Web Analytics Made Easy - Statcounter

رخسار پِکجان در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به خبرگزاری بلومبرگ گفت: به‌رغم افت صادرات ترکیه به ایران، کل صادرات این کشور در سال ۲۰۱۹ به ۱۸۰ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار رسید که بیش از دو درصد نسبت به سال ۲۰۱۸ افزایش یافته و رکوردی در تاریخ صادرات ترکیه است.

ترکیه همواره از تحریم‌های آمریکا علیه ایران انتقاد کرده و آن را ناقض قوانین بین‌المللی خوانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال این کشور از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران به صورت کامل تبعیت کرده و از ماه مه سال گذشته که آمریکا معافیت نفتی به مشتریان ایران را متوقف کرد، هیچ محموله نفتی از ایران دریافت نکرده است.

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ترکیه، صادرات این کشور به ایران در ۱۱ ماهه پارسال به ۲.۱ میلیارد دلار رسید که نسبت به دور مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۲۰۰ میلیون دلار و نسبت به ۱۱ ماه سال ۲۰۱۷ حدود ۱.۱۵ میلیارد دلار کاهش نشان می‌دهد.

مرکز آمار ترکیه واردات ۱۱ ماهه این کشور از ایران در سال گذشته را نزدیک ۳.۲ میلیارد دلار عنوان کرده است. این رقم در دور مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۶.۵ میلیارد دلار و در ۱۱ ماهه سال ۲۰۱۷ حدود ۷ میلیارد دلار بود.

بدین ترتیب تجارت دوجانبه ایران و ترکیه در سال جاری حدود نصف سال ۲۰۱۷ است. خانم پکجان با اشاره به افزایش کل صادرات کشور خود می‌گوید کل واردات ترکیه نیز در سال گذشته با ۹ درصد کاهش به ۲۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کاهش یافت.

به گفته وی، تراز تجاری کشور در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۱۸ نزدیک ۴۵ درصد بهبود یافته و این موفقیتی در تجارت خارجی ترکیه است. به رغم انتقاد‌های گاه و بی‌گاه ترکیه از تحریم‌های آمریکا، این کشور تجارت نسبتا بالایی با ایالات متحده دارد. تجارت دوجانبه دو کشور در ۱۱ ماه پارسال به نزدیک ۱۷ میلیارد دلار رسید.

خانم پکجان می‌گوید در اجلاس داووس با همتای آمریکایی خود ویلبر راس نیز دیدار کرده و طرفین به افزایش تجارت دوجانبه ترکیه و آمریکا به ۱۰۰ میلیارد دلار تاکید کرده‌اند. وی گفت، به رغم تنش‌های سیاسی میان دو کشور، آنکارا از رسیدن سطح تجارت دوجانبه با آمریکا به ۱۰۰ میلیارد دلار مایوس نشده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: صادرات ترکیه داووس نشست داووس اجلاس داووس اقتصاد ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۸۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹ |برنت ۸۹ دلار و ۶۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۲ سنت معادل ۰.۴۷ کاهش به ۸۹ دلار و ۶۰ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز چهارشنبه کاهش یافته است. نگرانی در مورد تقاضای جهانی به خاطر ضعف رشد اقتصاد چین و همچنین پایین آمدن احتمال کاهش زودهنگام نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا از نگرانی نسبت به عرضه نفت به دنبال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه پیشی گرفته است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 42 سنت معادل 0.47 کاهش به 89 دلار و 60 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 44 سنت معادل 0.52 درصد کاهش 84 دلار و 92 سنت معامله می‌شود.
مشکلات اقتصادی حساسیت سرمایه‌گذاران را تحت فشار گذاشته، تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی را کاهش داده و قیمت نفت را از ابتدای هفته جاری پایین آورده است. در حال حاضر توجه سرمایه‌گذاران معطوف پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران است.

تولید نفت ایران به 3میلیون و 250هزار بشکه در روز رسیدپیش‌بینی‌ نفت 100 دلاری با حمله رژیم صهیونیستی به ایران


تحلیلگران عقیده دارند احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و اطلاعات اقتصادی ضعیف‌تر از حد انتظار چین نگرانی در مورد تقاضا را افزایش داده است.
جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا گفت اطلاعات ناامید کننده اقتصادی آمریکا که حاکی از تورم بالاتر از حد انتظار بوده، بدین معناست که بانک مرکزی زمان بیشتری برای اطمینان از کاهش تورم تا هدف دو درصد نیاز دارد. بنابراین احتمالاً زمان کاهش نرخ بهره به تعویق می‌افتد.
اقتصاد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت دنیا سریع‌تر از حد انتظار در سه ماهه اول سال جاری میلادی رشد کرده اما بسیاری از شاخص‌ها از جمله سرمایه‌گذاری در بخش مسکن، خرده فروشی و تولید صنعتی کاهش یافته که حاکی از ضعف تقاضا در خانه است.
در خاورمیانه، سومین اجلاس کابینه جنگ رژیم صهیونیستی که قرار بود در روز سه‌شنبه برگزار شود، تا امروز چهارشنبه به تعویق افتاده است. متحدان غربی این رژیم در فکر تحریم‌های جدید علیه تهران هستند تا مانع حمله رژیم صهیونیستی به ایران شوند.
تحلیلگران عقیده دارند پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه صادرات نفت ایران وضع کند که دلیل آن نگرانی در مورد بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار این کالاست.
انتهای پیام/23

دیگر خبرها

  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • رونق صادرات در جزیره جهانی قشم| تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از 313 میلیون دلار رسید
  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه
  • متحدان هیتلر، متحدان نتانیاهو
  • تاسیس بانک مشترک ایران-پاکستان فعلا معلق مانده است
  • مودی چگونه هند را از تله فقر نجات داد؟ | تبدیل هند به پنجمین قدرت اقتصادی جهان
  • صادرات مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹ |برنت ۸۹ دلار و ۶۱ سنت شد
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه