Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@03:26:29 GMT

معادن با کمبود سوخت مواجه اند!

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۹۸۸۴

به گزارش اکوفارس، علی عبدی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عملکرد ۹ ماهه بخش معدنی در استان تهران اظهار کرد: در استان تهران ۳۵۵ معدن وجود دارد که در این بین ۲۸۰ معدن بهره‌بردار و ۷۵ معدن غیر بهره‌بردار هستند.

او ادامه داد: از ۲۸۰ معدن بهره‌بردار موجود در استان تهران ۲۱۵ معدن فعال وجود دارد و ۶۵۶ معدن باقیمانده به دلایلی مثل تجهیز، تعطیلی موقت، مشکلات مالی و مواردی از این قبیل به طور موقت متوقف شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدی مقدار تولید ما در ۹ ماهه اول امسال ۱۸ میلیون تن بود که نسبت به عدد ۱۷.۷ سال گذشته کمی افزایش پیدا کرده است، تعداد جواز‌های صادره از ۱۳ به ۳۵ و میزان وصل حقوق دولتی در بخش معادن و در ۹ ماهه اول امسال به حدود ۱۰۰ میلیارد ریال رسید که این رقم در مدت مشابه سال ۹۷ چیزی حدود ۶۸ میلیارد ریال بود، اما میزان صدور پروانه اکتشاف نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و از ۷ پروانه به ۵ مورد رسیده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران با اشاره به مساوی بودن تعداد گواهی‌های کشف در امسال و سال گذشته که هر دو ۴ مورد بوده است، گفت: علت کاهش تعداد پروانه‌های اکتشاف صادر شده ممنوعیت ثبت مواد معدنی گروه ۱، ۲ و سه در استان تهران است. مواردی مثل اختلالات زیست محیطی و کمبود سرزمین و مواردی از این قبیل مانع از کشف و راه اندازی معادنی مثل شن، ماسه، سنگ لاشه و ... می‌شود.

او یکی از مشکلات معادن فعال در استان تهران تامین سوخت است به عبارتی دیگر سوخت تخصیص داده شده به این معادن کمتر از میزان مصرف آن‌ها است. فرمول‌ها و اعداد و ارقام در نظر گرفته شده توسط شرکت نفت با محاسبات ما در بخش معدن متفاوت است و این تفاوت ارقام، ایجاد اختلال در تهیه سوخت معادن استان تهران را به همراه دارد.

عبدی با اشاره به اینکه علیرغم تشکیل گارگروه سوخت و برگزاری جلسات متعدد هنوز به نتیجه نهایی در این حوزه دست پیدا نکرده‌اند، بیان کرد: شرکت ملی نفت با نگرانی‌هایی که نسبت به قاچاق سوخت دارد مانع از افزایش سهمیه معادن استان تهران می‌شود و همین موضوع باعث شده است تا این معادن به ناچار نیاز خود را از طریق بازار آزاد برطرف کنند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران اظهار کرد: شرکت ملی نفت سوخت مصرفی مورد نیاز برای هر تن ماده معدنی ۱/۳ در نظر گرفته است، اما ما در وزارت صنعت نظر متفاوتی داریم. اگر چه بنابر ددستورالعمل ابلاغی وزیر نفت متولی امر باید میزان سوخت مورد نیاز هر حوزه را تعیین کند، اما خطر وجود قاچاق باعث شده است تا با اختلال در این موضوع مواجه باشیم.


او بیان کرد: حدود ۲۰ جلسه کارگروه ماده ۲۰ تشکیل شد که در بخش معدن حکم ستاد تسهیل تولید در بخش صنایع را دارد. این ستاد برای رفع مشکلات معادن تلاش می‌کرد تا مشکلات کوچک منجر به تعطیلی آن‌ها نشود و در اغلب موارد عملکرد موفقی داشت.


عبدی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای احیای معادن کوچک گفت: موانعی مثل منابع طبیعی، مشکلات اقتصادی و سایر موارد باعث تعطیلی بسیاری از معادن کوچک مقیاس می‌شود وما در تلاش هستیم تا با بررسی و کمک، این معادن را به مدار تولید بازگردانیم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران تصریح کرد: یکی از مشکلات که ما در این حوزه با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم ساماندهی معادنی است که در حریم بستر رودخانه کرج قرار دارد این معادن در قسمت بعد از سد قرار گرفته و با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

او تشریح کرد: طی جلساتی که با شرکت آب منطقه برگزار شد به ساماندهی این مشکل پرداخته و مسیر عبور آب را باز خواهیم کرد تا از بروز سیلاب‌های احتمالی جلوگیری شود. یکی از راهکار‌هایی که در این موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد استفاده از شن چاله‌ها است که باعث ذخیره آب در سفره‌های زیر زمینی می‌شود. با استفاده از این روش در سال گذشته حجم مناسبی از آب در سفره‌های آب زیر زمینی ذخیره سازی شد.

عبدی با اشاره به احداث ۲/۸ دهم کیلومتری در محدوده پاکدشت بیان کرد: این جاده در دسترس ۱۵ معدن قرار خواهد گرفت و برنامه‌های مناسبی برای افزایش تعداد جاده‌ها در محدوده قدس و پاکدشت داریم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران تاکید کرد: یکی از مشکلات عمده‌ای که ما امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم عدم آشنایی مناسب توسط افراد درگیر در حوزه معدن است؛ متاسفانه عده‌ای معادن را مانند گنج تصور می‌کنند در حالی که انجام فعالیت‌های معدنی با کمترین امکانات و در شرایط سخت و دشوار مشکلات بسیاری به همراه دارد.

او اظهار کرد: انتظار داریم بخش‌های مختلفی مثل محیط زیست، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و مواردی از این قبلی کمک و همراه بخش معدن باشند تا از بروز مشکلات آینده جلوگیری شود، اما متاسفانه عده‌ای در مقابل فعالیت‌های معدنی می‌ایستند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم عزیز ما در معیشت و مسکن با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید برای حل آن تدبیر فوری کرد

نماینده منتخب مردم قم، جناب آقای محمد منان رئیسی، به همراه برخی از اعضای شورای شهر قم، با حضور در دفتر آیت الله محسن فقیهی دامت برکاته، با ایشان دیدار و از توصیه های معظم له بهره‌مند شدند.
دکتر منان رئیسی در ابتدای این دیدار، گزارشی از برنامه‌های خود در سطح ملی و استانی در حوزه مسکن، رفع تورّم، خودرو و برخی مسائل مهم دیگر جامعه ارائه داد.
 
حضرت آیت الله محسن فقیهی، ضمن عرض تبریک به مناسبت انتخاب ایشان به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی از طرف مردم شریف قم، با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، فرمود: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، وضعیت اقتصادی در سر سفره‌های مردم خوب نیست. مردم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. ما از این مشکلات اطلاع داریم و مراجعات فراوانی به دفتر ما می‌شود و اشخاص محترمی برای مبالغ کم، جهت دارو و درمان یا اجاره مسکن مراجعه می‌نمایند که خیلی در مضیقه هستند.

معظم له در ادامه با اشاره به مسئله مسکن، افزود: از مهمترین مشکلات مردم عزیز ما، بحث مسکن و سرپناه است. بسیاری از مردم، اجاره نشین هستند و با این اجاره‌های بالا دیگر کنترل معیشت از دستشان خارج شده است. دولت و مجلس باید برای این مشکل مهم و اساسی، تدبیر فوری نمایند و نگذارند مردم بیش از این در سختی و دشواری باشند.

عضو محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در قسمت دیگری از این دیدار، مسئله خودرو در ایران را بسیار تأسف بار دانسته و فرمودند: متأسفانه در این سال‌ها، دولت و مجلس نتوانستند در مورد خودرو اقدام مناسبی انجام دهند. خودروهای ما هم از نظر تأمین امنیت جانی وضع خوبی ندارد که آمار بالای تلفات جانی سالیانه، حاکی از آن است و هم از نظر مالی برای مردم هزینه های گزافی برای این خودروهای بی کیفیت تحمیل می‌شود. واقعاً مسئله خودرو به صورت یک بحران و مسئله لا تنحلّ باقی مانده و امیدوارم مجلس جدید بتواند در این زمینه، اقدام فوری و عاجلی انجام دهد.

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم، در ادامه توصیه‌های خود، با اشاره به حجاب و عفاف فرمود: امر به معروف و نهی از منکر در همه زمینه های اقتصادی و اجتماعی و ... لازم و ضروری و امر دین مبین اسلام است و در مسئله حجاب و عفاف هم با شرایطش لازم است اما باید تمام مسائل شرعی آن به صورت کامل رعایت شود. اینکه یک مرد، دختری را به زور گرفته و وارد خودروی ون کند، خلاف شرع و عرف و قانون است.
مبارزه با بی حجابی، باید خیلی ظریف انجام شود تا دشمنان نیز نتوانند بهانه‌ای پیدا کنند؛ باید تمام موازین شرعی رعایت شود و نباید همراه خشونت باشد. اگر کسانی هم واقعاً پس از تذکر لسانی، عامدانه اصرار بر بی حجابی داشته باشند، باید توسط محاکم قضائی، به همراه محارم خود، احضار و جریمه شوند.

حضرت آیت الله فقیهی در پایان این دیدار، ضمن آرزوی موفقیت برای دکتر منان رئیسی در مجلس شورای اسلامی، از خداوند متعال، عزّت و عظمت و اعتلای روزافزون نظام مقدس اسلامی را مسئلت نمود.

دیگر خبرها

  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است
  • مردم عزیز ما در معیشت و مسکن با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید برای حل آن تدبیر فوری کرد
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • بررسی مشکلات دو واحد تولیدی و معدنی استان یزد
  • ورزقان علی‌رغم تمام ظرفیت‌های معدنی همچنان محروم است
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد