Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@06:22:13 GMT

شاخص اهدای عضو در کشور ۱۴ است

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۵۵۰۴

شاخص اهدای عضو در کشور ۱۴ است

ایسنا/گیلان رئیس مر کز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت گفت: طی ۲۰ سال گذشته، با همت مراکز دولتی و غیردولتی به ویژه سازمان های مردم نهاد(سمن) و انجمن عضو ایرانیان، شاخص اهدای عضو در کشور از ۱۱.۲۶، به ۱۴ رسیده است.

مهدی شادنوش امروز در نشست شورای عالی پیوند عضو گیلان در دانشگاه گیلان با بیان اینکه امروزه پیوند اعضا یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت انکارناپذیر است، گفت: با توجه به وضعیت همودیالیز و بحث های جمعیتی در کشور و هزینه هایی که برای رشد و پرورش افراد جامعه صرف می شود، یکی از مقرون به صرفه ترین شرایط کشور مساله پیوند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: طی ۲۰ سال گذشته، با همت مراکز دولتی و غیردولتی به ویژه سازمان های مردم نهاد(سمن) و انجمن عضو ایرانیان، شاخص اهدای عضو در کشور از ۱۱.۲۶، به ۱۴ رسیده است.

شادنوش، کادر پزشکی و پیراپزشکی، مرکز درمانی و نیاز خدمت سلامت را در فرایند حوزه سلامت، سه ضلع برای ارایه خدمات سلامت عنوان کرد و افزود: در حوزه پیوند ۵۰ درصد از فرایند را فرهنگ جامعه تشکیل می دهد. بنابراین باید برای اقشار مختلف جامعه، فرهنگ سازی شود.

رئیس مر کز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: هماهنگی و ارتباط تنگاتنگ بین واحد شناسایی و مرکز فراهم آوری و سمن های غیر دولتی و مردم نهاد در سراسر کشور بوجود آمده  که از اتفاقات خوب در دو سال اخیر  است. در این راستا انجمن اهدای عضو ایرانیان به عنوان یک مرکز غیر دولتی، با هدایت و راهبری، در حوزه پیوند توانسته است کارهای بزرگی انجام دهد که قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه استان گیلان با توجه به داشتن پتانسیل های بسیار بالا در زمینه فرهنگ و مسایل اجرایی، از افتخارات کشور محسوب می شود، گفت: حضور تیم پایش وزارت در این دانشگاه، صرفا برای برطرف کردن چالش های موجود در جهت ارتقای شاخص هاست.

شادنوش خاطرنشان کرد: گیلان در سال ۹۵ در زمینه اهدای عضو، جهش خوبی داشته است ولی در سال های ۹۶ و ۹۷ به دلایلی، دچار کاهش شد و مجددا در سال ۹۸ رشد قابل قبولی داشته است.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری در استان گیلان، ۶۲ مورد مرگ مغزی قابل اهدا صورت گرفته است، اظهار کرد: از این تعداد فقط ۱۸ مورد منجر به اهدا شد. این در حالی است  که ۱۰۰ نفر در گیلان به دلیل عدم دریافت عضو از دنیا رفتند.

این مقام وزارتی، با بیان اینکه ۱۲۵۱ نفر بیمار همودیالیزی در استان وجود دارد، یادآور شد: انتظار می رود این استان در طی یکسال، حدود ۴۵ مورد اهدای عضو داشته باشد.

وی سیستم نوین فراهم آوری و نیروهای آموزش دیده در دانشگاه علوم پزشکی گیلان را از نقاط قوت این استان عنوان کرد و افزود: نداشتن انجمن اهدای عضو از یک سو و عدم هماهنگی بین واحد شناسایی و مرکز فرآهم آوریی از سوی دیگر، از نقاط ضعف استان گیلان در زمینه پیوند عضو محسوب می شود. لازمه این کار این است که از انجمن های مردمی فعال شوند و هماهنگی بیشتری بین واحدها صورت پذیرد.

شادنوش، گیلان را شایسته تبدیل شدن به قطب شمال کشور در پیوند کبد دانست و تاکید کرد: برای رسیدن به رتبه ۲۰ در شاخصPMP باید در سال، حداقل ۵۰ مورد پیوند در استان گیلان صورت گیرد. لازمه این امر، هماهنگی بین واحدها و انجام کار تیمی و گروهی است.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی وزارت بهداشت پيوند اعضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۵۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرحسام علیرضایی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران برای نخستین بار در کشور موفق به اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی شد.

وی خاطرنشان کرد: واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه مذکور به عنوان واحد پیشرو در امر اهدا پس از مرگ قلبی در کشور طی سه سال اخیر موفق به اهدای اعضای بیماران پس از مرگ قلبی به نیازمندان عضو شده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: به تازگی تیم فراهم آوری اعضا این دانشگاه به سرپرستی سام زراعتیان نژاد جراح قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه موفق به فراهم آوری اعضای پیوندی از اهداکننده مبتلا به آمبولی ریه و ایست کامل قلبی شد که گیرندگان اعضا پس از دریافت عضو با شرایط عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شدند.

وی عنوان کرد: این نوع اهدا در کشور و حتی در جهان بر اساس طبقه بندی ماستریخت بی نظیر و در صورت وجود کم نظیر است. در حال حاضر از افراد پس از مرگ مغزی (DBD) و در شرایط خاص از افراد پس از مرگ قلبی (DCD) با استفاده از فناوری‌های خاص که به آن فناوری برتر گفته می‌شود، اعضا با موفقیت به اهدا می‌رسد.

علیرضایی افزود: این روش جدید اهدا در کشور به عنوان منبع جدید تأمین اعضا می‌تواند میزان لیست بیماران در انتظار دریافت اعضا را کاهش دهد.

وی از زحمات تیم واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکاران پرتلاش اداره پیوند و فراهم آوری اعضا و نسوج وزارت بهداشت قدردانی کرد.

کد خبر 6087627 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • گردهمایی هماهنگ‌کنندگان اهدای عضو کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • رتبه نخست ایران در پیوند کلیه در خاورمیانه
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • کالبدشکافی یک پیوند نامبارک
  • زندگی دوباره ۴ بیمار با اهدای عضو در مشهد
  • ثبت پنجمین اهدای عضو در استان یزد
  • ثبت پنجمین اهدای عضو در استان
  • رئیسی: پیوند های عمیق اعتقادی و دینی دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است/ تاکید بر مواضع مشترک