Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@13:01:45 GMT

درمان "درد" با استفاده از "سلول‌های بنیادی"

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۵۴۸۸

به گزارش ایسنا و به نقل از اینترستینگ اینجینیرنگ، اعتیاد به مواد مخدر یکی از مشکلات جوامع بشری است که همواره ترس و وحشت جامعه را به همراه دارد. زیرا موجب نابودی زندگی افراد و بعضا منجر به مرگ آنها می‌شود.

اما داشتن "درد" هم یکی از مشکلات انسان‌ها است. از طرفی، برای بسیاری از مردم سخت است که بدون استفاده از دارو زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، پیدا کردن درمان‌های غیراعتیادآور هدف جمع زیادی از محققان در سراسر جهان است.

حال، گروهی از محققان دانشگاه "سیدنی" موضوعی را کشف کرده‌اند که می‌تواند روزی با استفاده از سلول‌های بنیادی به "سیستم کنترل درد غیراعتیادآور" تبدیل شود.

محققان برای اولین بار تواستند در بدن موش‌ها نورون‌هایی بسازند که احساس درد را نابود می‌کند و به تسکین پایدار درد در بدن آنها منجر می‌شود.

این گروه تحقیقاتی از روشی موسوم به "القای سلول‌های بنیادی پرتوان"(iPS) استفاده کردند از مغز استخوان نشات می‌گیرد تا سلول‌هایی را ایجاد کند که کشنده درد هستند.

این سلول‌های بنیادی پرتوان پس از آن در نخاع موش‌هایی که دارای درد شدید "نوروپاتی" بودند، قرار داده شدند.

درد نوروپاتی دردی است که به سبب تحت تأثیر قرار گرفتن سیستم "سوماتوسنسوری"(بخشی از سیستم اعصاب حسی) بوسیله آسیب یا بیماری ایجاد می‌شود.

روش استفاده شده در موش‌ها هیچ عوارض جانبی نداشت و در طول یک درمان واحد انجام شد.

"گِرگ نیلی"(Greg Neely) از دانشگاه سیدنی اظهار کرد، آسیب‌دیدگی عصبی می‌تواند منجر به درد ویرانگر نوروپاتیک برای بسیاری از بیماران شود که هیچ درمان موثری هم تاکنون برای آن‌ وجود نداشته است.

وی ادامه داد، موفقیت محققان دانشگاه "سیدنی" برای بسیاری از بیماران حائز اهمیت بوده و به این معناست که ما می‌توانیم با استفاده از سلول‌های خود بیماران، پیوندهای نابودکننده درد ایجاد کنیم و این سلول‌ها می‌توانند علت اصلی درد را معکوس کنند.  

تیم تحقیقاتی پروژه در حال انجام آزمایشات ایمنی گسترده‌تر در جوندگان و خوک‌ها بوده و قصد دارد روش خود را روی انسان‌هایی با درد مزمن هم آزمایش کند.

آزمایشات بالینی فاز انسانی پروژه ظرف پنج سال آتی آغاز خواهد شد و ایده انجام آن هدف قرار دادن قست‌هایی از بدن است که دچار درد هستند تا به نوبه خود عوارض جانبی استفاده از داروها را هم کاهش دهد.

نتایج این پژوهش در مجله "peer journal Pain" انتشار یافت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین رویداد ایده‌پردازی و استعدادیابی «بیوتلنت»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بیوتلنت، رویدادی برای جستجوی استعدادهای علمی، نمایش و تجلیل از خلاقیت دانشمندان، محققان و نوآوران مشتاق است.

در این رویداد از شرکت‌کنندگان دعوت می‌شود تا تحقیقات پیشگامانه، پروژه‌های رؤیایی و ایده های نوآورانه خود را که پتانسیل شکل دادن به آینده علم و فناوری را دارند، ارائه دهند.

این رویداد به نوآوری در زمینه‌های مختلف، از پزشکی، داروسازی و بیوتکنولوژی گرفته تا هوش مصنوعی و فراتر از آن، توجه ویژه‌ای دارد. شرکت‌کنندگان تشویق می‌شوند تا راه‌حل‌های پیشرفته و مفاهیم آینده‌نگر را ارائه دهند.

دومین دوره برگزاری این رویداد با محوریت حوزه سلول درمانی و پزشکی بازساختی برگزار می‌شود و «سلول‌درمانی»، «ژن‌درمانی»، «مهندسی بافت»، «زیست مواد» و «تجهیزات آزمایشگاهی و مواد مصرفی بازساختی» از موضوعات اولویت‌دار در این رویداد به شمار می‌روند.

کد خبر 6085282 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • از این حیوان فقط دو نمونه در جهان باقی مانده
  • برگزاری دومین رویداد ایده‌پردازی و استعدادیابی «بیوتلنت»
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان