Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دیاکو حسینی» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره اظهارات چند روز پیش وزیر امور خارجه مبنی بر خروج ایران از معاهده عدم اشاعه تسلیحات اتمی (NPT) در صورت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: کشورهای اروپایی آگاه هستند اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود، آنگاه مدیریت امور از دست آنها خارج خواهد شد و آنها در مسیری قرار می‌گیرند که آمریکا دست بالا را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آمریکا خواهان از بین رفتن برجام از طریق اعمال مجدد تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران است، اظهار داشت: اتحادیه اروپا هم‌اکنون آماده وارد شدن به این مرحله نیست و همچنان می‌خواهد برجام حفظ شود اما ایران این هشدار را داده است که اگر آنها تحت فشار آمریکا دست به این اقدام بزنند، تبعات کارشان فراتر از برجام بوده و ایران به سمت خروج از NPT هدایت می‌کنند.

معنای خروج ایران از NPT ساخت سلاح هسته‌ای نیست

این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک ادامه داد: هشدار ایران برای خروج از NPT در حالی است که ایران از نخستین کشورهایی است که به این معاهده پیوسته و در طول بیش از چهل و اندی سال گذشته، از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین کشورهای پایبند به آن بوده است اما اگر پرونده ایران مجددا به شورای امنیت ارجاع شود، ممکن است از نگاه ایران ادامه عضویت در NPT معنایش را از دست داده و در آن تجدیدنظر کند.

حسینی با بیان اینکه دکترین هسته‌ای ایران استفاده صلح‌آمیز از صنعت هسته‌ای است، تصریح کرد: معنای خروج ایران از معاهده منع اشاعه تسلیحات اتمی رفتن به سمت ساخت سلاح هسته‌ای نیست، هرچند دلیل نرفتن ایران به ساخت تسلیحات اتمی هم NPT نبوده است بلکه به دلیل فتوایی است که رهبری ایران صادر کرده و ساخت، انباشت و استفاده از تسلیحات اتمی را حرام اعلام کرده است.

فعال‌سازی مکانیزم ماشه تبعات زیادی برای اروپا دارد

وی افزود: خروج از این معاهده به معنای قطع کامل همکاری‌ها با آژانس هم نیست یعنی ایران ضمن آنکه از NPT خارج می‌شود، همکاری‌ها و بازرسی‌های داوطلبانه را می‌تواند از سوی آژانس داشته باشد.

این تحلیلگر ارشد مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با بیان اینکه فعال‌سازی مکانیزم ماشه اقدامی همراه با تبعات زیادی برای اروپا است، خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا باید تمامی پیامدهای تصمیمات‌شان درباره فعال کردن سازوکار حل اختلاف و فعال کردن احتمالی مکانیزم ماشه و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بپذیرند و این نکته باید در نظر بگیرند که اقدام‌شان ممکن است تبعات برگشت‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

اروپا تحت فشار آمریکا برای پایان دادن به برجام است

حسینی در پاسخ به این سوال که فعال کردن سازوکار حل اختلاف از سوی تروییکای اروپایی به معنای حرکت اروپا به سمت آمریکا علیه ایران است، ابراز داشت: اتحادیه اروپا تحت فشار بی‌سابقه ایالات متحده است تا به برجام پایان دهند. آنها تلاش می‌کنند توافق جامع‌تری را با برجام جایگزین کنند، به روندی که موجب نابودی توافق هسته‌ای می‌شود حرکت نخواهند کرد یعنی می‌خواهند شاکله اصلی برجام را حفظ کرده اما به فشارهای آمریکا به نحوی پاسخ دهند که کاخ سفید را از تداوم فشار منصرف کنند.

وی اضافه کرد: ایده آنها این است که پس از گام پنجم ایران که پایان تعهدات هسته‌ای ایران در برجام بود، سعی کنند به آمریکا نشان دهند در قبال ایران سخت‌گیر هستند و به همین خاطر، سازوکار حل اختلافات را فعال کرده‌اند. آنها این پیام را می‌دهند که سازوکارهای درونی برجام قادر به پاسخگو کردن ایران است لذا برجام توافقی قابل اتکا است.

اروپا راغب به جایگزینی یک توافق جدید با برجام برای راضی کردن آمریکا است

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اتحادیه اروپا مایل به حفظ برجام است، عنوان کرد: آنها با وجود آنکه می‌دانند اقدام ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای اقدامی قابل توجیه و همراه با دلایل منطقی است، اما نمی‌خواهند در برابر این روند تماشاگر باشند اما آنها باید به این نکته هم توجه کنند که عامل این وضعیت، کشور دیگری است و از سوی دیگر، آنها نباید به سمت خطوط قرمز حرکت کنند.

حسینی درباره تلاش تروییکای اروپایی برای به دست آوردن یک توافق جدید و جامع‌تر با ایران یادآور شد: اروپا راغب است برجام را با یک توافق دیگر که آمریکا را راضی کند، جایگزین کرده و در برجام را تکمیل کند تا فشارهای ایالات متحده به کشورهای اروپایی پایان یابد اما از این واقع‌بینی هم برخوردار است اگر ایران آماده این توافق نشود، خروج از برجام موجب می‌شود دست‌شان از همین برجام هم خالی شود و همین توافق را هم نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه تشویق‌ها و فشارهای اروپا برای وارد مذاکره شدن ایران با آمریکا برای دستیابی به یک توافق جدید است، بیان کرد: آنها سعی می‌کنند تا زمانی که ایران موافق مذاکره با آمریکا نشده است، برجام را در شرایط موجود حفظ کنند چراکه آنها را به اهداف اصلی‌شان که به زعم‌شان عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی است، بازمی‌دارد.

برچسب‌ها برجام اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا آژانس بین المللی انرژی اتمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا آژانس بین المللی انرژی اتمی برجام اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا آژانس بین المللی انرژی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجیه آمریکا درباره جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، پس از جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل که با وتوی آمریکا به بن بست کشیده شد، نماینده آمریکا اقدام کشورش در جلوگیری از عضویت کامل فلسطین را توجیه کرد.

در همین ارتباط نیز، نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد که عضویت فلسطین تنها از طریق مذاکره مستقیم با اسرائیل و تحت حمایت آمریکا صورت خواهد گرفت.

به ادعای نماینده آمریکا، فلسطین عناصری را که واجد شرایط عضویت در سازمان ملل باشد، برآورده نمی‌کند و واشنگتن همچنان بر «راه‌حل دو کشوری» تاکید دارد.

همزمان وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از آمریکا به دلیل استفاده از حق وتوی خود در سازمان ملل تمجید کرد و ادعا کرد: پیشنهاد به رسمیت شناختن کشور فلسطین پس از حمله هفت اکتبر پاداشی برای تروریسم است.

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه اظهار داشت: به ایالات متحده برای استفاده از وتوی خود در شورای امنیت در برابر پیشنهاد عضویت فلسطین در سازمان ملل تبریک می گویم.

همزمان وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا با واکنش‌های منفی مختلفی روبرو شده است.

۱۲ کشور به پیش نویس قطعنامه شورای امنیت برای پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رأی مثبت دادند و دو کشور رأی ممتنع دادند. گفته شده است که سوئیس و انگلیس در این نشست شورای امنیت رأی ممتنع دادند، در حالی که فرانسه با رأی مثبت موافقت کرد تا فلسطین را به عنوان کشور عضو سازمان ملل بپذیرد.

وزیر امور خارجه ایرلند در واکنش به وتوی آمریکا اعلام کرد که از نتیجه رأی گیری در شورای امنیت درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ناامید هستم.

به گفته وزیر امور خارجه ایرلند، کشورش از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت می‌کند و اکنون زمان آن فرا رسیده است که فلسطین جایگاه شایسته خود را در میان کشورهای جهان به دست آورد.

همچنین نماینده فلسطین در سازمان ملل اعلام کرد که ما استفاده ایالات متحده از حق وتو برای جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را محکوم می‌کنیم.

نماینده الجزایر در سازمان ملل نیز اعلام کرد که شکست پیش نویس قطعنامه پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل باعث شرمندگی دائمی سازمان ملل خواهد شد.

نماینده روسیه در سازمان ملل هم در واکنش به وتوی آمریکا علیه قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: شرم بر آمریکا بابت مانع شدن در برابر اراده بین المللی، زیرا آمریکا و اسرائیل در حال برهم زدن روند تاریخ هستند.

از سوی دیگر، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست شورای امنیت برای بررسی اعطای عضویت کامل سازمان ملل به فلسطین گفته بود: مردم فلسطین همواره قربانی حوادث و تصمیمات بین المللی بوده‌اند که خود در آن نقشی نداشته‌اند.

وی افزود: از سال ۱۹۸۸ رهبری (تشکیلات خودگردان) تمایل خود را برای پایان دادن به درگیری نشان داده و امتیازات تاریخی داده است. مناقشه فلسطین و اسرائیل از مرزهای دو طرف فراتر رفته و به مناطق دیگر نیز کشیده شده است.

همچنین دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی در نشست شورای امنیت برای بررسی اعطای حق عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل گفت: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد و تنها یک اشتباه لازم است تا به یک درگیری گسترده‌تر و ویرانگر تبدیل شود.

کد خبر 6082218

دیگر خبرها

  • انتقاد اردوغان از آمریکا
  • قطعنامه عضویت کامل فلسطین دوباره به رای گذاشته می شود
  • چین: در کنار مردم فلسطین هستیم
  • پرونده عضویت کامل فلسطین را بار دیگر به شورای امنیت ارائه خواهیم کرد
  • واکنش عربستان به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین
  • الجزایر: پرونده عضویت کامل فلسطین را بار دیگر به شورای امنیت ارائه خواهیم کرد
  • آمریکا قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد
  • توجیه آمریکا درباره جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود