Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون هجوم نقدینگی در بورس؛ شاخص بازهم رکورد زد، مجوز کارگزاری به هیچ دستگاهی ندادیم، ویروس کرونا سهام وال استریت را پایین کشید، بدترین سقوط قیمت نفت از جولای تا کنون، دلار در صرافی‌های بانکی گران شد، خیز سکه برای رسیدن به ۵ میلیون با سیگنال داخلی و خارجی و فراخوان ۳۳ هزار هوندای مرگبار را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وام اجاره مسکن با سود ۱۸ درصد؛ معاون وزیر اقتصاد: «کاچی به از هیچی است»

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد طرح وام اجاره مسکن، گفت: بانک مرکزی با طرح وزارت امور اقتصادی و دارایی برای وام اجاره موافقت نکرده و در حال حاضر بانک عامل حوزه مسکن، در حال کار روی این طرح است و به احتمال زیاد هم، نرخ سود ۱۸ درصدی را اعمال خواهد کرد. محمدعلی دهقان دهنوی در پاسخ به این سوال که سود ۱۸ درصدی برای مستاجران زیاد نیست، تصریح کرد: به هر حال «کاچی به از هیچی است» و می دانیم که به مستاجران فشار وارد می‌شود، اما در شرایط فعلی طرح خوبی است. وی ادامه داد: در حال حاضر نرخ تبدیل رهن به اجاره، بین ۳۰ تا ۳۶ درصد است؛ به این معنا که هر یک میلیون تومان، ۳۰ هزار تومان بوده و در مجموع یک سال، برای مستاجران ۳۶۰ هزار تومان تمام می‌شود؛ پس اگر مستاجر وام ۱۸ درصد به صورت سالانه بگیرد، بهتر از پرداخت اجاره با نرخ ۳۶ درصد است. دهقان دهنوی تاکید کرد: اگر این وام قرض الحسنه بود و منابع ارزان قیمت پیدا می کردیم، طرح بسیار خوبی می‌شد؛ اما با توجه به اینکه منابع نداشتیم و می خواستیم از بازار این منابع را تامین کنیم؛ راهی جز این نبود که نرخ ۱۸ و یا حتی بیشتر بر آن اعمال شود. /مهر

هجوم نقدینگی در بورس؛ شاخص بازهم رکورد زد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش 5790 واحدی معادل 1.41 درصد به رقم 417 هزار و 1 واحد رسید. این در حالی است که در فرابورس شاخص کل با رشد 63 واحدی به رقم 5 هزار و 351 واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش 1545 واحدی معادل 1.41 درصد به رقم 111 هزار و 288 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد 3691 واحدی معادل 2.80 درصد، عدد 135 هزار و 541 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 2462 واحدی معادل 2.80 درصد به رقم 90 هزار و 421 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 7888 واحد افزایش معادل 1.61 درصد را رقم زد و به سطح 498 هزار و 825 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با 4224 واحد افزایش معادل 1.43 درصد به رقم 298 هزار و 863 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 11706 واحد افزایش معادل 1.37 درصد همراه بود و عدد 866 هزار و 976 واحد را به نمایش گذاشت.

 

مجوز کارگزاری به هیچ دستگاهی ندادیم

رئیس سازمان بورس عصر امروز شنبه ۵ دیماه در نشست هم اندیشی کارآفرینان جوان با وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: ۱۰۸ مجوز کارگزاری داریم که برخی در حال تبدیل به سهامی عام هستند. ما مجوز کارگزاری را به هیچ کس حتی وزارتخانه‌های نفت، نیرو کشاورزی نداده ایم. شاپور محمدی به تأمین مالی از طریق بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: طی سه سال اخیر بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کردیم در حالی که این عدد قبلاً ۱۰ هزار بود.

ویروس کرونا سهام وال استریت را پایین کشید

سی‌ان‌بی‌سی: دومین مورد ابتلاء به ویروس کرونا در حالی در آمریکا تائید شد که همزمان با تشدید شیوع این ویروس در چین، سهام وال استریت سقوط کرد و قیمت جهانی طلا به بالاترین سطح دو هفته‌ای رسید. اس‌اندپی ۵۰۰ هم در بدترین سقوط امسال خود ۰.۹ درصد از ارزش خود را از دست داد و در ۳۲۹۵.۴۷ بسته شد. میانگین صنعتی داو جونز ۱۷۰.۳۶ واحد یا ۰.۶ درصد سقوط کرد و به ۲۸۹۸۹.۷۳ واحد رسید؛ این در حالی است که در ابتدای معاملات، این شاخص بیش از ۱۰۰ واحد جهش کرده بود. کامپوزیت نزدک ۰.۹ درصد سقوط کرد و به ۹۳۱۴.۹۱ واحد رسید.

بدترین سقوط قیمت نفت از جولای تا کنون

سی‌ان‌بی‌سی: وحشت از شیوع ویروس کرونا و تاثیر منفی آن بر رشد اقتصادی جهان در کنار کاهش تقاضا برای نفت، قیمت طلای سیاه را در بدترین سقوط هفتگی خود از ماه جولای تاکنون قرار داده است. تحلیل‌گر ریموند جیمز، جان فریمن، می‌گوید: بازارهای نفت فرض را بر این گذاشته‌اند که وضعیت ویروس کرونا فعلاً رو به وخامت خواهد بود. قیمت نفت آمریکا این هفته را با سقوط بیش از ۷ درصدی به پایان رساند. شاخص برنت، که بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت است هم، این هفته ۶.۴ درصد سقوط کرد. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت در معاملات دیشب ۲.۲ درصد سقوط کرد و به ۶۰.۶۹ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیو تی‌آی، ۲.۵ درصد یا ۱.۴۰ دلار سقوط کرد و به ۵۴.۱۹ دلار رسید. شاخص دابلیوتی‌آی در معاملات دیروز تا ۵۳.۸۵ دلار پایین آمد که این ارزان‌ترین قیمت آن از ۳۱ اکتبر تا کنون است. همچنین این شاخص با ثبت سومین افت متوالی هفتگی ۷.۱ درصد از قیمت خود را از دست داد.

دلار در صرافی های بانکی گران شد

در معاملات امروز، شاهد افزایش قیمت دلار و یورو هستیم. به گونه ای که در صرافی های مجاز و بانکی سطح کشور، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ 13150 تومان از مردم خریداری شده و به قیمت 13350 تومان به متقاضی دریافت ارز فروخته می شود که نسبت به پایان هفته گذشته، 350 تومان رشد داشته است. همچنین در این صرافی ها، هر اسکناس یورو به نرخ 14650 تومان از مردم خریداری شده و به قیمت 14850 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که نسبت به روز پنج شنبه، همانند دلار، 230 تومان گران تر شده است.

خیز سکه برای رسیدن به 5 میلیون با سیگنال داخلی و خارجی

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران امروز با رشد حدود ۱۵هزار تومانی نسبت به روز معاملاتی گذشته ( پنجشنبه سوم بهمن ) به بهای چهار میلیون و ۹۱۰ هزار تومان فروخته شد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار آزاد تهران امروز به بهای چهار میلیون و ۸۹۰ هزار تومان فروخته شد. همچنین نیم سکه نیز دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۳۰ هزار تومان داد و ستد شد. هر گرم طلای خام ۱۸ عیار ۵۰۰ هزار تومان و هر مثقال طلا نیز دو میلیون و ۱۶۸ هزار تومان به فروش رسید. به نقل از ایرنا، قیمت انواع سکه و طلا در بازارهای داخلی، امروز روندی افزایشی داشت که مهم‌ترین علت افزایش قیمت دلار و همچنین رشد بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بوده است.

سرایت تب ویروس چینی به بازار طلا

ابهامات مالی که با شیوع سریع ویروس کرونا در چین به وجود آمده است، از تقاضا برای طلا به عنوان دارایی امن حمایت می‌کند. بسیاری از اقتصاددانان نگران گسترش شیوع این بیماری در سراسر چین و کندی رشد اقتصادی این کشور هستند که اقتصاد جهانی را هم متاثر خواهد ساخت. به گفته کریستینا هوپر، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در شرکت اینوسکو، طلا معمولا در برابر ریسکهای ژئوپلیتیکی و ریسکهای غیرقابل کنترل افزایش پیدا می‌کند.

در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۸ نفر شرکت کردند که ۱۰ نفر معادل ۵۹ درصد افزایش قیمت و دو نفر معادل ۱۲ درصد کاهش قیمت طلا را پیش بینی کردند و پنج نفر معادل ۱۹ درصد نظری نداشتند. در این بین، ۷۸۹ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایه گذاران شرکت کردند که ۵۲۵ نفر معادل ۶۷ درصد افزایش و ۱۴۵ نفر معادل ۱۸ درصد کاهش قیمت را پیش بینی کردند در حالی که ۱۱۹ نفر معادل ۱۵ درصد نظری نداشتند.

ثبت نام خودرو با دوپینگ ۳ تا ۶ میلیون تومانی

مهر: تب تند خرید و فروش خودرو از سوی شرکت های خودروسازی باعث حضور واسطه گرانی در این بازار شده است که با تبلیغ در فضای مجازی سعی می کنند از نیاز متقاضیان ثبت نام خودرو سوءاستفاده کنند. 

مدیر یک کسب و کار مجازی می‌گوید معمولاً از چند روز قبل از ثبت نام از کم و کیف بازار، قیمت و نوع محصولات مطلع می‌شویم و همه بخشنامه‌های مرتبط را از طریق صفحاتی که در شبکه‌های اجتماعی در اختیار داریم در دست مشتریان قرار می‌دهیم. البته برای اینکه افراد ثبت نام درست و به موقعی داشته باشند باید از چند روز قبل نوبت ثبت نام خود را رزرو کنند. به گفته او مشتریان با حضور در دفتر شرکت مورد نظر برای ثبت نام در روز و ساعت بازگشایی فروش اینترنتی جهت ثبت نام اقدام کرده و با رسیدن به درگاه بانکی وجه خرید اعتباری این خودروها از طریق کارت بانکی و رمز دوم به حساب خودروسازان واریز می‌شود.

او در ادامه می‌گوید: پس از اتمام ثبت نام دستمزد دریافتی شرکت بابت ثبت نام خودروهای مختلف دریافت می‌شود که بستگی به مدل خودروها متفاوت است وهزینه هایی از ۳ تا ۶ میلیون تومان و حتی بیشتر در انتظار خریداران است. فرد مورد نظر تضمین این نوع از ثبت نام را ارسال پیامکی می‌داند که پس از اتمام ثبت نام برای متقاضیان خرید خودرو ارسال می‌شود و مدعی آن است که هزینه دریافتی جهت ثبت نام افراد پس از ارسال این پیامک صورت می‌پذیرد. او همچنین می‌گوید ما به دلیل در اختیار داشتن اینترنت پرسرعت و افراد مجربی که در ثبت نام بسیار حرفه‌ای هستند بیشتر موارد ثبت نامی را با موفقیت به اتمام می‌رسانیم.

فراخوان ۳۳ هزار هوندای مرگبار   مقامات استرالیا به ۳۳ هزار مالک خودروهای هوندا هشدار داده‌اند تا به سرعت از رانندگی با آنها خودداری کنند. در حالی که مشکل کیسه‌های هوای تاکاتا همچنان ادامه دارد، هوندا تصمیم گرفته است تا این خودروها را پس بگیرد. پس از دو سانحه مجزا که منجر به مرگ و آسیب جدی شدند و در بررسی‌ها ارتباط آنها با نوع جدیدی از محرک‌های کیسه هوای تاکاتا مشخص شد، کمیسیون رقابت و مصرف‌کنندگان استرالیا دستور به خروج خودروهای بیشتری از جاده داده است چراکه جایگزینی برای این قطعات وجود ندارد. کمیسیون مزبور در بیانیه خود اعلام کرد: «مالکان خودروهای مشمول باید به سرعت از رانندگی با خودروهای خود خودداری کنند. هوندای استرالیا نامه‌ای به مالکان خودروهای مشمول ارسال می‌کند و از آنها می‌خواهد با مرکز تماس فراخوان هوندای استرالیا تماس بگیرند تا روند باز پس‌گیری خودروهایشان آغاز شود.» با توجه به اینکه مدل‌های فراخوان شده قدیمی هستند، هوندا قطعات لازم برای جایگزینی را ندارد و از این رو وادار به پس گرفتن خودروها شده است. /دنیای اقتصاد   همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اجرا می‌شود؟

حسینعلی حاجی‌دلیگانی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال 99 درباره تعیین حداقل دریافتی شاغلان و بازنشستگان به میزان دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در ماه گفت: براساس این مصوبه، حقوق افرادی که میان دو میلیون و پانصد هزار تا 4 میلیون تومان دریافتی دارند، حداقل افزایش را پیدا می‌کند که به نوعی در حق آنها اجحاف می‌شود. عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 99 کل کشور تاکید کرد: برای حل این موضوع و کمک به این رده از حقوق‌بگیران شاغل و بازنشسته پیشنهاداتی مطرح شده و قرار است، در کمیسیون تلفیق بودجه چاپ شده و برای ارائه در صحن علنی در اختیار نمایندگان مجلس قرار بگیرد. البته پیشنهاداتی در این مورد در جلسه کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شد زیرا افزایش پلکانی حقوق ضمن داشتن یک سری ویژگی‌های مثبت، در روند افزایش حقوق برخی از طیف‌ها مانند همین حقوق‌بگیران بین 2.5 تا 4 میلیون تومان خلاهایی را ایجاد می‌کند و این اشخاص از نسبتی که مشمول مابقی بازنشستگان و حقوق بگیران می‌شود، برخوردار نمی‌شوند. حاجی‌دلیگانی همچنین با اشاره به اینکه مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان جدای از موضوع همسان‌سازی حقوق آنها اجرایی می‌شود، گفت: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مطابق قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه در جای خود انجام می‌شود و امسال هم 6 هزار میلیارد تومان بودجه به منظور اجرای این قانون برای بازنشستگان لشکری و کشوری تخصیص داده شده است که امیدواریم در سال 99 عملیاتی شود. /خانه ملت

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: عبدالحسین مجدمی اکبر طبری اجلاس داووس عباس تبریزیان طرح گام کروناویروس سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه بازار سرمایه بازار خودرو پیش فروش خودرو خرید خودرو قیمت دلار قیمت سکه ویروس کرونا حقوق بازنشستگان وام اجاره مسکن عبدالحسین مجدمی اکبر طبری اجلاس داووس عباس تبریزیان طرح گام کروناویروس سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۷۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، میزگرد «مطالبات کارگران؛ از امنیت شغلی تا مزد عادلانه» با هدف بررسی لایحه اصلاح قانون کار دولت در آستانه هفته کارگر با حضور محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) و علی‌حسین رعیتی فرد (معاون روابط کار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در یک برنامه تلویزیونی برگزار شد.

در این میزگرد، محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) اظهار کرد: اصلی‌ترین مطالبه کارگران ما امنیت شغلی است و در دیدارهای اخیر رهبر انقلاب با کارگران نیز ایشان نظر مساعدی در قبال آن داشتند.

وی افزود: مجلس نیز در این دوره تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای در حوزه تبدیل وضعیت شاغلان داشت. در سال گذشته با واگذاری برخی برندها مثل داروگر و... و اقداماتی ذیل عنوان کوچک‌سازی دولت مشکلاتی برای کارگران نیز مواجه بودیم. برخی کارخانه‌ها را می‌گیرند و وقتی می‌بینند سود ساخت و ساز بیشتر است، تولید کارخانجات تعطیل می‌شود.

باقری با اشاره به موضوع جهانی‌سازی قیمت‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سنوات اخیر گفت: گران‌سازی انرژی با توجیهات نادرست باعث شد تولیدات ما به سمت دلاری شدن برود و مزد کارگران ما ریالی بماند. به هرحال خصوصی‌سازی، گران‌سازی قیمت‌ها و آزادسازی و موقتی‌سازی نیروی کار امروزه به چالش اصلی کارگران ما بدل شده است.

او در پایان ابراز امیدواری کرد: امید است با اصلاح قانون کار و دائمی شدن قراردادها، امنیت شغلی در کشور افزایش یابد.

شرایط اخراج کارگر در ماده ۲۷ قانون کار مشخص خواهد شد

در ادامه علی حسین رعیتی فرد با اشاره به اهمیت امنیت شغلی کارگران اظهار کرد: با آسیب‌شناسی ما و تاکید رهبری و رئیس جمهور بر امنیت شغلی ما کمیته‌هایی را با حضور شرکای اجتماعی خود برگزار کردیم که در نهایت به یک لایحه درباره اصلاح قانون کار رسیدیم.

وی افزود: وزارت کار پیشنهاد داده است که کارگران دارای کار مستمر پس از ۵ سال به قرارداد دائمی برسند. ماده ۲۷ هم نیاز به اصلاح داشت تا کارفرما بتواند با کارگرانی که تولید را دچار اخلال می‌کنند متناسب با آیین‌نامه‌های انضباطی برخورد کند تا عدالت میان هردو گروه ایجاد شود.

رعیتی فرد تصریح کرد: در بحث اجرای طرح طبقه‌بندی برای بهبود مزد کارگران نیز در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.

معاون روابط کار وزیر کار اظهار کرد: برای اولین فرصت این لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بعدی (دوازدهم) تقدیم خواهد شد.

در ادامه این میزگرد محسن باقری تصریح کرد: بحث عبارت «اگر در قرارداد مدت زمان قید نشود» از ماده هفت قانون کار حذف شده است. از امسال نیز کلیه کارگرانی که مشمول ماده ۷ هستند باید در ادارات کار رای مساعد بگیرند.

معاون روابط کار وزیر تعاون افزود: آیین نامه مصوب دولت قبل باید تبدیل به قانون شود تا تمامی ارکان روابط کار به آن مقید باشند. ما در قانون بیمه بیکاری نیز مشکل داریم و به دنبال این برنامه در این قانون هستیم که استفاده کننده از بیمه بیکاری در چهارچوبی بتواند به کار بازگردد.

