها است.   استارت‌آپ‌ها به چالش ساخت دستگاه کمک ناوبری دعوت شدند
دستگاه کمک ناوبری DME سیستمی است که فاصله هواپیما را از یک ایستگاه زمینی اندازه‌گیری می‌کند. در این دستگاه، بر خلاف سیستم رادار که از مکانیزم ارسال امواج و انعکاس آن‌ها بعد از برخورد به مانع استفاده می‌شود، عمل انتقال امواج دو طرفه صورت می‌گیرد.

بر همین اساس و با توجه به اهیمت بومی‌سازی این دستگاه مهم در صنعت هوایی، ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی فراخوانی اعلام کرده است که از تولید این سیستم حمایت می‌کند.  
هشتمین همایش بین‌المللی علوم شناختی فروردین ۹۹ برگزار می‌شود
هشتمین همایش بین‌‏المللی علوم شناختی ۲۷ تا ۲۹ فروردین ماه سال آینده با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. در این همایش مباحث علمی و پژوهشی در قالب سخنرانی و میزگرد‏های علمی، کارگاه‌های آموزشی و ارائه مقالات به صورت سخنرانی و پوستر مطرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

علی‌رضا مرادی رییس این همایش معتقد است: برگزاری این همایش علمی با حضور فرهیختگان، صاحب‌نظران برجسته داخلی و خارجی و نیز جوانان محقق و دانشجویان فرصتی را فراهم می‌کند تا دستاورد‌های ارزشمند علمی از پژوهش‌های بنیادی یا مطالعات کاربردی در قالب محور‌های همایش در اختیار علاقمندان قرار گیرد.   وابستگی دارویی کشور با تولید ۱۳۰ داروی مهم رفع می‌شود بومی‌سازی ۱۳۰ داروی مهم به دست جوانان ایرانی مهم‌ترین نتیجه اجرای برنامه کسب دانش فنی دارو‌های پیشرفته و تولید آن‌ها در کشور است که با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است.

محسن دهنوی رئیس گروه تولید، تجاری‌سازی و بازار ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این مطلب، گفت: بیشتر دارو‌های مورد نیاز داخلی یا بومی‌سازی شده‌اند و یا در نوبت تولید قرار دارند. با این حال، برخی از دارو‌های بیماران خاص که مصرف‌کننده آن‌ها در کشور، کمتر از یک هزار نفر است، برای تولید در داخل کشور به صرفه نیستند و باید از بیرون کشور تهیه شوند.   کانون پتنت ایران از ثبت بین‌المللی ۸۴ اختراع خبر داد
کانون پتنت معاونت علمی و فناوری با حمایت ۹۰ درصدی خود از ثبت بین‌المللی اختراع در دفاتر خارجی مسیر پژوهشگران و مخترعان را در این حوزه هموار کرده است. تا کنون یک هزار و ۷۰۶ درخواست در سامانه کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ثبت شده و از میان پرونده‌های تایید شده نیز ۸۴ اختراع با حمایت این مرکز موفق به ثبت در دفاتر اختراع خارجی شدند.   جایزه سال استیکر «ایران‌ساخت» جلوه پیوند هنر با فناوری دیجیتال است
پرویز کرمی دبیرکل جشنواره ایران ساخت در مراسم اختتامیه اولین دوره «جایزه استیکر سال» گفت: با همت هنرمندان وفعالان حوزه انیمیشن، کارتون و استیکر حرکت برای توسعه و پیشرفت در این حوزه آغاز شده است. به زودی شاهد شکل گیری شرکت‌هایی قدرتمند خواهیم بود تا در این حوزه نیز اتقافات برجسته‌ای با وجود جوانان خلاق و هنرمندان رخ دهد.

وی ضمن تجلیل از هنرمندان شرکت کننده در نخستین دوره «جایزه استیکر سال» گفت: زیست بوم فناوری و نوآوری در حوزه انیمیشن، کارتون و استیکروصنایع خلاق در کشور‌های پیشرفته بیش از ۲ هزار ۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد و سهم کشور ایران در این حوزه چیزی در حدود ۶۰ میلیارد تومان است که این مقدار نیز سهم تعداد کمی از شرکت‌های بزرگ است که در این حوزه فعالیت دارند.     صنعت هوافضای کشور با خلاقیت دانش‌آموزان متحول می‌شود
ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم که یک پای اصلی زیست‌بوم توسعه فناوری‌های صنعت هوافضا در کشور است از راه‌اندازی این آزمایشگاه‌های فضایی در پژوهش‌سرا‌های دانش‌آموزی حمایت می‌کند. این ستاد در تلاش است تا تعداد این آزمایشگاه‌ها در کشور را بیشتر کند و در گستره وسیع‌تری از کشور توسعه دهد.

«برگزاری کارگاه‌های مربیگری ساخت و پرواز هواپیمای مدل در حوزه هوایی»، «راه‌اندازی نخستین شبکه اجتماعی تخصصی بومی هوایی دانش‌آموزی در حوزه پرواز آزاد»، «کارگاه آموزشی ساخت و پرواز هواپیمای Free Flight-p-۳۰ در ایران»، هم از دیگر اقداماتی است که به دانش‌آموزان راه و رسم ورود به این صنعت حیاتی را نشان می‌دهد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری ایرانی معاونت علمی و فناوری شرکت های دانش بنیان شرکت های خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۸۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری