Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیامدهای حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد پس از گذشت دو هفته تازه در میان آمریکایی‌ها احساس می‌شوند و هر چقدر زمان می‌گذرد ابعاد تازه‌ای از واقعیت آشکار می‌شود. ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۸ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا رسماً اعلام کرده عده‌ای از نظامیان خود را به دلیل آنچه که «ضربه مغزی» توصیف کرده به مراکز پزشکی پیشرفته در آلمان منتقل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه ( 4 بهمن) از اعلام دقیق آمار مصدومان عین الاسد خودداری کرد و همزمان رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند پنتاگون تصمیم گرفته درباره مصدومان عین الاسد دیگر اطلاع رسانی نکند اما روز شنبه واشنگتن اعلام کرد تاکنون 34 نظامی به مراکز پزشکی منتقل شده‌اند.

نکته قابل توجه در اعتراف جدید پنتاگون که به جهت تدریجی بودن آن به «اعترافات قطره‌چکانی» معروف شده این است که پنتاگون علاوه بر پذیرفتن افزایش شمار تلفات، به جدی‌تر بودن نوع جراحت جنگی مصدومان نسبت به آنچه در ابتدا اعلام شده بود هم اعتراف کرده است. بنابراین، اصلاً بعید نیست که وزارت دفاع آمریکا با همین رویه در آینده کشته شدن نظامیان خود در انتقام موشکی ایران را نیز بپذیرد. 

اینکه آمار دقیق مصدومان «عین الاسد» چیست و مقامات آمریکایی چه چیز دیگری را پنهان می‌کنند، مدنظر این نوشتار نیست بلکه هدف، نگاهی به توصیفاتی است که در متون پزشکی از این نوع جراحت جنگی صورت گرفته است.

با توجه به این واقعیت که این نوع جراحت در مواردی به مرگ مستقیم یا غیرمستقیم نظامیان آمریکایی منجر شده، این احتمال دور از واقعیت به نظر نمی‌رسد که پنتاگون با استناد به این توصیفات پزشکی به دنبال اعلام تدریجی مرگ نظامیان آمریکایی در آینده باشد.

«ضربه مغزی » (Traumatic brain injury) عنوانی است که مقامات آمریکایی برای توصیف مجروحان حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی عین الاسد واقع در غرب عراق به کار برده‌اند. اگر این واژه را در اینترنت جستجو ‌کنید انبوهی از موسسات نظامی، پزشکی و تحقیقاتی آمریکایی مشاهده خواهید کرد که به صورت تخصصی وقت و انرژی خود را صرف توضیح درباره عوارض این بیماری و مقابله با آن کرده‌اند. دکتر «سونا بهسکر» و «روی بران» در مقاله‌ای با عنوان «ضربه مغزی در درون ارتش» این بیماری را اینگونه توصیف می‌کنند : «گیجی یا ضربه مغزی با اختلالات بلندمدت در افراد نظامی ارتباط دارد و تشخیص شرایط آن از نظر پزشکی چالش برانگیز است.»

این نوع مجروحیت از زمان لشکرکشی آمریکا به افغانستان و عراق به یک نگرانی جدی در میان مقامات نظامی آمریکا تبدیل شده است. بنابر گزارش « آکادمی ملی علوم» آمریکا که در سال گذشته میلادی منتشر شد، بین سال‌های 2000 تا 2018 میلادی بیش از 375 هزار مورد مصدومیت مغزی مشاهده شده است.

همچنین«مرکز کنترل و پییشگری بیماری» که از مراکز پزشکی پیشرو آمریکا محسوب می‌شود، طی گزارشی خاطر نشان می‌کند: «عواقب مصدومیت مغزی به شدت مصدومیت بستگی دارد که از عوارض کوتاه مدت تا ناتوانی بلندمدت عملکردهای شناختی، حرکتی و رفتاری از جمله تغییرات مهم در نوع تفکر و رفتار، افسردگی، یأس و خشم را شامل می‌‌شود.»  بر اساس این گزارش، تنها در سال 2014، حدود 288 هزار نفر بر اثر مصدومیت مغزی در بیمارستان بستری شدند که از این میان 57 هزار نفر جان خود را از دست دادند.

این مرکز در ادامه گزارش خود خاطر نشان کرده: «هر سال ضربه ملایم مغزی منجر به مرگ تعداد قابل توجهی می‌شود و باعث ناتوانی بلندمدت در ایالات متحده می‌شود... عواقب ضربه مغزی شدید می‌تواند تمامی ابعاد زندگی یک فرد را از جمله روابط با خانواده و دوستان، توانایی پیشرفت در دانشگاه و کار، انجام وظایف خانه، رانندگی و مشارکت در سایر فعالیت‌های روزانه تحت تاثیر قرار دهد.»

در همین حال آمارهای رسمی آمریکا نشان می‌دهد تعداد نظامیان این کشور که بر اثر خودکشی جان خود را از دست می‌دهند تقریبا دو برابر کسانی هستند که در میادین جنگی و نظامی کشته می‌شوند. تحقیقات زیادی در آمریکا صورت گرفته تا به این سوال پاسخ داده شود که چه نسبتی بین «ضربه مغزی» و «خودکشی» در میان نظامیان این کشور وجود دارد؟

یک گزارش تحقیقی از سربازان آسیب دیده مغزی در جنگ عراق و افغانستان توسط «مرکز پزشکی و تحقیقاتی بیماری‌های مغزی» می‌گوید مصدومان مغزی نسبت به سایر مصدومان بیشتر در معرض خودکشی قرار دارند. در این گزارش که در سال 2018 منتشر شد، آمده است: « محققان به این نتیجه رسیدند نظامیان جنگ عراق و افغانستان که دچار مصدومیت مغزی شده‌اند دو برابر کسانی که دچار این نوع مصدومیت نشده‌اند، به خودکشی فکر می‌کنند.» 

آنچه این مشکل را دو چندان می‌کند نامرئی و غیرفیزیکی بودن مجروحیت است. از همین رو است که سخنان ترامپ مبنی بر ناچیز انگاشتن این نوع جراحت‌ها در مقایسه با کسانی که دست و پای خودشان را از دست داده‌اند انتقادات شدیدی را در آمریکا به همراه داشته، تا جایی که «بیل پسرل» نماینده دموکرات و معاون «کارگروه جراحت‌های مغزی» در کنگره آمریکا درنامه‌ای به مقام‌های پنتاگون، سخنان ترامپ را نشان‌دهنده عمق بی‌اطلاعی او از این نوع جراحت‌ها دانسته است. او در این نامه نوشته است: «به عنوان موسس و معاون کارگروه جراحت مغزی کنگره سخنان فرمانده کل قوا را نگران‌کننده می‌دانم. این اظهارات، نشان‌دهنده عدم درک ایشان از اثرات زیان‌بار صدمات مغزی است».

علاوه بر این، «پال ریجحوف» بنیانگذار کارگروه « کهنه سربازان آمریکایی جنگ افغانستان و عراق» در کنگره  آمریکا در واکنش به اظهارات ترامپ توییت کرد: « بزرگترین چالش در رابطه با مصدومیت مغزی این است که دیده نمی‌شوند. جهل او (ترامپ) همانند جهل  همه در یک دهه قبل است، اما حالا می‌دانیم برای فرمانده کل قوا ما به صورت فاجعه باری غیرسازنده بود که عواقب نامرئی و نابودگر این نوع مصدومیت را کم اهمیت نشان ‌دهد.»

می‌توان بر اساس آمار، تحلیل‌ها و مواضع موجود در موسسه‌ها و مراکز دولتی و غیردولتی آمریکا و مقامات این کشور به این نتیجه رسید که بخشی از عواقب حملات موشکی به عین الاسد به صورت مادی و فیزیکی نبوده بلکه روانی و نامرئی است که به کابوسی شبانه برای نظامیان و مقامات آمریکا تبدیل شده و هر چقدر زمان بگذرد اثار آن شدیدتر می‌شود و چه بسا بعضی از سربازان آمریکایی حاضر در عین الاسد به دست خود، خود را از بین ببرند.

نویسنده: محمد بابایی

انتهای پیام/

R1016169/P/S8,95,1128/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۰۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روس‌ها آمدند و ما رفتیم»؛ گزارش پالتیکو از شکست آمریکا در آفریقا

نشریه آمریکایی گزارش داد رهبران آفریقایی دیگر نمی‌خواهند شاهد تحمیل ارزش‌های به‌اصطلاح «دموکراتیک» غرب باشند و آمریکا در این مسئله به شکست سیاست‌های خود پی برده است.

به گزارش مشرق، رسانه آمریکایی پالتیکو گزارش داد مقامات ایالات متحده دریافته‌اند که اعمال فشار به «نیجر» و دیگر کشورهای جنگ‌زده آفریقا برای قطع ارتباط با مسکو و اتخاذ ارزش‌های غربی شکست خورده است.

با وجود تلاش‌های آمریکا، کشورهایی مانند مالی، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و لیبی برای تامین امنیت خود به روسیه روی آورده‌اند. حالا نیروها و پیمانکاران نظامی روسیه در آفریقا مستقر شده و با کم‌رنگ کردن نقش آمریکا، طرح خروج ۱۱۰۰ نظامی آمریکایی را در ماه‌های آتی رقم خواهند زد.

در این گزارش آمده است: «اجرای عملیات در کشوری که دولت آن روابط نظامی نزدیکی با روسیه دارد، مقامات آمریکایی را بسیار نگران می‌کند.»

ورود سربازان روس به نیجر در ماه میلادی جاری

شورای نظامی حاکم بر نیجر خواستار انحلال توافق‌های نظامی با آمریکا و خروج نظامیان این کشور از نیجر شده، اما هنوز تاریخ دقیقی برای خروج آمریکایی‌ها تعیین نشده است.

نشریه آمریکا با اشاره به پایگاه پهپادی آمریکا در نیجر که نقشی کلیدی در جمع‌آوری اطلاعات دارد، گزارش داد اگر نظامیان آمریکا از این کشور خارج شوند، دسترسی خود را به این پایگاه حیاتی از دست داده و در عملیات‌های خود در منطقه به مشکل خواهند خورد.

دو منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، به پالتیکو گفتند سردشدن روابط نیجر با آمریکا باعث شده تا کابینه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سیاست‌هایش در قبال متحدان خود در آفریقا بازنگری کند.

«کامرون هادسون» افسر اطلاعاتی سابق آمریکا در سازمان سیا که امور مربوط به آفریقا را بر عهده داشت، به پالتیکو گفت: «وقتی همه کشورها فرانسه را بیرون کردند، ما سعی کردیم نقش صلح‌بان را ایفا کنیم، با این امید که بتوانیم حضور خود را در آنجا مستحکم کنیم. روشن است که این طرح‌ها شکست خورد. ما خارج شدیم و روسیه آمده است.»

به گزارش پالتیکو، کشورهای آفریقایی از مداخله آمریکا در امور داخلی خود به تنگ آمده و دیگر نمی‌خواهند شاهد تحمیل ارزش‌های آمریکایی به سیاست‌های داخلی خود باشند. یک مقام آمریکایی ناشناس در این باره گفت: «بیشتر این کشورها نمی‌خواهند به آن‌ها امر و نهی شود. غرب از سال‌ها پیش به کشورهای آفریقایی شیوه حکمرانی را دیکته می‌کرد و آن‌ها حالا دارند می‌گویند که دیگر بس است.»

برخی رهبران آفریقایی از مداخله روسیه راضی هستند و می‌گویند مسکو بر خلاف واشنگتن، از عهده ارائه حمایت‌های سریع امنیتی برمی‌آید. بسیاری هم با درخواست آمریکا برای اجرای اصلاحات به‌اصطلاح «دموکراتیک» مخالفت کرده و می‌گویند غرب حق ندارد درباره دموکراسی برای آن‌ها سخنرانی کند، آن هم وقتی غربی‌ها در مورد متحدان خود در دیگر نقاط جهان چنین رویکردی نداشته و ارزش‌های «دموکراتیک» خود را نادیده می‌گیرند.

در گزارش پالتیکو آمده است: «این پس‌زدن‌ها در کشورهایی مانند نیجر برای مقامات آمریکایی مشکل‌ساز شده است؛ مقاماتی که سعی دارند راهی برای حفظ همکاری دیرینه واشنگتن با کشورهای سرشار از منابع بیابند.»

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • چرا اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه در حال افزایش است؟
  • اعتبار سدسازی در ایلام قطره چکانی است
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات تتلو که بود؟ (+عکس)
  • منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات تتلو که بود؟
  • سه بیمار شیرازی با اهدای عضو دختر ۱۸ ساله تربت جامی جان دوباره گرفتند
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها
  • «روس‌ها آمدند و ما رفتیم»؛ گزارش پالتیکو از شکست آمریکا در آفریقا
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ را نفر را نجات داد