Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@00:43:02 GMT

تنها راه مقابله با ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۳۷۱۷

تنها راه مقابله با ویروس کرونا

فوق تخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ویروس کرونا واکسن و درمان اختصاصی ندارد، رعایت بهداشت فردی را تنها راه مقابله با این ویروس دانست.

به گزارش مشرق، مسعود مردانی، با اشاره به بروز موارد جدید حاد تنفسی در شهر «ووهان» کشور چین، به ایرانیانی که در چین اقامت دارند و یا مسافر چین هستند، گفت: افرادی که در چین اقامت دارند باید از تردد غیر ضروری به شهرها و مناطق درگیر با این بیماری پرهیز کنند و به هموطنان و تجار ایرانی نیز توصیه می‌کنم از سفر غیر ضروری به مقصد چین تا اطلاع ثانوی جدا خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

آمادگی فرودگاه امام (ره) برای مقابله با ویروس کرونا علائم ویروس کرونا چیست؟

وی با اشاره به اطلاعیه سفارت ایران در پکن چین خاطرنشان کرد: دراین اطلاعیه از هموطنان درخواست شده با توجه به شیوع این بیماری در چین حتماً مقصد خود را در چین قبل از رفتن رصد و از تردد در اماکن مشکوک و آلوده خودداری کنند و در ادامه اگر چنانچه کار ضروری در این کشور ندارند از ورود و خروج به این کشور خصوصاً در شهرهای قرنطینه پرهیز کنند.

مردانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ایران برای پیشگیری از بروز و شیوع این بیماری ادامه داد: در فرودگاه امام خمینی (ره) تمام افراد در کلیه پروازهایی که از چین وارد ایران می‌شوند پیش از ورود مورد بررسی و در صورت مشاهده علائم مورد معاینه قرار می‌گیرند.

به گفته وی، ویروس کرونا ویروسی شناخته شده است که بعد از رینو و ویروس ها دومین علت عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی محسوب می‌شوند.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزادامه داد: دو نوع از این ویروس به نام سارس در سال ۲۰۰۳ در دنیا اپیدمی شد که در همان بازه زمانی ۷۷۴ مورد مرگ و میر را به خود اختصاص داد. همچنین درادامه نوع دیگر این ویروس درعربستان شیوع پیدا کرد و موجب مرگ و میر ۸۸۵ نفر شد، بعدها مشخص شد شتر و شیر شتر می‌تواند از عوامل انتقال این بیماری باشد.

وی ادامه داد: نسل جدید ویروس کرونا که در کشور چین شیوع پیدا کرده نوع جدیدی از ویروس کرونا است که با انواع دیگر آن متفاوت است.

مردانی درباره نحوه شیوع این ویروس در کشورچین توضیح داد: این ویروس ۳۱ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان کشور چین شیوع پیدا کرد و مشاهدات اولیه گواه این مهم بود که عمدتاً مبتلایان در بازار عمده فروشی ماهی و غذاهای دریایی فعالیت می‌کردند، که در همان روزهای آغازین شیوع این بیماری به تعطیلی بازار و انجام اقدامات سلامت و گندزدایی از این بازارها تقریباً این بیماری کنترل شد.

وی ادامه داد: این بیماری تشابه ۷۰ درصدی با ویروس سارس دارد و اولین مورد مرگ و میر ناشی از ابتلاء به آن در ژانویه ۲۰۲۰ در چین اتفاق افتاد، به دنبال آن تعدادی از پرسنل پزشکی و خدمت دهندگان سرویس‌های درمانی با این بیماری درگیر شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به روند شتابنده انتقال انسان به انسان این ویروس در دنیا اشاره کرد و گفت: بعد از کشور چین موارد ابتلاء در تایلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا، استرالیا و اخیراً طی ۴۸ ساعت گذشته در فرانسه مشاهده شده است.

مردانی افزود: به رغم اینکه سازمان جهانی بهداشت طی سه روز گذشته جلسه‌ای فوق العاده برای بررسی این بیماری تشکیل و هشدارهای لازم را به کشور چین و سایر مناطق درگیر این بیماری داده، ولی تاکنون این سازمان فراگیری ابعاد جهانی و محدودیت‌های بین المللی را برای مقابله با این ویروس تأیید نکرده است.

وی از قرنطینه بیماران و افراد در معرض خطر در کشور چین خبر داد و توصیه کرد: با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی به افراد توصیه می‌شود از انجام سفرهای غیر ضروری به کشور چین جدا خودداری کنند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به قرنطینه ۲۰ میلیونی در کشور چین، خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون ۸۳۵ مورد ابتلاء به این ویروس گزارش شده است.

وی با بیان اینکه احتمال انتقال این بیماری ازحیوانات زنده مثل گرگ، خفاش، خرگوش، نهنگ سفید و مار گزارش شده است، تاکید کرد: افرادی که با این حیوانات سرو کار دارند باید مسائل بهداشت فردی و اجتماعی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

مردانی، شست و شوی مکرر دست‌ها را مهم‌ترین و بهترین راه پیشگیری از ابتلاء به این بیماری ذکر کرد و گفت: رعایت بهداشت فردی در مقابل بیماران علامت دار مثل سرفه، تنگی نفس، آب ریزش بینی و علائم تنفسی است همچنین افرادی که سرفه و عطسه می‌کنند باید از دستمال کاغذی یکبار مصرف و یا درصورت نبودن دستمال حداقل در آستین لباس خود سرفه یا عطسه کنند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه بیمارستانی ۱۰۰۰ تختخوابی طی ۷ تا ۱۰ روز آینده در چین راه اندازی و تجهیز خواهد شد، ابراز امیدواری کرد که با تدابیری همچون جداسازی بیماران و یا افراد مشکوک مبتلا بتوان این بیماری را کنترل کرد.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا، خاطرنشان کرد: یادمان باشد این بیماری واکسن و درمان اختصاصی خاصی ندارد بنابراین لازم است برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری بهداشت فردی و اجتماعی را مورد توجه ویژه قرار دهیم.

مردانی در پایان، با تاکید بر اینکه هیچ موردی از ابتلاء به این بیماری در ایران مشاهده نشده است، افزود: طی هفته‌های آتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سمینار یک روزه‌ای درباره کرونا ویروس جدیدی که در چین شیوع پیدا کرده است، برگزار خواهد کرد و در این سمینار دستورالعمل کشوری مقابله و پیشگیری با این بیماری تبیین خواهد شد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا سلامت کرونا ویروس کرونا کروناویروس سازمان جهانی بهداشت چین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمریکا ایران سازمان بهداشت جهانی تایلند سفارت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدامیرمحسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است.

وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند.

ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و…، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.

وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.

ضیایی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود.

وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.

رئیس جامعه اورولوژی ایران، از افزایش سطح سواد سلامت جامعه به عنوان یکی از دلایل افزایش تشخیص بیماری‌ها نام برد و تاکید کرد: اگر کشور بر روی سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری کند، می‌توان از افزایش بار بیماری‌ها جلوگیری کرد.

در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است.

وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد.

زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم.

وی از فشارخون و دیابت به عنوان دو عامل نارسایی کلیه نام برد و افزود: نارسایی کلیه یکی از بیماری‌های هزینه ساز است.

رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود.

وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد.

مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد.

محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط کشور انجام می‌شود.

رادفر گفت: جامعه اورولوژی ایران در انجمن جهانی این رشته بسیار فعال است.

بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران، در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران