Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: همدان از استان‌های سردسیر کشور است که در بیشتر سال‌ها کاهش یک باره دما را در اوایل نیمه دوم سال تجربه می‌کند.

امسال دمای هوای نقاط مختلف استان همدان با ورود به فصل پاییز کاهش قابل توجه داشته و برودت هوا و نشستن درجه دماسنج در منطقه زیر صفر و منفی در روزهای آخر پاییز و با شروع فصل زمستان بارها اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برودت هوا در استان همدان که در برخی از روزها و ساعت‌ها حتی به ۱۶ درجه زیر صفر نیز رسیده است لزوم صرفه جویی در مصرف انرژی را مورد تأکید قرار می‌دهد چراکه در فصل سرد سال افزایش مصرف گاز و برق را شاهد هستیم.

مدیرکل هواشناسی استان همدان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون وضعیت فعلی دمای هوای همدان اظهار داشت: از امروز تا ۵ روز آینده آسمان استان همدان صاف تا قسمتی ابری است.

سعید باقری با بیان اینکه بارشی در این مدت در استان همدان نخواهیم داشت، عنوان کرد: فردا و پس فردا شاهد پایداری جو خواهیم بود که این امر افزایش غلظت آلاینده‌ها را در مراکز شهری و صنعتی به دنبال خواهد داشت.

هوای سرد تا روز سه شنبه در استان همدان ماندگار خواهد بود

وی با اشاره به اینکه هوای سرد تا روز سه شنبه در استان همدان ماندگار خواهد بود، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته همدان و گل تپه با دمای منفی ۱۰ درجه سردترین نقاط استان همدان بوده‌اند.

مدیرکل هواشناسی استان همدان با بیان اینکه دیروز بعدازظهر نهاوند با دمای ۶ درجه گرم‌ترین شهر استان همدان بوده است، گفت: حداکثر دمای همدان در روز گذشته ۲ درجه بالای صفر بوده است.

برودت هوا در استان همدان سبب شده شرکت گاز استان همدان در ارتباط با افت فشار گاز هشدار دهد چراکه احتمال افت فشار گاز با توجه به برودت هوا وجود خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای اینکه با احتمال افت فشار مواجه نشویم بحث اعمال محدودیت خواهیم داشت که مردم با همکاری خود می‌توانند جلوی محدودیت در مصرف سوخت را بگیرند، گفت: در این زمینه معمولاً اطلاعیه صادر می‌شود اما باید بر لزوم رعایت نکات ایمنی و مصرف بهینه گاز طبیعی در فصل سرما توسط همه مشترکین تاکید کرد.

استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد و متناسب با فضا و ابعاد محیط با راندمان انرژی بالا عبدالله فیاض بر استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد و متناسب با فضا و ابعاد محیط با راندمان انرژی بالا تاکید کرد و گفت: تنظیم دمای معتدل اتاق بر روی ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد باید مورد توجه باشد.

فیاض با تاکید بر ضرورت اعمال مدیریت در مصرف بهینه گاز عنوان کرد: اگر مردم یک درجه وسایل گرمایشی خود را کمتر کنند ۵ تا ۶ درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود.

وی بابیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون هیچ گونه قطع گاز به علت افت فشار گاز رخ نداده است، گفت: همکاران ما با آمادگی کامل به صورت شبانه روزی در تلاش هستند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به بحث سرمای هوا اطلاعیه‌ای مبنی بر مصرف بهینه برق برای استان‌ها صادر شده است.

مشترکان بار وسایل گرمایشی و تجهیزات برقی خود را کاهش دهند

محمدمهدی شهیدی با بیان اینکه در سرمای هوا بحث اعمال مدیریت مصرف را خواهیم داشت که لازم است مردم همانند گذشته با ما همکاری کنند، گفت: با توجه به کاهش دما و افزایش مصرف گاز در سطح کشور و کمبود سوخت نیروگاه‌ها درخواست شده به منظور پایداری شبکه برق و گاز به ویژه در استان همدان، مشترکان بار وسایل گرمایشی و تجهیزات برقی خود را کاهش دهند.

وی گفت: محدودیت مصرف گاز در نیروگاه‌های کشور همزمان با برودت هوا افزایش یافته و از طرفی مصرف در نیروگاه‌ها دوگانه است به گونه‌ای که هم از مازوت استفاده می‌کنند و هم از گاز طبیعی بهره‌مند هستند و در فصل زمستان که مصارف خانگی افزایش پیدا می‌کند برای ایجاد تعادل در مصرف، گاز برخی از نیروگاه‌ها و واحدهای تولیدی با محدودیت مواجه می‌شود.

اهدای پاداش خوش مصرفی به مشترکان

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان اضافه کرد: به مشترکینی که مصرف انرژی خود را کاهش دهند پاداش خوش مصرفی تعلق خواهد گرفت.

با وجود اعلام شرکت توزیع نیروی برق همدان برای رعایت مصرف بهینه برق منطقه یک همدان اطلاعیه‌ای در خصوص خاموشی‌های امروز صادر کرده است.


این اطلاعیه خاموشی‌های چندساعته برخی مناطق همدان را اعلام کرده که به نظر می‌رسد برای پیشگیری از خاموشی‌های آتی باید از هم اکنون به فکر صرفه جویی در مصرف انرژی بود.

ضرورت مصرف بهینه انرژی آنجا بیشتر احساس می‌شود که آموزش و پرورش نیز وارد عمل می‌شود و مدارس در مناطق مختلف استان همدان تعطیل می‌شود.

لزوم کاهش مصرف انرژی

درست است که علت تعطیلی مدارس برودت هوا و یخبندان اعلام شده اما به نظر می‌رسد آنچه مدیران این مجموعه را به تعطیلی مدارس وادار کرده لزوم کاهش مصرف انرژی است چراکه با افزایش مصرف گاز شاهد افزایش خاموشی‌ها خواهیم بود.

به هر حال اگر صرفه‌جویی انجام نشود ناخواسته شاهد خاموشی در مصارف خانگی خواهیم بود و بر همین اساس مردم باید در مصرف انرژی نهایت صرفه جویی را رعایت کنند تا عارضه‌ای متوجه شهر و شهروندان نشود.

کد خبر 4834414

منبع: مهر

کلیدواژه: گاز برق نیروگاه برق برودت هوا سعید باقری شرکت برق همدان شرکت گاز همدان بارش برف سیل سیستان و بلوچستان بوشهر تعطیلی مدارس دهه فجر گرگان قزوین ایلام شهرکرد خطبه های نماز جمعه شیراز انتخابات 98 قاسم سلیمانی سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۰۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟

فرارو- کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی از گوشت قرمز به لبنیات رسیده و بر اساس آمار‌های فائو در سال ۲۰۲۳ تولید شیر و محصولات لبنی در ایران ۲۶۸ هزار تن کاهش پیدا کرده است. این در حالیست که صادرات همین محصولات ۴۲ درصد رشد داشته است.

به گزارش فرارو، محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران اخیرا گفته است: «متاسفانه افکار عمومی، تغییر قیمت محصولات لبنی را برآمده از طمع تولیدکننده می‌دانند غافل از اینکه این سیاست‌های دولت است که به افزایش هزینه‌های تولید و در ادامه گرانی محصول تمام‌شده می‌انجامد. در پی همین سیاستگذاری‌هاست که تعداد شرکت‌های لبنی ایران از بیش از ۱۰۰۰ شرکت در دهه ۸۰ به حدود ۲۰۰ شرکت افت کرده است. کاهش سرانه مصرف لبنیات به دلیل کاهش قدرت خرید مردم مشکل امروز صنعت لبنیات است و متولی حراست از قدرت خرید مردم هم تولیدکننده نیست بلکه مجلس، دولت و وزارتخانه‌های رفاه و اقتصاد و بانک مرکزی هستند.»

این آمار‌ها در شرایطی منتشر می‌شود که سرانه مصرف لبنیات در سال ۸۹ بالای ۱۸۰ کیلو بوده است، علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی نیز درباره کاهش مصرف لبنیات در کشور، گفت: «بنابر آخرین آمار سرانه مصرف لبنیات بدلیل کاهش قدرت خرید خانوار به ۵۵ تا ۶۰ کیلو رسیده است.»

کاهش آمار مصرف لبنیات در کشور را می‌توان دومین آمار کاهشی در خصوص اقلامی دانست که به لحاظ ارزش غذایی اهمیت زیادی دارند. پیش از این کاهش سرانه مصرف گوشت در کشور مورد توجه قرار گرفته بود. افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، در این باره گفته است: «بنابر آمار ۱۰ ماهه سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷.۱ کیلو رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.»

همزمان با افزایش قیمت اقلامی مثل گوشت و لبنیات، قدرت خرید اقشاری مثل کارگران نیز روز به روز کاهش پیدا می‌کند. علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری و عضو شورای عالی کار در این خصوص می‌گوید: مصرف گوشت قرمز و سفید کاهش پیدا کرده و افراد برای جبران پروتئین مبادرت به خرید سایر اقلام می‌کنند. اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنی نبوده که این کالا برای بدن مضر بوده یا فرد توان خرید داشته، اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی بر اساس دستمزدی که دارد سبب شده تا آن را از سبد خانوار حذف کند.»

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که چرا قدرت خرید اقلام خوراکی روز به روز کاهش پیدا می‌کند و این وضعیت با چه پیامد‌هایی همراه است؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با وحید محمودی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و اقتصاددان گفتگو کرده است:

تعداد زیادی از خانواده‌ها در طبقه «مسکینی» قرار گرفته‌اند

وحید محمودی به فرارو گفت: «وقتی که کشور در شرایط رکود تورمی قرار داد و همانطور که از اسم آن مشخص است، مزمن و مستمر است و البته با ارقام بالای ۳۰ درصد و ۴۰ درصد پیش می‌رود، طبیعیست که قدرت خرید خانوار، تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کاهش پیدا می‌کند. قدرت خرید واقعی یک خانوار، مبنا و اساس تصمیمات یک خانوار است؛ تصمیماتی که بودجه خانوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هر خانوار، بر اساس درامد ثابت خود، برنامه ریزی می‌کند تا منابع و درامد خود را برای خرید اقلام خوراکی و غیرخوراکی تقسیم کند. به طور طبیعی وقتی با تورم مزمن و افسار گسیخته مواجه می‌شویم، خانوار‌ها با محدودیت‌های شدید مواجه می‌شوند؛ بنابراین به طور طبیعی باید به شکلی برنامه ریزی کنند که نیاز‌های اساسی و ضروری خود را در اولویت قرار داده و پوشش دهند. اگر بر اساس خط فقر تقسیم بندی انجام دهیم. دو مفهوم «فقیر» و «مسکین» را داریم. مسکین حتی با صرف کردن تمام درآمدی که دارد نمی‌تواند نیاز‌های خوراکی خود را تامین کند چرا که فقر شدید دارد یا اصطلاحا (Ultra Poor) نامیده می‌شود. تعداد زیادی از خانوار‌ها در بخش مسکینی یا فقر شدید طبقه بندی می‌شوند.»

وی افزود: «خانوار‌هایی که در شرایط فقر شدید قرار می‌گیرند، عموما مستاجر هستند و باید هزینه‌ای را نیز صرف اجاره واحد مسکونی کنند، بنابراین برای آن که سرپناهی داشته باشند، ابتدا باید برای اجاره خانه هزینه کنند. وقتی هزینه‌های اجاره خانه در کشور مدام بالا می‌رود، فشاری که روی دوش خانوار‌ها ایجاد می‌شود نیز افزایش پیدا می‌کند، چرا که رشد درآمد‌ها برابر با رشد قیمت مسکن و اجاره بها نیست. هر اندازه خانوار‌ها هزینه‌های بیشتری را صرف مسکن کنند، به تبع آن، قدرت خریدشان کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه همه این شرایط، قدرت انتخاب نیز معنای خود را از دست می‌دهد و افراد مجبورند از تامین نیاز‌های اولیه و پایه‌ای خود شروع کنند.»

استمرار تورم، ساختار عرضه و تقاضا را نابود می‌کند

این اقتصاددان در ادامه گفت: «بر اساس الگوی «انستیتو تغذیه» ۱۳ الی ۱۴ قلم کالای استاندارد برای تغذیه وجود دارد که باید تامین شود (حتی به شکل حداقلی) تا یک فرد بتواند بالای خط فقر قرار گیرد. در این الگو، دقیقا مشخص شده که لازم است یک خانوار در ماه چند گرم گوشت، پنیر، نان، برنج، حبوبات و امثالهم مصرف کند. اما با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از کالا‌هایی که لازم است انرژی و سلامت بدن را تامین کنند، خریداری نمی‌شوند. میزان کالری روزانه مورد نیاز برای بدن یک مرد، ۲۵۰۰ کالری است. اما تامین این میزان کالری باید براساس مصرف همه اقلام ضروری و مغذی برای بدن تامین شود. وقتی میزان درامد فرد به خرید گوشت قرمز و پروتئین حیوانی نمی‌رسد، سعی می‌کند، این نیاز را با حبوبات و لبنیات جایگزین کند و وقتی که تورم پیش می‌رود، الگوی مصرف اقلام خوراکی در خانوار‌ها عقب نشینی بیشتری می‌کند و در نتیجه حتی مصرف لبنیات و حبوبات و حتی سبزیجات کاهش پیدا می‌کند و الگوی مصرفی شکل می‌گیرد که به شدت منتهی به افزایش ضعف و بیماری افراد خانواده می‌شود.»

وی افزود: «کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی مورد نیاز بدن، در کنار ایجاد بیماری در افراد می‌تواند با افزایش ترک تحصیل نیز همراه شود و عواقب دیگری نیز در جامعه ایجاد کند. اما علت العلل همه این موارد، تورم است که ناشی از ضعف در حکمرانی است. وقتی دولت ضعیف باشد و نتواند تورم را کنترل کند، پیامد‌های آن روی دوش خانوار خواهد بود بنابراین کلیت ریشه تورم به دولت‌ها باز می‌گردد.»

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: «وقتی شرایط تورم اقتصاد به شکل فعلی است و فشار‌های زیادی را نیز به صف عرضه وارد می‌کند، درواقع استمرار تورم و رکود تورم را شاهد خواهیم بود. رکورد تورمی (stagflation) بدترین شرایطی است که در اقتصاد کلان رخ می‌دهد. در این وضعیت، از طرفی خانوار تحت فشار تورم است و از طرفی تولید کننده تحت فشار هزینه‌های تولید قرار می‌گیرد و تغییر شکل بازار و مشکلات کمبود توان خرید مردم نیز تولید کننده را آزار می‌دهد. کاهش حاشیه فروش می‌تواند بنگاه‌های تولید را به سمت زیان دهی و حتی تعطیلی سوق دهد. به همین دلیل است که ما آثار تورم را نه فقط در طرف تقاضا، بلکه در طرف عرضه نیز می‌بینیم.»

دیگر خبرها

  • همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌یابد
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • تأمین بهینه برق صنایع در تابستان با همکاری در مدیریت مصرف
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تعداد فوتی های ناشی از گازگرفتی در زنجان کاهش یافت
  • شمار متوفیان ناشی از حوادث گاز در زنجان کاهش یافت
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند