Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-23@21:26:32 GMT

خرید آثار برتر هنرمندان در جشنواره هنرهای تجسمی فجر

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۷۳۳۷

خرید آثار برتر هنرمندان در جشنواره هنرهای تجسمی فجر

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خرید آثار برتر هنرمندان در جشنواره هنرهای تجسمی فجر خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از واحد ارتباطات و رسانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، هادی مظفری درباره‌ آخرین وضعیت جشنواره تجسمی فجر خاطرنشان کرد: همان‌طور که در آخرین اطلاعیه ستاد جشنواره اعلام شد، جشنواره با درخواست دبیران محترم بخش‌های ده‌گانه و تصویب شورای سیاستگذاری به‌عنوان عالی‌ترین رکن جشنواره بعد از مراسم چهلم شهادت سردارسلیمانی و جانباختگان هواپیمای اکراین از تاریخ ٢٩ بهمن تا ٥ اسفند برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره مکان برگزاری جشنواره نیز توضیح داد: قبلاً اعلام شده بود که این دوره در نمایشگاه بین‌المللی برگزار می شود اما با توجه به تغییر پنج روزه‌ زمان جشنواره، برنامه‌ریزی زمان‌های نمایشگاه بین المللی با جشنواره فجر تطابق نیافت. با این توضیح که جشنواره گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری از ٢٤ تا٢٨ بهمن برگزار می‌شود و نمایشگاه بعدی، صنعت نفت و گاز در تاریخ ششم اسفند ماه. جشنواره تجسمی فجر در میان دو نمایشگاه قرار می‌گرفت که زمان تغییر دکوراسیون و جمع آوری سایر نمایشگاه‌ها بود و آسیب جدی به این جشنواره می‌زد. از این رو مکان جشنواره را همچون سال قبل، به فرهنگستان هنر ـ مؤسسه صبا منتقل کردیم.

مظفری درباره استعفای دبیر جشنواره و سایر دبیران در فضای مجازی و نپذیرفتن استعفای دبیر از سوی وی، توضیح داد: اتفاقاتی که حد فاصل ١٣ دی و با شهادت تکان دهنده‌ی سردار سلیمانی شروع شد و سپس با درگذشت غم‌انگیز هموطنانمان در مراسم تشییع جنازه ایشان در کرمان و سقوط دلخراش هواپیما منتشر شد، همه‌ کشور را متأثر کرده بود و واکنش هریک از دبیران و داوران این جشنواره و سایرجشنواره ها نیز در همین شرایط و فضا اتفاق افتاد.

سطح تألمات روحی جامعه و هنرمندان به حدی بالا رفت که بسیاری از ایشان، بدون توافق جمعی و به‌صورت شخصی تصور کرده بودند این تصمیم، مناسب‌ترین روش برای سوگواری و همدردی با جامعه و خانواده‌های داغدار است که این اتفاق به‌صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شد و چنان برداشت شد که تصمیم جمعی است در حالی که به هیچ‌عنوان این‌گونه نبود.

در آن شرایط درخواست من و سایر مدیران برگزاری از جامعه هنری که قبول مسئولیت کرده بودند این بود که چند روزی صبور باشید تا در شرایط آرام‌تر بنشینیم و بهترین تصمیم را بگیریم اما باید قبول کرد که جو و فضای عمومی جامعه تأثیر گذارتر از خواهش و درخواست‌های ما بود.

او در پاسخ به اینکه با این شرایط، وضعیت شرکت‌کنندگان جشنواره به کجا می‌رسید؟ گفت: اتفاقاً نکته بسیار مهمی بود. بیش از ٣ هزار هنرمند و با ٦ هزار اثر در بخش‌های مختلف جشنواره شرکت کرده بودند و ما به‌عنوان برگزارکنندگان یک جشنواره ملی و رسمی امانتدار تک تک این آثار بودیم. همین امر باعث شد که استاد حقیقی درخواست مجدد ما را پذیرفتند که کار را به سرانجام برسانند. ایشان جلسه‌ای با دبیران بخش‌های دهگانه جشنواره برگزار و اعلام کردند من به کمک شما قادرم این بار را به مقصد برسانم و دبیران محترم نیز با بیانیه‌ای که در آن درخواست تعویق جشنواره به بعد از مراسم چهلم و نیز حذف بخش‌های غیرضروری جشنواره در جهت کمک به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان کردند، دعوت مجدد دبیرمحترم را پذیرفتند تا در قالب جدید و ایجاد شوراهای هنری در رشته‌های مختلف، جشنواره را تا پایان همراهی کنند و من می‌خواهم همین جا از رفتار مسؤلانه دبیر محترم و تمامی دبیران و داوران که چنین نقش و مسؤلیتی را پذیرفتند ، تشکر و قدردانی کنم.

رئیس جشنواره تجسمی فجر در پاسخ به اینکه وضعیت داوری‌ها و انتخاب نفرات برتر به چه شکل خواهد بود؟ نیز گفت: جشنواره تجسمی فجر یکی از بهترین فرصت ها برای معرفی هنرمندان و استعدادهای جوان و ظرفیت‌های استانی درسطح ملی است که اساتید، پیشکسوتان و مدیران گالری‌ها درکنار هم، ظرفیت‌های تجسمی را به جامعه معرفی کنند. از آنجا که طبق آیین‌نامه جشنواره در هر رشته ی دهگانه فقط امکان معرفی یک نفر و اهدای یک جایزه وجود دارد، در این دوره، شورای سیاستگذاری این اجازه را صادر نموده است که به جای انتخاب یک نفر و یک اثر، امکان خرید آثار بیشتری، هم برای عموم مردم و هم برای ستاد برگزاری فراهم شود و جشنواره در سقف اعتبارات نسبت به خرید آثار برتر اقدام کند.

به‌عنوان مثال در بخش خوشنویسی به جای انتخاب یک اثر از بین تمام رشته های نستعلیق، شکسته، نسخ و ثلث و نقاشی خط‌، ستاد جشنواره اجازه دارد تعداد بیشتری از آثار برتر را خریداری نموده و شورای هنری با هماهنگی  هنرمندان، آثار را قیمت گذاری و در معرض نمایش و فروش سایر افراد قرار دهد.

به عبارت دیگر امسال، جشنواره هنرهای تجسمی رویکرود اکسپو و فروش آثار شرکت کنندگان را ـ منوط به تأیید خود هنرمندان  دنبال خواهد کرد.

او درباره اینکه در این دوره نحوه‌ی حضور گالری‌ها چگونه خواهد بود؟ هم چنین توضیح داد: نشست‌هایی با حضور مدیران محترم گالری‌های تهران و برخی استان‌ها برگزار کردیم و درحال جمع بندی پیشنهادات مختلف هستیم که به‌زودی جمع بندی و جزئیات آن اعلام خواهد شد.

کار بررسی و انتخاب آثار از تاریخ ٢ بهمن آغاز و تا ٦ بهمن ادامه خواهد داشت و نتایج آثار راه یافته به‌زودی منتشر خواهد شد.

دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از تاریخ ۲۹ بهمن تا ۵ اسفند در موسسه فرهنگی و هنری صبا برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/4127/

منبع: آنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی هادی مظفری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۷۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره شعر رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسین سیدی مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) درباره برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: با برگزاری جشنواره‌های رضوی درصدد هستیم در راستای ترویج سیره امام رضا (ع) گام کوچکی در این زمینه برداریم.

سیدی با بیان اینکه در قالب شعر، برگزاری چهار جشنواره شعر عربی، جشنواره شعر ترکی، جشنواره شعر فارسی و جشنواره شعر کودک و نوجوان را همواره در برنامه داریم، افزود: در همین راستا درصدد ارتقای سطح این جشنواره‌ها از نظر کمی و کیفی هستیم.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به استقبال شاعران از این بخش جشنواره اشاره کرد و گفت: رغبت حضور شاعران نامی و حتی نوپا را برای تولید اثر در حوزه رضوی چشمگیر قلمداد کرد. طی دو سال گذشته، تعداد آثار رسیده به این جشنواره از ۴۰۰ اثر به ۱۰۱۰ اثر در سال گذشته رسیده و امسال نیز بیش از ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است.

سیدی در ادامه به لزوم کیفیت بخشی به محتوای آثار رضوی و اهمیت در تراز ملی بودن اشعار در این زمینه اشاره کرد و افزود: نباید درگیر کمیت و تعداد صرف آثار شد، در راستای توجه نکردن به موضوع کمیت آثار، برای جشنواره شعر فارسی شعار ملی تعریف کردیم تا همگی شعرها در تراز ملی و استانی باشند. در این صورت است که شاهد مجموعه شعر ناب در حوزه شعر فارسی رضوی خواهیم بود.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) گفت: امسال شعر رضوی در ابعاد بین المللی برگزار می‌شود، در این راستا محافل شعرخوانی در شهر کوفه عراق، در شهر استانبول ترکیه و همچنین در افغانستان برگزار می‌شود.

به گفته سیدی علاوه بر محافل شعری خارج از کشور در خلال جشنواره شعر رضوی، جشنواره شعر کودک رضوی نیز در داخل کشور برگزار می‌شود. همچنین کارگاه‌های آموزشی و شب شعر در قم، شیراز و خراسان رضوی با هدف توجه به عمق و معرفت شناسی امام رضا در اشعار، برگزار می‌شوند.

کد خبر 6086246 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • جایزه داستان و بازآفرینی در ۲ بخش رقابتی و ترویجی برگزار می‌شود
  • فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • سومین نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی برای حمایت از کودکان غزه
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره شعر رضوی
  • انزوای مطلق رژیم صهیونیستی در المپیک هنرهای تجسمی جهان
  • همایش فصلی اوج هنر برگزار شد
  • طراحی پوسترهای جدید به مناسبت شکست هیمنه آمریکا در طبس
  • طرح‌های گرافیکی سالروز شکست آمریکا در واقعه طبس منتشر شد
  • جشنواره شعر نفس پاک فراخوان داد