Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان کره‌ای با بررسی مواد دو‌بعدی پروسکیتی در پنل‌های خورشیدی نشان دادند که چگونه می‌توان کارایی این پنل‌ها را با بهینه‌سازی این مواد دوبعدی افزایش داد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مواد دو‌بعدی مورد استفاده در پنل‌های خورشیدی می‌تواند موجب افزایش کارایی این پنل‌ها شود. محققان موسسه فناوری جورجیا با همکاری پژوهشگرانی از KAUST با تنظیم ساختاری از جنس مواد دو‌بعدی پروسکیتی نشان دادند که می‌توان طول عمر حاملان پرانرژی داغ را تابش نور افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این راهبرد می‌تواند راهی برای جذب بهتر انرژی خورشید باشد.

پروسکیت‌های اورگانیک غیرآلی هیبریدی مواد جذابی برای پنل‌های خورشیدی هستند چرا که نسبت به سیلیکون ارزان‌تر هستند. با این حال چگونگی پایداری طولانی‌مدت مواد پروسکیتی یکی از سوالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود.

جون‌بین از اعضا این گروه تحقیقاتی می‌گوید: «به‌عنوان جایگزینی برای پروسکیت‌های هیبریدی سه‌بعدی، پروسکیت‌های دو‌بعدی هیبریدی می‌توانند پایداری را در برابر رطوبت افزایش دهد. با این حال خنک کردن حاملین بار هنوز موردمطالعه قرار نگرفته است.»

حاملین داغ به دلیل طیف گسترده‌ای از انرژی‌های خورشیدی تشکیل می‌شوند که از نور مادون قرمز تا نور مرئی قرمز و از بنفش تا فرابنفش می‌توانند روی این حاملین اثرگذار باشند. زمانی که تابش به پنل خورشیدی انجام می‌شود، الکترون‌ها به حالت برانگیخته درمی‌آیند، نور با انرژی بالا می‌تواند حاملین داغ بسیار برانگیخته ایجاد کند، اما بخشی از این انرژی جذب نشده و از دست می‌رود.

این گروه تحقیقاتی به بررسی این موضوع پرداخت که آیا تغییر ترکیب آلی ساختار دو‌بعدی پروسکیتی می‌تواند سرعت فرآیند خنک کردن حاملین بار را کاهش داده و در نتیجه تمام انرژی جذب شود. آن‌ها با استفاده از طیف‌سنجی لیزر بسیار سریع مواد پروسکیتی یدید سرب را با سه ماده آلی مختلف یعنی اتانول آمین (EA)، آمینوپروپانول (AP) و فنیل اتیل آمین (PEA) موردبررسی قرار دادند.

آن‌ها تفاوت معنی‌داری بین این سه ماده پیدا کردند. نتایج نشان داد در صورتی که تک‌بلور EA ۲ pbI ۴ استفاده شود سرعت سرد شدن کمتر است. این گروه معتقد است که یافتن چگونگی کاهش دما در دینامیک حاملین داغ در پروسکیت‌های دو‌بعدی می‌تواند به طراحی پنل‌های خورشیدی با کارایی بالا کمک کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو پنل خورشیدی انرژی خورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۹۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنش‌های ناشی از کمبود برق کاهش می‌یابد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خانه ملت عبدالعلی رحیمی مظفری در تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی افزود: خبر خوب وزیر نیرو داشتن آب به اندازه کافی در نیروگاه‌های آبی و پیش‌بینی ادامه بارندگی‌ها بود که منجر به تولید برق حداکثری در نیروگاه‌ها و کاهش تنش‌های کمبود برق خواهد شد.

وی اضافه کرد: ارائه برنامه‌های مدون وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در تابستان ۱۴۰۳ و مدیریت شدت مصرف انرژی از دیگر موارد مورد تاکید نمایندگان بود .

دیگر خبرها

  • تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد
  • چشم ایران به برق خورشید روشن می‌شود؟
  • تنش‌های ناشی از کمبود برق کاهش می‌یابد
  • صادرات مواد معدنی از بندر خمیر سالانه دو میلیون تن افزایش می‌یابد
  • ساخت آب‌شیرین‌کن خورشیدی مجهز به پمپ حرارتی در کشور
  • ساخت سامانه آب‌شیرین‌کن خورشیدی دستاوردی دیگر در کشور
  • ساخت آب‌شیرین‌کُن خورشیدی مجهز به پمپ حرارتی در کشور
  • برق نیمی‌ از خانه‌ها خورشیدی می‌شود
  • امکان تامین نیمی از مصرف برق خانگی با انرژی خورشیدی
  • ضرورت تغییر سبد انرژی برای کاهش آلودگی هوای اصفهان