Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه خروج آمریکا از منطقه حتی از یک کشور نیز رقم بخورد،پیروزی بزرگ برای جریان مقاومت است،گفت: خروج نیروهای آمریکایی از عراق مقدمه خروج این نیروها از سایر کشورها است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین پورلسانی، کارشناس مسائل سیاسی و مدرس دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با تظاهرات عراق در خصوص اخراج آمریکا از این کشور اظهار کرد: در معادلات سیاسی یکی از مولفه های قدرت هر کشور حضور و پشتیبانی مردم از سیاست های نظام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  حوادث منطقه طی چند هفته اخیر به ویژه کشورهایی که در جبهه مقاومت قرار می گیرند با حضور مردمی در پشتیبانی از ساختار سیاسی کشور قوت و قدرت بیشتری گرفته است.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه اخراج آمریکا از کشورهای منطقه در عراق قوت بیشتری گرفته است، خاطر نشان کرد: کشورهای غربی به خصوص آمریکا مدتها تلاش می کردند تا اختلاف و تفرقه بین مردم ایجاد کنند که بتوانند حضورشان در عراق مستدام باشد، با شهادت این دو سردار و همراهانشان این حضور و پشتیبانی مردم در عرصه های سیاسی را پررنگ و نقشه های دشمن را نقش برآب کرد.

وی گفت: نقطه اوج حرکت مردم عراق در تظاهرات روز جمعه کشورعراق بود که با یک اعلام حضور صدها هزار نفری از  دولت خود در خصوص اخراج آمریکایی ها از خاک کشورشان حمایت کردند.

پورلسانی یکی از ابزارهای تاثیرگذار در رفتار دولت ها را فشار افکار عمومی و فضای روانی جامعه خواند و گفت: حضور گسترده و عظیم مردم که خواستار اخراج آمریکا از عراق هستند، قطعا در تصمیم گیری ها تاثیراتش را خواهد داشت.

وی اظهار داشت: انتقام ایران از آمریکا در حمله قرار دادن پایگاه عین الاسد نیز ناشی از  درخواست مردمی بود که با حضور میلیونی در تشییع جنازه سردار سلیمانی که خواهان انتقام بودند.

این کارشناس مسئول افزود: این حضورهای میلیونی قطعا در کشور عراق نیز بی تاثیر نخواهد بود و باعث ایجاد انگیزه در مسئولین دولتی عراق خواهد بود.

وی یادآور شد: خروج آمریکا از منطقه حتی از یک کشور نیز رقم بخورد، ایده آل جریان مقاومت اتفاق خواهد افتاد، این روند آغاز از عراق خواهد بود و در کشورهای دیگر روانتر می شود و پیروزی بزرگی برای جریان مقاومت در پیش است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۴۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل اتاق ایران و عراق: دلار می‌ریزد

جهانبخش سنجابی شیرازی در گفت‌وگو با تسنیم درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: نوسانات نرخ ارز تابع دو روند است که اولی انتظارات تورمی و دومی منطق اقتصادی است. منطق اقتصادی تابع قابل پیش‌بینی است و سازوکارهای مشخص خود را دارد، بنابراین در عمل نرخ ارز در بلندمدت را منطق اقتصادی مشخص خواهد کرد که باید این نرخ را پذیرفت.

وی در مورد تأثیر انتظارات تورمی بر بازار ارز گفت: هر گونه تغییر و تحول فضای سیاسی، اجتماعی، احساس ناامنی، بروز هیجانات، شروع کاری در سال جدید و... بر انتظارات تورمی تأثیرگذار است و این روزها شاهد هستیم که هیجانات لحظه‌ای در نوسانات نرخ ارز با شتاب فزاینده اثر خود را می‌گذارد.

این فعال اقتصادی ابراز کرد: هیجانات شتاب‌زده فاقد منطق اقتصادی است، چرا که در دو هفته یا یک ماه گذشته اتفاق محسوسی در اقتصاد و تجارت کشور روی نداده است تا بخواهد نرخ ارز را بنیادی افزایش دهد.

سنجابی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که انتظارات تورمی بر مردم چیره شده است، تأکید کرد: انتظارات تورمی به‌دلیل تنش‌های سیاسی منطقه‌ای موجب شده است نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یابد.

 این فعال اقتصادی تصریح کرد: این موضوع شرایطی را فراهم کرده است تا برخی سفته‌بازها بیشترین استفاده را از این تنش‌ها ببرند، چون آنها بهتر از مردم عادی می‌دانند که افزایش نرخ ارز نمی‌تواند به‌صورت طولانی‌مدت ادامه داشته باشد، بنابراین تلاش می‌کنند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از تنش‌های سیاسی ببرند و یا حتی به این تنش‌ها دامن بزنند.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: به‌نظر بنده، در کوتاه‌مدت باید نرخ ارز را به‌شکل‌های مختلف حفظ کرد، یکی از این اقدامات آگاه کردن مردم است، به‌عنوان نمونه، ترسیم چشم‌اندازی مشخص و اطمینان‌بخش از اینکه روند ناامن‌کننده در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در کشور وجود ندارد، راهگشاست.

وی بیان داشت: اقدام دیگری که می‌توان برای آرام کردن انتظارات مردم انجام داد این است که واقعیت‌های اقتصادی توسط بانک مرکزی و دولت تبیین شود؛ مثلاً اینکه آیا این نوسان نرخ ارز بر اساس منطق و متغیرهای اقتصادی نیست.

 سنجابی اضافه کرد: بهتر است این آمار توسط افراد غیررسمی‌تر و محبوب‌تر و افرادی که سودی در ارائه واقعیت‌ها به‌دست نمی‌آورند مطرح شود تا آرامش به فضای سیاسی، رسانه‌ای و روانی جامعه تزریق شود تا حداقل در کوتاه‌مدت روند شتابان افزایش نرخ ارز کند و کنترل شود.

* روند افزایش نرخ ارز متوقف خواهد شد

 این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان‌مدت متوقف خواهد شد و با هر شدتی که هیجانات موجب شده است نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

وی گفت: بنده به‌عنوان یک کارشناس مستقل عنوان می‌کنم که قطعاً به‌دلیل تورم بالا در کشور نرخ ارز در طول امسال درصدی افزایش می‌یافت، همان‌طور که در سال گذشته افزایش حدود 20درصدی نرخ ارز به‌دلیل تورم بالا در کشور را تجربه کردیم.

 سنجابی در پایان تأکید کرد: به‌طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی ـ امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده است با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد، بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته‌بازها نیفتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود.

دیگر خبرها

  • امیدواریم عملیات وعده صادق مقدمه پیروزی نهایی اسلام و مسلمین باشد
  • سید عمار حکیم: هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • پیروزی جبهه مقاومت و نابودی اسراییل پیام شفاف «وعده صادق» است
  • دبیرکل اتاق ایران و عراق: دلار می‌ریزد
  • اردن دست‌ساز استعمار انگلیس است
  • سفارت دانمارک در عراق تعطیل می شود
  • السودانی خواستار جدول زمانی برای خروج ائتلاف از عراق شد
  • «شهر هزار موشک» چگونه مقاومت کرد؟
  • آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند