Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@05:38:50 GMT

نباید با نگاه تدافعی به آموزه های انتظار بنگریم

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۰۵۸۶

نباید با نگاه تدافعی به آموزه های انتظار بنگریم

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که نباید با نگاه تدافعی به آموزه های انتظار بنگریم، گفت: این آموزه نیازمند کارهای ایده ای و خلاق است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام «غلامرضا بهروزی لک» عصر روز(پنجشبه 3بهمن) در اختتامیه همایش «نظریه انتظار در اندیشه آیت الله العظمی خامنه ای» که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، در ارائه گزارشی از کمیسیون تخصصی «جامعه منتظر: راهبردها و آسیب ها» اظهار داشت: بعد از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی آثار و برکات زیادی را شاهد هستیم که از جمله آنها همین همایش را می‌ توانیم اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان داشت: به عقیده من این نشست در حد آموزه های انتظار و همچنین در حد افکار رهبر معظم انقلاب نبود و من شخصا این احساس را داشتم که شأن کار رعایت نشد و بهتر بود که همایش به شکل گسترده تری برگزار می‌ شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما در این کمیسیون 13 مقاله داشتیم که 10 مورد ارائه شد؛ اولین مقاله در ارتباط با موقعیت ها و جایگاه روحانیت در جامعه منتظر بود که نویسنده با تأکید بر اندیشه های رهبر معظم انقلاب از الگوی تحلیلی راهبردهای چهارگانه استفاده کرده بود.

 

حجت الاسلام بهروزی لک با بیان این که نباید با نگاه تدافعی به آموزه های انتظار بنگریم، گفت: در ارتباط با بحث مهدویت ما باید رویکرد ایده ای داشته باشیم و دوستان تأکید داشتند که انقلاب اسلامی این زمینه را فراهم کرده است.

 

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: مقاله دیگر آسیب شناسی تاریخی انتظار از دیدگاه مقام معظم رهبری بود که آقای حمیدرضا مطهری آن را تألیف کرده بودند و در این مقاله به بیان نکات مهمی پرداخته بودند.

 

پژوهشگر علوم سیاسی یادآور شد: معرفی مهدویت به عنوان نظام جایگزین نظام های بشری از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود و همین طور روش های مقابله و پذیرش دشمنی و ایجاد قرارگاهی برای مقابله و مقابله آگاهانه و فعال با دشمنان نیز مورد بررسی قرار گرفته بود.

 

وی با تأکید بر توجه به رویکرد تاریخی به مباحث مهدویت گفت: روایات مهدوی نه تنها از نظر سند بلکه از نظر محتوا و مطالب نیز قابل توجه به مباحث تاریخی است؛ آسیب شناسی جریان های انحرافی مهدویت در شبه قاره هند و پاکستان با تأکید بر اندیشه مقام معظم رهبری نیز در مقاله دیگری مورد بررسی قرار گرفت.

 

حجت الاسلام بهروزی لک در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: دو نفر از فضلای عراقی نیز در این کمیسیون به ایراد بحث پرداختند؛ آقای طلال حسن الطلیباوی و خالد غفوری الحسنی به مباحث مهدویت، آسیب ها و موضوعات و راهکارهای انتظار پرداختند.

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما فهما سردار سلیمانی رویداد ملی فهما همایش نظریه انتظار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۰۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سردار تقی رضایار در ویژه برنامه اردیبهشت مقاومت و سالروز تأسیس سپاه که در سالن فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سوادکوه برگزار شد، با اشاره به این مراسم به مناسبت سالروز تأسیس سپاه، شهادت سردار حجازی، سردار زاهدی و همرزمانش و آیت الله سلیمانی، نقطه مشترک تمامی اینها را تقدیر الهی دانست و اظهار داشت: کشور و مردم ایران اعتقادشان بر این است که یک رسالت جهانی دارند.

وی با بیان اینکه تعداد کشور‌های شیعه در ۵۶ کشور اسلامی در اقلیت است، خاطرنشان کرد:، اما اکنون مردم ایران به‌عنوان یک کشور شیعه جایگاه ممتازی را در بحث اعتقادی تفکر مهدوی و جهانی پیدا کرده و هدف امام راحل از انقلاب نه فقط مباحث عمرانی و رفاهی بلکه بیشتر مبنی بر این بوده که در یک نگاه راهبردی، انقلاب اسلامی یک مشیت راهبردی است که مشخص می‌کند مردم ایران در آخرالزمان در کدام سمت باشند.

این مسئول با اشاره به تألیف کتاب‌های متعدد دانشمندان غربی در حوزه آخرالزمان، چکیده آنها را در رابطه با پایان تاریخ در دنیا و درگیری دو اعتقاد، مکتب و فرهنگ برشمرد که یکی از آنها فرهنگ اسلامی و دیگری فرهنگ لیبرال دموکراسی است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه خاستگاه بخش اسلامی کشور ایران است، گفت: دشمن از روز اول با پیروزی انقلاب اسلامی این امر را دریافت و عطف این دیدگاه تحمیل جنگ و تحریم و ترور به کشور ما در طی این چهل و اندی سال است.

سردار رضایار با اذعان بر اینکه امام راحل با این تفکر، بسیج را شکل داده است، با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه فتح الفتوح امام راحل پرورش جوانان خداجوی بسیجی بوده است، افزود: پرورش انسان‌ها برای آخر الزمان و تحول عمیق معنوی در نسلی که امام پرورش داده است، جبهه‌ای را در داخل کشور شکل داد که به تهدید‌ها و توطئه‌ها پاسخ داد و توسعه را به ارمغان آورد و در بحث عمق بخشی خارجی نیز، امروز کف خیابان کل دنیا هم‌راستای ما شده است.

وی با بیان اینکه در نبرد پایان تاریخ، یک طرف جبهه مسلمانان است که هسته مرکزی آن شیعیان ایران هستند، تصریح کرد: چشم امید محرومان و مستضعفان جهان به این نقطه و چشم امید از امام راحل به رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

مسئول سازمان بسیج پیشکسوتان کشور به تغییر ساختار سپاه پس از جنگ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و تشکیل نیروی قدس اشاره کرد و افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، جمهوری اسلامی را در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ شکل دادیم و در طی این چهل و اندی سال نگاه ما به اسلام یک نگاه تمدنی بوده است.

وی با اشاره به اینکه با این نگاه تمدنی به اسلام، جایگاه ما در دنیا به این عظمت رسیده است، گفت: در طوفان الاقصی ظرف چهار ساعت کاری کرده‌ایم که کل کشور‌های عربی در ۷۰ سال چنین نکردند؛ سنگ در دست جوانان فلسطینی به پهباد رسیده است، در ۱۶ رشته استراتژیک دنیا جزو باشگاه‌های دهگانه و پانزده‌گانه هستیم و با وجود مشکل معیشتی، اما در میان بیش از ۲۰۰ کشور دنیا در رتبه هفدهم قرار داریم.

سردار رضایار در رابطه با تکلیف اخرالزمانی و با بیان اینکه قله ما منویات حضرت امام ره و اکنون رهبر معظم انقلاب اسلامی است، بر اولویت تربیت انسانی تأکید و خاطرنشان کرد: وظیفه ما در بسیج، امت‌سازی برای امام است و ما پیشکسوتان باید به دنبال خواص امت باشیم و وظیفه دولت‌سازی نیز بر عهده بسیج اقشار است.

دیگر خبرها

  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست
  • نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • فیلم/ وظایف مهم مسئولین در قبال جهش تولید از نگاه رهبر انقلاب
  • جواب استقلالی‌ها را در زمین می‌دهیم | فوتبال تدافعی هوادار ندارد
  • فیلم/ رکن جهش تولید از نگاه رهبر انقلاب
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • پرداخت بدهی‌های بیمارستان شهید جلیل یاسوج چشم‌انتظار نیکوکاران