Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس جدید ستاد گردشگری شهرداری تهران در نشست خبری، برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و اقدامات پیش بینی شده برای ویژه برنامه های نوروزی این ستاد را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان «مهرشاد کاظمی» در ابتدای نشست تبیین برنامه های ستاد گردشگری شهرداری تهران گفت: تهران علی رغم ظرفیت های فراوانی که برای جذب مسافرین شهرستانی و حتی توریست های خارجی دارد، خوب شناخته و معرفی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حدود دو ماه است که مسئولیت ستاد گردشگری را عهده دار شده ام، افزود: با توجه به آشنایی و شناختی که از موضوع گردشگری دارم برنامه های کوتاه مدت و میان مدتی را برای پیشبرد اهداف ستاد گردشگری شهرداری تهران تعریف کردم.
 

مهمترین برنامه های ستاد گردشگری شهرداری
کاظمی تصریح کرد: از آن جا که اطلاعات حوزه گردشگری علی رغم فراوانی به صورت پراکنده وجود دارد و جامع نیست، سامانه جامع گردشگری را راه اندازی کردیم که فاز اول آن تا قبل از نوروز افتتاح خواهد شد که در آن تمامی مراکز فرهنگی، هنری، تاریخی و گردشگری معرفی می شود.  

وی ادامه داد: این سامانه بر مبنای نقشه، اپلیکیشن و سایت Visit.Tehran.ir طراحی شده است و در آن تاریخچه ای از بناها و عمارت ها و سیر تاریخی آن ها و توضیحاتی در مورد مراکز خرید و همچنین توریست سلامت ارائه می شود. 

رییس ستاد گردشگری شهرداری تهران در ادامه اظهار داشت: بانک اطلاعات گردشگری تهران نیز دیگر سامانه حوزه گردشگری است که در حال حاضر به صورت مستقل کار می کند و تصمیم بر این است که تا سال آینده با سامانه جامع گردشگری تجمیع و به عنوان زیرمجموعه سامانه جامع محسوب شود. در بانک اطلاعات گردشگری تهران حدود 600 کتاب با موضوع گردشگری و با کلید واژه های گردشگری، توریسم و آثار تهران قرار داده شده است.

وی افزود: همچنین پایان نامه هایی که با موضوع گردشگری به نگارش در آمده اند چمع آوری و به صورت کتابچه در این سامانه قرار داده شده اند. علاوه بر این آدرس هتل ها، سفره خانه های سنتی، حدود 200 گالری، سینماها و تماشاخانه ها در این سامانه وجود دارد. 

کاظمی با اشاره به اینکه حدود 1700 نقطه در تهران در برنامه های تهران گردی شورای شهر مورد بازدید قرار گرفته، گفت: تقویم گردشگری و رویدادهای گردشگری تهران، ایران و جهان، سایت ها و اپ های مرتبط با موضوع تهران و نشریاتی که در مورد گردشگری منتشر می شوند در این بانک معرفی می شوند. 

وی ادامه داد: کلاس های رایگان تهران پژوهی و تهران شناسی از هفته آینده راه اندازی می شوند و اولویت برای شرکت کنندگان در وهله اول به شورایاران، پرسنل شهرداری و افراد فعال در تورهای گردشگری اختصاص دارد که به این افراد مدرکی با همکاری دانشگاه های تهران و علمی کاربردی داده می شود.

برگزاری نخستین جایزه گردشگری تهران

رییس ستاد گردشگری تهران عنوان کرد: اولین دوره مراسم جایزه گردشگری تهران سال آینده برگزار خواهد شد که در آن به پایان نامه، رسانه، خبرنگار، کتاب، شورایار، مکان، ناشر، ایده و آژانس برتر و فعال در حوزه گردشگری جوایزی اهدا خواهد شد.

وی بیان داشت: سال آینده همچنین نمایشگاه «جاذبه های گردشگری تهران 1400 » را در هفته تهران خواهیم داشت. علاوه براین برای حمایت از گالری ها، گالری گردی را در روزهای جمعه در دهه فجر و با حضور هنرمندان خواهیم داشت. با توجه به ظرفیت های بالای شورایاری ها و محلات برنامه ای برای شورایاران در نظر گرفتیم که بتوانند روزهای پنجشنبه محله خود را معرفی کنند و برای محله هایشان جذب گردشگر داشته باشند.

وی افزود: «حکایت تهران» را با همکاری شورایاری های تهران راه اندازی کردیم که داستان های تهران را معرفی می کند.

برنامه های نوروزی ستاد گردشگری

کاظمی با بیان اینکه شهرداری تهران با توجه به همزمانی تولد حضرت علی(ع) و چند رویداد دیگر با عید نوروز امسال برنامه های مفصلی را برای این ایام در نظر گرفته است، گفت: در راستای شعار «تهران شهری برای همه» نوروزگاه امسال از 15 تا 29 اسفند بخش اول برنامه ها و از 29 اسفند تا 15 فروردین 99 بخش دوم برنامه های یکپارچه خود را اجرا می کند. 

وی ادامه داد: راه اندازی های کارناوال های شادی، گروه های موسیقی و تئاتر در نقاط مختلف تهران که با همکاری سازمان زیباسازی، شهرداری های مناطق اداره کل فرهنگی و ستاد گردشگری انجام می شود از دیگر برنامه های نوروزی است.

 رییس ستاد گردشگری شهرداری تهران با بیان اینکه باید به معرفی آداب و آیین هایی که برای ورود به نوروز در فرهنگ ما وجود دارند، توجه بیشتری کنیم، اظهار داشت: میر نوروز یا نوروز خوانی، سبزه رویاندن در 20 اسفند، خانه تکانی و قالیشویی که نماد آن در چشمه علی است، از جمله این آیین ها به شمار می روند. 

کاظمی ادامه داد: آیین هایی مانند چهارشنبه سوری، جمعه آخر سال و آشتی کنان و همچنین سمنو پزان که در کشورهای آسیای میانه از جمله تاجیکستان توجه ویژه ای به آن دارند و به آن «سی ملک» گویند، نیز از دیگر آیین ها برای ورود به نوروز است.

وی یادآور شد: حدود 500 هزار پک تهیه شده که در آن نقشه تهران و مکان هایی که در عید خدمات دهی می کنند قرار داده شده است. این پک ها از طریق 100 ایستگاه ثابت و متحرک توزیع خواهند شد. با همکاری بانک های شهر، گردشگری و آینده تخفیف هایی که اماکن و مجموعه های مختلف برای نوروز در نظر گرفته اند به صورت کارت در این بسته ها قرار می گیرد.

وی افزود: 10 دستگاه اتوبوس گردشگری برای نوروز به صورت رایگان در نظر گرفته شده که راهنما در اتوبوس ها به معرفی جاذبه ها و اماکن می پردازد و افراد به ایستگاه ها و مسیرهای تعریف شده که اکثر آن ها در مناطق 11 و 12 واقع شده اند، منتقل می شوند.

تبدیل«ستاد» به «سازمان» گردشگری

کاظمی در خصوص ساختار ستاد گردشگری، بیان داشت: ستاد گردشگری در گذشته زیرمجموعه اداره کل رفاه بود و توجه چندانی به ظرفیت های آن نمی شد. از سال 91-92 به عنوان ستاد نوروزی فعالیت می کند. در دوره جدید مدیریت شهری توجه بیشتری به موضوع گردشگری می شود و لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران تهیه شده و کارگروه این کار تشکیل شده و منتظر تصویب در صحن شورا است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: می توان از گردشگری برای  درآمد پایدار، همبستگی ملی و ایجاد شور و نشاط در مردم استفاده کرد و اگر سازمان گردشگری در شهرداری ایجاد شود انجام این امور با سهولت بیشتری میسر می شود.

 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد فهما مسجد رویداد ملی فهما جاذبه های گردشگری گردشگری ایران توسعه گردشگری گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۸۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد

نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری برگزار و بخش‌های رقابتی و ترویجی و کارگاه‌های پیش‌بینی شده برای این رویداد تشریح شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، نشست خبری رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.


در این نشست، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه و رییس حوزه هنری اصفهان و حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی،   میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، علی عباسی مشاوره علمی جایزه بازافرینی، الهام زارع زاده دبیر اجرایی این جایزه و جمعی از اصحاب رسانه حضور داشتند.

در ابتدای جلسه، احمد نوری رییس این جایزه ضمن خیر مقدم به حضار و اصحاب رسانه گفت: داستان، موضوع با اهمیتی است که در  قالب‌های مختلف هنری از سینما و تئاتر گرفته تا هنر‌های تجسمی نیز موثر است، لذا در گفتگو‌هایی که با دوستان ملی و کشوری نسبت به اهمیت داستان و بازآفرینی داشتیم، رفت و برگشت‌هایی انجام و نتیجه آن برگزاری اولین جایزه ملی داستان و بازآفرینی شد.

قلب حرکت فراتهران، مساله روایت است

در ادامه، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه حوزه هنری اصفهان به عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی هنر انقلاب محسوب می‌شود، گفت: مفتخریم که اصفهان پایگاه جایزه داستان و بازآفرینی است.


وی ادامه داد: قلب حرکت فراتهران، مساله روایت است، آن هم به تکیف قانونی و هنری حوزه هنری. روایت هویت انقلاب اسلامی که در دوره جدید حوزه هنری شکل گرفته است، روایت ایرانی است که هم در فرم و هم محتوا حرف‌هایی برای گفتن دارد.  


لشکری اظهار داشت: پایگاه گفتمان هنر انقلاب اسلامی و قله این اتفاق حوزه هنری است و ما در روایت آن را ادامه دادیم، البته آن را در داستان محدود نکردیم، به عنوان مثل  در کنسرت نمایش کنلل، ایران را از زاویه‌ای هنری و خلاقانه روایت کردیم. حال ما بنا داریم اتفاق جدیدی در  حوزه روایت داستان نیز رقم بزنیم.

 بازافرینی داستان انقلاب در یک جایزه ملی

در ادامه برنامه، میلاد عرفان پور بیان داشت: ما در دوره جدید حوزه هنری، شاهد نهضت تحولی هستیم. با حضور استاد دانشگر در حوزه ادبیات داستانی، داستان، رمان و در بحث روایت، تولید و ترویج آثار و تربیت هنرمندان ادبیات داستانی را پیش می‌بریم و این مساله مهم، در فراتهران نیز درخشش پیدا کرده است.
 ما هم در معاونت راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، در حوزه داستان همین نگاه داریم که بنا نیست همه اتفاقات در تهران بیافتد مثلا هفته گذشته، نشست افتتاحیه مدرسه روایت در استان سمنان انجام شد.


وی در پایان سخنانش تاکید کرد:جایزه داستان و بازآفرینی، یک اتفاق ملی و بازافرینی داستان انقلاب است. ما تلاش داریم اتفاق نواورانه‌ای در  این رویداد بیافتد.

در ادامه، علی عباسی مشاوره علمی جایزه بازافرینی،   از مشهود بودن موارد نشانه شناسی در پوستر این جایزه حرف زد و افزود گفت: در اهمیت روایت می‌توان به جنایت غزه اشاره کرد، این جنابت حتما باید روایت شودآن هم به شیوه‌ای درست، تا ماجرا و مفاهیمش به درستی منقل شود. در تعریف بازآفرینی نیز کشف کنش یا سخن آغازین لحاظ می‌شود. بازآفرینی هم در پژوهش و هم در خلق اثر هنری بسیار اهمیت دارد.  

 بحث داغ جریان سازی در جایزه ملی داستان و بازافرینی

در ادامه الهام زارع زاده دبیر اجرایی این جایزه بیان داشت:  جامعه ما مصرف کننده جدی داستان است و در کارزاری هستیم که توسط داستان (استوری) به ما هجمه وارد می‌شود ما این به این نیاز و هجمه نمی‌توانیم  پاسخگو باشیم.


زارع زاده در ادامه افزود: همه توجه جایزه ملی داستان و بازافرینی است که  هنرمندان به این مهم ورود کنند که چطور می‌توان با گنجینه‌های ملی و تمدنی‌چون موسیقی، نگارکری، معماری، آیین‌ها و اسطوره‌ها زمینه داستان و بازآفرینی را فراهم آورد و ما در پی این هستیم که این جشنواره بتواند این جریان سازی را انجام دهد.
وی در توضیح ساختار جشنواره اظهار داشت: ما دو دسته فعالیت عمده را طراحی کردیم، شامل فعالیت‌های رقابتی و ترویجی.


در قسمت رقابیتی تولید و بررسی داستان پنج بخش رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستار نویسی و طرح داستان را لحاظ کرده‌ایم.

تشریح بخش‌های رقابتی- ترویجی جایزه

دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به اینکه بخش حمایت از طرح‌های داستانی بخشی ویژه‌ای در راستای حمایت و تولید اثر است، گفت: بخش رقابتی از امروز شروع می‌شود، تا تیر ماه ادامه دارد و بنا به استقبال مخاطبان این زمان می‌توانند تمدید شود. اختتامیه آن احتمالا در پاییز ۱۴۰۳ خواهد بود و ما میزبان اصحاب رس
امین سلیمانی: انه در اصفهان خواهیم بود.


وی ادامه داد: بخش ترویجی شامل دو قسمت کارگاهی است؛ کارگاه‌های داستانی و علمی. کارگاه‌های داستانی در استان‌ها برگزار شده به توسط یکی از نویسندگان مهم رهبری می‌شود. در آن مخاطبان و هنرمندان با روش‌های بازآفرینی آشنا می‌شوند. کارگاه‌های علمی نیز در اصفهان با نظر علی عباسی برگزار می‌شود و زمینه مطالعه و پژوهش پژوهشگران را ایجاد می‌کند. درضمن هیات داوران متعاقبا اعلام می‌شود و مخاطبان می‌توانند از طریق سایت جشنواره با ما در ارتباط باشند.


بر اساس این گزارش، در پایان این برنامه، رونمایی پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی انجام شد.

دیگر خبرها

  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • برگزاری نشست شورای هماهنگی ستاد مرکزی راهیان نور
  • زمان آغاز به کار تاکسی‌های برقی/ تسهیلاتی برای تاکسی‌رانان
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران رسید
  • ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • اختصاص ۵۹ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی مشهد
  • میزبانی تهران از دهمین دوره بازی‌های آسیایی ۲۰۲۴ ناشنوایان
  • نمایشگاه کتاب تهران در حوزه گردشگری ادبی نیاز به استراتژی دارد