Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش‌های ارائه شده درباره وضعیت تولید و مصرف محصولات تغییر شکل یافته ژنتیکی(تراریخته)، بر افزایش سطح آگاهی، رفع ابهامات و پاسخگویی به انتقادها در استفاده از این محصولات تاکید کرد و گفت: موضوع استفاده از محصولات تراریخته، موضوعی با پشتوانه علمی است و باید دانشگاه‌ها در بررسی جوانب اقتصادی، امنیتی و ایمنی آن بیش از پیش فعالیت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نباید مباحث مربوط به تولید و مصرف محصولات تراریخته وارد حوزه سیاسی شود، اظهار داشت: دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید با طرح این موضوع در همایش‌ها و جلسات،‌ دستاوردهای خود در این حوزه را مطرح و به دفاع از این دستاوردها بپردازند و اطلاع رسانی لازم در این خصوص را انجام دهند.

وی یکی از وظایف دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی را برگزاری نشست‌های هم اندیشی و انتشار نظرات و دیدگاه‌های موافقان و مخالفان استفاده از محصولات تراریخته دانست و گفت: اگر در زمینه تولید این محصولات اجماع و توافق میان دستگاه‌های مرتبط وجود دارد، می‌توان با نظارت و رعایت همه ضوابط مرتبط با سلامت مردم، فعالیت‌های پژوهشی و آزمایشی در این خصوص را آغاز کرد.

جهانگیری تاکید کرد: اگرچه همواره در برابر امور و اقدامات تازه و استفاده از فناوری‌های جدید مقاومت‌هایی وجود دارد، اما هرگاه دانشگاه‌ها در صحنه حضور داشته باشند و ابعاد علمی موضوعات در جامعه به خوبی تبیین شود، به تدریج استفاده از این دستاوردهای جدید مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.

معاون اول رییس‌جمهور بار دیگر بر ضرورت اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دقیق به مردم و برچسب‌گذاری روی محصولات تراریخته عرضه شده در بازار تاکید کرد و گفت: این حق جامعه است که در انتخاب محصول و کالای مورد نظر خود اختیار داشته باشد و بتواند محصولات تراریخته و غیرتراریخته را با سلیقه خود انتخاب کند.

در این جلسه که وزرای بهداشت، علوم و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت تولید و مصرف محصولات تراریخته در ایران و جهان از سوی دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی ارائه شد.

نماینده وزارت علوم نیز گزارشی از سطح زیرکشت گیاهان تغییر شکل‌یافته ژنتیکی در سال ۲۰۱۸ و مزایای محصولات زارعی زیست فناوری نوین ارائه کرد و گفت: در حال حاضر ۴۴ کشور دنیا از محصولات تراریخته به‌عنوان غذای انسانی و خوراک دام استفاده و ۲۶ کشور از جمله ۵ کشور توسعه یافته نیز نسبت به تولید و کشت و مصرف این محصولات اقدام می کنند.

در ادامه این جلسه نماینده دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای اجرای مصوبات جلسه پیشین شورا ارائه کرد.

در ادامه این نشست نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت، جهاد کشاورزی و علوم گزارشی از اقدامات انجام شده در اجرای سیاست‌ها و راهبردهای اجرایی ایمنی زیستی به ویژه ترویج فواید محصولات تراریخته ارائه کردند و نماینده وزارت‌بهداشت گزارشی نیز از اقدامات صورت گرفته برای اجرای ضوابط برچسب‌گذاری روی محصولات تراریخته ارائه کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری محصولات تراریخته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟

آفتاب‌‌نیوز :

مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به‌عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: «نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به‌عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.»

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده، اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد.

قیمت پایین دخانیات در ایران
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد.

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست
وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده، اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود.

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوز‌های اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی
وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوز‌های اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوز‌های اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه‌های فرار مالیاتی فراهم است.

ولی زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات.
ولی زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکار‌های کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • خرید انواع کمپرسور دانفوس Danfoss  از مایاکول
  • بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است
  • تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در اهواز
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • لزوم ارائه خدمت به زوج های نابارور برای جلوگیری از بحران سالمندی
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • امدادرسانی به ۱۰۳ حادثه توسط آتش‌نشانان اصفهان در هفته گذشته
  • قالیباف: گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود