Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه آمریکایی فارین پالیسی با اشاره به نقش ارزهای مجازی در کمک به ایران برای مقابله با تحریم های آمریکا نوشت: ایران به خوبی می داند ارزهای مجازی یکی از راه های به چالش کشیدن ساختار مالی تحت سلطه آمریکاست. ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه آمریکایی فارین پالیسی، تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران طی دو سال گذشته توانسته اقتصاد ایران را 10 تا 20 درصد کوچک کند ولی این تحریم ها باعث افزایش استفاده ایران از ارزهای مجازی مثل بیت کوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ایران و عموم مردم برای دوری از موانع قانونی بیش از پیش از بیت کوین استفاده کرده اند که باعث سخت گیری بیشتر ناظران بین المللی بر بیت کوین شده است ولی صنعت ارز مجازی ثابت کرده که از مجریان این تحریم‌ها هوشیارتر است.

 دولت ایران مدتهاست علاقه دارد از ارزهای مجازی برای حمایت از تجارت بین الملل در خارج از سیستم سنتی بانکداری استفاده کند. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در جولای 2018 اعلام کرد قصد دارد یک ارز مجازی ملی ایجاد کند، یک ماه بعد یکی از رسانه های ایرانی ویژگی های این ارز مجازی ملی را مشخص کرد و اعلام کرد که پشتوانه آن ریال، ارز ملی ایران خواهد بود. پروژه های بلاک چین متعددی برای ایجاد فناوری زیربنایی ارزهای مجازی در کنفرانس پرداخت دیجیتال سال گذشته رونمایی شد. یکی از این پروژه ها هم اکنون توسط چهار بانک ایرانی که سه تای آنها تحت تحریم هستند، به طور آزمایشی استفاده می شود.

 طبق گزارش های رسیده، معامله با ارز مجازی در بین عموم مردم ایران بسیار پر طرفدار است. مردم در برخی مصاحبه ها اظهار کرده‌اند که بیت کوین تنها راه بیرون بردن پول از ایران است. میزان استخراج ارز مجازی هم که یک فرایند پیچیده و سنگین است، در ایران قابل توجه است. با توجه به هزینه ارزان برق در ایران و پایین آمدن ارزش ریال، چندین ماینر بیت کوین فعالیت خود را در ایران در 2018 آغاز کردند. در ماه اوت 2019، پس از یک ماه سخت گیری های شدید در مورد فعالیت استخراج ارز مجازی به خاطر سوء استفاده از برق ارزان، مجلس ایران استخراج بیت کوین را در ایران قانونی اعلام کرد.

 ایران همچنین توانسته توجه سایر کشورها را برای همکاری از طریق پلتفرم های بلاک چین جلب کند. سوئد در 2017 به یک استارتاپ محلی مجوز سرمایه گذاری در بازار بورس ایران را با استفاده از بیت کوین داد. در نوامبر 2018، صنعت بلاک چین روسیه و ایران قراردادی برای همکاری برای توسعه صنعت بلاک چین در ایران امضا کردند که هدف آن مقابله با چالش های ایجاد شده توسط تحریم‌ها بود. در 2019، سازمان توسعه تجارت ایران مذاکراتی برای استفاده از ارزهای مجازی در معاملات مالی با نمایندگانی از 8 کشور را آغاز کرد که شامل سوئیس، آفریقای جنوبی، روسیه، اتریش، آلمان و بوسنی می شد.

 ولی هنوز هم موانع متعددی وجود دارد. علاوه بر قوانین خاص کشور، استانداردهای فتف هم که در 2019 گذاشته شد اکنون در 37 کشور عضو اجرایی می شود که طبق آن تمام معامله کنندگان با ارز مجازی باید اطلاعات مشکوک را شناسایی و گزارش دهند. این قوانین به طور موثری ایران را از نقل و انتقال های بزرگ ارز مجازی حذف می کنند. در حالی که هزینه برق همچنان پایین است ،سایر هزینه‌های مربوط به استخراج ارز مجازی مثل سخت افزار و عملیات ها در ایران بالاتر است. هنوز هم بی ثباتی های قانونی در مورد آینده ارز مجازی در ایران وجود دارد.

 علیرغم این چالش‌ها، پیشرفت های جدیدی در دنیای ارز مجازی وجود دارد که امکانات جدیدی را برای دولت و مردم ایران برای دوری از تحریم‌ها فراهم می‌کند. یکی از اینها افزایش ارز های دیجیتال بانک مرکزی است که شکل دولتی ارز های مجازی است. بانک های مرکزی پول دیجیتال داخلی منتشر می‌کنند. تأثیر این شیوه در تحریم های بین المللی بسیار گسترده است.

ایران به خوبی می داند ارزهای مجازی یکی از راه های به چالش کشیدن و خراب کردن ساختار مالی تحت سلطه آمریکاست که نیازمند همکاری جهانی با تامین کنندگان خدمات ارز مجازی است. قانون گذاران دنیا و ایران میزان دسترسی به این راه ها را تعیین می کنند. تا زمانی که راههای فرار در قانون وجود دارد، مطمئناً رژیم و مردم ایران از آن برای مقابله با تحریم ها استفاده میکنند.

ارز مجازی ونزوئلا در اقتصاد ملی جا باز کردارز مجازی مسلمانان جدیدترین طرح ایران برای دورزدن تحریم‌ها

 انتهای پیام/11

R7586/P/S7,79,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط بیت کوین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیت کوین بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • چالش آمریکا
  • صادرات نفت ایران به چین چگونه می‌شود؟
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • تصویب دو طرح پژوهشی در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • خبرگزاری ایرنا: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست/ باقری‌کنی، مذاکرات رفع تحریم را پیگیری می‌کند
  • صندوق بین المللی پول به آمریکا هشدار داد | قیمت بیت کوین به کدام سو می رود؟