Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@17:16:26 GMT

تمهیدات ایران درباره ویروس مرموز چینی

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۳۸۵۶۹

تمهیدات ایران درباره ویروس مرموز چینی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس آخرین اظهارات مسئولان درمانی در چین،  در حال حاضر ابتلای ۴۴۰ نفر به این ویروس که منشاء آن فروشگاه عرضه غیرقانونی حیوانات در شهر «ووهان» چین بوده تایید و به مرگ ۹ بیمار نیز منجر شده است.

در همین زمینه دکتر حسین عرفانی _ رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص اقداماتی که وزارت بهداشت برای مقابله با ورود احتمالی این بیماری به کشور انجام داده‌ است، گفت: طبق قوانین بین‌المللی سلامت یا IHR، کشورها باید هشداری از سوی سازمان جهانی بهداشت تحت عنوان نگرانی بین‌المللی در زمینه تهدید سلامت عمومی  دریافت کنند که در خصوص این بیماری مرموز، هنوز هشداری دریافت نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مراودات میان ایران و کشورهای شرق آسیا بویژه چین، تاکید کرد: از آنجایی که تنها فرودگاه امام خمینی (ره) پرواز مستقیم به کشور چین دارد، با همکاری مسئولین فرودگاه و سازمان هواپیمایی با مشارکت دانشگاه علوم‌پزشکی تهران که مسئول پایگاه بهداشت مراقبت مرزی این فرودگاه است، ‌ قرار است طبق هماهنگی‌های صورت گرفته توصیه‌های بهداشتی لازم پیش از خروج از کشور به مسافرین این کشورها داده شود.

عرفانی در خصوص افرادی که با پرواز مستقیم از چین به ایران می‌آیند نیز اظهار کرد: برای این افراد مراقبت بیماری‌های فعال در زمینه بیماری‌یابی انجام می‌شود و آموزش‌های لازم را به آنها می‌دهیم.

وی درخصوص تمهیدات اندیشیده شده برای ورود مسافرین از سایر مبادی مرزی مانند مبادی دریایی، زمینی شامل ریلی و جاده‌ای و ... ادامه داد: از آنجایی که ممکن است به شکل غیرمستقیم مراوداتی از این مبادی مرزی صورت گیرد، تمهیدات لازم اندیشیده شده تا مراقبت‌های لازم انجام شود تا به این ترتیب شاهد ورود بیمار و شیوع آن نباشیم که خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مشکوک و مثبتی از این ویروس مرموز در کشور نداشته‌ایم.

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در خصوص ماهیت این بیماری، گفت: این بیماری از دسته ویروس‌ها است. یک دسته از ویروس‌ها، ‌ ویروس‌های عامل سرماخوردگی هستند که یکی از خانواده‌های ویروسی که عامل سرماخودرگی هستند، ‌ خانواده کرونا ویروس‌های MERS هستند. این ویروس‌ها پیشتر جزو ویروس‌های معمولی سرماخوردگی به حساب می‌آمدند، اما در سال ۲۰۰۳ شاهد بروز عفونت شدید تنفسی با ویروس سارس بودیم که از چین و جنوب شرقی آسیا آغاز شد.

وی با بیان اینکه ویروسی که در چین در حال اشاعه است، ‌ دارای منشاء حیوانی بوده، بیان کرد: البته احتمال آن وجود دارد که از انسان به انسان نیز منتقل شود. این ویروس‌ها توانایی ایجاد عفونت حاد تنفسی داشته و با ایجاد نارسایی حاد تنفسی حال بیمار را به سمت وخامت یا مرگ سوق می‌دهند.

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در مورد نشانه‌های بیماری، ‌ خاطرنشان کرد: تب و علائم حاد تنفسی از نشانه‌های بیماری است که باتوجه به شدت بیماری می‌تواند با علائم دیگری مانند تنگی نفس و نارسایی تنفسی همراه باشد. در برخی بیماران نیز علائم گوارشی مانند شکم درد، اسهال و... نیز مشاهده می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت ویروس شکم درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟

زی‌سان: این روز‌ها بیماری مرموز ترانه علیدوستی سرخط اخبار سینمایی است. ترانه علیدوستی بازیگر محبوبی است و حالا خبر بیماری‌اش بسیاری از سینماگران و طرفدارانش را نگران کرده است.

بیایید ببینیم این بیماری دقیقا چیست و چطور یک نفر می‌تواند به آن مبتلا شود. با زی‌سان همراه باشید.

+ پیشنهاد: فیلمی درباره بیماری ترانه علیدوستی که همه را شوکه کرد!

بیماری ترانه علیدوستی سندروم Dress چیست؟

ترانه علیدوستی یک بیماری که به طور کلی «حساسیت دارویی» توصیف می‌شود گرفته است.

“D.R.E.S.S” مخفف عبارت “Drug Reaction with Eosinophilia and Systemic Symptoms” می‌باشد. گاهی اوقات به آن DIHS (سندرم حساسیت ناشی از دارو) نیز گفته می‌شود. درس (DRESS) یکی از چندین واکنش دارویی شدید، نامطلوب و تاخیری با حساسیت بیش از حد است که می‌تواند در اثر مصرف بیش از ۵۰ داروی تجویزی رخ دهد.

این یک وضعیت بالقوه تهدیدکننده زندگی است که می‌تواند باعث اختلال شدید عملکرد اندام شود و ممکن است فرد مبتلا عوارض طولانی‌مدتی را هم تجربه کند. تشخیص سریع و نظارت دقیق در درمان این عارضه بسیار مهم است.

این نوع واکنش دارویی از این نظر منحصر به فرد است که اولین علائم با تأخیر همراه است و معمولاً پس از دو هفته یا بیشتر از شروع دارو ظاهر می‌شود. حتی پیچیده‌تر از آن این است که DRESS یک وضعیت پیشرونده است که در آن برخی از جدی‌ترین علائم می‌تواند مدت‌ها پس از قطع دارو‌های متخلف رخ دهد.

سندروم درس همچنین اغلب با فعال شدن مجدد ویروسی، به ویژه ویروسِ “HHV-۶” (ویروس هرپس انسانی ۶) همراه است، اما فعال شدن مجدد ویروس‌های دیگر در خانواده تبخال‌های انسانی نیز دیده می‌شود. بیماران با فعال شدن مجدد ویروسی ممکن است دوره شدیدتری از DRESS را تجربه کنند.

اولین علائم DRESS معمولاً تب است که با بثورات پوستی و اغلب تورم صورت همراه است. بسیاری از پزشکان بیمار DRESS را درمان نکرده‌اند و ممکن است حتی به آن مشکوک نشوند.

این در حالی است که در حال حاضر به عنوان یک بیماری «نادر» در نظر گرفته می‌شود که تشخیص داده نشده و کمتر گزارش شده است. از آن جهت این بیماری نگران کننده است که همین مسئله احتمالا باعث می‌شود که این بیماری شایع‌تر از آن چیزی باشد که قبلا تصور می‌شد.

ترانه علیدوستی و همسرش در بیمارستان

سندروم درس با بدن چه می‌کند؟

علائم DRESS می‌تواند به شدت بر اندام‌ها تأثیر بگذارد، اغلب کبد، کلیه ها، ریه‌ها و قلب. این علائم می‌توانند مدت‌ها پس از اولین علائم درس مجدداً ظاهر شوند و بیماران را برای ماه‌ها تحت نظر داشته باشند.

متأسفانه هیچ کسی از سندروم درس مصون نیست؛ چراکه می‌تواند هر فردی را که داروی تجویزی مصرف می‌کند را تحت تأثیر قرار دهد. کاری که هرکس می‌تواند انجام دهد این است که از مهم‌ترین عوارض دارو‌های متخلف آگاه باشد و علائم را رصد و نظارت کند.

یک ارتباط ژنتیکی بین HLA‌های خاص (آنتی ژن لکوسیت انسانی) و دارو‌های خاصی که می‌توانند حساسیت دارویی را القا کنند مشخص شده است. مطالعات کنونی برای ادامه این تحقیق انجام می‌شود و امیدواریم روابط بیشتری بین ژن‌ها و دارو‌های ما شناسایی شود.

اولین گام در کنترل درس، شناسایی و قطع مصرف دارو‌های مقصر است. گام بعدی، اهتمام شدید در نظارت بر علائم، به صورت مداوم است. پیدا کردن یک تیم پزشکی آگاه نیز در این مسیر ضروری است.

در بسیاری از کشور‌های پیشرفته، یک بنیاد سندرم DRESS برای کمک و حمایت از افراد مبتلا تاسیس شده است.

tags # ترانه علیدوستی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است