Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از بررسی‌های چندین ساله و مشترک تیم تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با گروه حشره‌شناسی دانشگاه بولونیا (ایتالیا)، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه و تجاری زنبورهای پارازیتویید برای کاهش جمعیت آفات امکان‌پذیر شد.

به گزارش ایسنا، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه زنبورهای پارازیتویید از اهمیت زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا مهندس مهران رضایی، دانشجوی دکترای گروه حشره‌شناسی کشاورزی، روش پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت را در قالب رساله دکتری با راهنمایی دکترعلی اصغر طالبی و دکتر یعقوب فتحی پور و با به‌کارگیری کمترین نیروی انسانی و امکانات به ثبت رسانید.

وی در این خصوص گفت: استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی اثرات جبران‌ناپذیری روی محیط زیست و موجودات زنده برجای می‌گذارد. لذا بهترین گزینه برای جایگزینی ترکیبات شیمیایی، استفاده از روش بیولوژیک است. در این روش برای تولید محصول سالم و ارگانیک از موجودات زنده برای کاهش جمعیت آفات استفاده می‌شود. زنبورهای پارازیتوئید شته‌ها در محیط گلخانه یا فضای آزاد با پیدا کردن شته‌ها در بدن آنها تخم‌ریزی کرده و آنها را از بین می‌برند و هیچ‌گونه اثر سویی برای انسان ندارند.

انتظار می‌رود که با تجاری‌سازی این روش گامی موثر در عرصه تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی برداشته شود و از استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی و پیامدهای باقیمانده آنها در محصولات کشاورزی کاسته شود.

بر اساس اعلام وزارت علوم، فرآیند پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت توسط مرکز مالکیت معنوی و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، اعتبارسنجی شد و مورد تایید قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آفات کشاورزی دانشگاه تربيت مدرس تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: پرورش شتر، ظرفیت مغفول در این شهرستان است.

سعید خسروجردی در حاشیه بررسی مکان‌یابی مجتمع شترداری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان داورزن به دلیل واقع شدن در حاشیه کویر ظرفیت بسیار مناسبی برای شترداران است.

وی از وجود ۱۷۰۰ نفر شتر در این منطقه خبر داد و افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود قطعاً امکان افزایش جمعیت شتر در این منطقه وجود دارد.

مدیر جهاد کشاورزی داورزن گسترش صنعت شترداری در داورزن را نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط دانست و تصریح کرد: شهرستان داورزن با ۱۷۰۰ نفر شتر از جایگاه قابل قبولی در خراسان رضوی برخوردار است.

وی گفت: با توجه به خشکسالی‌های سال‌های اخیر و کاهش بارش‌ها پرورش شتر در بین دام‌های پرواری دیگر سبک و سنگین دام به‌صرفه‌تری است.

خسروجردی با بیان اینکه امکان تهیه علوفه از منابعی چون ظرفیت علوفه‌ای خارشتر و نیز امکان چرا در بیابان‌ها برای این دام‌ها فراهم است، اظهار کرد: شهرستان داورزن به دلیل واقع شدن در حاشیه کویر برای شترداری بسیار مناسب است. 

وی افزود: تحقیقات علمی نشان داده شیر شتر دارای ارزش غذایی بسیاری بوده که می‌تواند فراورده‌های زیادی از آن تولید و با استفاده از همین پتانسیل ثروت ایجاد کرد.

مدیر جهاد کشاورزی داورزن در پایان ایجاد مجتمع شترداری برای ساماندهی شترداران منطقه را یک امر ضروری دانست و گفت: تولیدات صنعت پرورش شتر که می‌تواند سرچشمه درآمدهایی شود که ماده اولیه آن شیر و پشم و کود شتر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • آغاز توزیع تخم نوغان در مازندران
  • ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • امضای 8 سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و پاکستان