Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-کارشناس حوزه آموزش و پرورش با انتقاد از نحوه تبیین بیانیه گام دوم در این دستگاه، تحول مبتنی بر بیانیه با چند عکس و پوستر را ساده انگاری در اجرا دانست.

قریب به یک سال از انتشار بیانیه گام دوم انقلاب می‌گذرد؛ بیانیه‌ای که قرار است چراغ راه حرکت در مسیر چله دوم انقلاب باشد و آموزش و پرورش هم در این میان یکی از بنیادی‌ترین دستگاه‌ها برای تبیین و ترویج بندهای مختلف این بیانیه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم محمدی فعال حوزه آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره نقش آموزش وپرورش در تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اظهار کرد: بیانیه گام دوم که علاج خیلی از رخوت‌ها وخستگی‌ها وآزمون وخطا‌های مدیریتی بود، نتوانست در سال نخست، هوشیارگری کند وحساسیت مطالبه را در مدیران برانگیزاند؛ اما این موضوع مانع از این نمی‌شود که مطالبه‌گری عمومی و رسانه‌ای هم در کما باشد؛ درسالی که به پایان آن نزدیک می‌شویم و بالطبع در این ایام مانده سال هم اتفاق خاصی از جنس گام دومی رخ نخواهد داد، چرا مدیرانی که داغ وهیجانی بودند برای این گام دوم کاری نکردند!

او ادامه داد: گمان بر این بود با طرح گام دوم که البته در آن علاج بسیاری از این رخوت‌ها وسستی‌ها بود، چه اتفاق بزرگی در ساحت مدیریتی رخ خواهد داد. آیا مدیران جز مشتی عکس و بروشور و اسلاید و طرح، اقدامی دیگر در باب تحول بر عیار گام دوم خواهند داشت؟
راهکارهای مدیریتی عملگرایانه در بیانیه گام دوم

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش بیان کرد: گام دوم که سرشار از راهکارهاى مدیریتی عملگرایانه است، کی و توسط چه کسانی تحولی شگرف را در ساحت مدیریتی پدید خواهد آورد؟ راستی چرا کسى از این بیانیه سخن نمی‌گوید؟ چرا این بیانیه هم به سرنوشت خیلی از اسناد ارزشمند که باهیجان واحساسات گذرا همراه است، دچار شده و گرهی که باید از مشکلات فروبسته مردم نمی‌گشاید؟ حتی از کسانی که خود را داعیه دار اجرای این بیانیه مهم ۴۰ سال نخست انقلاب می‌دانستند کاری برنیامد! در این سال‌ها و به ویژه دو دهه اخیر آموزش وپرورش اسناد بالادستی زیادی را تجربه کرد، اما نه در ساحت اقدام و اجرا بلکه در حوزه کمیته وکمسیون‌های ستادی واستانی!

محمدی با اشاره به اینکه مدرسه و معلم و دانش‌آموز که از مولفه‌های اصلی و به دیگر سخن جامعه هدف اصلی ومحوری این اسناد بوده‌اند، بی‌بهره از ثمرات وتاملات فلسفی ومبنایی این اسناد بوده اند، گفت: گویا این روز و ماه‌ها هنوز هم بحث‌های جسته وگریخته مبنایی! در ذیل این اسناد می‌شود که گویی برای نویسندگان آن هم فهم فلسفی از سند سخت و پیچیده شده باشد!

او ادامه داد: این نگاه قدسی ودست نیافتنی به این دست اسناد که نیامده زمزمه پایان تاریخ مصرفش شنیده می‌شود می‌رود تا دامن بیانیه گام دوم را هم بگیرد، در این دستگاه عظیم تعلیم وتربیت که به قاعده خاستگاه ترویجی این بیانیه است؛ جایی را نیافتم که این بیانیه حداقل به بحث وبررسی وتحلیل گذاشته شده باشد البته این وضعیت شاید در دیگر نهاد‌ها هم با شدت وضعف نسبی خود دیده شود، اما در این نهادی که ضریب نفوذ وتاثیر گذاری فراخ دارد، قابل تامل است.
آموزش و پرورش نیامند شتاب در به روزآوری بسته‌های تربیتی است

محمدی تاکید کرد: باید آموزش وپرورش در ذیل این بیانیه دست به برخی نوسازی‌ها در منابع و ظرفیت‌های خود می‌زد و تحول دامنه داری را در نظام‌مند سازی ساختار وچارچوب‌های خود پدید می‌آورد؛ آموزش وپرورش به دلیل برخی در گذشته ماندن‌های تربیتی و آموزشی به شتاب در به روز سازی بسته‌های تربیتی وآموزشی نیازمنداست.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش بیان کرد: بیانیه گام دوم در روز آمدسازی و اصلاح نگاه از گذشته کهنگی و ماندگی به افق‌های آینده تاثیری شگرف خواهد داشت؛ سوگمندانه این کم انگاری‌ها و شاید فهم‌های بسیط و سطحی از این بیانیه عمیق باعث شد تا نشستن فراز‌های گزینشی در پشت جلد کتاب‌های درسی آخرین شانس این بیانیه چهل سال نخست انقلاب باشد!


برخی مدیران در آزمون بیانیه گام دوم مردود شدند

او تاکید کرد: باید بگویم که کارنامه خیلی از مدیران در آزمون بیانیه گام دوم، مردود ویا باکمی اغماض، مشروط است؛ سوگمندانه این بیانیه هم، بر شمار مظلومیت‌های مقام معظم رهبری، حتی در میان کسانی که خودشان را همسوتر با ایشان می‌دانند افزود؛ بماند که برخی فرصت را غنیمت شمردند و در پوشش این بیانیه، سوگیری‌های فکری خویش را بسط دادند و بیانیه را به تأویل بردند؛ این بی تفاوتی به بزرگترین منشور چند دهه اخیر، که حاصل آزمون وخطا‌های چهل ساله نخست است؛ نباید سر نوشتی غم انگیز به خود بگیرد؛ قرار نیست با این چراغ راه؛ آزمون خطا‌ها و تضییع منابع وظرفیت‌ها تکرار شود.

محمدی اظهار کرد: یک سال فرصت کمی نیست تا مدیران به دور از شعار و بازی با مخاطبان، به گزارش مدیریت خود براساس مطالبات بیانیه گام دوم اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: آموزش و پرورش

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۳۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است

محمد شاهوردی با اشاره به روز ملی گندم و پنجاهمین سال تاسیس سازمان تات، اظهار کرد: در سال جاری ۳۱ پروژه تحقیقاتی در زمینه‌های غلات، حبوبات، علوفه، دانه‌های روغنی، چغندر قند، علوم دامی و گیاه‌پزشکی و پنبه در حال اجرا است.
به گفته وی ۱۱۰ هکتار از اراضی مرکز تحقیقات پردیس به کشت تولید بذور ارقام گندم و جو، کلزا، گلرنگ، چغندر علوفه‌ای، شبدر، نخود و عدس در طبقات مختلف بذری جهت پاسخگویی به نیاز‌های منطقه استان و حتی کشور اختصاص پیدا کرده است.
مدیر پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد با اشاره به اینکه اصل اجرای پروژه‌های تحقیقاتی از ابتدای فعالیت ۳۰ ساله معرفی یا مشارکت در معرفی بیش از ۵۰ رقم از محصولات بوده است، گفت: سالانه به بیش از ده هزار نفر روز آموزش به طیف وسیعی از فراگیران آموزش داده می‌شود.
شاهوردی بیان کرد: آموزش دانش‌آموزی، آموزش عشایر دامنه‌های الشتران کوه، مهارت سنجی به سربازان نیرو‌های مسلح، زندانیان، آموزش بهره‌برداران و کارشناسان در قالب برگزاری کارگاه‌های هفتگی انتقال یافته‌ها، روز مزرعه دوره‌های مجازی بصورت وبینار، رسانه‌ها، حضور در عرصه در قالب طرح محقق معین و یاوران تولید در قالب این آموزش‌ها برگزار می‌شود.
وی با اشاره به وجه تمایز این آموزش‌ها نسبت به آموزش‌های کلاسیک و اکادمیک، گفت: سرعت نفوذ و اثر‌گذاری و بکارگیری سریع در عرصه و همچنین اشتغال‌زا بودن وجه تمایز آموزش‌ها نسبت به آموزش‌های کلاسیک و آکادمیک است، تا آنجا که حتی فارغ التحصیلان دانشگاهی هم در این دوره‌ها شرکت می‌کنند.
مدیر پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد بیان کرد: اگر بخواهیم نقدی بر پنجاه سال فعالیت تات داشته باشیم بایستی به این نکته اشاره شود که در این مدت‌و به تبع در انقلاب اول و دوم کشاورزی که تنها بر تولید حداکثری بدون توجه به عواقب مخرب زیست محیطی تکیه داشت در کشور ما و بسیاری نقاط دنیا این تفکر موجب فشار بیش از حد توان اکولوژیکی بر منابع آب، خاک و منابع طبیعی شد، این فشار‌ها شکنندگی اکوسیستم‌های کشاورزی و طبیعی را به دنبال داشته است.
شاهوردی تاکید کرد: در پنجاه سال پیش روی سازمان شعار امنیت غذایی باید با در نظرگیری مخاطرات جانبی زیست محیطی باشد و این امکان پذیر نیست مگر اینکه اقتصاد و اشتغال روستا با حداقل وابستگی به منابع ذکر شده پیوند داده شود.
وی با بیان اینکه در نگاه اول تامین امنیت غذایی با در نظر گرفتن مخاطرات جانبی زیست محیطی تا حدودی بعید به نظر می‌رسد، گفت:، اما با برنامه‌ریزی، استعداد سنجی، آموزش و پژوهش جهت دار این اتفاق امکان پذیر خواهد بود، به دو نمونه از این برنامه‌ها در استان لرستان می‌توان اشاره کرد.
 مدیر پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد با اشاره به اینکه در برخی روستا‌های این منطقه به طور سنتی علاقه و استعداد خاصی در زمینه تولید ادوات کشاورزی وجود دارد، تاکید کرد: در صورت فراهم کردن زیر ساخت‌ها می‌توان ضمن کاهش وابستگی به منابع آب و خاک زمینه تولید و صادرات این محصولات را فراهم ساخت.
شاهوردی گفت: در استان صنایعی مانند نساجی و دارو سازی از جایگاه خوبی برخوردار هستند و غالباً مواد اولیه مورد نیاز آنان از خارج وارد می‌شود، در همین استان بالای ۷ هزار هکتار برنج کشت می‌شود در صورتی که این اراضی به کشت محصولات تولید کننده مواد اولیه این کارخانجات اختصاص پیدا کند ضمن کاهش وابستگی به منابع آب می‌توان اقتصاد و اشتغال روستا را نیز سامان بخشید.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • افزایش ۹ میلیون تنی تولید گندم در دولت سیزدهم
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • تعداد شرکت های فناوری و نوآوری کشاورزی به ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید