Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمشید نفر در گفت‌وگو با ایلنا در مورد صادرات به 15 کشور همسایه گفت: این سیاست درستی است که با توجه به تحریم‌ها و مشکلات در مبادلات پولی گرفته شده است. شاید در حال حاضر بهترین راه، صادرات به کشورهای اطراف باشد بنابراین باید مشکلات مربوط به این حوزه را مرتفع کنیم. بیشتر صادرات ما هیچ ارتباطی با نفت ندارند و بیشتر واحدهای ما فضاهای خالی زیادی دارند مثلا در کاشی و سرامیک که قیمت و کیفیت آن رقابتی است، بیش از 50 درصد ظرفیت اسمی خالی وجود دارد و اگر بتوانیم این بازارها را تسخیر کنیم، می‌توانیم این ظرفیت را پر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بالا رفتن قیمت ارز در داخل این حسن را داشت که بسیاری از کالاها را رقابتی کند و بتوانیم صادرات را افزایش دهیم منتها نباید اشتباه کنیم و در صادرات رقابت داخلی و ارزان‌فروشی داخلی داشته باشیم که این موجب می‌شود نتوانیم بازارها را تا مدت زیادی در دست داشته باشیم.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در مورد استفاده از رایزنان بازرگانی گفت: به شخصه موافق رایزن دولتی نیستم، این رایزن باید از بخش خصوصی و با هزینه این بخش انتخاب شود و با کمک وزارت خارجه بازاریابی در خارج را انجام دهد. البته با پیشرفته تکنولوژی، بازاریابی از حالت سنتی خارج شده و شکل‌های جدیدی پیدا کرده است.

وی ادامه داد: وقتی تولیدکنندگان ما در نمایشگاه‌های خارجی حضور پیدا می‌کنند به دنبال رقابت با یکدیگر هستند در حالی که باید این شیوه اصلاح شود و با استفاده از تشکل‌های خصوصی، امکانات تولیدکنندگان را به بازدیدکنندگان معرفی کنند که با این اقدام هزینه بازاریابی نیز کاهش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ساختار اقتصادی ما صادراتی نبوده نقاط ضعف زیادی دارد که باید یک به یک آنها را بررسی و راه‌حل‌های آن را پیدا کرد. برای نمونه در حال حاضر ما مشکلاتی مانند برگشت ارز و تفاوت نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد را داریم. البته این مشکل مربوط به صادرکنندگانی که مواد اولیه را با قیمت پایین تهیه می‌کنند، نیست بلکه صادرکنندگانی که مواد اولیه را با نرخ نیمایی تهیه می‌کنند را شامل می‌شود. یکی دیگر از مشکلات ما بخشنامه‌های خلق‌الساعه است به طوری که تمام برنامه‌ریزی‌های یک واحد در حال تولید را برهم می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود نقاط مثبتی هم مشاهده می‌شود مثلا در وزارت صمت جلسات زیادی برگزار می‌شود تا تمام این مشکلات بررسی و راه‌حل‌های آن ارائه شود. ایجاد ستاد تسهیل صادرات یک نقطه مثبت است. اما آنچه بسیار تاثیرگذار است فضای سیاسی آرام است که نبود آن می‌تواند اجرای برنامه‌های اقتصادی را با مشکل روبه‌رو کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد کشور بخش خصوصی وزارت خارجه کاشی و سرامیک اتاق بازرگانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۸۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»

رییس جمهور در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان گفت: هشت هزار مگاوات ظرفیت تولید برق به همت دولتمردان و بخش خصوصی وارد مدار شده است که نقشی مهم در کاهش ناترازی انرژی در کشور دارد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۳۰ فروردین در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان افزود: ۲۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت که با همت، تلاش و همراهی وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت بخشی از این کمبود با اقدام جهادی در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق رفع شد.

وی ادامه داد: وارد مدار شدن هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در یک اقدام جهادی، بخشی از ناترازی‌ها کاهش یافت.

وی بیان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات وارد مدار شده است که افزایش این میزان ظرفیت تولید برق در مدت زمان کوتاه، جای قدردانی دارد.

آیت الله رئیسی بیان کرد: بخش دولتی و خصوصی در کنار هم نشان داده می‌توان کارها و طرح‌های بزرگ را با تکیه بر متخصصان بومی به سرانجام رساند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات نیز در حاشیه این افتتاحیه طی نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان به عنوان اولین طرح از ۴۸طرح پیشران پیشرفت اقتصاد ایران در دولت سیزدهم تعریف شده بود که در کمتر از یکسال توسط (ومعادن ) نهایی شد. از زمانی که قرارداد منعقد شد یک خط ۱۸۳ مگاواتی ظرف ۷ماه و خط دوم در ۵ ماه بعدی افتتاح شد که مجموعا در دوازده ماه به تولید رسید.

دکتر اردشیر سعد محمدی از اتصال ۳۶۵ مگاوات برق جدید به شبکه سراسری و اقدامات انجام شده برای افزایش کیفیت و ظرفیت برق تولیدی خبر داد.

مدیرعامل «ومعادن» اظهار داشت:  جهت افزایش کیفیت و بهره‌وری مجموعه، تکمیل پست چهارصد کیلو ولت در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه الان در مرحله بهره برداری نهایی است.

به گفته وی یکی از این پروژه‌ها، سرمایه‌گذاری در سیستم‌های خنک‌کننده سلولزی برای هوای ورودی بود که منجر به افزایش ۱۵ درصدی راندمان تولید برق و کاهش هزینه‌ها شده است. همچنین با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، ۴ درصد به ظرفیت تولیدی مجموعه اضافه شده است. این افزایش ظرفیت با تغییر در زاویه پره‌های توربین انجام می‌شود و راندمان کار را تا ۴ درصد افزایش می‌دهد.

مدیرعامل هلدینگ «ومعادن» افزود: خوشبختانه در حال حاضر تمام ظرفیت تولیدی نیروگاه را به صنایع اختصاص داده‌ایم. صنایع می‌توانند با توجه به شرایط پیش رو، تابستان نزدیک و قراردادهای منعقده، از برق بدون قطعی استفاده کنند.

وی افزود: با اجرای فاز سوم این پروژه و تکمیل سیکل ترکیبی در بخش بخار، ظرفیت نهایی نیروگاه به ۱۱۰۰ مگاوات خواهد رسید. این امر نویدبخش آینده‌ای روشن در زمینه تامین برق و توسعه زیرساخت‌های انرژی کشور به ویژه تأمین برق صنایع است.

سعدمحمدی خاطرنشان کرد: تکمیل بخش بخار علاوه بر اینکه میزان تولید برق را افزایش می‌دهد، میزان راندمان سیکل توربین‌های E گازی را نیز به میزان ۵۴ درصد ارتقا می‌دهد که در کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش درآمد مجموعه تاثیر گذار است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به مسائل زیست‌محیطی و تعهدات بین‌المللی، اظهار داشت: ایران با امضای کنوانسیون سال ۲۰۱۵، تعهد و تمایل خود را در زمینه انرژی سبز را نشان داده است. احداث این نیروگاه جدید می‌تواند در راستای تحقق این هدف مهم و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی قدم مثبتی به شمارآید.

وی با مقایسه راندمان نیروگاه‌های سیکل گازی و بخار، افزود: با احداث نیروگاه بخار، راندمان و سوددهی افزایش یافته و میزان انتشار CO2 به نصف کاهش پیدا خواهد کرد.

سعدمحمدی در ادامه به اهمیت توسعه صنعت برق در چشم‌انداز آینده انرژی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۹ درصد از انرژی مصرفی جهان از نفت، ۲۱ درصد از برق، ۱۶ درصد از گاز، ۱۳ درصد از زغال‌سنگ و مابقی از منابع نوین تامین می‌شود. اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰، تحولات قابل توجهی در این زمینه رخ خواهد داد.

وی با ارائه آمار و ارقام، ادامه داد: میزان سهم نفت در تامین انرژی از ۳۹ درصد فعلی به ۴ درصد کاهش خواهد یافت و سهم برق از ۲۱ درصد به ۵۱ درصد افزایش می‌یابد. این موضوع نشان‌دهنده نقش کلیدی سیستم‌های برقی در تامین انرژی آینده جهان است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به اهمیت تحقیق و توسعه در زمینه فناوری‌های نوین انرژی اشاره کرد و گفت:در حال حاضر استفاده از انرژی هیدروژن به عنوان آخرین فناوری در حوزه انرژی مورد توجه جدی قرار گرفته است. امیدواریم با تلاش متخصصان داخلی، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه در کشورمان باشیم.

دیگر خبرها

  • واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب
  • کمیسیون اجتماعی مجلس با تعطیلی شنبه موافق است/ منتظر پاسخ استعلام از دفتر رهبری هستیم
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد
  • طولانی شدن زمان تخصیص ارز مشکل عمده پرونده‌های میز گمرک است