Web Analytics Made Easy - Statcounter

الیاس براهویی نژاد مدیر مسئول نشریه نویسا دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره روند فعالیت این نشریه اظهار کرد: نشریه فرهنگی_ اجتماعی «نویسا» فعالیت خود را از سه سال پیش به‌صورت منظم در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی آغاز کرده است.

وی افزود: این نشریه تاکنون به صورت دوماه نامه و در هفت شماره منتشر شده و خوشبختانه در جشنواره تیتر 11 هم موفق به دریافت 6 جایزه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویکرد این نشریه فرهنگی_اجتماعی است.

این دانشجوی دانشگاه علامه طبابایی با بیان اینکه در برخی نشریات دانشجویی به اصول حرفه‌ای روزنامه نگاری توجهی نمی‌شود٬ گفت: نشریه «نویسا» با هدف رعایت این اصول فعالیت می کند و با توجه به این دغدغه تلاش شده است که به مسائل و موضوعات روز فرهنگی دغدغه‌های اجتماعی بپردازد.

نشریات در چارچوب دانشگاه فعالیت کنند

مدیر مسئول نشریه نویسا با اشاره به تأثیر قابل توجه نشریات در حل مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاه تصریح کرد: نشریات دانشجویی می‌توانند تأثیر بسیاری در حل مسائل و مشکلات دانشگاه و دانشجویان داشته باشد به این شرط که فعالیت خود را در چارچوب دانشگاه ادامه دهند. اگر نشریات دانشجویی در مقام رسانه های محلی قرار گیرند و در محیط دانشگاه به مسائل و مشکلات بپردازند می توان شاهد نتایج مطلوبی در این حوزه باشیم.

براهویی نژاد ادامه داد: در حال حاضر نشریات دانشجویی به مسائلی می پردازند که نمی تواند در سطح دانشجو تغییری ایجاد کند که اگر به مسائل و مشکلات دانشگاه و دانشجویان توجه کنند؛ می‌تواند تأثیرگذار باشد.

وی درباره مشکلات و محدودیت هایی که نشریات دانشجویی با آن روبه رو هستند، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که نشریات با آن روبه رو هستند، مسائل مالی و کمبود امکانات است که متأسفانه دانشگاه‌ها به این موضوع در مقایسه با ککانو‌ها و انجمن‌های علمی توجهی نمی‌کند. باوجود تمام حمایت‌های دانشگاه علامه طباطبایی متأسفانه این رویکرد وجود دارد به طور مثال در نشریات قدردانی و اهدای هدایا با تناسب انجام نمی شود.

نشریات با ضعف عملکرد حرفه‌ای بسیاری مواجه هستند

مدیر مسئول نشریه نویسا گفت: موضوع دیگر مباحث حرفه ای است؛ متأسفانه در بیشتر مواقع کلاس های مناسب و مربوط به این حوزه برگزار نمی‌شود و فعالان نشریات در کلاس‌ها شرکت نمی‌کنند به همین دلیل هم شاهد ضعف حرفه‌ای بسیاری در این حوزه هستیم.

براهویی نژاد با تأکید بر این موضوع که دانشگاه ها باید نگاه خود را به نشریات دانشجویی تغییر دهند، ادامه داد: در اولین گام باید نگاه دانشگاه به نشریات دانشجویی تغییر کند و در کنار سایر فعالیت‌‌هایی که در دانشگاه انجام می‌شود به این حوزه هم توجه شود؛ و از نظر حرفه ای هم باید دانشجویان پیگیر این موضوع باشند.

وی با بیان این موضوع که فعالیت در حوزه نشریات یک فعالیت تیمی است، تشریح کرد: فعالیت در حوزه نشریات یک کار تیمی است که متاسفانه ضعف های بسیاری در این زمینه هم وجود دارد. به طور مثال نشریه نویسا تلفیقی از فعالیت دانشجویان و استادان است؛ اما مهم ترین نکته آن است که متأسفانه بعضی از استادان کار گروهی را درک نکرده اند. علاوه بر موارد ذکر شده ضعف های نگارشی هم در حوزه نشریات دیده می شود.

نگاه تبعیض آمیزی نسبت به نشریات وجود دارد

مدیر مسئول نشریه نویسا درباره روند حمایت های مالی این حوزه اظهار کرد: نشریات دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به سایر دانشگاه ها در وضعیت مناسب تری قرار دارد اما باز هم با مشکلاتی روبه رو هستیم که یکی از آن ها در حوزه چاپ است. به این معنا که نشریات دانشجویی نمی توانند مطالب خود را به صورت رنگی چاپ کنند و هزینه فعالیت در این حوزه هم بسیار زیاد است. علاوه بر موارد ذکر شده نگاه تبعیض آمیزی به نشریات دانشجویی نسبت به تشکل‌ها و انجمن‌های دیگر وجود دارد.

براهویی نژاد گفت: درحال حاضر تشکل های دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی اتاقی برای فعالیت در اختیار دارند اما این فضا و امکانات برای نشریات دانشجویی وجود ندارد؛ به همین دلیل نشریات در بیشتر مواقع جلسات خود را در فضای باز برگزار می کنند. لازم به ذکر است به‌رغم صحبت‌های انجام شده در حال حاضر هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است. اما به طور کلی نشریات دانشگاه علامه طباطبایی از وضعیت مناسبی نسبت به سایر دانشگاه ها بر خوردار است.

وی درباره روند دریافت مجوز درحوزه نشریات تشریح کرد: در دریافت مجوز برای فعالیت نشریات دانشجویی با محدودیتی مواجه نیستیم؛ اما یکی از مشکلاتی که نشریات دانشجویی با آن روبه رو هستند، اسامی محلی که ایرانی هستند و ریشه در زبان فارسی دارند، است. در بیشتر مواقع کارشناسان این حوزه به دلیل آنکه با این اسامی آشنا نیستند، آن هارا نمی پذیرند و در نهایت رد می‌کنند.

مدیر مسئول نشریه نویسا با تأکید بر این موضوع که باید همه توان نشریات جهت فعالیت در این حوزه به کار گرفته شود، گفت: علاوه بر تغییر نگاه دانشگاه به نشریات دانشجویی؛ باید همه توان نشریات جهت فعالیت به کار گرفته شود زیرا در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که هزینه های چاپ بسیار زیاد است و نیازمند حمایت های مالی برای ادامه فعالیت خود هستیم.

انتهای پیام/

342 / 320 نشریه دانشجویی نویسا الیاس براهویی نژاد بودجه دانشگاه علامه طباطبایی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بودجه دانشگاه علامه طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۱۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلفات کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌ آزاد اسلامی شامل چه مواردی است؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کانون‌های فرهنگی در راستای حمایت و هدایت از فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان و با هدف نهاد سازی به منظور تاکید بر هوست اسلامی ایرانی، ارتقا سطح همکاری گروهی، تعمیق فرهنگ مشارکت در دانشگاه، تاسیس و و تقویت حلقه‌های میانی و استناد اسناد بالادستی تشکیل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: کانون‌های ایثار و شهادت دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرد

این کانون‌ها برای مثمر ثمر و هدفمند بودن، بر اساس آیین‌نامه اجرایی کانون‌های فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند.

کانون‌های فرهنگی نهادهایی داوطلبانه و دانشجویی هستند که در قالب قوانین این آیین نامه در حوزه‌های دینی و مذهبی، انقلاب اسلامی، اجتماعی، رسانه و فضای مجازی، فرهنگ و تمدن، اجتماعی فعالیت می‌کنند.

علاوه بر آن؛ شورای مرکزی نظارت بر کانون‌های دانشگاه آزاد اسلامی مرجع اصلی رسیدگی به اختلافات کانون‌ها و مسئول مستتقیم نظارت، رسیدگی و ارزیبای فعالیت این کانونها است.

لغو عضویت در کانون فرهنگی

البته عضویت و فعالیت در این کانون‌ها شرایط خاصی دارد و براساس آیین‌نامه اجرایی کانون‌های فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی امکان لغو این عضویت وجود دارد که شامل موارد زیر است:

*دانش آموختگی یا انصراف از تحصیل یا اخراج دانشجو

*عدم فعالیت در چار چوب اساس نامه کانون با تشخیص شورای مرکزی کانون یا شورای هماهنگی کانون‌ها یا استاد مشاور کانون با تایید شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد

*محرومیت از تحصیل به واسطه حکم قطعی کمیته انضباطی

نحوه رسیدگی به تخلف کانون‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی

بر اساس ماده ۳۱، در صورتیکه دبیر و شورای مرکزی کانون پایبند به آیین‌نامه کانون‌ها، اساسنامه مصوب، مصوبات معتبر کانون یا آیین‌نامه انضباطی نباشد، متخلف محسوب می‌شود.

شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز مرجع اولیه رسیدگی به تخلفات کانون‌ها در چارچوب این آیین نامه و شورای نظارت استانی کانون‌ها، مرجع تجدید نظر خواهی و شورای مرکز نظارت بر کانون‌های فرهنگی دانشجویی مرجع تجددی نظر نهایی است. همچنین آرای صادره توسط هر یک از این نهادها از زمان نقض توسط مرجه بالا دست لازم الاجرا است.

گفتنی است، چنانچه فعالیت‌های کانون مغایر مفاد این آیین‌نامه و وظایف مندرج در اساسنامه باشد، دبیر کانون توسط شورای شورای هماهنگی کانون‌های واحد مورد سوال قرار می‌گیرد. همچنین در صورت موجه نبودن دلایل وی، دبیر شورای هماهنگی به کانون مورد نظر اخطار کتبی خواهد داد.

علاوه بر آن؛ چنانچه کانون در مدت زمان یک نیم سال تحصیلی هیچ فعالیتی در سطح دانشگاه نداشته باشد، شورای هماهنگی در این خصوص دبیر کانون و شورای مرکزی را مورد سوال قرار می‌دهد. در صورت موجهخ نبودن ادله ارائه شده، بنا بر نظر اکثریت مطلق شورای فرهنگی ضمن صدور اخطار کتبی، مدت یک ماه به دبیر و شورای مرکزی کانون مهلت داده خواهد شد تا نسبت به فعال کرد کانون اقدام کنند.

در صورت عدم فعالیت کانون در مدت زمان در نظر گرفته شده، شورای هماهنگی کانون‌ها، شورای مرکزی کانون را منحل و نسبت به برگزای جلسه مجمع عمومی اقدام می‌کند. همچنین در صورتیکی کانون در طول فعالیت یک ساله خود ۳ اخطار مشابه از سوی شورای هماهنگی کانون ها دریافت کند، باید شورای مرکزی کانون منحل و نسبت به برگزاری جلسه مجمع عمومی کانون اقدام کند.

بر اساس تبصره ۱۵ این آیین نامه، شورای تخصصی و فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز بدون استناد به مواد قانونی مندرج در این ایین نامه، شورای مرکزی کانون را منحل کند. در صورت انحلال شورای مرکزی کانون، اعضای شورا منحل شده، حق نامزدی در انتخابات آینده را ندارند.

بودجه و پشتیبانی کانون‌های فرهنگی

بودجه و اعتبارات مورد نیاز فعالیت کانون‌ها و هزینه‌های مترتب بر این آیین‌نامه در بودجه سالانه واحد یا مرکز پیش بینی و از محل اعتبارات فرهنگی و دانشجویی واحد یا مرکز تامین می‌شود.

معاونت فرهنگی دانشجویی واحد یا مرکز مسئول تامین بودجه مورد نیاز کانونه‌ها بوده و با نظر شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز و در صورت لزوم از بودجه جاری استفاده کنند.

پشتیبانی کانون‌های فرهنگی

بر اساس ماده ۳۳؛ معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد یا مرکز باید یکی از کارشناسان اداره کل امور فرعنگی دانشگاه را به عنوان مسئول امور کانون‌ها منصوب کند.

معاونت فرهنگی و دانشجویی باید فضای فیزیکی مناسب جهت فعالیت کانون ها با حفظ شئون اسلامی در اختیار کانون‌ها قرار دهد. این فضا باید با هدف تامین محیطی امن و عفیفانه، متناسب با ویژگی‌های شخصیتی بانوان و دور از هر گونه اختلاط غیر ضروری دانشجویان باشد.

بر اساس تبصره‌ای از این آیین نامه اجرایی کانون‌های فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در صورت عدم برگزاری به موقع انتخابات مجمع عمومی کانون و عدم درج مدارک مورد نیاز در سامانه مدیریت مدیریت کانون فرهنگی و دانشجویی، هر گونه فعالیت کانون از وی سلب می‌شود.

در پایان می‌توان گفت که شورای مرکزی کانون‌ها وظیفه دارد بعد از دریافت مجوز فعالیت، ظرف مدت یک ماه، برنامه ۶ ماهه فرهنگی خود را جهت طرح در شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی واحد یا مرکز جهت عملیاتی شدن به معانت فرهنگی دانشجویی واحد یا مرکز ارائه دهد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1221920 برچسب‌ها کانون فرهنگی

دیگر خبرها

  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنواره «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟+فیلم
  • گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنواره «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟
  • گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنوراه «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟
  • تخلفات کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌ آزاد اسلامی شامل چه مواردی است؟