اخراج کارگران قبل از ۵ سال و دائمی شدن قرارداد کار مستمر با رای مراجع حل اختلاف!

رعیتی فرد تصریح کرد: اگر کارفرما قبل از اتمام قرارداد نیروی کار را اخراج کند، باید در مراجع حل اختلاف در ادارات کار مسئله را حل کند. اگر در قانون پیشنهادی کارفرما بخواهد قبل از ۵ سال کارگر را اخراج کند، باید مراجع حل اختلاف ما موضوع را تایید کنند تا کارگر اخراج شود.

محسن باقری در ادامه این میزگرد با اشاره به اهمیت سازوکار شورای عالی کار در تعیین مزد گفت: بهترین ساختار موجود برای حل مسئله مزد شورای عالی کار است و مجلس وظایف دیگری دارد و بدیل نمی‌تواند باشد.

وی ادامه داد: درباره تعداد اعضای شورای عالی کار و اینکه عادلانه است، از ناحیه گروه کارگری بحث وجود دارد اما به هرحال ساختار تعیین مزد سه جانبه است و این مزیت مهمی است که نباید آن را فراموش کرد.

عضو شورای عالی کار تاکید کرد: ما برای تعیین مزد مبانی داریم و دو بحث تناسب نرخ تورم و سبد حداقل معیشت کارگری برای تعیین مزد ملاک است. مزد نیز باید هزینه‌های زندگی را پوشش دهد. ما مسئولیت کاری که کردیم را برعهده می‌گیریم و همیشه پای میز مذاکره هستیم و برای توافقات بهتر همیشه در صحنه هستیم.

در ادامه علی حسین رعیتی فرد در پاسخ به این نظرات اظهار کرد: شیوه تعیین حداقل مزد در دنیا متفاوت است. یکی از شیوه‌ها اخذ مشورت از شرکای اجتماعی و تعیین مزد توسط دولت است و شیوه دیگر توافق سه جانبه میان شرکای اجتماعی است. سازمان‌های جهانی همه این شیوه‌ها را تایید می‌کنند. اکنون شورای عالی کار نمی‌تواند بدون تصمیم مزدی کشور را منتظر توافق خود نگه دارد و ما در نهایت نمی‌توانیم بازار کار را بدون تصمیم مزدی رها کنیم.

وی تاکید کرد: مجلس عصاره ملت است و نماینده کارگران، کارفرمایان و همه گروه‌ها در مجلس هستند و اشراف خوبی به شرایط کشور دارند. مجلس می‌تواند با اخذ نظرات کارفرمایان و کارگران در مجلس، به عدد عادلانه‌ای برسند. البته دولت نیز پیشنهادات مزدی خود را می‌دهد. سازمان جهانی کار نیز حاکمیت داخلی کشورها را زیر سوال نمی‌برد و با این موضوع مخالفت نخواهد کرد.

از نظر امام خمینی پذیرش مزد اندک از روی ناچاری ایراد شرعی دارد

محسن باقری در پاسخ به این بحث بیان کرد: شورای عالی کار در موضوعات مختلف به جز مزد هم تصمیم می‌گیرد. درمورد دستمزد نیز عقدی عهدی و رضایی است و اگر کسی مجبور به کار با مزد اندک باشد، از نظر شرعی ایراد دارد. نظر امام خمینی نیز از نظر فقهی این است که اگر کارگری بخاطر فشار مالی و خانواده مجبور به کار و قراردادی شود، آن قرارداد ایراد شرعی دارد.

وی تصریح کرد: اینکه رضایت کارگران در شورای عالی کار اخذ شود، بخاطر همین مبنای فقهی است که مورد تایید شورای نگهبان است و مکانیزم رضایت کارگران در شکل پیشنهادی جدید دولت مشخص نشده و ناگزیر مخالفت گروه کارگری با طرح واگذاری تصمیم مزدی به مجلس را شاهد هستیم.

معاون روابط کار وزیر تعاون با اشاره به تغییرات کاهشی نرخ تورم برمبنای ارائه شده از سوی دولت گفت: مطالبات انباشته مزدی طی سال‌های گذشته را نمی‌توان یک شبه حل شود. ما در سه سال گذشته ۱۱۹ درصد افزایش مزد داشتیم که بی‌سابقه است. البته مشکل کارگران با این افزایش حل نمی‌شود اما دولت در راستای حل مسئله نسبت مزد و تورم درحال برنامه ریزی است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898928

دیگر خبرها

  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • آماده‌سازی ۵۴۴ هکتار زمین در استان بوشهر برای طرح نهضت ملی مسکن
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