Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@14:07:27 GMT

۶۰ میلی متر باران در سیستان و بلوچستان بارید

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۸۷۷۶

محسن حیدری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: همانطور که انتظار می‌رفت سامانه بارشی به نسبت قوی از پنج شنبه گذشته فعالیتش را در سیستان و بلوچستان شروع کرد و بارش مؤثری برای نواحی مرکزی، غربی و بخش‌های جنوبی استان به ارمغان آورد.

وی با بیان اینکه بارش‌های ۱۸ نقطه استان به ۲۰ میلی متر و بیشتر از آن رسیده است، گفت: در این مدت از ایستگاه‌های «سنیپ» خاش ۴۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵، «زرآباد» کنارک ۳۴، «تمندان» خاش ۳۳.۵، «ترشاب» خاش ۲۷، شهر دلگان ۲۵، «خیرآباد بالا» و «بهارآباد» زاهدان و «کوه خواجه» هامون ۲۴.۵ و شهر کنارک، «میرآباد» زاهدان» و «تیمور آباد» هامون ۲۳ میلی متر گزارش شده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: در شمال استان نیز بارش‌های خوبی گزارش شده به طوری که در شهرهای زابل، ۱۶.۵، زهک، ۱۵.۹، هیرمند ۱۲.۶، هامون ۱۱.۱ و نیمروز ۶.۵ میلی متر باران باریده است.

حیدری با بیان اینکه اگرچه بارش‌های زابل به لحاظ عددی به نسبت بارندگی‌های جنوب استان ناچیز محسوب می‌شود، گفت: همین مقدار ناچیز معادل ۳۰ درصد بارش‌های یک سال زراعی این شهر است. زابل جزو کم بارارن ترین شهرهای کشور است که میانگین بارش سالانه آن حدود ۵۰ میلی متر است.

وی ادامه داد: در این سامانه تمرکز بارندگی‌ها بیشتر در نواحی مرکزی و ارتفاعات غربی استان بوده اما بارش‌های موثر دامنه گسترده‌ای داشته است به طوری که حداقل حدود ۱۵ شهرستان استان را در بر گرفته است.

عضو ستاد مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از ابتدای آغاز فعالیت سامانه تا صبح امروز از شهرستان‌های کنارک، چابهار، نیکشهر، فنوج، ایرانشهر، دلگان، بمپور، سراوان، سیب سوران، خاش، زاهدان، میرجاوه، زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز بارندگی گزارش شده است.

حیدری افزود: امروز فعالیت این سامانه بارشی در استان به پایان رسید اما مجدد فردا یک سامانه بارشی جدید با در سطح استان فعال می‌شود که بیشینه بارندگی‌های آن تا حدود ۱۵ میلی متر برآورد می‌شود و دامنه فعالیت زمانی آن کوتاه است.

کد خبر 4834322

منبع: مهر

کلیدواژه: هواشناسی سیستان و بلوچستان خاش محسن حیدری سیستان و بلوچستان بارش برف سیل سیستان و بلوچستان بوشهر تعطیلی مدارس گرگان دهه فجر ایلام قزوین شهرکرد خطبه های نماز جمعه شیراز انتخابات 98 قاسم سلیمانی سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های بالای ۲۰۰ میلی‌متر سبب سیلاب‌ در ۲ استان شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فیروز قاسم‌زاده اظهار کرد: طبق هشدار قرمز هواشناسی، طی دو روز اخیر بارش‌های بسیار شدید در جنوب و جنوب شرق کشور در استان‌های بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد شاهد بودیم به نحوی که در برخی نقاط، بارش‌های چند ساعته بالای ۲۰۰ میلیمتر نیز ثبت شد.

وی افزود: با توجه به حجم بارش‌ها و شدت بالای آنها، در رودخانه‌های جنوب کشور به‌ویژه در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان دبی‌های بسیار بالایی تولید شد و عمده سدهای این منطقه شروع به سرریز کرد.

سخنگوی صنعت آب، سدهای زیردان، خیرآباد، ماشکید، کهیر و جگین را از جمله سدهای پر شده خواند و گفت: سد کهیر که اخیراً به بهره‌برداری رسیده است، با ورود حدود ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب به مخزن این سد و پر شدن آن، در شرایط سرریز قرار گرفت. بر اساس تخمین‌های اولیه، دبی برخی رودخانه‌ها بیش از ۲۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه بوده است.

قاسم‌زاده ادامه داد: مدیریت این حجم از سیلاب و کاهش حجم خسارت‌ها به نازل‌ترین سطح ممکن، با پیش‌ارزیابی‌های صورت گرفته از شدت سامانه بارشی و وضعیت عبوردهی رودخانه‌ها و نیز فراهم نمودن مخازن سدها برای تله‌اندازی سیل از حدود یک هفته قبل میسر شد.

بر اساس اعلام شرکت مدیریت منابع آب ایران، وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سامانه بارشی مذکور در کشورهای جنوب خلیج فارس نیز فعال بود و خسارات عمده‌ای نیز به بار آورده است لذا تداوم توجه هموطنان در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان به هشدارهای هواشناسی و توصیه‌های ستادهای مدیریت بحران، کمک شایانی در مدیریت سیل خواهد کرد تا شاهد اتفاقات تلخ کشورهای جنوب خلیج فارس در کشورمان نباشیم.

کد خبر 6081379

دیگر خبرها

  • هواشناسی: بارش‌های مناطق جنوب ایران در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بود/ حتی از طوفان "گونو" هم بیشتر بارید
  • بارش‌های برخی مناطق جنوب در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بود / حتی از طوفان گونو هم بیشتر بارید
  • رکورد بارش در سیستان‌وبلوچستان شکسته شد + فیلم
  • بارش‌های بالای ۲۰۰ میلی‌متر سبب سیلاب‌ در ۲ استان شد
  • کدام نقطه ایران در روزهای اخیر باران بیشتری بارید؟
  • سهم کیش از سامانه بارشی اخیر ۷۰ میلی متر باران
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی در برخی از مناطق کشور
  • بارش های اخیر مشکل آب سیستان و بلوچستان را مرتفع کرد
  • میزان بارندگی های ۲۴ ساعت گذشته سیستان و بلوچستان اعلام شد
  • کیش با ثبت ۶۷ میلی متر بارندگی در رتبه ششم هرمزگان