Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@23:16:32 GMT

چه وقت از روز ویتامین بخوریم بهتر است؟

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۲۶۹۲

چه وقت از روز ویتامین بخوریم بهتر است؟

 ویتامین‌ها از جمله مواد مغذی و مورد نیاز برای بدن هستند که تامین آن‌ها از طریق مواد غذایی گوناگون و انرژی زا به منظور رشد، نمو و تندرستی بدن ضرورت دارد و کمبود آن‌ها باعث بروز هزاران بیماری گوناگون در بدن انسان می‌شود.

مصرف بی رویه ویتامین‌ها یا استفاده از چند ویتامین با هم می‌تواند عوارض خطرناک و جبران ناپذیری مخصوصا برای میانسالان، بانوان باردار و کودکان داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که از بیماری خاصی رنج می‌برند حتما قبل از مصرف ویتامین‌های مربوطه در خصوص استفاده درست از ویتامین‌ها با پزشک متخصص خود مشورت کنید. ویتامین‌ها را می‌توان به دو دسته محلول در آب و محلول در چربی تقسیم کرد.
انواع ویتامین‌B

ویتامین‌های گروه B. محلول در آب در مواد غذایی مانند: مغزها، سویا، اسفناج، نان تهیه شده از آرد کامل، گوشت گاو، جگر، مارچوبه، شیر، ماست، تخم مرغ، ماهی، سیب زمینی، موز، مرغ، بوقلمون، قلوه، قارچ، پنیر وجود دارند که کمبود آن‌ها با علائمی مانند: خستگی، کاهش وزن، آسیب التهابی دست و پا، گلو درد، کم خونی، خشکی پوست، زخم‌های دهانی، خارش و قرمزی چشم ها، ضعف اعصاب، افسردگی، اضطراب، سردرد، ضعف عمومی، بروز بیماری بری‌بری، افزایش ضربان قلب، ترک خوردگی و قرمزی لب‌ها در بدن ظاهر می‌شوند. ویتامین‌های گروه B. از جمله تیامین، اسید فولیک، و ریبوفلاوین هستند که به کارکرد درست بدن و حفظ سلامت جسمانی انسان کمک می‌کنند و به برای شروع کردن یک روز پر انرژی بهتر است مصرف این ویتامین‌ها هنگام صبح مصرف شود.
ویتامین C.
ویتامین‌های گروه C. نمونه دیگری از ویتامین‌های محلول در آب هستند که برای تامین آن‌ها باید مصرف مواد غذایی مانند: لیمو ترش، انبه، کیوی، آناناس، پرتغال، توت فرنگی، خربزه، مارچوبه، فلفل، گوجه فرنگی، گریپ فروت، کلم بروکلی، گل کلم، تمشک، سبزیجات تازه، گوآوا، پودر فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای زرد، کلم کالی، جعفری تازه و فلفل سبز را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهیم. بهترین زمان مصرف قرص‌ها یا مواد غذایی حاوی ویتامین C. یک ساعت قبل از مصرف غذا و دو ساعت قبل از استفاده از نوشیدن‌های کافئین دار مانند چای، نسکافه و قهوه است.
ویتامین E.
جوانه گندم، فندق، بادام، پسته، سویا، دانه آفتابگردان، میگو، در گروه موادغذایی حاوی ویتامین E. طبقه بندی می‌شوند و نقش اصلی آن‌ها حفاظت از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، پیشگیری از مشکلات بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. البته ناگفته نماند که ویتامین E. را می‌توان از روش‌های دیگری مانند: استفاده از روغن کانولا، روغن آفتاب گردان، روغن بادام زمینی و روغن زیتون تامین کرد. از آنجایی که ویتامین E. یکی از موثر‌ترین آنتی اکسیدان‌های محلول در چربی است مصرف آن در هر لحظه از شبانه روز توصیه می‌شود.

ویتامین A.
مواد غذایی مانند: جگر، تخم مرغ، شیر پرچرب، خامه، کره، پنیر چرب، سیب زمینی، کاهو، ریحان، هویج، اسفناج، فلفل، کلم، کدو تنبل، کدو حلوایی، زرد آلو، طالبی زرد و انبه حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه A. هستند. کمبود ویتامین A. یا این ویتامین محاول در چربی با علائمی مانند: انعقاد خون، خونریزی از دهان، خونریزی معده، خونریزی پوست و خونریزی از روده‌ها خود را نشان می‌دهند. البته ویتامین A. باید همراه با منبع خوراکی چربی مصرف شود.
ویتامین D.
متخصصان تغذیه و رژیم درمانی منبع اصلی تامین ویتامین D. در بدن را قرار گرفتن در زیر نور خورشید می‌دانند، اما در این میان مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D. مانند: غلات، سبزیجات و میوه‌های تازه، کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر و ماهی ساردین برای افزایش قدرت بافت‌های عضلانی، پیشگیری از بروز بیماریی‌هایی مانند راشیتیسم (بیماری مربوط به رشد استخوان‌های کودکان و نوزادان است)، رشد استخوان‌ها و مفاصل ضروری هستند. از علائم کمبود ویتامین D. می‌توان به بزرگی جمجمه، زائده‌های دکمه مانند روی ستون فقرات، پهن شدن مچ دست و پا، کاهش تراکم استخوانی و درد‌های شدید در قسمت پا و کمر اشاره کرد. مصرف ویتامین D. همانند ویتامین A. باید همراه مواد خوراکی حاوی چربی باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویتامین ویتامین d ویتامین e

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۲۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، یبوست عارضه‌ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می‌شود و حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه‌ شده‌اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می‌شود و احتمال ابتلای زنان ۶۵ ساله و بالاتر به آن نسبت‌به بقیه گروه‌ها و رده‌های سنی، بیشتر است.

علائم رایج یبوست عبارت‌اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آئورکتال (دهانه‌ای که مدفوع از آن عبور می‌کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.

مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می‌روند. از جمله علل دیگر می‌توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم‌کاری تیروئید، بعضی داروها، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام‌اس و زوال عقل، بیماری‌های مرتبط با عضلات یا بیماری‌های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

حرکات منظم روده‌ برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زائد از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری‌ول‌هلت در گزارشی به آن پرداخته است.

علائم کمبود منیزیم در بدن | مقدار مورد نیاز منیزیم در بدن چقدر است؟

منیزیم چیست؟

منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایندهای بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول‌های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می‌کند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند و پروتئین دی‌ان‌ای و آران‌ای را می‌سازد.

منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.

این ماده معدنی را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی‌هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب‌پز و بادام هندی وجود دارد.

منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می‌کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می‌کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه‌ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند. بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می‌شوید.

از طرفی منیزیم با برخی داروها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند.

البته متخصصان برای درمان یبوست راهکارها دیگری هم ارائه می‌دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش‌های مفید برای درمان این مشکل‌اند.

کد خبر 846336 برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم بیماری - یبوست

دیگر خبرها

  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • کشف و معدوم سازی بیش از ۴ تن مواد غذایی فاسد در پارس آباد
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند