Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مامور اداره مرزبانی آمریکا که نامش فاش نشده به سی‌بی‌سی گفته که آنها باید افراد متولد ایران متوقف می‌کردند و از ده‌ها آمریکایی ایرانی تبار در مرز کانادا با آمریکا سوال‌های شخصی و حتی سیاسی کرده‌اند.

نزدیک به دو هفته پیش درحالی که تنش میان آمریکا و ایران افزایش یافته بود، گزارش شد بعضی از شهروندان ایرانی تبار ساکن آمریکا که شهروند آمریکا یا دارنده اقامت دائمی این کشور بودند، در مرز ورودی به آمریکا سوال و جواب مفصل شده‌اند و حتی گفته شد که ماموران نظر آنها را درباره تنش میان ایران و آمریکا پرسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان، سازمان گمرکات و حفاظت مرزی آمریکا با انتشار یک توییت بازداشت شهروندان ایرانی- آمریکایی و ممانعت از ورود آنها به ایالات متحده و همچنین صدور هرگونه بخشنامه در این‌باره را رد کرد.
شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR)، از سازمان های فعال در زمینه حقوق مدنی مسلمانان در آمریکا نیز بازداشت موقت تعدادی از ایرانی تباران در مرز زمینی میان استان بریتیش کلمبیا در کانادا و ایالت واشنگتن آمریکا را تایید کرده بود.

امروز همچنین یک راننده تریلی ایرانی - کانادایی به رادیو سی‌بی‌سی کانادا گفته است که حدود ده روز پیش ماموران مرزبانی آمریکا به دلیل تشابه نام خانوادگی‌اش با قاسم سلیمانی مانع ورود او به آمریکا شدند.
بابک سلیمانی، که شهروند کاناداست و سال ۲۰۰۹ ایران را ترک کرده است، به سی‌بی‌سی گفت که او هیچ نسبت و آشنایی با قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس که توسط آمریکا در عراق کشته شد، ندارد.

وی گفت که "من سعی کردم برای ماموران مرزی توضیح بدهم و همچنین حالا برای شما توضیح می‌دهم که این نام فامیلی در خاورمیانه بسیار متداول است."

او که ساکن تورنتو است می‌گوید که در چهار سال گذشته که برای یک شرکت حمل و نقل کار می‌کند، هیچ مشکلی برای عبور از مرز و وارد شدن به آمریکا نداشته است.

به گفته آقای سلیمانی، در روز دهم ژانویه، هنگامی که در مرز دیترویت میشیگان قصد ورود به آمریکا را داشته، ماموران مرزبانی او را هفت ساعت نگهداشتند و پس از پرسیدن سوالاتی درباره "نام خانوادگی، سابقه خدمت سربازی و نظراتش" او را به کانادا بازگرداندند.

آقای سلیمانی می‌گوید که نگران است که این مساله باعث دردسر برای دختر نوزادش شود، چون او هم نام خانوادگی سلیمانی را دارد.

بعضی از نمایندگان کنگره آمریکا پس از علنی شدن این اتفاقات در اوایل ماه ژانویه نسبت به آن ابراز نگرانی کردند.

پرامیلا جایاپال، نماینده ایالت واشنگتن در مجلس نمایندگان آمریکا در توییتر از گزارش های مربوط به "بازداشت" بعضی از ایرانی-آمریکایی ها در مرز کانادا با ایالت واشنگتن ابراز نگرانی کرد.

باربارا لی، از نمایندگان ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا نیز با اشاره به "بازداشت ایرانی تبارها از جمله شهروندان آمریکا و دارندگان کارت سبز به وسیله ماموران مرزی"، از شهروندان خواسته است تا موارد مشابه را به دفترش اطلاع دهند.

منبع: بی بی سی

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آمریکا باید نگران حمله مجدد ایران به اسرائیل باشد؟

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، آمریکا و متحدان اروپایی‌اش توانایی‌شان در رهگیری موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را بزرگ‌نمایی و این‌طور القا می‌کنند که حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع نظامی رژیم صهیونیستی را با موفقیت دفع کرده‌اند.

بااین‌حال، آن‌گونه که «رویترز» می‌نویسد، با علنی‌ترشدن نبرد پنهان ایران و اسرائیل، دست‌کم تحلیلگران و کارشناسان نظامی باور ندارند که ایالات متحده از آمادگی لازم برای مقابله با حملات گسترده بعدی برخوردار باشد.

به‌عبارت‌دیگر؛ مقام‌های فعلی و سابق دولت واشینگتن بر این باورند که آرایش نظامی نیرو‌های آمریکایی بر مبنای تمرکز بر یک جنگ بزرگ و طولانی در خاورمیانه چیده نشده است و شاید پنتاگون باید با در نظر گرفتن چشم‌انداز بحرانی اوضاع، نسبت به برآورد‌های قبلی درباره اولویت‌های نظامی‌اش در سطح منطقه تجدیدنظر کند.

وقوع جنگ تمام‌عیار در منطقه، می‌تواند راهبرد آمریکا در اعزام برق‌آسای نیرو را به بوته آزمایش بگذارد

بزرگ‌ترین تردید این است که آیا در صورت درگیری مستقیم میان ایران و اسرائیل، آمریکایی‌ها از تعداد نیروی کافی برای حمایت از رژیم صهیونیستی برخوردار هستند.

تهران می‌گوید تمایلی برای تشدید تنش ندارد و با توجه به عدم کفایت مدارک و شواهد موثق، به حادثه امنیتی اصفهان هم واکنش علنی نشان نداده است. بااین‌حال، افزایش حملات تلافی‌جویانه به‌صورت دور رفت‌وبرگشت، خطر سوء محاسبه را افزایش می‌دهد.

از زمان آغاز درگیری اسرائیل و گروه‌های مقاومت ازجمله حماس، آمریکا مجبور شده شماری از نیروهایش را به منطقه‌ای بازگرداند که در سایه سیاست چرخش به ایندوپاسیفیک از اولویت اول کاخ سفید خارج شده بود.

اما نکته اینجاست که بسیاری از این نیرو‌های تازه‌نفس در شناور‌ها یا هواپیما‌هایی مستقر هستند که دائماً در حال ورود و خروج به منطقه یا اصطلاحاً چرخشی هستند.

با این اوصاف، وقوع جنگ تمام‌عیار در منطقه، می‌تواند راهبرد آمریکا در اعزام برق‌آسای نیرو را به بوته آزمایش بگذارد.

به‌این‌ترتیب، آمریکا نیازمند بازنگری در تصویر خود از قابلیت‌های نظامی ضروری و بادوام در سطح منطقه است.

به باور تحلیلگران، در حمله گسترده ایران به اسرائیل، بخش زیادی از موفقیت آمریکا در رهگیری موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی، مدیون پیش‌آگهی از حمله و اطلاع دقیق از زمان و اهداف موردنظر بود.

به گفته «جوزف ووتل» که زمانی فرماندهی نیرو‌های آمریکایی در خاورمیانه را بر عهده داشت، «نگرانی بزرگ‌تر این است که آیا آمریکا می‌تواند در درازمدت، سرعت پاسخگویی خود را حفظ کند»؟

«مایکل کوریلا» فرمانده فعلی سنتکام هم در جلسه استماعی که ماه گذشته در کنگره داشت، گفت که تعداد نیرو‌های بیشتری را برای حضور در منطقه‌ای که به‌زعم کاخ سفید نسبت به چین و ایندوپاسیفیک اهمیت کمتری دارد، مطالبه کرده است.

چگونه با توجه به جنگ اوکراین و با در نظر گرفتن اولویت تمرکز بر چین، آمریکا می‌تواند نیرو‌های بیشتری به خاورمیانه اعزام کند، یا چه راهبرد جایگزینی را برای جبران کسری نیرو و تجهیزات خود در منطقه در نظر می‌گیرد

کمبود منابع اطلاعاتی ازجمله مسائلی است که توانایی ارتش آمریکا برای شناسایی و خنثی کردن نقشه طرف دیگر درگیری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به‌عنوان‌مثال، عدم آگاهی دقیق از موجودی تسلیحاتی انصارالله یمن، برآورد اینکه چه میزان از آن درنتیجه ماه‌ها عملیات علیه خطوط کشتیرانی دریای سرخ تحلیل رفته است را برای دولت واشینگتن دشوار کرده است.

بااین‌حال، به‌رغم اعلام نیاز سنتکام، اعزام نیرو به خاورمیانه و تقویت دارایی‌های اطلاعاتی آمریکا در منطقه، کار چندان آسانی نیست؛ چراکه (به دلیل تنش با روسیه درنتیجه جنگ اوکراین)، نیرو‌های نظامی آمریکا در سطح اروپا پراکنده شده‌اند و آنهایی هم که در چنین وضعیتی نیستند، نیازمند بازیابی و تجدیدقوا هستند حال‌آنکه ایندوپاسیفیک همچنان اولویت درازمدت واشینگتن است.

 به گفته منابع آگاه، به‌رغم تشدید تنش در خاورمیانه، اینکه آمریکا آماده انتقال نیرو از اروپا و آسیا باشد، همچنان مورد تردید است.

آخرین باری که شاهد انتقال سریع و وسیع نیرو‌های آمریکایی در منطقه بودیم، به دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» و شهادت «سردار قاسم سلیمانی» بازمی‌گردد. در آن بازه زمانی (۲۰۱۹-۲۰۲۰) جابجایی سریع هزاران نیرو امکان‌پذیر بود؛ چراکه نیازی به توزیع و استقرار وسیع نیرو‌ها و تجهیزات آمریکایی در اروپا نبود.

اکنون یک سؤال پیش روی کاخ سفید و پنتاگون است: چگونه با توجه به جنگ اوکراین و واقعیت تحمیل‌شده از سوی روسیه و با توجه به اولویت تمرکز بر چین، آمریکا می‌تواند نیرو‌های بیشتری به خاورمیانه اعزام کند، یا چه راهبرد جایگزینی را برای جبران کسری نیرو و تجهیزات خود در منطقه در نظر می‌گیرد؟

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • چرا آمریکا باید نگران حمله مجدد ایران به اسرائیل باشد؟
  • سرگیجه آمریکایی در گرد باد قدرت ایرانی
  • نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی: اسرائیل از حمله ایران شوکه شد
  • آمریکا موشک‌های پدافندی اسرائیل را شارژ کرد
  • جزئیات خدمت رسانه‌ای آمریکا برای اسرائیل از قول رسانه عبری
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام شد/ بایدن بیانیه صادر کرد
  • دور جدید تحریم‌های انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • اگر به ایران حمله کنید... ؛ هشدار جدید آمریکایی‌ها به اسرائیل
  • امیرعبداللهیان: قبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم