Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیام‌رسان‌های داخلی در طول چند سال گذشته آغاز به کار کرده و مشغول فعالیت شده‌اند، اما بیش‌ترین نمود استفاده از این ابزار‌های داخلی زمانی خود را نشان داد که پیام‌رسان خارجی تلگرام فیلتر شد و این موضوع فرصتی به پیام‌رسان‌های داخلی داد که وارد عرصه رقابت شوند.

هرچند برخی کارشناسان و تحلیلگران همان زمان هم معتقد بودند فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی تنها راه مناسب برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نیست، این روند تا امروز ادامه‌دار شده است و البته از طرف برخی مسؤولان همواره به رشد پیام‌رسان‌های داخلی پس از اعمال فیلترینگ روی تلگرام و خروج اکثر کاربران از آن و کوچ به شبکه‌های داخلی اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این، در روزهایی که دسترسی به اینترنت جهانی قطع شده بود و کاربران بیش‌تری به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی روی آوردند، این سرویس‌های بومی نتوانستند آنطور که باید از عهده خدمت‌رسانی به کاربران برآیند و این موضوع واکنش مسوولان را در پی داشت، با این مضمون که با وجود پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، استفاده حداکثری از پیام‌رسان‌های خارجی نشان ضعف در خدمات پایه شبکه ملی است.

علیرضا یاری در گفـت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که در هر سرویس فناوری اطلاعات موضوعی تحت عنوان "زمان ورود به بازار" وجود دارد، گفت: اینکه زمان ورود به بازار مناسبی نداشته باشیم، دو حالت دارد؛ یک این‌که آن سرویس هنوز مورد درخواست کاربران نیست و نمی‌تواند موفق شود. دیگر این‌که بسیاری از سرویس‌ها برای مثال حتی سرویس‌هایی که درحال حاضر به موفقیت رسیده‌اند، اگر می‌خواستند چند سال پیش چنین موفقیتی را داشته باشند، امکان‌پذیر نبود، چون شبکه ۳G هنوز آنچنان در دسترس نبود و این سرویس به اقبال مناسبی نمی‌رسید.

وی با اشاره به وضعیت پیام‌رسان‌های بومی اظهارکرد: درخصوص پیام‌رسان‌ها، وقتی تلگرام هنوز آنقدر رشد نکرده بود و ما بازار را از دست نداده بودیم، برای ورود به بازار زمان مناسبی بود که متاسفانه آن زمان ما نه برنامه‌ای برای توسعه پیام‌رسان داشتیم و نه به چنان دانش فنی دست پیدا کرده بودیم. زمانی که متوجه شدیم پیام‌رسان‌ها چقدر موضوع مهمی هستند و می‌توانند یک بستر مهم از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشند، به این فکر افتادیم که پیام‌رسان‌های بومی را توسعه دهیم.

مهمترین چالش یک پیام‌رسان

رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT با بیان این‌که وقتی پیام‌رسان توسعه پیدا کرد، مهم‌ترین چالشش این است که بازار را بگیرد، افزود: اما با وجود اقبالی که پیام‌رسانی مانند تلگرام داشت، امکان رقابت دشوار بود و حتی همان زمان لاین و دیگر پیام‌رسان‌های خارجی هم می‌گفتند محال است ما بتوانیم با تلگرام در ایران رقابت کنیم.

یاری ادامه داد: برخی دولت‌ها مانند دولت چین در چنین مواقعی اقدام به ایجاد محدودیت و فیلتر می‌کنند. البته این کار ممکن است در دولتی مانند چین که اکوسیستم را به شکل کامل محدود کرده و با یک اکوسیستم بومی با تمام سرویس‌ها جایگزین می‌کند، امکان‌پذیر باشد؛ اما فقط با فیلتر کردن یک پیام‌رسان نمی‌توان اقبال جالبی را برای پیام‌رسان‌های بومی فراهم کرد و از آن طرف مردم هم حس خوشایندی نسبت‌به سرویس‌های ایرانی پیدا نمی‌کنند و اعتماد آن‌ها شکل نمی گیرد.

وی با بیان این‌که این کار با وجود اینکه ما سعی کردیم از سرویس‌های بومی حمایت کنیم، به کارمان ضربه می‌زند، گفت: بنابراین در حال حاضر وضعیت طوری است که مردم توجهی به پیام‌رسان داخلی ندارند، مگر اینکه به تدریج سرویس‌های جذابی برایشان ارائه شود و مردم خودشان بخواهند به سمت این پیام‌رسان‌ها و این سرویس‌ها بیایند؛ تجربه این سال‌ها نشان داده اینکه بخواهیم با زور و اجبار مردم را به سرویس‌های بومی هدایت کنیم، جواب نمی‌دهد.

وضعیت فنی پیام‌رسان‌های بومی

رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT با اشاره به وضعیت فنی پیام‌رسان‌های بومی گفت: شرایطی که این سال‌ها توسعه دهنده‌های ایرانی از لحاظ وضعیت فنی داشتند نشان می‌دهد که در وضعیت خوبی قرار دارند. اگر ما در بحث زیرساخت‌ها و رایانش ابری و سرور، پایداری لازم را برای آن‌ها ایجاد کنیم، از لحاظ فنی می‌توانند از عهده سرویس مخاطبان ایرانی خودشان بربیایند و به‌مرور زمان با گرفتن بازخورد، این موارد بهبود پیدا می‌کند.

یاری با بیان این‌که مهم‌ترین چالش توسعه پیام‌رسان‌ها، چالش فنی نیست، اظهار کرد: مهم‌ترین چالش این است که چطور از طرف مردم برای پیام‌رسان‌ها اقبال مناسبی را ایجاد کنیم که مردم به سمتش بیایند. درواقع پیام‌رسان‌ها باید بدانند سراغ چه سرویس‌هایی بروند و چطور با مردم ارتباط برقرار  کنند. از طرفی هم باید دانست که انتقال مردم از پیام رسان‌های خارجی به پیام‌رسان داخلی فرایند سخت و دشواری است که یک شبه امکان پذیر نیست.  

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین چالش توسعه پیام‌رسان این است که ما چگونه مردم را جذب کنیم، بدون اینکه بخواهیم آن‌ها را مجبور کرده و یا سایر خدمات را محدود کنیم. این کار ازطریق سرویس‌های جذاب و بومی و ایجاد یک اکوسیستم که مردم به آن وابسته‌اند، مثلا انجام کارهای بانکی و پرداختی، شناسایی هویت و غیره امکان‌پذیر است. اگر ما بتوانیم اکوسیستمی ایجاد کنیم که مردم با این پیام‌رسان‌های داخلی به کار روزمره خود رسیده و مشکلات خودشان را حل کنند، خودبه‌خود جذب پیام‌رسان‌ها می‌شوند و این هدفی است که در شبکه ملی اطلاعات هم پیگیری می‌شود و امیدواریم وزارتخانه بتواند با کمک سایر دستگاه‌ها این جذابیت را برای پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد کند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Gtt برچسب ها: تلگرام ، فیلتر تلگرام ، پیام رسان داخلی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تلگرام فیلتر تلگرام پیام رسان داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۷۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست

ایسنا/فارس معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست، فراهم کردن زمینه برای تحصیل و ازدواج را از مهم‌ترین اهداف این کمیته عنوان کرد.

حبیب الله آسوده امروز، ۵ اردیبهشت در آیین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس ابتدا با بیان اینکه پایه نظام اسلامی، مردم و هدف آن در وهله اول تربیت است، گفت: در مکتب اسلامی، تعالی معنوی انسان‌ها مدنظر است، در حالی که در سایر مکاتب، سود دنیوی در اولویت قرار دارد و به همین دلیل است که بر خلاف سایر انقلاب‌ها که رهبرانش پس از پیروزی صرفا به دنبال حفظ جایگاه خود و برقراری امنیت هستند، امام راحل ما پس از گذشت تنها ۲۰ روز از پیروزی انقلاب، حکم تاسیس کمیته امداد را صادر می‌کنند.

وی با بیان اینکه کمیته امداد یک نهاد مردمی و در خدمت مردم است، برگزاری آیین نکوداشت خیرین را در راستای دستیابی به دو هدف اساسی عنوان کرد و گفت: هدف اول، عمل به حکم قرآن کریم است که خداوند در آن بر ضرورت تجلیل و تکریم خیرین تاکید دارد و هدف دوم این است که تلاش کنیم همه مردم را به مشارکت در امور خیر، ترغیب کنیم.

آسوده با تاکید بر اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست، گفت: مردم، گروه‌های مرجع، خیرین و مسئولین، همگی باید بدانند که بدون هم‌گرایی، توسعه به خوبی شکل نمی‌گیرد و سیاست ما در این نشست این است که دست به دست هم دهیم و عهد کنیم که چند معضل اساسی را در استان فارس به حداقل رسانده یا حتی ریشه‌کن کنیم.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) یکی از مهم‌ترین موضوعات و معضلاتی که باید در راستای رفع آن کوشش کرد را فراهم کردن زمینه تحصیل برای تمامی کودکان عنوان کرد و گفت: فارغ از اینکه کدام وزارتخانه و نهاد در این موضوع وظیفه دارد، همه ما مسئول هستیم و نباید بگذاریم در شهر، محله و روستایمان حتی یک کودک از تحصیل باز بماند و اگر این زمینه برای کودکی فراهم نشد، مسئولیت اینکه او به هر راه کجی کشیده شود، بر گردن ماست.

وی یکی دیگر از موضوعات مهم را فراهم کردن زمینه ازدواج جوانان عنوان کرد و گفت: فرزندآوری تنها یکی از اهداف ازدواج است و ایجاد نشاط و کاهش آسیب های اجتماعی را هم باید در اهمیت این موضوع، مد نظر قرار دهیم. دولت هم گام‌های موثری را در این زمینه برداشته است اما به تنهایی نمی‌تواند. مردم سخاوتمند باید پای کار بیایند تا زمینه ازدواج آسان را در تمام استان فارس فراهم کنیم.

آسوده، سومین مساله مهم را بحث مسکن عنوان کرد و گفت: دولت در جلسه شورای عالی مسکن زمینه احداث ۳۳ هزار واحد مسکن را فراهم کرده است اما لازم است که مردم هم پای این کار بیایند که فراهم کردن مسکن به نیازمندان شوکت و عزت می‌دهد و چنین کار بزرگی، اجر بی نظیر دنیوی و اخروی در پی دارد.

این مقام مسئول در کمیته امداد امام راحل، سلامت و درمان و کاهش آسیب‌های اجتماعی را از دیگر موضوعات مهم دیگری عنوان کرد که با مشارکت مردمی در کنار تلاش‌های دولت می‌توان در راستای آنها گام ‌های مهم و بزرگی برداشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!
  • مدیر عامل تلگرام : اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد